بیماریبیماری های مفصلی

کمر درد عصبی؛ آشنایی با علل، علائم و 5 درمان خانگی کمر درد عصبی

فهرست محتوا نمایش

کمر درد عصبی یکی از معضلات نسبتا جدید رد بین افراد مختلف، به‌ویژه جوانان است. البته باید بگوییم که همه ما در دوران زندگی خود کم و بیش چندین بار کمردرد با دلایل مختلف را تجربه کرده‌ایم. به گزارش خبرگزاری CNN در سال 2020 پژوهشی توسط انجمن بین المللی” مطالعه درد ” انجام شده است. طبق این مطالعه577 میلیون نفر در سراسر جهان کمردرد را تجربه کرده‌اند.

کمر درد عصبی همان‌طور که از نامش پیداست اغلب از عصبی و ناراحت شدن فرد بیمار به وجود آید و موجب اسپاسم کمر و به دنبال آن درد کمر می‌شود. علائمی که کمر درد عصبی ایجاد می‌کند از اختلال در فعالیت‌های روزمره تا درد و ناراحتی بیمار را شامل می‌شود. در این مطلب از مجله سلامت سیوطب با کمر درد عصبی، علل، علائم و روش‌های درمانی آن آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

کمر درد عصبی چیست؟ با این درد بیشتر آشنا شویم

زمانی که به هر علتی اعصاب خارج‌شده از مهره‌های کمری شما تحت فشار یا ضربه قرار گیرند، دردهای عصبی را در کمر خود تجربه خواهید کرد. اضطراب به‌ویژه اضطراب مزمن، معمولا منجر به کمردرد می‌شود.

در مواردی ممکن است تنش عضلانی علت اصلی کمردرد باشد. اما علائم اضطراب تکمیلی دیگری نیز وجود دارند که تاثیرگذار هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به آسانی دچار اضطراب و ‌استرس می‌شوید، به اصطلاح پزشکان استرسفول هستید، حتما تجربه کمردرد عصبی را خواهید داشت.

علت کمر درد عصبی و ارتباط آن با استرس

علائم کمردرد عصبی چیست؟ درد و ناراحتی در ناحیه درد|سیوطب

احتمال دارد علت کمر درد عصبی ریشه در اضطراب و استرس باشد. اگر به‌طور مداوم در طول شبانه روز استرس داشته باشيم، عضله‌هاي ما دائما در حال انقباض و اسپاسم خواهند بود. به‌علاوه افراد مضطرب براي حس كردن درد حساس‌تر هستند، یعني حتي درد يك اسپاسم مختصر عضله را بيشتر از معمول حس مي‌كنند. انقباض مداوم عضله‌هاي بالا و پايين كمر باعث كمردرد عصبي خواهند شد.

هرچه استرس بیشتر باشد احتمالا گرفتگی عضلات هم شدیدتر خواهند بود. اگر بدن در حالت استرس زیاد باقی بماند، عضلات آنقدر سفت می‌شوند که درد ایجاد خواهد شد. احتمال دارد بعد از مدتی قفل شدن و کاهش بازه حرکتی فرد نیز به‌وجود آید.

این روزها متخصصان ارتباط مستقیم و پررنگی بین استرس و دردهای مزمن کمر پیدا کرده‌اند. دکتر سارنو، پروفسور حوزه پزشکی توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی نیویورک یکی از این افراد است. نظریات او نشان می‌دهدکه اگر در زمان بروز استرس با آن مقابله نکنیم، در ناخودآگاه ما اتفاقاتی رخ می‌دهد که سیلی از درد را برای بدن ما به همراه خواهد داشت.

علائم کمر درد عصبی چیست؟ با هم این علائم را بشناسیم

کمر درد عصبی با توجه به عوامل مختلفی رخ می‌دهد. ممکن است علائم درد به ندرت یا به دفعات ایجاد شوند یا اینکه درد همواره بدون هیچ کاهشی احساس شود. همچنین احتمال دارد درد عصبی کمر خود را همراه با علائم اضطرابی دیگر نشان دهد.

علائم کلی کمر درد عصبی عبارتند از:

  • احساس درد در قسمت پایینی کمر
  • اسپاسم و سفتی عضلات
  • حساسیت عضلات نسبت به لمس
  • ایجاد اختلال در خواب

اما کمردردهای ناشی از گیر کردن عصب، مشابه درد سیاتیک، با علائم دیگری بروز می‌کنند. علائم این نوع دردهای عصبی شامل احساس سوزش یا گزگز در کمر یا پاها، ضعف و بی‌حسی عضلات، درد مبهم یا تیز در ناحیه کمر هستند.

عوامل استرس‌زا فیزیکی که بر کمر درد عصبی تاثیر می‌گذارند

کمر انسان یک سیستم پیچیده است که شامل تاندون‌ها، رباط‌ها، عضلات، استخوان‌ها و اعصاب نخاعی می‌شود. این سیستم در تمام حرکاتی که فرد انجام می‌دهد نقش مفیدی را ایفا می‌کند. کمردرد‌های عصبی حتی در نشستن شما هم اختلال ایجاد می‌کنند.

از آنجایی که کمر ساختار پیچیده‌ای دارد، در تمام حرکات و فعالیت‌های روزانه نیز نقش خواهد داشت. به همین دلیل کمردرد‌های عصبی باعث آسیب‌پذیری بیشتر کمر نسبت به عوامل دیگر می‌شوند. بعضی عوامل استرس‌زای فیزیکی که ممکن است به کمر درد عصبی منجر شوند، عبارتند از:

  • کشیدگی و آسیب رسیدن به عضلات، تاندون‌ها و رباط‌‌‌ها
  • تحریک یا ملتهب شدن اعصاب
  • ناهنجاری‌ها و مشکلات مربوط به استخوان‌ها یا مفاصل مثل آرتروز
  • پوکی استخوان
  • اضافه وزن
  • سبک زندگی بی‌تحرک
  • ضعف و کاهش انعطاف‌پذیری عضلات

همچنین ممکن است صدمات وارده در هنگام کار و آسیب‌های ورزشی به کمر صدمه وارد کنند و موجب ایجاد دردهای مزمن شوند.

درمان خانگی کمر درد عصبی با راهکارهای ساده

درمان کمر درد عصبی با خوابیدن به صورت اصولی|سیوطب

در مواقعی که آسیب و عارضه ایجادشده در کمر خفیف تا متوسط باشد، امکان دارد پزشک درمان‌های خانگی را برای بیمار توصیه کند. همچنین این درمان‌های خانگی برای کمک به رفع علائم کمر درد عصبی در قسمت پایین کمر پیشنهاد خواهند شد. این درمان‌ها گاهی شامل تغییر سبک زندگی نیز هستند. برخی از این درمان‌های خانگی عبارتند از:

1. استفاده از یخ و گرما درمانی با کمپرس‌های ساده برای رفع استرس و درد ستون فقرات

استفاده از یخ یا حرارت، از راهکارهای درمان کمر درد عصبی در طب سنتی است. انجام این روش درمانی چندین بار در روز به‌مدت ۲۰ دقیقه درد و اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهد. با این‌حال اگر اخیرا کمرتان آسیب‌دیده است، به‌ مدت ۴۸ ساعت از اعمال گرما روی آن خودداری کنید.

2. درمان خانگی کمردرد عصبی با حرکت کردن و فعال بودن

ورزش منظم ممکن است به جلوگیری از شروع درد عصبی کمر یا تسکین علائم کمر درد عصبی کمک کند. همچنین می‌توانید یوگای سبک یا تای چی را به‌عنوان حرکات سبک ورزشی امتحان کنید که روی تقویت قدرت و انعطاف‌پذیری بدنتان نیز تاثیر مثبت دارند.

3. درمان استرس و کمردرد با اصلاح وضعیت خواب

ممکن است حالتی که هر شب می‌خوابید علائم درد عصبی شما را تشدید کند. بهترین وضعیت خوابیدن را زمانی که درد دارید، باید از دکتر کمر درد خود بپرسید و برای خواب خوب عادات مناسبی را در پیش بگیرید. تغییراتی که باید انجام دهید شامل تنظیم موقعیت خواب یا خوابیدن با یک بالش بین پاهایتان باشد.

4. ماساژدرمانی برای تسکین کمر درد عصبی

یکی از بهترین نوع درمان‌ها برای کاهش درد کمر، ماساژ است که اغلب به بیماران توصیه می‌شود.
ماساژ علاوه بر تاثیراتی که روی عضلاتتان دارد با افزایش اندروفین خون که یک ماده شادی‌آور و ضدافسردگی و اضطراب است در کاهش کمر درد عصبی موثر خواهد بود.

5. ورزش و انجام حرکات کششی

بسیاری از افراد فکر می‌کنند زمانی که کمردرد دارند، باید استراحت کنند و هیچ فعالیتی را انجام ندهند. اما این‌طور نیست !در اغلب موارد برای این‌که زودتر بهبود پیدا کنید، باید فعال باشید.

پزشکان در این مواقع لیستی از حرکات ورزشی را در اختیار بیماران قرار می‌دهند و از آن‌ها می‌خواهند روزانه زمانی را به انجام این حرکات اختصاص دهند. دقت داشته باشید که ورزش را به‌صورت خودسرانه انجام ندهید و حتما قبل از شروع با پزشک خود مشورت نمایید.

فیزیوتراپی درمان فیزیکی کمر درد عصبی

درمان دیگری که قبل از تجویز دارو توصیه می‌گردد، فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی به تقویت عضلات، بهبود حرکت و انعطاف‌پذیری آن‌ها کمک می‌کند و با صحیح قرار دادن بدن در وضعیت‌های مختلف، باعث کاهش درد کمر می‌شود.

معرفی بهترین دارو برای کمر درد عصبی

در دنیای درد هر چیزی که بیش از سه ماه طول بکشد درد مزمن محسوب می‌شود. بنابراین اگر به مدت سه ماه از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا استامینوفن برای برطرف شدن درد استفاده می‌کند، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا حداقل داروی مناسب برای شما تجویز شود.

از جمله داروهایی که برای بیشتر افراد مبتلا به کمر درد تجویز می‌شوند، می‌توان به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن اشاره کرد.

ممکن است داروی ضد التهاب به شکل کرم موضعی تجویز شوند. در این حالت بیمار به راحتی آن را روی کمر و محل درد مالیده و ماساژ می‌دهد. همچنین باید اشاره کنیم که تاثیرات منفی و عوارض احتمالی پمادهای ضد التهابی از داروهای خوراکی و تزریقی کمتر است.

سایر درمان‌های موضعی که ممکن است برای کنترل درد استفاده شود حاوی ترکیباتی مانند روغن اوکالیپتوس، کپسایسین، کامفور و منتول هستند.

داروهای شل کننده عضله برای درمان کمر درد عصبی عالی هستند

در صورتی که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مسکن بدون نسخه یا تجویزی موثر نباشند، ممکن است پزشک داروهای شل کننده عضله را تجویز نماید. برخی از داروهای شل‌کننده عضلات عبارتند از:

  • سیکلوبنزاپرین
  • تیزانیدین
  • باکلوفن
  • کاریسوپرودول
  • متوکاربامول

داروهای زیادی با اسامی تجاری مختلف در این دسته قرار می‌گیرند. این داروها به برطرف شدن اسپاسم عضلات که منجر به کمردرد شده است کمک می‌کنند.

امکان دارد که داروهای شل کننده عضله برای جراحات حاد مانند کشیدگی عضله کمر موثر واقع شوند. برای مثال براساس آزمایش‌های بالینی انجام‌شده توسط آکادمی پزشکی در آمریکا که در همایش سالانه ۲۰۱۰ ارائه شد، یک داروی مفید به نام کاریسوپرودول معرفی شده‌است. کاریسوپرودول تا سه روز پس از شروع مصرف تا حد قابل توجهی درد کمر را کاهش می‌دهد و قدرت عملکرد را بهبود می‌بخشد.

یادداشت پایانی در مورد کمر درد عصبی

علائم کمر درد عصبی باعث از دست دادن شغل شما می‌گردد. به‌همین دلیل حتما باید آن را جدی بگیرید و در صورتی که بعد از مدتی این درد رفع نشد حتما به پزشک مراجعه نمائید.

در واقع علائم کمردرد عصبی در مواقعی بسیار حاد و نشانه‌ای از سرطان در بدن خواهند بود. به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود که در صورت بروز علائم به پزشک مراجعه کنند. بعد از مراجعه به پزشک و معاینات، علت کمر درد عصبی را تشخیص و روند درمان شروع خواهد شد.

در این مقاله از مجله سلامت سیوطب، علل و علایم و راهکارهای درمان خانگی و دارویی کمر درد عصبی را معرفی کردیم. اگر شما هم اطلاعاتی درباره کمر درد عصبی دارید با ما و دیگر مخاطبان سیوطب به اشتراک بگذارید.

 

سوالات متداول درباره کمر درد عصبی

آیا کمر درد عصبی خطرناک است؟

در مواردی که کمردرد برای بیش از 3 ماه طول بکشد و با داروهای بدون نسخه تسکین نیابد، ممکن است نشانه‌ای از آسیب‌های جدی‌تر مانند گرفتگی سیاتیک باشد.

مشخصات دردهای عصبی عضلات بدن چیست؟

یکی از مشخصات اصلی دردهای عصبی، انتشار درد در بدن است. به همین دلیل برخی بیماران می‌گویند که درد در بدنم می‌چرخد.

چگونه استرس باعث کمردرد می‌شود؟

استرس باعث درد و تنش در عضلات می‌شود. اضطراب داشتن باعث فشار عضلانی، اسپاسم عضلات و متعاقبا درد کمر، شانه و گردن می‌شود. هرچه میزان پاسخ به استرس بیشتر باشد، عضلات سفت‌تر می‌شوند.

چگونه می‌توانم از کمردرد در آینده جلوگیری کنم؟

پیشگیری از درد در آینده یکی از اولویت‌های اصلی همه افراد است. برای رسیدن به این هدف استرس خود را مدیریت کنید، ورزش کنید و تغذیه سالم داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا