دانشکده پزشکیضربان

مصرف دخانیات عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: سرطان ریه اولین سرطان منجر به مرگ است. این نوع سرطان مرگ و میر بالایی دارد و بسته به وسعت بیماری، می­توان بیمار را درمان کرد.

محمدرضا زاهدپور انارکی، فوق تخصص بیماری‌‎­های ریه در گفت‌وگو با خبرنگار سیوطب در مورد بیماری سرطان ریه اظهار کرد: پیشگیری بهترین راه درمان سرطان ریه است؛ چراکه ۹۰ درصد علت سرطان‌­های ریه در درجه اول مصرف دخانیات و بعد آلاینده‌­های شیمیایی، گازها، بخارها و مواد معلق بیماری­‌زا است.

بیشتر بخوانید: سرطان ریه، یک بیماری خاموش اما خطرناک با ۵ راه تشخیص

وی افزود: منع مصرف دخانیات، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه است. سرطان ریه از آن نوع سرطان­‌هایی است که بعد از شدید شدن بیماری، علائم آن بروز پیدا می­‌کند و متاسفانه درصد کمی از بیماران در مرحله قابل درمان، علائمی از خود بروز می‌­دهند و می­‌توان به آن­ها کمک کرد. بیش از 75 درصد از بیماران در مرحله بسیار پیشرفته قرار دارند و نمی­‌توان آن­ها را به­‌خوبی و به‌طور قطعی درمان کرد. درمان این بیماران اغلب شیمی درمانی و رادیو تراپی (پرتو درمانی) است که به­‌صورت موقتی انجام می‌­شود. گاهی ممکن است با درمان‌­های موقتی، بیمار چند سالی بیشتر زنده بماند، اما اینکه به‌طور کامل و قطعی معالجه شود، امکان‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: ۲۱ جایگزین سیگار برای جلوگیری از سرطان‌ریه + معجون‌های خانگی

این فوق تخصص بیماری­‌های ریه با اشاره به شایع‌­ترین علائم سرطان ریه گفت: سرفه، تنگی نفس، بی‌­اشتهایی، کاهش وزن، خلط خونی، چماقی شدن انگشتان، پرکاری تیروئید و پرکاری غدد فوق کلیه، از نشانه‌­ها­ی بیماری سرطان ریه است. علائم بیماری بسته به گسترش بیماری ظاهر می­‌شود و با پیشرفت بیماری و گسترش آن به خارج از ریه، شاهد درد قفسه سینه، جمع شدن آب در داخل قفس سینه، متاستاز استخوان، متاستاز مغزی، شکستگی پاتولوژیک و تشنج خواهیم بود. گاهی بیمار با علائم ارتوپدی به پزشک مراجعه می‌­کند، اما بعد از آزمایش، پزشک متوجه می‌­شود که بیمار به سرطان مبتلا شده و استخوان‌­های وی به علت ابتلا به این بیماری آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید: آمبولی ریه و ۵ روش درمانی! آیا این عارضه واقعا درمان شدنی است؟

زاهدپور انارکی با تاکید بر اینکه سرطان ریه اولین سرطان منجر به مرگ است، گفت: این نوع سرطان، مرگ و میر بالایی دارد و بسته به وسعت بیماری می­‌توان بیمار را درمان کرد.

وی با اشاره به روش‌­های تشخیص بیماری بیان کرد: در افرادی که زمینه فامیلی و ژنتیکی دارند احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد. همچنین در افراد سیگاری احتمال ابتلا به این بیماری بسیار زیاد است. به همین دلیل این افراد باید مرتب چکاپ شوند و اگر شاهد تغییراتی در وضعیت جسمانی خود شدند حتما به پزشک مراجعه داشته باشند. بروز سرفه، خلط خونی و برونشیت مزمن در افراد سیگاری از علائمی است که باید جدی گرفته شود و مریض باید برای تشخیص بیماری، آزمایش، آندوسکوپی و برونکوسکوپی بدهد. شستشوی ریه، یکی از روش‌­های کمک کننده برای تشخیص بیماری سرطان ریه است.

بیشتر بخوانید: ترک سیگار را همین الان شروع کنید | اتفاقاتی که پس از ترک برایتان رخ می‌دهند

این فوق تخصص بیماری‌­های ریه عنوان کرد: 4 نوع سرطان ریه در دنیا وجود دارد، اما اصلی­‌ترین آن­ها به نام سرطان ریه‌ سلول‌های کوچک (SCLS) و سرطان ریه‌ سلول‌های غیرکوچک (NSCLC) است که هر کدام پروتکل درمانی خاص خود را دارند و حتما باید با تشخیص پاتولوژیک، نسبت به درمان بیمار اقدام شود.

زاهدپور­ انارکی با بیان اینکه مهم‌­ترین راه پیشگیری از این بیماری، مبارزه با دخانیات و منع مصرف سیگار است، افزود: در گذشته کمتر شاهد ابتلای خانم‌­ها به بیماری سرطان ریه بودیم، اما امروزه به دلیل مصرف سیگار در بانوان، این بیماری هم در حال افزایش است. اعتیاد به سیگار از نوجوانی آغاز می­‌شود و خانواده‌­ها باید دقت بیشتری نسبت به فرزندان خود داشته باشند. معتقدم تبلیغات مبارزه با دخانیات باید بیشتر شود تا جوانان، آگاهی بیشتری نسبت به اعتیاد پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا