بیماریگوارش

پنتوپرازول معجزه‌ای برای رفلاکس معده؛معرفی7 تداخل پنتوپرازول

فهرست محتوا نمایش

پنتوپرازول در درمان رفلاکس معده و کاهش عوارض گوارشی سایر داروها تجویز می‌گردد. این دارو از دسته داروهای محبوب در میان مردم برای مشکلات معده و روده است. Pantoprazole در دسته‌ای از داروها به نام مهارکننده‌های پمپ پروتون قرار دارد. این دارو با کاهش میزان اسید ساخته‌شده در معده عمل می‌کند.

ماننند هر داروی دیگر پنتاپرازول نیز دارای فواید و عوارضی است. به همین دلیل افراد قبل از مصرف باید با ویژگی‌های پنتوپرازول آشنا شوند. در این مطلب از مجله پزشکی سیوطب شما را با داروی پنتوپرازول، نحوه مصرف، عوارض و فواید آن آشنا خواهیم کرد.

قرص پنتوپرازول برای چیست؟ این دارو برای چه رده سنی قابل مصرف است؟

پنتوپرازول (Pantoprazole) دارویی است که در دسته داروهای مهارکننده پمپ پروتون قرار دارد. از Pantoprazole برای درمان آسیب ناشی از بیماری رفلاکس معده در بزرگسالان و کودکان 5 سال به بالا استفاده می‌شود. رفلاکس معده عارضه‌ای است که در آن جریان معکوس اسید معده باعث سوزش سر دل و آسیب احتمالی مری (لوله بین گلو و معده) می‌شود.

از دیگر موارد مصرف Pantoprazole می‌توان به بهبود مری و جلوگیری از آسیب بیشتر آن اشاره کرد. همچنین این دارو برای درمان شرایطی که معده بیش از حد اسید تولید می‌کند، مانند سندرم زولینگر-الیسون در بزرگسالان تجویز می‌گردد. در ادامه با دوزهای مختلف و مشخصات اصلی این دارو آشنا خواهیم شد.

قرص پنتوپرازول ۴۰ برای چیست؟

پنتوپرازول ۴۰ میلی‌گرمی برای افراد بالای ۱۸ سال در درمان اسید معده شدید تجویز می‌شود. باید گفت که برای درمان رفلاکس معده به مری در کودکان بین 5 تا 17 سال، دوز دارو با توجه به وزن کودک مشخص می‌شود. تجویز پنتوپرازول 40 میلی‌گرمی زمانی انجام می‌شود که وزن کودک بیش از 40 کیلوگرم باشد.

زمان مصرف پنتوپرازول 40؛ کی قرص اسیده معده را بخوریم؟

مصرف Pantoprazole یک بار در روز، قبل از غذا توصیه می‌شود. نکته‌ای که حین مصرف باید به آن دقت کرد این است که قرص Pantoprazole را به هیچ وجه نصف نکنید و به طور کامل قورت دهید. اگر پزشک قرص 40 میلی‌گرمی تجویز کرده‌است و بیمار برای قورت دادن آن مشکل دارد، باید از پزشک خود بخواهد که به جای دوز 40، دو قرص از دوز 20 میلی‌گرم را تجویز کند.

قرص پنتوپرازول ۲۰ برای چیست؟ کودکان هم می‌توانند این دوز را مصرف کنند؟

قرص پنتوپرازول 20 برای چیست؟ درمان اسید معده زیاد|سیوطب

از پنتوپرازول ۲۰ میلی‌گرمی در درمان سوزش معده در اثر برگشت اسید استفاده می‌شود. این دوز دارو برای کودکان نیز تجویز خواهد شد، اگر وزن کودک بین ۱۵ تا ۴۰ کیلوگرم باشد. همچنین در بزرگسال اگر شدت رفلاکس معده به مری کم باشد، به جای تجویز دوز 40، از دوز 20 میلی‌گرمی Pantoprazole استفاده می‌کنند.

قرص پنتوپرازول برای قلب چه تاثیری دارد؟ آیا تداخل وجود دارد؟

این دارو به طور مستقیم بر سلامت و نحوه کارکرد قلب اثر گذار نیست. باید اشاره کنیم که دردهایی ناشی از مشکلات قلبی و معده، علائم و احساسی مشابه در بیمار ایجاد می‌کنند. به همین دلیل در زمان درد در قسمت قلب و معده، پزشک ابتدا برخی آزمایش‌ها و معاینات قلبی را برای بیمار تجویز می‌کند. پس از اطمینان از نبود هر گونه مشکل قلبی، پزشک داروی Pantoprazole را برای رفع دردهای گوارشی تجویز خواهد کرد.

آیا قرص پنتوپرازول باعث لاغری میشود؟

طبق مطالعات انجام‌شده Pantoprazoleدر برخی افراد باعث افزایش وزن و در برخی دیگر باعث کاهش وزن می‌شود. یعنی برخی افراد با مصرف قرص پنتوپرازول دچار کاهش اشتها می‌شوند. این عارضه جزو عوارض رایج این دارو نیست. اما احتمال آن وجود دارد که با از دست‌ دادن اشتها، شخص به‌ مرور دچار کاهش وزن شود.

پنتوپرازول چه فوایدی برای بیمار دارد؟ فواید عالی مصرف Pantoprazole

داروی Pantoprazole با کاهش اسید معده به تسکین برخی علائم رفلاکس اسید معده کمک می‌کند. همچنین از این دارو برای درمان برخی بیماری‌های دیگر تجویز می‌شود، از جمله:

  • درمان رفلاکس اسید معده
  • درمان سندروم زولینگر الیسون
  • درمان تومور معده
  • پیشگیری از زخم معده
  • پیشگیری از سرطان مری

همچنین Pantoprazole به دلایل متعددی پس از عمل اسلیو به عنوان کاهنده اسید معده توصیه می‌شود.

عوارض پنتوپرازول چیست؟ آیا این عوارض خطرناک هستند؟

هر دارویی به موازات فواید ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. از عوارض جانبی ناشی از مصرف Pantoprazole می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع
  • درد مفاصل
  • استفراغ
  • سرگیجه
  • سردرد
  • اسهال
  • نفخ

در صورت شدید شدن این علائم یا طولانی شدن آن‌ها به پزشک خود اطلاع دهید. گفتنی است که مصرف طولانی مدت Pantoprazole عواض جانبی جدی ایجاد می‌کند. این عوارض شامل شکستگی استخوان و پولیپ در معده است.

تداخلات پنتوپرازول با داروهای دیگر؛ Pantoprazole را با این داروها نخورید

پنتوپرازول با داروهای خاصی تداخل دارد|سیوطب

قرص Pantoprazole با برخی داروها، گیاهان و ویتامین‌ها تداخل دارد. به همین دلیل زمان مراجعه برای درمان مشکلات معده باید تمامی داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید. داروها و مواردی که با Pantoprazole تداخل دارویی دارند عبارتند از:

  1. وارفارین
  2. نمک آهن
  3. آتازاناویر
  4. ارلوتینیب
  5. کتوکونازول
  6. آمپی‌سیلین
  7. مایکوفنولات موفتیل

این داروها به کاهش اسید معده حساس هستند. از آنجایی که پنتوپرازول اسید معده را کاهش می‌دهد باعث می‌شود تاثیر این داروها کمتر شود.

ترکیب پنتوپرازول با داروهای گیاهی و مکمل‌ها

هم‌زمان با مصرف Pantoprazole، داروی گیاهی خار مریم را مصرف نکنید. همچنین احتمال دارد که مصرف مکمل مخمر آبجو عملکرد پنتوپرازول را متوقف کند.

نحوه مصرف پنتوپراول؛ به این صورت مصرف کنید تا بیشتر تاثیر را داشته باشد

پنتوپرازول به صورت قرص تاخیری رهش است. تاخیری رهش یعنی دارو به صورتی تولید شده‌است که در روده آزاد می‌شود. این کار از تجزیه دارو توسط اسیدهای معده جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از نکاتی که حین مصرف Pantoprazole باید رعایت شود این است که باید دارو را 30 دقیقه قبل از غذا با یک لیوان آب یا آب میوه غیر اسیدی مصرف کنید.

موارد منع مصرف پنتوپرازول؛ این افراد نباید Pantoprazole بخورند

مصرف Pantoprazole در برخی افراد باعث شدید شدن علائم می‌شود و نباید این گروه پنتوپرازول را مصرف کنند. از جمله:

  • زنان باردار
  • زنان شیرده
  • افراد مبتلا به پوکی‌استخوان
  • افراد مبتلا به عفونت معده
  • افراد مبتلا به اچ آی وی

درصورتی که از رفلاکس معده رنج می‌برید، حتما برای انتخاب بهترین نوع دارو با پزشک خود مشورت کنید.

جمع‌بندی انتهایی

در این مقاله به معرفی پنتوپرازول، داروی رفلاکس معده که جزو عارضه‌های شایع است پرداخته‌ایم. این دارو هم به صورت قرص و هم به صورت آمپول وریدی در دسترس است. استفاده از Pantoprazole فواید عالی و عوارض جانبی کمی دارد و همین امر آن را به بهترین دارو برای مشکلات معده تبدیل کرده‌است.

سوالات متداول درباره پنتوپرازول

1. آیا می‌توان قرص پنتوپرازول را در دوران بارداری مصرف کرد؟

Pantoprazole در گروه داروهای دسته C قرار دارد. دسته C به معنای مطالعه دارو روی حیوانات باردار و تاثیر آن‌ها روی جنین حیوان بوده‌است. اما روی زنان بارداری مطالعه به‌اندازه کافی انجام نشده‌است. به همین دلیل در صورت ضرورت، مصرف حتما باید زیر نظر پزشک صورت گیرد.

2. آیا داروی مشابه پنتوپرازول وجود دارد؟

بله، داروهای لانسوپرازول، امپرازول،اسموپرازول، رابپرازول همه مانند Pantoprazole جزو داروهای مهارکننده‌های بمپ پروتون هستند.

3. آیا می‌توانم با پنتوپرازول، مسکن مصرف کنم؟

بله، مصرف داروهای مسکن مانند پاراستامول یا ایبوپروفن هم‌زمان با Pantoprazole بی‌خطر است. اما بهتر است ایبوپروفن را همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف کنید تا معده شما را ناراحت نکند.

4. آمپول پنتوپرازول برای چه افرادی تزریق می‌شود؟

برای افرادی که از معده درد شدید و رفلاکس خیلی زیاد رنج می‌برند، تزریق آمپول Pantoprazole تجویز می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا