قرص ایندومتاسین برای چیست؟ عضلات خود را با این قرص از درد برهانید
قرص ایندومتاسین یکی از گزینههایی است که هنگام درد مفاصل به شما پیشنهاد میشود. وقتی گرفتار رگ به رگ شدگی عضلات، ضرب دیدگی استخوان و سفتی مفاصل شده باشید مصرف این قرص به شما کمک میکند تا از درد رهایی یابید. پس این قرص در شمار قرصهای مسکن قرار میگیرد. کاربرد این قرص برای دردهای مفصلی سالمندان بیشتر است. باید گفت این قرص در میان مسکنهای درد رتبه بالایی دارد. به گونهای که مثلا تاثیرش از پیروکسیکام بیشتر است، اما مواد سمی موجود در آن نیز درصد بالاتری دارد. دراین مقاله از مجله علمی پزشکی سیوطب به بررسی قرص ایندومتاسین خواهیم پرداخت.
عملکرد قرص ایندومتاسین؛ قرص ایندومتاسین چه کاربردی دارد؟
در زمینه نحوه عملکرد این دارو باید گفت ایندومتاسین با کنترل و کاهش هورمون عمل میکند. به گونهای که با ایجاد یک عارضه ترشح هورمونهای محرک التهاب بیشتر میشود. این قرص با از بین بردن تاثیر هورمونهای ملتهب کننده، به تسکین درد و کاهش التهاب کمک میکند و موثرترین قرص در این رده به شمار میرود.
نحوه مصرف قرص ایندومتاسین؛ کی و چقدر؟
در مصرف همه قرصها باید دقت کرد. این یک قانون کلی است که پیش از مصرف هر قرصی اطلاعات مربوط به آن را که در جعبه دارو قرار داده شده مطالعه نمایید. در مورد ایندومتاسین نیز چنین است. در حالت کلیای قرص برای مصرف 2 تا 3 بار در روز تجویز میشود. باید دانست مصرف یک لیوان پر از آب با این قرص الزامی است. دوز دارو بر اساس میزان آسیب دیدگی و درد شما تجویز میشود. این مسئله مهمی است که شما را از مصرف خودسرانه این دارو بر حذر می دارد. یادتان باشد بعد از خوردن دارو تا 10 دقیقه در حالت درازکش قرار نگیرید. معمولا توصیه این است که دارو در دوزهای پایین مصرف شود. در صورت نیاز پزشک دوز را به میزان معین بالا میبرد که این کار نیز باید با احتیاط صورت گیرد. ممکن است هنگام مصرف احساس معده درد داشته باشید. اگر چنین بود بهتر است قرص را همراه با شیر و غذا مصرف کنید تا کمترین آسیب متوجه معده شود.
تاثیر قرص ایندومتاسین بر اعضای بدن؛ قرص ایندومتاسین برای کمر درد
ایندومتاسین را برای دردهای ناشی از ناراحتیهای قسمت کمر نیز استفاده میکنند. از آنجا که برخی دردهای قسمت کمردرد در اثر التهاب به وجود میآید و البته این درد به نواحی دیگر مثل پاها و شانه نیز کشیده میشود. این قرص موثر نقش خود را به خوبی ایفا خواهد کرد و با کاهش تورم فشار را کم میکند. مثلا وقتی در قسمت شانه دچا ربورسیت می شوید میتوانید از ایندمتاسین استفاده کنید. بورسیت همان التهاب کیسههای پر از مایع در محل مفصلها است.
قرص ایندومتاسین برای روماتیسم
گاهی در پی اوج گرفتن روماتیسم نیز پزشک تصمیم می گیرد مسکن و ضد التهاب قوی ایندومتاسین را تجویز کند. البته در مورد روماتیسم داروهای دیگری نیز تجویز خواهد شد. در مورد بیماری هایی از این دست فقط پزشک مجاز به تعیین تکلیف است و نمی توان خودسرانه در این باره نظر داد.
قرص ایندومتاسین تداخل دارویی پدید میآورد؟
موضوع تداخلات دارویی در مورد برخی قرصها بسیار اهمیت پیدا میکند. تا جایی که داستان مرگ و زندگی است. پس اگر قصد مصرف ایندومتاسین را دارید حتما لیستی از داروهای مصرفیتان را به پزشک نشان دهید تا در این باره تصمیم بگیرد. داروهایی مانند قرصهای قلب و فشار خون، داروهایی مانند آسپرین، ایبوبروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک، لیتیوم و متوترکسات ازجمله قرصهایی هستند که با ایندومتاسین تداخل ایجاد میکنند و باید کاملا مراقب باشید.
قرص ایندومتاسین و عوارض
این قرص قوی با تمام اثربخشی، عوارضی نیز دارد که برون داد این عوارض در افراد، متفاوت است. هر فردی ممکن است در طول مصرف ایندومتاسین درگیر این عوارض شود. اسهال، درد، یبوست، سردرد، سرگیجه، خستگی و ایجاد صدای زنگ در گوش از عوارضی است که ممکن است گروهی به آن دچا شوند و البته این همه عوارض نیست و ممکن است در شما یا فرد دیگری عوارض ناشناخته دیگری پدید آورد. عوارض گزارش شده دیگری نیز وجود دارد که نباید بی توجه از آن گذشت و به محض احساس کردن آن باید به پزشک مراجعه کنید:
- اگر مدفوعتان به رنگ قرمز است یا دچار استفراغ قرمز رنگ شدید
- اگر در قفسه سینه احساس درد کردید و دچار تنگی نفس هستید
- اگر با علائمی شبیه آنفولانزا رو به رو شدید
- اگر بثورات پوستی به سراغتان آمد
خیلی زود به پزشک مراجعه کنید تا از خطرات بعدی جلوگیری شود و این قرص آثار منفی برجای نگذارد.
داروی جایگزین ایندومتاسین
کم نیستند داروهایی که کارکردشان شبیه ایندومتاسین باشد. البته شاید تاثیر این دارو را نداشته باشند، اما در دوزهای متفاوت میتوانند مانند این قرص از ترشح هورمونهای التهابزا جلوگیری کنند. داروهایی مانند آسپرین، میتل سالیسیلات، دیکلوفناک، ناپروکسن، کتوپروفن ازجمله داروهایی است که میتوان به جای داروی ایندومتاسین مصرف کرد. نکته مهم این است که هرگز نباید این داروها همزمان مصرف شوند.
شکلهای متفاوت یک دارو؛ شیاف ایندومتاسین
داروی ایندومتاسین در اشکال گوناگون در داروخانهها عرضه میشود. کپسول 25 میلی گرم، کپسول آهسته رهش 75 میلیگرم، قرص 75 و 80 میلیگرم و شیاف 50 و 100 میلیگرم اشکال دارویی اندومتاسین را تشکیل میدهد. در این میان شاید درباره شیاف این دارو کمتر شنیده باشید. در موارد درد معمولا هر هشت ساعت یک شیاف 50 میلیگرم را به مدت 5 روز استفاده میکنند تا فرد کاملا بهبود یابد. پس از این مدت باید دوز دارو کاهش یابد.
قرص ایندومتاسین، دارویی موثر برای درد یا درمان؟
امروزه برای دردهای گوناگون قرصهای گوناگونی نیز در دسترس است که همگی باید تحت نظر پزشک و در دوزهای مناسب مصرف شود. واقعیت این است که مصرف این داروها بیشتر برای کاهش درد است و جنبه درمانی نخواهد داشت، اما در دنیای جدید علم برای درمان زانو درد و کمر درد و بینیازی از مصرف این قرصها با نوآوریهایی روبهرو هستیم. زانوبند زاپیامکس برای زانو درد و کمربند پلاتینر برای دردهای کمر علاوه بر تسکین با تکنولوژیهای جدید، درمان را نیز برای بیمار آغاز میکنند. در این مقاله هر آنچه باید در مورد قرص ایندومتاسین بدانید را باز گفتیم. مهمترین نکته در این میان توجه به انتخاب دوز مناسب دارو برای دردهای مفصلی بود. به گونهای که اگر با عوارضی برخورد کردید حتما مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید. مصرف خودسرانه گاهی عوارض جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
سوالاتی که درباره قرص ایندومتاسین ذهنتان را مشغول می کند
قرص ایندومتاسین 25 برای چیست؟
در مواردی که درد شکل حادی ندارد و کاهش درد و رفع التهاب معمولی مد نظر است.
مصرف این قرص در دوران بارداری چگونه است؟
مصرف در دوران بارداری و شیر دهی ممنوع است.
ایا این قرص به کبد و کلیه آسیب می رساند؟
در طول مصرف باید کبد وکلیه مدام بررسی شوند تا آسیبی متوجه آنها نشود.