دانشکده پزشکیضربان

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی: رژیم درمانی به افزایش وزن کمک می‌کند

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: رژیم‌درمانی به تسریع افزایش وزن و سوءتغذیه کمک می‌­کند. غزاله اسلامیان درمورد کاهش وزن با رژیم‌درمانی به خبرنگار سیوطب گفت: قدم اول برای افزایش وزن در افراد لاغر، انجام آزمایش‌­هایی است تا اگر افراد دچار بیماری انگلی و اختلالات هورمون‌های تیروئیدی هستند، مورد بررسی قرار بگیرند.

وی افزود: درصورتی که متخصص تغذیه احساس کند که لاغری و کم­اشت‌هایی افراد به دلیل استرس‌های روانی است، باید به روان‌شناس یا روانپزشک ارجاع داده شوند تا این مشکل رفع شود و افزایش وزن به­درستی صورت بگیرد.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در ادامه به رژیم غذایی برای افراد لاغر اشاره کرد و گفت: در مراحل بعدی، رژیم غذایی مناسب برای افراد لاغر تجویز می‌شود؛ چرا که این رژیم علاوه بر اینکه به افزایش وزن این افراد کمک می­‌کند، سوءتغذیه را برطرف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: غذاهای چاق کننده و یک برنامه غذایی ۷ روزه سالم و ایمن برای افزایش وزن

ممنوعیت مصرف بی­رویه مواد غذایی پرچرب برای افزایش وزن

اسلامیان به مصرف بی­رویه مواد غذایی چرب برای افزایش وزن اشاره کرد و افزود: برخی افراد به‌قصد افزایش وزن خود از غذاهای پرچرب همچون کره، خامه، سس مایونز، شیرینی‌های خامه­‌ای، غذاهای سرخ شده، قندهای ساده، شیرینی و شکلات  مصرف می‌کنند.  این افراد آگاه نیستند که مصرف بی­رویه این مواد غذایی اثرات نامطلوبی همچون بروز بیماری دیابت و فشارخون را به دنبال خواهد داشت.

وی مصرف وعده‌های غذایی برای افراد لاغر را در حجم کم و افزایش تعداد دفعات توصیه کرد و گفت: این افراد باید دقت داشته باشند که در چه زمان‌­هایی از روز اشتهای بیشتری دارند تا در آن زمان از مواد غذایی مصرف کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با این توصیه که افراد لاغر تا حدامکان مایعات را همراه با وعده‌های غذایی مصرف نکنند، بیان کرد: مصرف مایعات همراه با وعده‌های غذایی موجب پرشدن معده و احساس سیری می‌­شود.

بیشتر بخوانید: غذاهای پرکالری و ۱۰ نکته مهم برای افزایش وزن با مواد غذایی با کالری زیاد

اسلامیان ادامه داد: تا حد امکان تلاش شود تا طعم، بو و رنگ غذا جذابیت خوبی برای فرد لاغرداشته باشد و چاشنی­‌های اشتهاآوری همچون آب لیموی تازه، آبغوره، سرکه و ترشی‌های خانگی در رژیم غذایی خود قرار دهند، اما باید حواسشان باشد که اگر مشکلات گوارشی دارند در مصرف این چاشنی‌ها زیاده‌روی نکنند.

وی مصرف غذاهای پرچرب و نفاخ را عامل سیری زودرس در افراد لاغرعنوان کرد و افزود: این غذاها علاوه براینکه مناسب گوارش و سلامت بدن نیست، بلکه معده را زود پرمی‌کند؛ بنابراین افراد لاغر از غذاهای چرب و نفاخ مصرف نکنند.

بیشتر بخوانید: تغذیه در ورزش؛ کربوهیدرات یا پروتئین، کدام برای مسابقه مهم‌تر است؟

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی مصرف غذاهایی همچون پنیر، تخم مرغ، ماست، مغز دانه‌های آجیلی و تخمه را به دلیل برخورداری از کالری و پروئتین بالا، انتخابی مناسب برای افراد لاغری که قصد افزایش وزن دارند، اعلام کرد و گفت: علاوه براین، برای افزایش وزن می­توان از اسموتی‌­های خانگی همچون ترکیب میوه‌ها با مغز دانه‌ها مصرف کرد.

بیشتر بخوانید: علت بی اشتهایی؛ از عوامل ژنتیکی تا دلایل روحی و روانی

اسلامیان  درادامه با بیان اینکه  ممکن است مشکلات گوارشی از علل بی‌اشتهایی باشد، اظهار کرد: یبوست، تهوع و دیگر بیماری‌های گوارشی موجب بی‌اشتهایی و بالطبع موجب کاهش وزن می‌­شود که باید این مساله توسط متخصص گوارش بررسی شود تا مشکل بی‌اشتهایی رفع شود.

وی در پایان  توصیه کرد که افراد لاغر غذا را توام با آرامش و بدون استرس مصرف کنند. ایشان افزود: ورزش سبک قبل از مصرف وعده‌های غذایی به افزایش اشتها کمک می­‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا