بیماریبیماری های مفصلی

بهترین پماد برای ورم زانو؛ داروهای موضعی محبوب‌تر از خوارکی | سه پماد مسکن دردزانو

بهترین پماد برای ورم زانو را می‌توان با مشورت پزشک تهیه کرد. اما آیا صرفا پمادها می‌توانند درمانی برای زانو درد باشند. پاسخ این سوال را باید در علت بروز و میزان درد و آسیب زانو جستجو کرد. قطعا برای هر آسیبی نمی‌توان نسخه واحد پیچید. در فرسودگی در نتیجه تخریب مفصل زانو؛ زانو را در برابر هر فشاری آسیب‌پذیر می‌کند. التهاب زانو، کشیدگی مداوم و زیاد، افزایش سن و کهولت، نوع ایستادن و راه رفتن و … سایر عوامل موثر در بروز زانو درد محسوب می‌شوند.

وقتی زانو درد بروز می‌کند باید پیش از هر اقدامی‌علت بروز آن را پیدا کرد. درمان به علت درد وابسته است. در این مقاله از سیوطب به بررسی راه‌های درمانی و معرفی بهترین پماد برای ورم زانو همچنین داروهای موثر تسکین درد خواهیم پرداخت.

چرا دچار زانو درد می‌شویم؛ دلایل اصلی زانو درد چیست؟

آرتروز و التهاب مهمترین دلایل تورم زانو | سیوطب

زانو یکی از بزرگترین مفاصل بدن را دارد. دلیل آن هم واضح است چون باید وزن بدن را تحمل کند. مفاصل زانو هم مانند سایر مفاصل بدن با عضروف محافظت می‌شود تا استخوان‌ها باعث سایش یکدیگر نشوند. گاهی با از بین رفتن غضروف‌های میان استخوان‌ها ساییدگی و آتروز آغاز می‌شود که خود زمینه‌سازی دردزانو است. برخی از عواملی که باعث زانو درد می‌شوند، عبارتند ازک

  • آرتروز
  • التهاب در مفاصل
  • فشار زیاد رو مداوم روی زانو
  • مشکلات تامین انرژی در بدن
  • آسیب‌دیدگی ورزشی یا سانحه‌ای
  • بیماری‌های زمینه‌ای و خودایمنی

عوامل دیگری هم در بروز درد زانو موثر هستند که یا زیرگروه یکی از عوامل بالا قرار می‌گیرند یا عوامل دیگری را شامل می‌شوند که نمی‌توان همه آنها را در این مقاله مطرح کرد. به هر حال درمان زانو درد بویژه درمان ورم زانو نیازمند ریشه‌یابی درد است. در زمان بروز درد در صورتی که شدیدی داشتید حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید. استفاده از بهترین پماد برای ورم زانو یا سایر داروهای مسکن در مراحل اولیه می‌توانند کمک‌کننده باشند. اما اگر درد ادامه‌دار و عمیق شد باید دست از درمان با پماد بردارید.

بهترین پماد برای درد‌های عضلانی؛ ضدالتهاب‌ها را دریابید

بسیاری از افراد برای جلوگیری از بروز عوارض داروهای موضعی را به داروهای خوراکی ترجیح می‌دهند. البته این عقیده هم وجود دارد که با توجه به درد مفصلی زانو استفاده از داروهای موضعی می‌تواند اثرگذاری بیشتر و سریعتری داشته باشد و به همین دلیل درمان‌های خوراکی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از پمادهایی که می‌توان برای درد‌های عضلانی استفاده کرد؛ شامل موارد زیر هستند:

داروهای ضدتحریک: این داروهای حاوی منتول، اکالیپتوس و روغن کافور برای تسکین موقت درد هستند. سالیسیلاک عمده مواد تشکیل دهنده این داروهای است که نظیر آسپرین اثرات ضدالتهابی دارد.

داروی حاوی کپسایسین: کپسایسین عمده ماده تشکیل دهنده پماد ضد درد قوی زانو است که باعث تندی فلفل هم می‌شود. پمادهای حاوی کپسایسین اثر تسکینی روی پوست دارند. در زمان مصرف یاد مراقب بود تا این ماده با زخم، چشم یا بخش‌های حساس بدن برخورد نکند ضمن اینکه افراد دارای حساسیت به فلفل بهتر از مصرف این نوع پمادها خودداری کنند هرچند این نوع پمادها بهترین پماد برای درد مفاصل محسوب می‌شوند.

درمان خانگی ورم زانو؛ این اصول را رعایت کنید

درمان خانگی ورم زانو با کمپرس یخ و گرما | سیوطب

یکی از روش‌های محبوب در درمان ورم زانو، استفاده از راه‌های درمانی خانگی است. درمان‌هایی در دسترس و ساده که معمولا اثرگذاری زیادی هم تسکین درد دارد. برخی از روش‌های درمان خانگی ورم زانو عبارتند از:

  • ماساژ اصولی زانو
  • کمپرس سرد و گرم
  • استراحت و کاهش فشار روی زانو
  • قراردادن پا روی ارتفاعی بالاتر از سطح بدن
  • استفاده از داروهای مُسکن و پمادهای ضددرد
  • بستن ناحیه زانو با باندکشی برای فشرده کردن

توجه داشته باشید که استفاده از درمان خانگی برای درمان ورم زانو صرفا مختص مواقعی است که ورم زانو و درد ناشی از آن خفیف باشد. در صورتی که ورم زانو براثر ضربه و یا بیماری یا عفونت باشد باید به پزشک مراجعه کرد.

قرص یا پماد برای زانو درد؛ کدام اثرگذاری بهتری دارند؟

افراد ممکن است درد خفیف تا متوسط زانو را با داروهای بدون نسخه (OTC) مانند داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا استامینوفن درمان کنند. NSAID‌ها التهاب را تسکین می‌دهند و به مدیریت درد کمک می‌کنند. برخی از انواع NSAID‌ها به صورت OTC برای درمان درد خفیف تا متوسط در دسترس هستند.

البته این داروها هم بدون عوارض نیستند. به طور مثال عوارض جانبی بالقوه NSAID‌ها مانند ناپروکسن می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یبوست
  • اسهال
  • سرگیجه
  • نفخ و گاز
  • عصبی بودن
  • خواب آلودگی
  • زنگ زدن در گوش

بنابراین همیشه مصرف قرص برای درمان انتخاب خوبی به نظر نمی‌آید. در مورد دردهای مفصلی شاید مصرف پمادها انتخاب بهریت باشد.

ورزش برای ورم زانو؛ از حرکات کششی تا یوگا

یکی از روش‌های درمان یا تسکین دردهای مفصلی استفاده از ورزش است. اما ورزش هم باید با دقت انتخاب و متناسب با توان بدنی اجرا شود. در اینجا چند ورزش مناسب برای ورم زانو را معرفی می‌کنیم.

کشش چهار سر ران:

در حالت ایستاده، با گرفتن مچ پا با یک دست، زانوی خود را به عقب خم کنید

وضعیت را برای 30-60 ثانیه حفظ کنید

به آرامی‌به حالت ایستاده برگردید و در طول کشش به تنفس خود توجه کنید

تکرار را برای تعداد دلخواه تکرار کنید، سپس روی پای مخالف تکرار کنید

بلند کردن پاهای مستقیم:

به پشت دراز بکشید، شانه‌ها را جمع کنید و کف دست‌ها رو به آسمان باشد

درحالیکه زانوهای خود را خم کرده‌اید، پای راست را به سمت بیرون بلغزانید و وضعیت پای راست را حفظ کنید

انگشتان پا را به سمت بینی خود قرار دهید، پای راست خود را بالا بیاورید

به آرامی‌پا را پایین بیاورید و از طریق حرکت به تنفس خود توجه کنید

تکرار را برای تعداد دلخواه تکرار کنید، سپس با پای مخالف تکرار کنید

اسکات وزن بدن:

بایستید و پاها را به فاصله شانه باز کنید

قفسه سینه خود را بالا نگه دارید و وزن خود را به پاشنه‌های خود برگردانید در حالی که به آرامی‌باسن خود را به عقب فشار دهید، گویی روی صندلی نشسته‌اید

پاهای خود را صاف نگه دارید و تا جایی که راحت هستید خود را پایین بیاورید

پاشنه‌های خود را فشار دهید و بدن خود را به حالت ایستاده برگردانید

برای تعداد تکرار دلخواه تکرار کنید

تمرین برای همسترینگ:

به پشت دراز بکشید، ساق پا و پاشنه پا را روی یک توپ ثابت قرار دهید

باسن خود را به سمت بالا حرکت دهید تا بدن صاف شود

باسن خود را درگیر کنید، به آرامی‌باسن خود را بلند کرده و زانوهای خود را خم کنید

زانوهای خود را دراز کنید، باسن خود را پایین بیاورید و به زمین برگردید

برای تعداد تکرار دلخواه تکرار کنید

یوگا:

در روزهایی که عود دردناک آرتریت را تجربه می‌کنید، ادامه دادن برخی از انواع فعالیت‌های بدنی مانند یوگا، در صورت امکان، می‌تواند به شما در حفظ انعطاف پذیری مفاصل کمک کند.

یادداشت پایانی؛ بهترین پماد برای ورم زانو

درمان خانگی یا دارویی و حتی پمادها، همیشه سلامت غضروف را بهبود نمی‌بخشند، اما می‌توانند به کاهش درد و بهبود حرکت عملکردی زانو کمک کنند. این اقدامات ساده را برای محافظت از مفاصل زانو، کاهش درد و کمک به فعال ماندن زانو انجام دهید. پیشگیری با هدف حفظ سلامت مفاصل می‌تواند به سلامت آنها در بزرگسالی و البته میانسالی منجر شود.

سوالات متداول بهترین پماد برای ورم زانو

تورم زانو چقدر طول می‌کشد؟

پس از آسیب‌دیدگی، تورم معمولاً در طی دو تا چهار روز اول بدتر می‌شود. پس از آن می‌تواند تا سه ماه که بدن تلاش می‌کند خود را بهبود بخشد، ادامه یابد. اگر تورم بیشتر از این طول بکشد، ممکن است نیاز به بررسی دقیق تر فیزیوتراپ یا پزشک داشته باشد.

بهترین دارو برای ورم زانو چیست؟

مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) به کاهش تورم و التهاب مفصل زانو و تسکین درد کمک کند. برخی از NSAID‌ها، مانند ایبوپروفن (Advil) یا ناپروکسن (Aleve)، بدون نسخه در دسترس هستند.

آیا آب گرم برای زانوهای متورم خوب است؟

گرما به شل شـدن عضلات و مفاصل و تسکین درد و اسپاسم عضلانی کمک می‌کند. اگر زانوی متورم دارید، بهتر است به مدت 24 ساعت از کمپرس یخ و بعد از آن، از گرم کردن زانو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا