دانشکده پزشکیضربان

افزایش کمبود ویتامین D3 در کودکان

یک متخصص اطفال گفت: در حال حاضر بسیاری از کودکان به دلیل تغذیه نامناسب دچار نرمی استخوان، پای تخت و قوس کف پا شده‌­اند. خانواده‌­ها باید از 6 ماهگی برای جلوگیری از قوس کف پا به پزشک مراجعه داشته باشند و مانع از ابتلای فرزند خود به این نوع بیماری شوند.

دکتر صاحب حریری متخصص کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار سیوطب با اشاره به مشکلات تغذیه‌­ای کودکان اظهار کرد: مشکلات تغذیه در بیشتر نقاط کشور وجود دارد. دو عامل در مشکلات تغذیه‌­ای کودکان نقش دارند که اولی عدم اطلاع کافی پدر و مادرها در خصوص تغذیه مناسب و حتی جایگزینی غذاهای مناسب به جای غذاهایی است که شاید فراوان نباشند. عامل دوم مسائل اقتصادی است؛ عده زیادی از مردم قدرت خرید همه محصولات غذایی را برای فرزندان خود ندارند. به همین دلیل کودکان دچار مشکلات تغذیه‌­ای می‌­شوند.

بیشتر بخوانید: تغذیه کودکان بد غذا و رفع مشکلات اصلی کم غذایی بچه ها

وی با اشاره به اینکه کمبود آهن در کودکان به خصوص در دختران بسیار شایع است، افزود: آهن در عدس، پسته، سبزی خوردن، فلفل دلمه، اسفناج آب­‌پز فراوان است و جایگزین جگر، مرغ، ماهی و گوشت می‌­شود. همچنین کمبود ویتامین D3 هم در کودکان بسیار زیاد شده که باید با مصرف سبزیجات، لبنیات به خصوص تخم مرغ و دیگر غذاها کمبود این نوع ویتامین هم جبران شود.

این متخصص اطفال گفت: گاهی خانواده‌­ها به خاطر سرفه، اسهال یا استفراغ به متخصص اطفال یا تغذیه مراجعه می­‌کنند که با بررسی مشخص می­‌شود این کودک دچار کم‌­خونی شدید شده است.

بیشتر بخوانید: کم خونی یا آنمی؛ بیماری شایع در کودکی و بزرگسالی را بشناسید و درمان کنید

حریری با بیان اینکه مصرف مواد کربوهیدرات در کودکان بسیار زیاد شده است، افزود: متاسفانه مصرف پفک، چیپس، ماکارونی و سیب زمینی باعث شده که کودکان دچار افزایش وزن و چاقی شوند. خانواده‌­ها باید با دریافت راهنمایی درست نسبت به کاهش مصرف کربوهیدرات اقدام کنند. همچنین کاهش تحرک در کودکان و استفاده زیاد از موبایل و تبلت و نشستن طولانی مدت باعث شده که کودکان دچار چاقی شوند.

وی با اشاره به مصرف زیاد داروهای آنتی بیوتیک و انواع شربت­ها برای درمان سرفه و بیماری کودکان خود، توضیح داد: مادران و پدران باید با دریافت برنامه غذایی درست کمبود ویتامین کودکان خود را درمان و از مصرف داروهای بدون تجویز پزشک هم خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: درمان سرفه به روش‌های خانگی و پزشکی با ۱۰ روش قطعی بهبودی

ارتباط تغذیه مناسب با رشد مفاصل

این متخصص اطفال در ادامه با بیان اینکه رشد مفاصل، غضروف و استخوان همگی به تغذیه مناسب ارتباط دارند، گفت: در حال حاضر بسیاری از کودکان به دلیل تغذیه نامناسب دچار نرمی استخوان، پای تخت و قوس کف پا شده‌­اند. خانواده­ها باید از 6 ماهگی برای جلوگیری از قوس کف پا به پزشک مراجعه داشته باشند و مانع از ابتلای فرزند خود به این نوع بیماری شوند.

بیشتر بخوانید: درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راه‌های رفع درد پای خردسالان در خانه

حریری تاکید کرد: نوع تغذیه در رشد کودک بسیار مهم است و باید با برنامه‌­ریزی اساسی صورت بگیرد و در تلویزیون در مورد خوردن غذا برای کودکان صحبت شود. کودکان بالای یک سال می­توانند سفیده تخم مرغ، عسل، مرکبات، ماهی و جگر را مصرف کنند، اما قبل از آن توصیه می‌­شود که کودک شیر مادر و غذاهایی مانند فرنی مصرف کند. نمک و شیرینی زیاد نباید زیاد در برنامه غذایی کودک باشد. اگر خانواده­‌ها مشکل چاقی دارند باید با مراجعه به پزشک تغذیه نسبت به درمان اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: تغذیه کودکان کم وزن؛ رژیم غذایی ۷ روزه برای افزایش وزن کودک

وی با اشاره به افزایش یبوست در کودکان بیان کرد: با تغذیه مناسب و خوردن آلو، انجیر، گلابی، روغن زیتون، سبزجات، به خصوص کاهو می­‌توان کودکان را درمان کرد. همچنین کودکان نباید زیاد ماست، موز، هویج، چایی، انار و سیب درختی مصرف کنند. متاسفانه بسیاری از کودکان به خاطر مشکلات شکمی دچار زخم­‌های مقعد و بواسیر می­‌شوند. خانواده‌­ها حتما باید مشکلات تغذیه‌­ای کودکان را جدی بگیرند.

ارتباط تغذیه مناسب با رشد مفاصل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا