رژیم خام گیاه خواری باعث کاهش وزن نمیشود!
رئیس کلینیک تغذیه درمانی بیمارستان فوق تخصصی مهر گفت: معتقدم چاقی و لاغری نوعی بیماری هستند که باید بر اساس تشخیص و رژیم غذایی مناسب درمان شوند.
دکتر سوسن پارسای متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار سیوطب در مورد رژیم خام گیاهخواری و کاهش وزن اظهار کرد: رژیم خام گیاهخواری شباهت زیادی به رژیم کتوژنیک دارد؛ رژیم کتوژنیک فقط مربوط به افراد مبتلا به بیماری صرع است. با توجه اینکه رژیم کتوژنیک فقط گوشت دارد و افراد اصلا نمیتوانند شیرینی مصرف کنند به همین دلیل برای کاهش وزن تجویز میشد، در حالی که این رژیم اصلا برای لاغری مناسب نیست.
وی با بیان اینکه برای گرفتن رژیم غذایی مناسب سه اصل تنوع، تعادل و تناسب در برنامه غذایی روزانه بسیار مهم است، افزود: تعادل، یعنی به نسبت هر سنی که داریم غذا مصرف کنیم، تنوع، یعنی از هر نوع ماده غذایی در رژیم استفاده داشته باشیم و تناسب، یعنی بر اساس سن، جنس و وزن رژیم بگیریم. رژیمی که در آن افراد همه خوراکیها و مواد غذایی را حذف کنند، مناسب نیست.
بیشتر بخوانید: برون ریزی در خام گیاه خواری؛ پاکسازی بدن،سم زدایی و کاهش وزن
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: رژیم خام گیاهخواری باعث کاهش وزن نخواهد شد و این رژیم در علم تغذیه اصلا توصیه نمیشود. گاهی بعضی از مراجعان، اسید اوریک، کلسترول، تری گلیسیرید و وزن بالایی دارند. به همین دلیل برای بیماری که اسید اوریک بالایی دارد مصرف پروتئین را کم میکنیم و با توجه به وزن بالای وی هم کالری را کاهش میدهیم، اما این بیمار را از غذایی محروم نمیکنیم.
پارسای ادامه داد: گاهی عدهای تصمیم میگیرند که در مدتزمان کوتاهی خام گیاهخواری داشته باشند و با خوردن سبزی وزن خود را کاهش دهند؛ در حالی که اگر این افراد در سن رشد یا باردار باشد، این نوع تغذیه به آنها ضرر میرساند.
توجه به شرایط سنی در رژیم غذایی
وی توضیح داد: برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند باید رژیم غذایی تجویز شود که با سفره خانواده همخوانی داشته باشد و شرایط سلامتی فرد هم در آن مورد توجه قرار گیرد. در رژیم غذایی باید گوشت، مرغ، سبزی و برنج به اندازه داده شود. تاکنون رژیم سبزیجات را فقط برای افرادی که به هر نوع گوشتی آلرژی دارند تجویز کردهام.
پارسای ادامه داد: در حال حاضر عدهای به رژیم خام گیاهخواری روی آوردهاند که از نظر من اگر این افراد هیچ بیماری نداشته باشند و بتوانند این رژیم را برای مدت زمان کوتاهی تحمل کنند، مشکلی برای آنها پیش نمیآید. به این نوع رژیم تمیز کننده میگویند و برای افرادی که چربی و قند بالایی دارند تجویز میشود. در رژیم غذایی سالم انواع گروههای غذایی اعم از شیر، لبنیات، سبزیجات، گوشت و … باید به میزان کافی در وعدههای غذایی استفاده شود.
بیشتر بخوانید: رژیم خام گیاه خواری ۲۰ روزه و معرفی منو برای ۲۰ روز
رژیم خام گیاهخواری نباید برای همه افراد تجویز شود
استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: رژیم غذایی خام گیاهخواری برای افراد جوان و سالم در مدت زمانی کوتاه مشکلی ایجاد نمیکند، اما اگر خانمی بخواهد در آینده باردار شود بدن وی به پروتئین نیاز دارد. به همین دلیل رژیم خام گیاهخواری برای وی مناسب نیست. در علم تغذیه، رژیم خام گیاهخواری نباید برای همه افراد تجویز شود.
بیشتر بخوانید: رژیم نیمه گیاه خواری یا Flexitarian؛ تضمین سلامت ما و کره زمین
پارسای با بیان اینکه رژیم خام گیاهخواری را اصلا قبول ندارم، افزود: معتقدم چاقی و لاغری یک نوع بیماری هستند که باید بر اساس تشخیص و رژیم غذایی مناسب درمان شوند.