جراحی زیباییزیبایی

چال گونه با انواع مختلف و 5 روش برای ایجاد چال پلاستیکی

فهرست محتوا نمایش

برخی افراد داشتن چال گونه را روی صورت فاکتوری برای زیبایی و دلنشینی چهره می‌دانند. ایجاد این نوع فرورفتگی‌ها در هنگام خنده به دلیل ساختار متفاوت عضلات صورت است. در این افراد عضله‌ای که وظیفه حرکت دادن گونه در هنگام خنده را برعهده دارد، دو تکه است. همین موضوع باعث ایجاد فرورفتگی یا چال لبخند می‌شود.

با پیشرفت عمل و روش‌های مختلف جراحی‌های زیبایی و پلاستیک، امروزه افرادی که به صورت طبیعی این چال‌ها را ندارند نیز می‌توانند چال گونه داشته باشند. در این مطلب از مجله علمی پزشکی سیوطب به بررسی علت و روش‌های ایجاد چال گونه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

نگاهی کلی به موضوع چال گونه

  • چال لپ در بین افراد مختلف شایع است و هیچ گونه تاثیر منفی بر سلامت فرد ندارد
  • طبق آمار افرادی که گودی گونه دارند، معمولا صاحب فرزندانی هستند که آن‌ها نیز این چال لپ را دارند
  • استفاده از نخ برای ایجاد چال روی گونه روشی ساده و بدون نیاز به جراحی است

 

چال گونه چیست؟

فردی با چال گونه|سیوطب

چال‌ها فرورفتگی‌های کوچکی هستند که روی پوست ایجاد می‌شوند. این چال‌ها در نقاط مختلف بدن مانند گونه‌ها، چانه و کمر ایجاد خواهند شد. گودی یا چال گونه در کناره‌های دهان قرار دارند و در برخی افراد در یک طرف و در برخی دیگر در دو طرف وجود خواهند داشت.

این نوع چال‌ها برای برخی افراد وجود دارند و این موضوع به دلیل تفاوت در عضلات و پوست صورت آن‌ها است. در اغلب موارد محققین معتقدند که این چال‌ها در اثر عوامل ژنتیکی غالب به ارث می‌رسند. طبق بررسی‌های انجام شده در یک جمعیت بیش از 2300 نفر، حدود 37درصد شرکت‌کنندگان چال گونه داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: قوز بینی و ۵ روش جراحی و غیرجراحی برای اصلاح فرم بینی

نمونه‌های مختلف چال گونه طبیعی

در حالی که علت ایجادکننده چال صورت یکی است، اما امکان دارد محل آن متفاوت باشد. به همین منظور برای شناسایی این نوع چال‌ها آن‌ها را با نام‌های مختلفی می‌شناسند و ویژگی‌ها را بر حسب آن‌ها مشخص کرده‌اند. انواع چال لپ عبارتند از:

 

  • چال گونه هندی

این چال روی گونه در نزدیکی چشم قرار دارد و باعث ایجاد چهره‌ای معصوم و در عین حال شیطنت‌آمیز برای شخص خواهد شد.

 

  • چال گونه کشیده

این نوع چال‌ها به صورت کشیده در راستای لب‌ها قرار دارند و باعث ایجاد چهره‌ای جذاب، مهربان و کامل در فرد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ۵ جراحی کیست مویی؛ عوارض عمل نکردن کیست پیلونیدال چیست؟ 

  • چال لپ بالای دهان

این نوع چال‌ها به صورت دو نقطه فرورفته در اطراف دهان قرار دارند و باعث ایجاد چهره‌ای جوان‌تر از سن و در عین حال جذاب از فرد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان آفتاب سوختگی با ۱۱ روش خانگی و پزشکی

  • چال لبخند پایین دهان

این چال‌ها در دو طرف و پایین دهان قرار دارند و باعث ایجاد چهره‌ای باهوش، جذاب و در عین حال رسمی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: جراحی لیفت لثه؛ تغییر محل خط لثه با جِنجیوُ پِلاستی برای لبخندی زیباتر 

علت چال گونه چیست؟

آناتومی عضلات صورت برای شناسایی علت چال لبخند|سیوطب

چال‌ها گاهی به دلیل تغییر در عضله صورت به نام زیگوماتیکوس بزرگ یا ماژور (zygomaticus major) ایجاد می‌شوند. این عضله در حالت چهره نقش دارد و دقیقا همان عضله‌ای است که وظیفه بالا بردن گوشه‌های دهان در هنگام لبخند زدن را برعهده دارد.

در افرادی که چال گونه ندارند، عضله زیگوماتیکوس ماژور معمولا از استخوانی در گونه به نام استخوان زیگوماتیک شروع می‌شود. سپس به سمت پایین می‌رود و به گوشه دهان متصل خواهد شد. در صورتی که در افراد مبتلا به چال لپ، زیگوماتیکوس ماژور ممکن است در مسیر پایین به سمت دهان به دو دسته عضلانی جداگانه تقسیم شود. در این حالت یک قطعه به گوشه دهان متصل می‌شود و قطعه دیگر به زیر گوشه دهان و پوست بالای آن متصل خواهد شد.

این جداشدگی و شکاف در عضله را می‌توان به عنوان نوعی عضله زیگوماتیکوس ماژور دوتایی نام‌گذاری کرد. حرکت پوست روی عضله دوگانه زیگوماتیکوس ماژور هنگام لبخند زدن باعث ایجاد گودی یا چال لپ می‌شود. از آنجایی که چال گونه در بیشتر موارد ناشی از تغییرات عضلانی بوده و در طول رشد جنینی رخ می‌دهد، گاهی به اشتباه به آن نقص مادرزادی می‌گویند. توجه داشته باشید که چال لپ در بین افراد مختلف شایع است و هیچ گونه تاثیر منفی بر سلامت فرد ندارد.

 

ژنتیک و تاثیر آن بر ایجاد چال گونه مردانه و زنانه

به طور کلی هر شخصی یک سری ژن را از مادر و سری دیگر را از پدرش به اثر می‌برد. بیشتر ژن‌ها حداقل دو تغییر دارد که به آن‌ها آلل می‌گویند. آلل‌ها به دو صورت غالب و مغلوب هستند که صفات غالب باعث ایجاد و بروز علائم می‌شود؛ در صورتی که صفات مغلوب تنها باعث ناقل شدن فرد خواهند شد.

احتمال به ارث بردن ژن غالب در فرزند در موادی که هر دو والدین یک ویژگی غالب داشته باشند، زیاد است.

بیشتر بخوانید: لیفت پیشانی کلاسیک یا آندوسکوپی، کدام روش کم عارضه‌تر است؟ 

آیا واقعا چال گونه یک ویژگی ارثی ژنتیکی است؟

در اغلب مطالب گفته می‌شود که گودی گونه نوعی ویژگی غالب ارثی است. با این حال تحقیقات بسیار کمی در مورد تایید ژنتیکی بودن این نوع گودی‌ها انجام شده است.

طبق آمار افرادی که گودی گونه دارند، معمولا صاحب فرزندانی هستند که آن‌ها نیز این چال لپ را دارند. این موضوع نشان می‌دهد که چال لپ نوعی صفت غالب ارثی است. با این حال هر زوجی که گودی لپ دارند، فرزندی با این فرورفتگی ندارند.

همچنین مواردی وجود دارد که برخی افراد در تمام طول عمر خود چال گونه دارند؛ در حالی که گودی لپ در برخی دیگر در طول زمان تغییر می‌کند. فردی که در کودکی دارای گودی است امکان دارد که در بزرگسالی آن را نداشته باشد. همچنین احتمال دارد کودکی که بدون فرورفتگی یا چال به دنیا آمده باشد، بعدا دارای چال شود.

از آنجایی که الگوی توارث چال گونه غیرقابل پیش بینی است، برخی از محققان آن‌ها را به عنوان نوعی صفت غالب نامنظم طبقه‌بندی می‌کنند. این بدان معنی است که گودی گونه اغلب، اما نه همیشه، به عنوان یک ویژگی غالب به ارث می‌رسد. همچنین احتمال دارد توارث گودی به سادگی یک مجموعه از آلل‌ها نباشد و ژن‌های متعددی در ایجاد گودی گونه تاثیر بگذارند.

بیشتر بخوانید: لیپوماتیک؛ درمانی بدون عوارض برای خلاص شدن از شر چربی‌های اضافی بدن 

آیا داشتن چال گونه مردانه یا زنان باعث جذابیت بیشتر می‌شود؟

نظر افراد مختلف در مورد داشتن چال گونه متفاوت است. برخی داشتن این نوع چال‌ها را نشانه جذابیت، زیبایی و دوست‌داشتنی‌تر شدن چهره می‌دانند و معتقدند که وجود آن‌ها باعث می‌شود چهره فرد جوان‌تر و معصومانه‌تر به نظر برسد.

چال گونه در بعضی فرهنگ‌ها در واقع با زیبایی و حتی خوش شانسی مرتبط است. مطالعات مختلفی برای درک این چال‌ها انجام شده است. به عنوان مثال مطالعه‌ای نشان داده است که مردان زنانی را ترجیح می‌دهند که ویژگی‌های صورتشان شبیه به خودشان باشد از جمله رنگ چشم، رنگ مو و گودی چانه. گودی گونه در این مطالعه مورد ارزیابی قرار نگرفته است؛ اما شاید افراد دارای گودی، سایر افراد با این ویژگی را ترجیح می‌دهند.

همچنین ممکن است چال‌ها به ما در برقراری ارتباط با افراد دیگر کمک کنند. نتایج مطالعه‌ای نشان داده است که وجود چال لپ باعث نمایان شدن بیشتر لبخند افراد شده و اطلاعات بیشتری در مورد شدت حالت یک فرد منتقل می‌کند.

 

روش‌های ایجاد کردن چال لپ یا خنده روی صورت

ایجاد چال لپ به صورت مصنوعی|سیوطب

برخی افراد به دنبال داشتن چال لبخند هستند و روش‌های مختلفی را به همین منظور امتحان می‌کنند. در ادامه با چند روش مختلف برای ایجاد چال روی لپ آشنا خواهیم شد:

بیشتر بخوانید: لیفت صورت با نخ؛ معجزه‌ای برای جوان‌سازی پوست+نحوه انجام 

1- ورزش برای داشتن چال لپ

انجام چندین تمرین خاص به صورت دراز مدت باعث ایجاد چال روی گونه می‌شود. البته باید گفت که انجام این حرکات همیشه جواب نمی‌دهد و حتی گاهی بعد از جواب‌دهی بعد از مدتی از بین خواهد رفت. برای ایجاد چال گونه پیشنهاد می‌شود ورزش زیر را انجام دهید:

  • لب‌های خود را غنچه کنید.
  • سپس لپ‌های خود را بلعیده تا یک فرورفتگی روی صورت ایجاد شود.
  • در محل فرورفتگی، دست خود را برای چند ثانیه فشار دهید.
  • در حین انجام این کار بخندید؛ این کار باعث مشخص شدن عضلاتی که باید آن‌ها را تمرین دهید می‌شود.
  • این کار را روزانه 30 دقیقه انجام دهید.

 

2- استفاده از تکنیک‌های آرایشی برای داشتن چال لپ

استفاده از ترفندها و تکنیک‌های آرایشی و گریم کمک می‌کند تا با مواد خاصی بتوانیم در محلی که مدنظر داریم، چال ایجاد کنیم. این کار ساده‌ترین، راحت‌ترین و کم‌‌خطرترین روش ممکن برای داشتن چال گونه است.

 

3- استفاده از مداد برای ایجاد چال گونه

این روش نیز مانند ورزش، راهی بلندمدت برای ایجاد چال روی لپ است؛ اما هیچ گونه عوارضی ایجاد نمی‌کند. روش انجام این کار به این صورت است:

  • لبخند بزنید تا محل دقیق چال لپ مشخص شود.
  • سپس از دو مداد با انتهای گرد به صورت هم‌زمان استفاده کنید و نقطه مدنظر خود را با کمک آن‌ها فشار دهید.

برای ایجاد بهترین نتیجه این کار را به صورت مداوم و طولانی مدت انجام دهید.

بیشتر بخوانید: جراحی لیفت سینه یاماستوپکسی؛ راهی برای رهایی از افتادگی سینه 

4- ایجاد چال گونه با نخ

استفاده از نخ برای ایجاد چال روی گونه روشی ساده و بدون نیاز به جراحی است. در هنگام خندیدن عضلات صورت منقبض می‌شوند؛ اگر در زمان انقباض بخش کوچکی از عضلات ایجادکننده خنده به پوست متصل شوند، فرورفتگی روی لپ ایجاد می‌شود که بسیار زیبا است.

به همین ترتیب پزشک با مشخص کردن محل چال لپ با مشورت بیمار، موضع موردنظر را با کرم‌های بی‌حس‌کننده موضعی بی‌حس می‌کند. سپس بعد از 15 تا 30 دقیقه در صورت بی‌حسی محل مشخص شده، نخ‌ها را وارد صورت کرده و چال را ایجاد می‌کند.

عمق، محل و ابعاد چال بسته به سلیقه بیمار تعیین می‌شود؛ اما این موضوع به هنر و تجربه پزشک نیز بستگی دارد. به طور معمول ماندگاری نخ‌ها برای ایجاد چال لبخند بین 6 ماه تا یک سال است.

 

5- جراحی چال گونه؛ روش دائمی برای داشتن چال لبخند

در حال حاضر متخصصین جراحی زیبایی و پلاستیک با عمل خاصی می‌توانند باعث ایجاد چال لپ شوند که به آن چال گونه پلاستیکی می‌گویند. در حالی که به نمونه‌های طبیعی آن چال گونه طبیعی گفته می‌شود.

 

روش انجام جراحی چال لپ پلاستیکی

جراحی پلاستیک برای ایجاد چال گونه|سیوطب

در حین عمل چال لب، جراح یک برش کوچک در داخل لپ محلی که بیمار و پزشک برای ایجاد چال روی گونه به توافق رسیده‌اند ایجاد می‌کند. سپس مقدار کمی از بافت را به دقت برمی‌دارد و یک بخیه کوچک به نام اسلینگ (sling) از روی پوست و عضله دو طرف کشیده می‌شود. این کار پوست و عضله را به هم نزدیک می‌کند و چال لپ را ایجاد خواهد کرد.

این جراحی از داخل دهان انجام می‌شود و در این حالت بیمار هیچ گونه ناراحتی یا مشکلی بابت جای جراحی نخواهد داشت. جراحی به صورت سرپایی و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و بعد از چند هفته بیمار چال لبخندی زیبا خواهد داشت.

 

آیا افراد خاصی می‌توانند جراحی چال گونه انجام دهند؟

در جواب به این سوال باید گفت: خیر. همه افرادی که از لحاظ سلامتی سالم و بدون مشکل هستند می‌توانند این جراحی سرپایی را انجام دهند. این عمل در دسته جراحی‌های کمتر تهاجمی قرار دارد و خطر زیادی برای بیمار ایجاد نمی‌کند.

جراحی چال لپ به قدری ساده است که کمتر از 30 دقیقه زمان می‌برد؛ البته پزشک باید از قبل صورت بیمار را بررسی کند و با توافق بیمار محل چال را برای جراحی مشخص کند.

بیشتر بخوانید: بوتاکس زیر بغل؛ ایمن و موثر یا موقتی با عوارض فراوان؟ 

مراقبت‌های بعد از جراحی چال لپ چیست؟

مانند سایر جراحی‌ها بیمار بعد از این جراحی (هرچند کوچک) باید از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون خودداری کند؛ زیرا باعث خونریزی محل جراحی می‌شود. همچنین بهتر است که موارد زیر را رعایت کنند:

  • مطلع کردن پزشک قبل از جراحی از بیماری‌های زمینه‌ای خود مانند دیابت یا فشارخون
  • استفاده از دهانشویه و آنتی‌بیوتیک‌ها با توصیه پزشک قبل از جراحی
  • مراقبت از محل جراحی در حین خوردن غذا و نوشیدنی
  • استفاده از دهانشویه برای جلوگیری از تجمع باکتری‌ها و میکروب‌ها بعد از جراحی
  • مصرف آنتی‌بیوتیک بعد از جراحی با تجویز پزشک
  • مصرف داروهای مسکن در صورت درد

ایجاد التهاب و تورم متوسط تا چند روز بعد از جراحی طبیعی است و کم‌کم بهبود پیدا می‌کند. در صورتی که این التهاب یا تورم بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید.

 

عوارض چال گونه پلاستیکی چیست؟

در حالی این جراحی ساده و کمترتهاجمی است؛ اما مانند هر عمل دیگری امکان بروز عوارضی وجود دارد. از این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرینه نبودن چال لبخند به دلیل عدم تجربه کافی و مهارت پزشک جراح
  • احساس ضعف در ناحیه جراحی حتی بعد از چند ماه
  • آسیب‌دیدگی عضلات داخل دهان یا شل‌شدگی آن‌ها

همچنین در مواردی بیماران از نوع چال و عمق آن بعد از جراحی ناراضی هستند.

 

یادداشت پایانی

گاهی تفاوت ساختاری در عضلات صورت باعث ایجاد فرورفتگی در لپ یا چانه افراد می‌شود. دانشمندان معتقدند که این ویژگی ظاهری نوعی صفت غالب ژنتیکی است که از والدین به فرزندان به ارث می‌رسد.

وجود این نوع چال‌ها روی صورت، به ویژه روی گونه باعث جذابیت و زیبایی بیشتر می‌شود. از همین رو برخی افراد با عمل جراحی به دنبال داشتن این نوع چال‌ها هستند.

در این مقاله به بررسی علت چال لپ و روش‌های مختلف برای ایجاد آن به صورت مصنوعی پرداخته‌ایم. در صورتی که در این مورد تجربه‌ای دارید، با ما و دیگر مخاطبین سیوطب به اشتراک بگذارید.

 

سوالات متداول در مورد چال گونه:

آیا بیمار می‌تواند عمق و محل چال روی گونه را مشخص کند؟

بله. این تصمیم به صورت کامل برعهده بیمار است.

انواع چال گونه چه شکلی است؟

فرورفتگی‌های روی لپ امکان دارد به صورت خطی یا نقطه‌ای باشند. همچنین محل این فرورفتگی‌ها نیز در برخی افراد با هم متفاوت است.

چال گونه چیست؟

چال‌ها فرورفتگی‌های کوچکی هستند که روی پوست ایجاد می‌شوند. این چال‌ها در نقاط مختلف بدن مانند گونه‌ها، چانه و کمر ایجاد خواهند شد.

عوارض چال گونه چیست؟

قرینه نبودن جای چال‌ها و آسیب‌دیدگی عضلات صورت از جمله عوارض جراحی برای ایجاد چال پلاستیکی است. برای آشنایی بیشتر با این عوارض و روش‌های ایجاد آن، مقاله نوشته شده را مطالعه نمایید.

منبع
healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا