دانشکده پزشکیضربان

مصرف خودسرانه شیرخشک به بیماری کلیوی و کبدی منجر می‌شود

یک متخصص تغذیه، مصرف خودسرانه پودرهای شیرخشک برای افزایش وزن را موجب فراهم آوردن زمینه ایجاد بیماری‌هایی همچون کلیوی و کبدی اعلام و تاکید کرد: مصرف شیرخشک باید تحت نظر کارشناس و متخصص تغذیه صورت بگیرد.

سمیه صبوری به خبرنگار پایگاه خبری سیوطب درباره افزایش وزن با مصرف شیرخشک برای بزرگسالان گفت: یکی از اصول اولیه برای افزایش وزن این است که افراد انرژی‌ای بیش از مصرف دریافت کنند؛ به‌­طوری که اگر فردی طی روز دو هزار کالری در یک محدوده وزن ثابت مصرف می‌کند و قصد افزایش وزن دارد، باید میزان دریافت کالری را نیز افزایش دهد و حدود 300 تا 500 کالری بیش از مصرفی که در روز دارد، کالری دریافت کند.

بیشتر بخوانید: رژیم چاقی با شیر خشک شایعه‌ یا واقعیت +عوارض احتمالی آن

وی افزود: دریافت انرژی باید تحت‌نظر کارشناس تغذیه باشد؛ چراکه از این طریق می‌توان با ارائه برنامه‌­ای اصولی همچون افزایش وعده‌ها و میان ‌وعده‌های‌ غذایی و همچنین وعده‌های پرحجم متناسب با نیاز، به افراد خواهان چاقی کمک کرد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر کالری دریافتی فرد سه هزار واحد باشد، حدود 55 درصد آن باید از کربوهیدرات، 30 درصد از چربی و 20 درصد از پروتئین تامین شود که این درصد را متخصص تغذیه تعیین می‌کند؛ بنابراین اگر یک رژیم اصولی توسط متخصص تغذیه برای فردی که به دنبال افزایش وزن است تعیین شود، فرد در محدوده سلامت قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: غذاهای پرکالری و ۱۰ نکته مهم برای افزایش وزن با مواد غذایی با کالری زیاد

مصرف شیرخشک برای بزرگسالان موجب افزایش دریافت انرژی می‌شود

صبوری با بیان اینکه افزایش دریافت انرژی و افزایش وزن تنها با افزایش وعده‌‌های غذایی و حجم آن امکانپذیر نیست و اغلب این اتفاق در بین ورزشکاران می‌افتد، گفت: در این مواقع، از فرمول‌های غذایی همچون تجویز شیرخشک‌ ویژه بزرگسالان استفاده می‌شود؛ چراکه شیرخشک ترکیبی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین، ویتامین‌ها، ریزمغذی‌ها و موادمعدنی است که  منبع خوبی برای تامین کالری و انرژی مورد نیاز بدن به شمار می‌­روند. به گفته این متخصص تغذیه، شیرخشک بزرگسالان ممکن است حاوی مقادیر کمی چربی هم باشند، اما در مورد مصرف آن جای نگرانی نیست.

وی در ادامه، مصرف بیش از حد پودرهای پروتئینی و شیرخشک‌ها را بدون نظارت متخصص تغذیه، موجب از بین رفتن تدریجی بافت کلیه و کبد اعلام کرد و افزود: مصرف این نوع پودرها باید زیر نظر کارشناس تغذیه صورت بگیرد؛ چراکه ممکن است با عدم کنترل قند خون، فرد مستعد ابتلا به بیماری دیابت شود. این متخصص تغذیه مصرف خودسرانه پودرهای شیرخشک را برای افرادی که با نارسایی کلیوی مواجه هستند، موجب پیشرفت بیماری در این افراد دانست.

بیشتر بخوانید: غذاهای چاق کننده و یک برنامه غذایی ۷ روزه سالم و ایمن برای افزایش وزن

میزان مصرف شیرخشک

این متخصص تغذیه اظهارکرد: یکی از عوارض جدی مصرف شیرخشک به منظور تامین ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن و چاق شدن، بروز عوارض خود چاقی است که قطعاً سلامتی افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

صبوری ادامه داد: بهتر است میزان مصرف پودرهای شیرخشک از سوی کارشناس تغذیه و براساس نیازی که فرد دارد، تعیین ‌شود. مصرف این پودرها به شرط برخورداری از برنامه اصولی، عوارض خاصی برای مصرف‌کننده درپی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: رژیم چاقی سریع و سالم با رعایت ۷ اصل اساسی

وی مصرف پودرهای شیرخشک را برای افرادی که دچارسوء تغذیه هستند و نمی‌توانند دریافت غذایی داشته باشند، تاثیرگذار دانست و یادآور شد: تجویز مصرف شیرخشک ابزاری کمکی برای متخصصان تغذیه در بهبود وضعیت برخی از بیماران است.

گفتنی است،  گاهی مصرف شیرخشک حتی به‌صورت منظم و سه الی چهار مرتبه در روز، بی‌ثمر است و گاهی هم  به ترمیم سلول‌ها و ارتقای سیستم ایمنی بدن، ممانعت از پوکی استخوان و حملات، مشکلات قلبی و کاهش فشارخون کمک می­‌کند. البته همه این موارد، به نوع بدن افراد بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا