بلوغ جنسیمسائل جنسی

بلوغ پسران چیست و از چه علائمی می‌توان بلوغ جسمی و جنسی را شناخت؟

بلوغ پسران مرحله‌ای از رشد است که هم‌زمان با دوران نوجوانی رخ می‌دهد. زمانی که فرد رشد سریع جسمی را تجربه خواهد کرد. همچنین ممکن است متوجه تغییراتی در نحوه تعامل با دیگران و نحوه درک خود شود.

این امکان وجود دارد که نوجوان در زمان‌های مختلف از تغییر بدن خود احساس سرخوردگی، هیجان و خجالت کند. البته باید توجه داشته باشید که همه این موارد طبیعی است و مشکلات دوران بلوغ پسران است.

والدینی که به دنبال حمایت از فرزند خود هستند، باید سعی کنند ارتباطات باز خود را حفظ کرده و مثبت‌اندیش باشند. این‌یک تجربه جدید و چالش‌برانگیز برای همه است. چراکه گاهی دوران بلوغ پسران با بحران نوجوانی آن‌ها هم‌زمان شده و می‌تواند بسیار مشکل‌آفرین باشد.

در این مقاله قرار است به بلوغ جنسی پسران، بحران نوجوانی، مشکلات این دوران و چگونگی روابط پدر و مادر در دوران بلوغ با فرزند بپردازیم.

 

بلوغ جنسی پسران از چه سنی آغاز می‌شود؟

بلوغ زمانی است که بدن نوجوان رشد سریعی دارد، سیستم تولیدمثل بدن فرد بالغ می‌شود و سایر اندام‌ها و سیستم‌های بدن نیز رشد می‌کنند. مغز نوجوان نیز در این زمان دچار تغییراتی می‌شود که بر احساسات و رفتار او تأثیر می‌گذارد.

بلوغ به دلیل وجود موادی طبیعی در بدن به نام هورمون اتفاق می‌افتد. برای پسران، بلوغ در حدود 11 تا 13 سالگی شروع می‌شود و چندین سال ادامه خواهد داشت.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که همه افراد متفاوت هستند و هرکسی در زمان مناسب بلوغ خود را شروع خواهد کرد. برای همین ممکن است بلوغ پسر شما با سایر پسران مدرسه متفاوت باشد.

 

بیشتر بخوانید: خشونت جنسی و آمارهای ضد و نقیض آن+آثار روانی پس از آن

بدن من چگونه تغییر خواهد کرد؟

هنگامی‌که شما در سن بلوغ قرار می‌گیرید، بدن شما با بزرگ شدن به بلوغ می‌رسد. حتی ممکن است به نظر برسد که برخی تغییرات یک‌شبه اتفاق می‌افتند؛ اما درواقع رشد معمولاً طی چندین سال رخ می‌دهد.

 

بیشتر بخوانید: علائم بلوغ دختران را بشناسید

تغییرات بدن در زمان بلوغ پسران


1. جهش رشد


نوجوان متوجه خواهد شد که قدش افزایش می‌یابد و دست‌ها، پاها، سینه و شانه‌های او پهن می‌شوند. برخی از قسمت‌ها ممکن است سریع‌تر از سایر قسمت‌ها رشد کنند؛ بنابراین اگر احساس می‌کنید که فرزندتان دست‌وپا چلفتی یا نامتناسب شده است، نگران نباشید. باقی بدن فرد به‌زودی به‌اندازه مناسب می‌رسد.

اغلب پسران در اواخر دوران نوجوانی خود دچار جهش رشد می‌شوند؛ یعنی ممکن است بین سنین 18 تا 20 سال بین 10 تا 30 سانتی‌متر رشد کنند. اگر متوجه رشد سینه او شدید، نگران نباشید.

این‌یک دوره موقتی از بلوغ است که به‌احتمال زیاد به‌خودی‌خود از بین می‌رود. اگر نگران هستید، با پزشک فرزندتان تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید: علائم ایدز در مردان 2 تا 6 هفته بعد از ورود ویروس پدیدار می‌شود

2. مویی بدن

موها در زیر بغل و اطراف ناحیه تناسلی پسران رشد می‌کنند. ابتدا نازک و مستقیم است، اما با افزایش سن ضخیم‌تر و کشدارتر می‌شوند. موهای بازوها و پاهای فرد نیز ضخیم‌تر و تیره‌تر شده و موهای جدیدی روی چانه و لب فوقانی پسران ظاهر می‌شود.

ممکن است در مواقعی تصمیم بگیرند موهای صورت خود را بتراشند، این مورد هم مشکلی ایجاد نمی‌کند. هر مردی متفاوت است و برخی از آن‌ها موهای بیشتری نسبت به دیگران خواهند داشت.

به اطراف خود نگاه کنید و متوجه تفاوت همه مردان با یکدیگر شوید، بنابراین اگر فرزند شما هم این‌چنین است، نگران نباشید.

 

بیشتر بخوانید: لوبریکانت چیست؟فواید و عوارض لوبریکانت ها به همراه طرز استفاده

3. دستگاه تناسلی


در دوران بلوغ، بیضه‌ها هورمونی به نام تستوسترون را بیشتر تولید می‌کنند. افزایش تستوسترون تغییرات دیگری را در بدن پسران ایجاد می‌کند. افزایش اندازه بیضه‌ها و آلت تناسلی ازاین‌دست هستند. طبیعی است که یک بیضه سریع‌تر از دیگری رشد کند یا پایین بیاید، این نگران‌کننده نیست.

 

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن

4. تولید اسپرم


هنگامی‌که بیضه‌ها به بلوغ می‌رسند، تستوسترون بیشتری تولید می‌کنند که باعث تولید اسپرم می‌شود. شروع به نعوظ و انزال از آن زمان آغاز خواهد شد. این زمانی است که بدن پسران اسپرم را از آلت تناسلی خود آزاد می‌کند. در حالی که این امر معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که ازنظر جنسی احساس هیجان می‌کنند. البته این موضوع در دوران بلوغ می‌تواند بدون هیچ دلیلی اتفاق بیافتد.

بیشتر بخوانید: بلوغ زودرس؛ از ریسک ابتلا به برخی بیماری‌ها تا کوتاهی قد

این امر رایج است و معمولاً مردم متوجه آن نمی‌شوند. همچنین ممکن است فرزندتان از خواب بیدار شود و متوجه شود که هنگام خواب دچار انزال شده است. این به‌عنوان یک «خواب خیس» شناخته می‌شود و همچنین طبیعی است. پس در زمان مشاهده یا متوجه شدن چنین مواردی نباید هیچ استرسی به نوجوان وارد شود. همچنین شاید این موارد علائم روحی بلوغ پسران را نمایان کند که والدین باید از آن آگاه باشند.

 

بیشتر بخوانید: بدن نمایی چیست؟ نگاهی به اختلالی جدی به نام عورت نمایی

5. صدا


در دوران بلوغ تارهای صوتی پسران رشد می‌کند و حنجره آن‌ها بزرگ‌تر می‌شود. این باعث می‌شود صدای نوجوان دورگه شده یا صدای جیرجیر ایجاد کند. هنگامی‌که این اتفاق افتاد، صدای او عمیق‌تر به نظر می‌رسد و بیشتر شبیه صدای یک مرد می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: سادیسم چیست و سادیست کیست؟

سایر سیستم‌های بدن در بلوغ پسران


مغز، استخوان‌ها، اندام‌ها و سایر سیستم‌های بدن نوجوانان در دوران بلوغ رشد می‌کنند. مغز پسران به رشد خود ادامه می‌دهد و تغییراتی در رفتار آن‌ها ایجاد می‌کند. ممکن است تغییری در مهارت حل مسئله و تصمیم‌گیری در او مشاهده کنید. برای مثال توانایی آن‌ها در کنترل انگیزه‌ها و انتخاب‌های خوب افزایش پیدا می‌کند.

اندام‌های بدن آن‌ها بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شود. ظرفیت ریه افزایش می‌یابد و استخوان‌ها و ماهیچه‌های نوجوانان قوی‌تر و ضخیم‌تر خواهند شد.

 

بیشتر بخوانید:درمان کلامیدیا؛ مبارزه با خطر ناباروری یا بارداری خارج از رحم

چالش های فیزیکی نوجوانان در دوران بلوغ

 

1. دورگه شدن صدا


طول می‌کشد تا حنجره نوجوانان رشد کند و او مدتی صدایی دورگه خواهد داشت. بااین‌حال، هنگامی‌که رشد تارهای صوتی و حنجره او به پایان رسید، صدای عمیق‌تری به دست می‌آورد و بیشتر شبیه مردان بزرگسال خانواده و دوستان خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: مازوخیسم به چه معناست

 

2. آغاز تغییرات پیش از بلوغ ظاهری


طبیعی است که بلوغ در سنین 9 تا 14 سالگی شروع شود. همه افراد متفاوت هستند و راهی وجود ندارد که دقیقه بدانید چه زمانی متوجه علائم بلوغ فرزندتان خواهید شد.

تغییرات هورمونی قبل از تغییرات جسمی شروع می‌شود و نمی‌توان آن‌ها را از بیرون مشاهده کرد؛ بنابراین به‌غیراز نوجوان کسی به‌راحتی نمی‌تواند متوجه شود که بلوغ برای او شروع‌شده است؛ زیراکسی در ظاهر نوجوان هنوز تغییری مشاهده نمی‌کند.

 

بیشتر بخوانید: درمان زگیل تناسلی؛ آیا درمان قطعی برای زگیل تناسلی وجود دارد؟

3. استحکام و قدرت

پسری تازه بالغ | علائم بلوغ پسران | سیوطب

 

با رشد و تقویت عضلات و افزایش قد، ممکن است متوجه شوید که فرزندتان ازنظر جسمانی بیشتر از قبل قدرتمند شده است. حتی شاید ازآنچه تصور می‌کنید هم قوی‌تر باشد، بنابراین مراقب باشید که فرزندتان قدرت خود را دست‌کم نگیرد.

 

بیشتر بخوانید: درمان سوزاک؛ از اندام‌های تناسلی تا گلو و چشم

4. تغییرات پوستی بلوغ پسران


در زمان بلوغ پسران ممکن است پوست آن‌ها دچار جوش یا آکنه شود. این‌یکی از مشکلات دوران بلوغ پسران خواهد بود. آکنه یک بیماری‌ پوستی‌ است که در دوران بلوغ و پس‌ازآن به دلیل تغییرات هورمونی بسیار شایع خواهد بود.

افراد مبتلابه آکنه دارای لکه‌ها یا برجستگی‌هایی روی پوست صورت، گردن، شانه‌ها، قسمت پشتی یا قفسه سینه هستند. روش‌های مختلفی برای مدیریت آکنه وجود دارد. رعایت بهداشت شخصی همیشه اهمیت دارد، اما به‌ویژه در دوران بلوغ ازآنجایی‌که بدن در حال تغییر است از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود.

 

بیشتر بخوانید: 7 ماده غذایی موثر در ایجاد آکنه

 

روابط نوجوانان با دیگران چگونه تغییر می‌کند؟


تغییرات احساسی با تغییرات فیزیکی همراه است. این تغییرات احساسی به نوجوان کمک می‌کند تا خود را برای زندگی بزرگ‌سالان، روابط، رابطه جنسی و ازدواج آماده کند.

ممکن است احساس کند که خواهان استقلال بیشتری از والدین خود است و ترجیح می‌دهید وقت خود را با دوستانش بگذراند. ممکن است باکسی رابطه عاطفی برقرار کند یا زمان بیشتری را با دوستانی از جنس مخالف بگذراند.

کاملاً عادی است که ناگهان احساسات قوی داشته باشد یا برای رابطه با برخی افراد احساس علاقه کند. او می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا این احساسات را برای خود نگه دارد یا با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده صحبت کند.

بیشتر بخوانید: بلوغ جسمی دختران در چه سنی رخ می‌دهد و تغییرات ظاهری آن‌ها چیست

البته در بعضی مواقع این احساس را مستقیماً به خود شخص می‌گویند. گاهی اوقات احساسات او نسبت به شخص دیگر یا احساسات آن‌ها نسبت به نوجوان شما به اشتراک گذاشته نمی‌شود. این موضوع می‌تواند باعث ناراحتی نوجوان یا طرف مقابلش شود.

پس در آن دوران آمادگی داشته باشید، چون ممکن است بخواهند با یک بزرگ‌تر که به او اعتماد دارند در مورد احساسات خود صحبت کنند. همچنین ممکن است این احساسات را نداشته باشند یا ترجیح دهند وقت خود را با دوستان و خانواده بگذرانند. تمامی این موارد کاملاً طبیعی است.

 

بیشتر بخوانید: تریکومونیازیس، بیماری عفونی که در زنان شایع‌تر است؛ از خارش تا ترشحات بدبو

به‌عنوان والدین، ​​چگونه می‌توانیم با نوجوانمان در ارتباط باشیم؟


ارتباط باکسی که در دوران بلوغ قرار دارد، دشوار است. ممکن است متوجه شوید که روش‌های فرزند پروری قبلی شما دیگر مؤثر نیستند. حفظ ارتباط خوب با نوجوان و احساس حمایت از آن بسیار اهمیت دارد.

درحالی‌که شما باید فرزند خود را پذیرفته و او را تشویق کنید تا در جهت استقلال بیشتر گام بردارد، داشتن قوانین و انتظارات مشکلی ندارد. افزایش استقلال با مسئولیت بیشتری همراه است.

برقراری محدودیت‌های مشخص یا ایجاد شرایط برای فعالیت‌ها یا رفتارهای جدید به ایمن نگه‌داشتن آن‌ها کمک می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: تبخال تناسلی در زنان و مردان

مشکلات دوران بلوغ پسران


بلوغ سطح بی‌ثباتی در نگرش، رفتار، مسئولیت و خلق‌وخو ایجاد می‌کند که می‌تواند شبیه بیماری روانی باشد. اکثر والدین حداقل چند لحظه نگران سلامت روان فرزندان خود در سنین بلوغ 11 تا 14 سالگی می‌شوند؛ اما آیا شما هم باید چنین کنید؟ یا فرزند شما در حال تجربه یک انتقال عادی به بزرگ‌سالی است؟

همیشه تمایز بین خلق‌وخو معمولی دوران بلوغ و شرایط روانی که نیاز به توجه حرفه‌ای دارد، آسان نیست. اگر در مورد رفتارهای فرزند خود تعجب می‌کنید، در اینجا چند سوال وجود دارد که باید از خود بپرسید. آیا آن‌ها نقطه شروع خوبی برای درک میزان مشکلات جدی هستند؟ آیا باید از متخصص کمک بگیرید؟ آیا فرزند شما حداقل یک دوست خوب دارد؟

 

بیشتر بخوانید: درمان سفلیس ساده است، اگر زمان طلایی را از دست ندهید

روابط و بحران نوجوانی

  • آیا فرزند شما یک دوست صمیمی دارد؟
  • اگرچه اکثر نوجوانان، گروه دوستی را ترجیح می‌دهند، اما یک دوست صمیمی برای گذراندن دوران بلوغ کافی است. اگر فرزند شما هیچ دوستی ندارد، این اغلب نشانه انزوا و دلیل قوی برای در نظر گرفتن کمک‌های حرفه‌ای است.

  • آیا فرزند شما حداقل یک بزرگسال دارد که بتواند با او صحبت کند؟
  • این ممکن است والدین، ​​خویشاوندان دیگر، معلم یا شخص دیگری باشد. کسی که می‌تواند راهنمایی و پشتیبانی را ارائه دهد.

  • آیا فرزند شما فعالیتی دارد که او را مشغول کند؟
  • یک زمینه فعالیت مورد علاقه می‌تواند در دوران بلوغ پسران کمک بزرگی باشد. این ممکن است یک ورزش، هنر، یک موضوع مدرسه، باغبانی و هر چیزی باشد. مواردی که تفکر، یادگیری و توسعه شایستگی را شامل می‌شوند.

  • آیا فرزند شما هیچ‌وقت خوشحال است؟
  • طبیعی است که فرزند شما در دوران بلوغ و بحران نوجوانی تحریک‌پذیری، آزردگی و عصبانیت بیشتری را نشان دهند؛ مخصوصا در مورد والدین خود. اما اگر فرزند شما هرگز خوشحال یا راضی به نظر نمی‌رسد، این باید باعث نگرانی شما شود.

  • آیا فرزند شما خودزنی می‌کند؟
  • این شامل استفاده از الکل، مواد مخدر و سایر مواد سمی هم می‌شود. ایجاد جراحت در بدن، بی بندوباری جنسی یا خرابکاری مانند ترک مدرسه جزء این موارد هستند. اگر فکر می‌کنید بهزیستی فرزند شما به دلیل وابستگی به هر یک از این فعالیت‌ها تهدید می‌شود، وقت آن است که به دنبال کمک باشید. البته طبیعی است که کودک در مورد این موارد کنجکاو باشد، ولی در همان حد کنجکاوی.

    چگونه از تاب‌آوری در نوجوانان خود حمایت کنیم

    تحقیقات قابل‌توجهی انجام‌شده است که نشان می‌دهد والدین می‌توانند در کنترل استرس فرزندان خود تفاوت ایجاد کنند. آن‌ها با این کار احتمال مشکلات روانی را به حداقل می‌رسانند. در اینجا چند ایده برای حمایت از تاب‌آوری در فرزند شما وجود دارد. بهتر است درباره این موارد آگاهی داشته باشد.

    • به حرف‌هایش گوش بدهید

    بلوغ پسران|پسری تازه بالغ و پدرش

     

    در دسترس بودن در مواقعی که فرزندان به شما نیاز دارند، می‌تواند بین یک تصمیم خوب و یک تصمیم خطرناک تفاوت ایجاد کند. وقتی نوجوان شما می‌خواهد صحبت کند، کاملاً حاضر و مثبت باشید.

    نوجوانان به شکل فوق‌العاده‌ای از درک دیگران آگاه هستند و معتقدند همه با چشمانی انتقادی یا حتی مسخره به آن‌ها نگاه می‌کنند. مطمئن شوید که نوجوان شما نگاه مثبت شمارا احساس می‌کند. بدون انتقاد، بدون قضاوت، بدون حواس‌پرتی به حرف‌هایش گوش کنید، شاید همین کار از تشدید بحران نوجوانی جلوگیری کند.

     

    بیشتر بخوانید: سوزاک چیست؟ آگاهی‌تان را در مورد بیماری آمیزشی سوزاک بالا ببرید

    تلاش برای ایجاد تعادل


    همه ما در زندگی به تعادل نیاز داریم؛ اما این امر به‌ویژه در نوجوانان بیشتر صادق است. مطمئن شوید که نوجوان شما دارای فرصت‌هایی برای تفکر آرام، خواب کافی، ورزش منظم در فضای باز و تغذیه مناسب است.

    تکنیک‌های تنفس و سایر مهارت‌های ذهن آگاهی را تمرین کنید. اگر شما در مدیریت استرس خود بهتر عمل کنید به نوجوان خود الگوی خوبی برای مقابله با فراز و نشیب‌هایش ارائه می‌دهید. او با طوفانی به نام بلوغ جنسی پسران درگیر است و به تعادل احتیاج دارد.

     

    بیشتر بخوانید: زگیل تناسلی را جدی بگیرید

    تضادها را بپذیرید


    به نیاز فرزندتان برای ایجاد ترکیب منحصربه‌فرد خود از ارزش‌های اصلی با ارزش‌های خانواده احترام بگذارید. اگر مهاجر، والدین مجرد، عضو اقلیت فرهنگی یا مذهبی یا در رابطه هم‌جنس گرایانه هستید، ممکن است فرزند شما بین ارزش‌های خانه و ارزش‌های همسالان خود دچار تضاد شود. یک بحث دوستانه، راهی عالی برای نوجوان شما است تا دریابد که به چه چیزی اهمیت می‌دهید و چرا ارزش توجه دارد.

    سنین 11 تا 14 سالگی می‌تواند برای کودکان و همچنین والدین آن‌ها بسیار استرس‌زا باشد. متأسفانه، هیچ الگوی ساده‌ای برای والدین وجود ندارد که بتوانند تشخیص دهند که آیا فرزندشان دارای بحران نوجوانی است یا مسیر بلوغ جنسی پسران را طی می‌کند.

    این کاری است که فقط یک متخصص بهداشت روانی می‌تواند انجام دهد. بااین‌حال، شما می‌توانید از تاب‌آوری فرزند خود حمایت کنید و به او کمک کنید تا دوره نوجوانی و بلوغ را تا حد ممکن راحت طی کند.

     

     

    منبع
    familydoctor

    9 دیدگاه

      1. وجود کیسه بیضه در بدن راهی برای کنترل آب و دما در بیضه ها است همچنین برای محافظت از بیضه برای تولید مثل است

    1. سلام وقت بخیر ببخشید آقا من ۱۴ سالمه ولی مو های زیر بغلم و برخی از جاهای بدنم مو رشد نکرده و آلت تناسلی ام اصلا تغییری نکرده و هرمون هم بسیار کم هست و به رنگ عادی هست به رنگ سفید تغییر نکرده هس من خیلی نگران هستم

      1. سلام، زمان شروع بلوغ در افراد مختلف متفاوته و نباید نگران این موضوع باشید . در پسران تا زمان 19 سالگی هم مراحل بلوغ تکمیل میشند. و اینکه بلوغ سه مرحله است که مرحله اول معمولا از 12 سالگی در پسران شروع میشه اما این بدین معنی نیست که شما دیر رس هست بلوغتون معمولا در سن 14 سالگی با تاخیر در رشد جنسی در پسران همراه هست که کاها ریشه ژنتیکی داره اما بعد از اون بلوغ بصورت رشد طبیعی ادامه خواهد یافت در رابطه با آلت تناسنلی هم عادی هست و چیزی به عنوان رنگ عوض کردن نمیتواند نشانه از بلوغ باشد. در کل نگران نباشید و این تاخیر در رشد رو یک امر عادی تلقی کنید اگر در سن 15 یا 16 سالگی هنوز دچار این سردرگمی بودید به پزشک جهت معاینات بالینی مراجعه کنید.و اگر خیلی نگران هستید به گونه ای که فکر کردن به این موضوع برای شما عذاب آور شده است به پزشک مراجعه کنید

        1. سلام خسته نباشید
          من متولد ۸۶ هستم و تقریباً نزدیک ۱۵ سالم
          قدم ۱۷۰ هست ، میخواستم بدونم هنوزم جای رشد دارم ؟

          1. سلام وقتتون بخیر
            بهتون پیشنهاد میکنیم به دکتر تغذیه مراجعه کنید
            بله هنوز امکان رشد وجود دارد

    2. سلام. وقت بخیر. پسر ۶ ساله ام یک بار به من گفت که با دیدن زنان زیبا در الت تناسلی اش احساس لرزش پیدا میشود. و یا خودبخود تصویر زنان زیبا در ذهنش مجسم میشود…
      لطفا راهنمایی میفرمایید که امری عادی است یا باید پیگیری شود و به چه طریقی؟

    3. سلام ببخشید من خیلی زیاد خود ارضایی می‌کنم و دست خودم نیست خیلی دوست دارم توبه کنم اما نمیتونم در آینده مشکلی برایم پیش می آید و راه حلش چیست ؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا