تغذیهخانواده و تغذیه سالم

خطرات شیرین کننده های مصنوعی چیست؟

خطرات شیرین کننده های مصنوعی چیست ؟ آیا از آنها اطلاع دارید؟ شیرین کننده های مصنوعی امروزه بحث داغی هستند و همانطور که از نامش پیداست ، شیرین کننده های مصنوعی موادی هستند که به جای قند و شکر استفاده می شوند.

 از آنجا که بسیاری از مردم می خواهند قند مصرفی خود را بدون تغییر در رژیم غذایی کاهش دهند، شیرین کننده های مصنوعی تنها راه حل است و انواع مختلفی دارند اما نباید از خطرات آن غافل شوید .

شیرین کننده های مصنوعی غیر کالری، اگرچه جایگزین مفیدی برای قند هستند اما خطراتی نیز به همراه دارند از قبیل افزایش خطر ابتلا به سرطان و آسیب به قند خون و سلامت روده و از طرف دیگر، بیشتر پزشکان شیرین کننده های مصنوعی را بی خطر می دانند و بسیاری از افراد از آنها برای کاهش مصرف قند و کاهش وزن استفاده می کنند.

اما برخلاف تصور عمومی ،شیرین کننده های مصنوعی اصلاً سالم نیستند زیرا از مواد مصنوعی ساخته می شوند به همین دلیل هضم آسانی ندارند و حتی برخی از شیرین کننده های مصنوعی در چندین کشور ممنوع شده اند. 

زنی که یک قوطی شیرین کننده مصنوعی دردست دارد| خطرات شیرین کننده های مصنوعی | سیوطب

خطرات شیرین کننده های مصنوعی

مهمترین خطرات شیرین کننده های مصنوعی

  • کاهش متابولیسم بدن 

مصرف منظم شیرین کننده های مصنوعی متابولیسم بدن را کاهش می دهند زیرا تعادل هورمون های انسولین و گلوکاگون را که قند خون را تنظیم می کنند را مختل کرده و منجر به پرخوری می شود. 

  • تاثیر گذاری روی مغز

چندین مطالعه نشان داده که باید از مصرف منظم شیرین کننده های مصنوعی خودداری کرد و توانایی آسیب رساندن به سلولهای عصبی مغز و مخ را دارند.

  • زایمان زودرس

شیرین کننده های مصنوعی به دلیل ناسالم بودن در دوران بارداری مجاز نیستند و باعث زایمان زودرس می شوند که برای کودک و مادر بسیار مضر هستند.

  • فشار خون و بیماری های قلبی عروقی از خطرات شیرین کننده های مصنوعی

خطرات شیرین کننده های مصنوعی - سیوطب

خطرات شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده مصنوعی در گروه های سنی مشخص ، خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در زنانی که بیش از شیرین کننده های مصنوعی در روز مصرف می کنند را به طور قابل توجهی افزایش می دهد  علاوه بر این مصرف حداقل یک نوشیدنی با شیرین کننده مصنوعی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به فشار خون در زنان افزایش می دهند.

  • دیابت 

شیرین کننده های مصنوعی با ایجاد مشکل در میکروبیوتای روده باکتری های بد روده را افزایش می دهند و به نوبه خود منجر به مشکلات مدیریت گلوکز خون و انسولین میشود و درنتیجه خطر ابتلا به دیابت نوعافزایش می یابد .

اگر از قبل دیابت نوع 2 دارید ، شیرین کننده های مصنوعی  مدیریت سطح قند خون را دشوارتر می کند و فرد را در معرض عوارض و مشکلات جانبی بیشتر دیابت قرار می دهد .

  • ولع مصرف قند ،خطرات شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های مصنوعی مانند استویا ، آسپارتام و ساخارین ولع مصرف قند را افزایش می دهند زیرا نورون های مغز در تشخیص شیرین کننده های کالری و غیر کالری دار بسیار ماهر هستند، بنابراین تمایل مغز به مصرف چیزهای شیرین افزایش می یابد و تمایل بیشتری به خوردن شیرینی ها پیدا می کند

نتیجه گیری…

با دانستن خطرات شیرین کننده های مصنوعی میتوانید برای جلوگیری از بیماریهای مرتبط مصرف این شیرین کننده ها را به حداقل برساند و از مواد جایگزین برای حفظ سلامتی استفاده کنید.

1 دیدگاه

  1. Both Cancer Research UK and the US National Cancer Institute have said sweeteners do not cause cancer.

    “Large studies looking at people have now provided strong evidence that artificial sweeteners are safe for humans,” states Cancer Research UK.

    All sweeteners in the EU undergo a rigorous safety assessment by the European Food Safety Authority (EFSA) before they can be used in food and drink.

    As part of the evaluation process, the EFSA sets an acceptable daily intake (ADI), which is the maximum amount considered safe to consume each day over the course of your lifetime.

    You do not need to keep track of how much sweetener you consume each day, as our eating habits are factored in when specifying where sweeteners can be used.

    ترجمه:

    هم تحقیقات سرطان انگلستان و هم موسسه ملی سرطان ایالات متحده گفته اند شیرین کننده ها باعث سرطان نمی شوند.
    Cancer Research UK می‌گوید: «مطالعات بزرگی که بر روی افراد انجام شده است شواهد قوی نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی برای انسان بی‌خطر هستند».
    همه شیرین‌کننده‌ها در اتحادیه اروپا قبل از استفاده در غذا و نوشیدنی توسط سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) مورد ارزیابی ایمنی دقیق قرار می‌گیرند.
    به‌عنوان بخشی از فرآیند ارزیابی، EFSA میزان مصرف روزانه قابل قبول (ADI) را تعیین می‌کند، که حداکثر مقداری است که برای مصرف هر روز در طول عمر شما ایمن در نظر گرفته می‌شود.
    شما نیازی به پیگیری میزان مصرف شیرین کننده در روز ندارید، زیرا عادات غذایی ما هنگام تعیین محل استفاده از شیرین کننده ها در نظر گرفته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا