پوستزیبایی

درمان جوش صورت با 7 راهکار مختلف؛ از خانگی تا پزشکی نوین

فهرست محتوا نمایش

درمان جوش صورت یکی از دغدغه‌های همیشگی زنان است و به همین دلیل به دنبال سریع‌ترین روش درمانی هستند. البته باید گفت که تنها زنان نیستند که با جوش‌های صورت خود مشکل دارند. طبق تحقیقات آکادمی پوست آمریکا (AAD) حدود 9.4 درصد از مردم جهان آکنه دارند. با توجه به این آمار، جوش پوستی شایع‌ترین بیماری پوستی در بین افراد مختلف است.

جوش‌ها انواع مختلفی دارند که برای درمان نمونه‌های متنوع آن‌ها روش‌های خاصی وجود دارد. این روش‌ها شامل روش‌های نوین پزشکی، داروهای موضعی، خوراکی و تزریقی می‌شود. با توجه به این موضوع و طبق آخرین آمار AAD هزینه‌های مرتبط با درمان پزشکی برای آکنه در سال 2013 بیش از 1.2 میلیارد دلار بوده است. در این مطلب از مجله علمی و پزشکی سیوطب به بررسی روش‌های درمان جوش صورت خواهیم پرداخت.

 

آشنایی با درمان آکنه صورت با روش‌های مختلف

در صورتی که با استفاده چند هفته‌ای از محصولات بدون نسخه یا خانگی جوش‌های صورتتان کمتر نشدند، به پزشک مراجعه کنید. برای درمان جوش پیشانی و صورت از داروهای موضعی، خوراکی، تزریقی و روش‌های نوین مانند میکرودرمی یا مزوتراپی استفاده می‌شود. در ادامه اینفوگرافی زیر با تعدادی از این روش‌های درمانی آشنا خواهیم شد و در ادامه مقاله به آن‌ها به صورت مفصل خواهیم پرداخت.

روش‌های مختلف درمان جوش صورت|سیوطب

بیشتر بخوانید: بهترین پماد برای جوش صورت؛ ۱۴ نوع موثر معرفی شده در سال ۲۰۲۲ 

 

ویدیو جوش صورت؛ به هیچ عنوان از دست ندهید!

ما برای دسترسی آسان شما به آخرین اطلاعات علمی و پزشکی درباره جوش صورت ویدیوی اختصاصی را برای شما تدارک دیده ایم. دیدن ویدیوی جوش صورت را به هیچ عنوان از دست ندهید.

داروهای موضعی برای درمان جوش های چرکی و دردناک

رایج‌ترین داروهای تجویزی موضعی برای آکنه که پزشکان تجویز می‌کنند عبارتند از:

رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید

داروهایی حاوی رتینوئیک اسید یا ترتینوئین اغلب برای آکنه متوسط ​​مفید هستند. این داروها به صورت کرم، ژل و لوسیون عرضه می‌شوند و که برای عادت کردن پوست به آن‌ها در ابتدا باید سه مرتبه در هفته استفاده شوند. سپس استفاده به هر روز تغییر می‌کند. البته باید اضافه کرد که زمان استفاده از رتینوئیدها شب است.

 

آنتی‌بیوتیک‌های موضعی برای درمان جوش صورت پسران و دختران

آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن باکتری‌های اضافی پوست، کاهش قرمزی و التهاب مصرف می‌شوند. در مواردی پزشکان آنتی‌بیوتیک و رتینوئیدها را با هم تجویز می‌کنند.

آنتی‌بیوتیک‌ها اغلب با بنزوئیل پراکسید ترکیب می‌شوند تا احتمال ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی را کاهش دهند. به عنوان مثال می‌توان به کلیندامایسین با بنزوئیل پراکسید و اریترومایسین با بنزوئیل پراکسید اشاره کرد. توجه داشته باشید که آنتی‌بیوتیک‌های موضعی به تنهایی توصیه نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: ۸ درمان خانگی جوش صورت در کمترین زمان 

اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک برای رفع جوش‌ها

آزلائیک اسید نوعی اسید طبیعی است که توسط مخمر تولید می‌شود و خاصیت ضد باکتریایی دارد. به نظر می‌رسد کرم یا ژل آزلائیک اسید 20 درصد به اندازه تعدادی زیادی از درمان‌ها، آکنه را با دو بار استفاده در روز درمان می‌کند. برای زنان باردار یا شیرده نیز اسید آزلائیک تجویز می‌شود. همچنین این دارو برای تغییر رنگ ناشی از آکنه نیز مناسب است.

همچنین اسید سالیسیلیک به جلوگیری از مسدود شدن فولیکول‌های مو کمک می‌کند و به عنوان محصولات شستشو و ترک در دسترس است. عوارض جانبی استفاده از سالیسیلیک شامل تغییر رنگ پوست و تحریک جزئی پوست می‌شود.

بیشتر بخوانید: از بین بردن جوش برای همیشه با ۵ روش ساده خانگی و موثر 

بنزوئیل پراکسید نیز برای کاهش تعداد باکتری‌ها

بنزوئیل پراکسید به عنوان نوعی داروی ضد عفونی‌کننده برای کاهش تعداد باکتری‌ها در سطح پوست عمل می‌کند. همچنین این دارو به کاهش تعداد جوش‌های سر سفید و سر سیاه کمک خواهد کرد و اثر ضد التهابی دارد.

بنزوئیل پراکسید معمولا به صورت کرم یا ژل موجود است و باید یک یا دو بار در روز استفاده شود. در اکثر مواقع این دارو 20 دقیقه پس از شستن صورت باید به تمام قسمت‌های صورت که دچار آکنه شده‌اند زده شود.

بعد از مصرف پنزوئیل پوست صورت نسبت به نور خورشید و اشعه‌های ماوراء بنفش حساس می‌شود. به همین دلیل باید قبل از قرارگیری در معرض نورخورشید از کرم‌های ضد آفتاب استفاده شود.

عوارض جانبی رایج بنزوئیل پراکسید عبارتند از:

  • پوست خشک و منقبض
  • احساس سوزش، خارش یا سوزش
  • مقداری قرمزی و لایه‌برداری پوست

عوارض جانبی معمولا خفیف هستند و پس از پایان درمان باید برطرف شوند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ داروی گیاهی برای جوش صورت با تاثیرات فوق‌العاده و بی‌ضرر 

جوش صورت

ژل داپسون مناسب برای رفع التهاب

استفاده از ژل داپسون 5 درصد دو بار در روز برای آکنه‌های التهابی به ویژه برای زنان توصیه می‌شود. عوارض جانبی شامل قرمزی و خشکی پوست است.

 

معرفی بهترین پماد برای جوش صورت

استفاده از پمادهای موضعی برای درمان جوش صورت، جای جوش و التهاب ناشی از آن‌ها بسیار موثر هستند. از همین رو تعداد زیادی از افراد برای درمان جوش‌های خود از پمادهای موضعی بدون نسخه یا با نسخه استفاده می‌کنند. در جدول زیر تعدادی از پمادهای پرطرفدار در سال 2022 معرفی شده‌اند.

 

نوع پماد برای درمان جوش صورت

اثرات این داروها

پماد تازوراک

کند شدن رشد بیش از حد سلول‌های پوست و جلوگیری از تجمع سلول‌های مرده

درمان التهاب پوست و ضایعات التهابی

آلترنو

مرطوب کردن پوست، کمک به یکنواختی رنگ و بافت پوست

کرم Hers

حاوی ترتینوئین، کلیندامایسین، آزلائیک اسید، زینک پیریتیون و نیاسینامید که باعث درمان آکنه می‌شود

ژل دیفرین

حاوی رتینوئید برای درمان آکنه

کرم پاک‌کننده آکنه بدون روغن نوتروژنا

حاوی اسید سالیسیلیک که سلول‌های مرده پوست را در منافذ مسدود شده حل خواهد کرد

کرم تری فاروتن

درمان آکنه‌های التهابی در قفسه سینه، کمر، شانه و کرمی ضد جوش برای صورت

سوسپانسیون اسید آزلائیک معمولی

حاوی 10 درصد اسید آزلائیک که آکنه و رنگ بافت ناهموار را هدف قرار می‌دهد.

استفاده از این پمادها با توجه به نوع پوست بیمار، جوش‌ها و شدت آسیب پوستی تعیین می‌شوند.

 

از بین بردن جوش برای همیشه با داروهای خوراکی

مصرف داروهای خوراکی برای درمان آکنه|سیوطب

در مواردی پزشک برای درمان جوش صورت داروهای خوراکی را برای بیماران تجویز می‌کند. داروهای خوراکی زمانی تجویز می‌شوند که جوش‌ها متوسط تا بزرگ باشند. از این داروها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم. مصرف این نوع داروها باید زیر نظر پزشک صورت گیرد و استفاده سرخود عوارضی به دنبال خواهد داشت.

 

مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک خوراکی برای درمان آکنه صورت

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای کاهش باکتری‌های پوست در آکنه‌های متوسط تا شدید تجویز می‌شوند. داروهای آنتی‌بیوتیکی مناسب برای درمان جوش صورت در بزرگسالی عبارتند از:

  • تتراسایکلین (مینوسیکلین و داکسی سایکلین)
  • ماکرولید (اریترومایسین و آزیترومایسین)

معمولا ماکرولید گزینه‌ای مناسب برای افرادی که نمی‌توانند تتراسایکلین را استفاده کنند است. برای مثال زنان باردار و کودکان زیر 8 سال نباید از تتراسایکلین استفاده کنند. توجه داشته باشید که آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن مصرف شوند تا بدن نسبت به آن‌ها مقاوم نشود.

 

داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی

از چهار قرص ضد بارداری ترکیبی برای درمان آکنه در زنان استفاده می‌شوند. این راهکار درمان مورد تایید سازمان FDA آمریکا است و در این داروها پروژسترون و استروژن را ترکیب می‌کنند. اثرات گذاری مصرف داروهای ضد بارداری طولانی است و احتمال دارد فرد تا چند ماه بعد از مزایای آن بهره‌مند شود.

عوارض جانبی رایج داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی افزایش وزن، حساس شدن سینه‌ها و حالت تهوع است. این داروها همچنین با افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم مرتبط هستند.

 

داروهای ضد آندروژن برای درمان جوش صورت زنان و دختران

در مواردی که آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی مفید نباشند از داروهای ضد آندروژنی (Anti-androgen agents) استفاده می‌شود. این داروها شامل اسپیرونولاکتون هستند که برای زنان و دختران نوجوان تجویز می‌شوند.

داروهای ضد آندورژن با مسدود کردن اثر هورمون‌های آندروژن بر غدد تولیدکننده روغن کار می‌کنند. عوارض جانبی احتمالی این داروها شامل حساسیت سینه و پریودی‌های دردناک است.

 

ایزوترتینوئین برای آکنه‌های متوسط تا شدید

ایزوترتینوئین (Isotretinoin) یک نمونه از مشتق ویتامین A است که برای افرادی که آکنه متوسط تا شدید دارند مناسب است. این دارو به عادی‌سازی سبوم (ترشح روغنی غدد چربی)، کاهش میزان تولید آن کمک می‌کند و میزان باکتری روی پوست را کاهش می‌دهد. ایزوترتینوئین زمانی تجویز می‌شود که روش‌های درمانی دیگر موثر نباشند. عوارض جانبی بالقوه ایزوترتینوئین خوراکی شامل بیماری التهابی روده، افسردگی و نقایص شدید مادرزادی است.

 

کو سیپریندیول مناسب برای آکنه‌های شدید

کو سیپریندیول (Co-cyprindiol) نوعی درمان هورمونی است که برای آکنه‌های شدیدتر که به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهد استفاده می‌شود. این هورمون به کاهش تولید سبوم کمک می‌کند. از کو سیپریندیول باید حدود 2 تا 6 ماه استفاده کرد تا بهبود چشمگیر در وضعیت آکنه‌ها حاصل شود.

باید اضافه کرد که مصرف کوسیپریندیول در سنین بالا با احتمال خیلی کم ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. همچنین مصرف این دارو برای زنان باردار مجاز نیست. سایر عوارض جانبی کوسیپریندیول بریا درمان جوش صورت عبارتند از:

  • خونریزی و لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی که گاهی ممکن است در چند ماه اول رخ دهد.
  • سردرد
  • سینه‌های دردناک
  • تغییرات خلق و خوی
  • از دست دادن علاقه به رابطه جنسی
  • افزایش یا کاهش وزن

شدت این عوارض در افراد مختلف، متفاوت است.

 

راهکارهای نوین پزشکی برای درمان سریع جوش صورت

از بین بردن جوش برای همیشه با مزوتراپی|سیوطب

در مواردی که افراد برای درمان جوش صورت خود عجله دارند یا آکنه‌ها زیاد و بزرگ هستند می‌توان از راهکارهای نوین پزشکی استفاده کرد. راهکارهای نوین پزشکی را می‌توان به تنهایی یا در کنار داروهای موضعی یا خوراکی برای جوش صورت استفاده کرد. این روش‌های درمانی عبارتند از:

نور درمانی برای ترمیم، جوان‌سازی و پیشگیری از علائم پیری پوست

انواع مختلفی از درمان‌های مبتنی بر نور با موفقیت آزمایش شده‌اند. اکثر این روش‌های درمانی نیاز به چندین بار مراجعه به مطب پزشک دارند. البته باید گفت که مطالعات بیشتری برای تعیین روش ایده‌آل، منبع نور و دوز برای تابش مورد نیاز است.

در این روش از نور LED با طول موج‌های مختلف برای تحریک پوست به ترمیم و کلاژن‌سازی استفاده می‌شود. از مزایای استفاده از نوردرمانی درمان آکنه و رفع لک‌های پوستی نیز هست.

 

لایه برداری شیمیایی؛ درمان اکنه‌های خفیف

در لایه‌برداری شیمیایی از یک محلول مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید رتینوئیک برای برداشتن بخش‌های اضافی و سلول‌های مرده پوست استفاده می‌شود. به طور کلی از لایه‌برداری شیمیایی برای درمان آکنه‌های خفیف استفاده می‌شود و در اکثر مواقع باعث بهبود وضعیت پوست خواهد شد. البته باید گفت که این تغییر طولانی‌مدت نیست و معمولا به تکرار درمان نیاز دارد.

 

پاکسازی و میکرودرم ابریژن پوست

در مواردی امکان دارد که پزشک از ابزارهای ویژه‌ای برای برداشتن ملایم جوش‌های سرسفید، سیاه یا کیست‌های پوستی استفاده کند. این تکنیک به طور موقت ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد، اما ممکن است باعث ایجاد بافت اسکار نیز شود.

همچنین میکرودرم ابریژن باعث بسته شدن منافذ باز پوست و ایجاد استحکام و قوام پوست خواهد شد. زیرا چربی بیش از حد، استفاده طولانی‌مدت از لوازم آرایشی نامناسب و آلودگی هوا باعث باز شدن منافذ پوست می‌شوند.

 

تزریق استروئید؛ بهبود سریع پوست

ضایعات متورم و کیستیک را می‌توان با تزریق نوعی داروی استروئیدی درمان کرد. این روش درمانی منجر به بهبود سریع و کاهش دردجوش‌های دردناک می‌شود. عوارض جانبی تزریق دارو شامل نازک شدن پوست و تغییر رنگ در ناحیه تحت درمان است.

 

لیزر درمانی؛ پرطرفدارترین روش درمان جوش صورت

یکی از روش‌های نوین برای درمان جوش و رفع لک آن، استفاده از لیزر درمان است. لیزر باعث تحریک پورفیرین‌های داخل باکتری‌ها و آسیب به دیواری آن‌ها می‌شود و در آخر باکتری را می‌کشد. باید اشاره کنیم که استفاده از لیزر درمانی باعث کاهش چربی، سالم‌تر شدن و شفاف‌سازی پوست خواهد شد.

 

مزوتراپی تغذیه پوست با مواد مفید مغذی

در مزوتراپی تمامی مواد مغذی لازم برای سلامت پوست به آن تزریق می‌شود. از این مواد می‌توانیم به عصاره‌های طبیعی، ویتامین‌ها و داروهای لازم اشاره کنیم. مزوتراپی ضدجوش روشی غیرجراحی و ترمیمی برای درمان جوش است که باعث صاف و شفاف شدن پوست و رفع لکه‌ها می‌شود.

تمامی موادی که در تزریق مزوتراپی استفاده می‌شوند، مورد تایید سازمان FDA هستند.

 

درمان جوش پیشانی با طب سنتی گیاهی در خانه

استفاده از سرکه سیب برای درمان سریه جوش صورت|سیوطب

در مواردی برخی از رویکردهای طب سنتی گیاهی برای کاهش آکنه مفید هستند. البته قبل از استفاده از این روش‌ها بهتر است با پزشک متخصص پوست و زیبایی خود مشورت کنید. در جدول زیر با تعدادی از روش‌های درمان جوش صورت آشنا خواهیم شد.

نوع

اثر

روش مصرف

روغن درخت چای

کاهش تعداد جوش‌های سر سفید و سر سیاه،  اثرات ضد التهابی

استفاده از ژل حاوی 5 درصد روغن درخت چای

مخمر آبجو

کاهش آکنه

مصرف قرص یا کپسول خوراکی

سبوس گندم

تمیزکننده عمقی پوست و از بین بردن لایه‌های مرده پوست

4-5 قاشق جوشانده خنک گل ختمی را روی 2 قاشق آرد جوانه گندم بریزید. سپس یک قاشق نمک اضافه کنید  تا حالت کرمی پیدا کند. این کرم را روی پوست بمالید و 3-4 دقیقه ماساژ دهید.

عسل

خاصیت ضد عفونی‌کننده، ضد میکروبی، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و آب‌رسانی پوست

مقداری عسل را روی انگشت اشاره بریزید و با آن به آرامی جوش‌ها و صورت را ماساژ دهید. اجازه دهید عسل 30 دقیقه روی صورت شما بماند، سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید.

سرکه سیب

ضدعفونی‌کننده، ضد قارچی، کاهش تورم، قرمزی و درد

صورتتان را با آب بشویید و با حوله خشک کنید. سپس یک واحد سرکه سیب را با سه واحد آب مخلوط کرده و با پنبه روی جوش‌ها بمالید. 10 دقیقه صبر کنید سپس صورت خود را بشویید.

ماست

تغذیه پوست از درون و بیرون، سرشار از مواد مغذی مانند زینک، ویتامین B، کلسیم و اسید لاکتیک

بعد از شستشو و خشک کردن صورت، مقدار مناسبی ماست بدون طعم را با انگشتان خود روی صورتتان بمالید. سپس اجازه دهید 15 دقیقه روی صورت بماند و بعد با آب گرم بشویید.

گلاب

آنتی‌اکسیدانی قوی، ضد میکروب و قابض، کنترل سبوم، طراوت و شادابی  پوست

بعد از شستشوی صورت با یک پنبه، مقداری گلاب را  به پوشت خود بمالید.

اکثر این روش‌های درمانی توسط افراد مختلفی تست شده‌اند، اما بهتر است که برای استفاده از آن‌ها با پزشک پوست خود مشورت کنید.

 

درمان خانگی جوش صورت با تغییراتی در شیوه زندگی

با انجام راهکارهای ساده، مراقبت از پوست و اجتناب از انجام یا استفاده از برخی محصولات می‌توان میزان آکنه خفیف تا متوسط را کاهش داد. از این راهکارها برای بهبود وضعیت پوست و درمان آکنه می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • رعایت روتین پوستی و شستشوی منظم با مواد شوینده مناسب با نوع پوست
  • استفاده از محصولات اسکرابی و ماسک برای لایه‌برداری خفیف و تقویت پوست
  • تنظیم خواب
  • مصرف مکمل‌های خوراکی برای تقویت پوست مانند انواع ویتامین‌ها
  • همیشه قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید و پوست را کاملا تمیز کنید.
  • عدم تحریک پوست، تخلیه یا فشار دادن جوش‌های چرکی یا سر سیاه
  • استفاده از لوازم شخصی پوستی خود
  • برای کمک به حذف چربی اضافی، از یک پاک‌کننده آکنه بدون نسخه OTC استفاده کنید.
  • از لوازم آرایشی مبتنی بر آب یا محصولاتی با برچسب غیر کومدوژنیک (این محصولات کمتر منافذ پوست را مسدود می‌کنند) استفاده کنید.
  • از محصولات مراقبت از پوست و آرایشی حاوی روغن خودداری کنید.
  • بعد از ورزش صورت خود را بشویید.
  • موهای بلند خود را در پشت سر ببندید تا از روی صورت دور شوند.
  • از کلاه‌های تنگ، هدبند و لباس‌هایی که نواحی مستعد جوش را می‌پوشانند خودداری کنید.
  • یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و هیدراته بمانید.
  • اقداماتی را برای کاهش استرس انجام دهید.

برای آشنایی با روتین پوستی این اینفوگرافی را مشاهده کنید.

روتین پوستی برای درمان جوش صورت مناسب است|سیوطب

رعایت روتین پوستی یکی از بزرگ‌ترین فاکتورهای لازم برای داشتن پوستی سالم و زیباست.

 

درمان سریع جوش صورت کودکان

طبق تحقیقات FDA آمریکا کودکان زیر 12 سال نیز به صورت فزاینده‌ای به آکنه صورت مبتلا می‌شوند. اما اکثر داروهای تولید شده برای درمان جوش صورت برای افراد بالای 12 یا حتی 18 سال است.

باید گفت محصولات خاصی برای استفاده کودکان تاییده شده‌اند که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بنزوئیل پراکسید
  • آداپالن
  • ترتینوئین موضعی

این داروها برای کودکان و نوجوان موثر هستند و باعث عوارض جانبی خیلی کمی دارند. لازم به ذکر است که قبل از استفاده از هرکدام از این داروها برای کودکان حتما باید با پزشک مشورت کنید.

 

برای درمان جوش صورت چه بخوریم؟

برای درمان جوش صورت چه بخوریم؟|سیوطب

رژیم غذایی تاثیر مستقیمی روی سلامت و کیفیت پوست و حتی میزان جوش دارد. به همین دلیل افرادی که به سلامت پوست خود توجه می‌کنند، مواد غذایی خاصی مصرف می‌کنند و از مصرف برخی مواد نیز پرهیز می‌کنند. مواد غذایی که برای درمان جوش صورت مفید هستند در جدول زیر مشاهده می‌شوند. همچنین در این جدول مواد مضر برای پوست نیز معرفی خواهند شد.

مواد غذایی مفید برای درمان جوش صورت

مواد غذایی تحریک‌کننده جوش

ماهی

شیر گاو و لبنیات پرچرب

چای سبز

شکر

صدف

هله هوله‌ها و تنقلات

آبمیوه‌ها

فست فودها

مواد غذایی پروبیوتیک

شکلات

خیار و هندوانه

مصرف بی‌رویه آجیل

جوانه گندم

شیرینی‌ها

کلم بروکلی

مصرف زیاد برنج

تخم کتان

غذاهای آماده و فرآوری شده

گردو

مواد غذایی فریزری و کهنه

نان‌های سبوس‌دار

گوشت‌های چرب

تعداد زیادی از مواد غذایی مفید یا مضر در این جدول ذکر نشده‌اند. اما اغلب افراد از فواید یا ضررهای آن‌ها آگاه هستند. توجه داشته باشید که تنها رعایت رژیم غذایی برای سلامت پوست یا درمان جوش کافی نیست. بلکه باید دیگر روش‌های درمانی نیز در کنار این رژیم غذایی پیگیری شوند.

 

یادداشت پایانی

یکی از معضلات ناراحت‌کننده زنان و حتی آقایان از بین بردن جوش و جای آن‌ها از روی پوست صورت است. به همین دلیل به دنبال سریع‌ترین، موثرترین و در عین حال کم‌هزینه‌ترین روش درمان جوش صورت هستند.

در این مطلب از مجله علمی و پزشکی سیوطب روش‌های مختلف درمان جوش صورت را معرفی کردیم. هر کدام از آن‌ها برای نوع خاصی از جوش‌ها استفاده می‌شوند. اگر شما تجربه‌ای در این زمینه دارید با ما به اشتراک بگذارید.

 

سوالات متداول در مورد درمان جوش صورت

بهترین پماد برای جوش صورت کدام است؟

پمادهای مختلفی برای درمان جوش صورت استفاده می‌شوند. مانند تازوراک، ترتینوئین، آلترنو و ژل دیفرین.

برای درمان جوش صورت چه بخوریم؟

ماهی، تخم کتان، آب، سبزیجات، میوه‌ها، جوانه گندم و گردو.

برای درمان جوش‌های چرکی و دردناک چه کار کنیم؟

برای درمان این نوع جوش‌ها داروهای خوارکی و رعایت روتین پوستی مناسب است. برای اطلاع از روش‌های دیگر درمان این مطلب از سیوطب را بخوانید اما بهتر است برای این نوع جوش‌ها به پزشک مراجعه کنید.

آیا درمان خانگی جوش صورت جواب می‌دهد؟

بله. استفاده از راهکارهای خانگی به تسریع روند درمان و بهبود وضعیت پوست صورت کمک می‌کند.

آیا لیزر درمانی روش درمان سریع جوش صورت است؟

روش‌های نوین مانند لیزردرمانی سریع‌تر از دیگر روش‌های درمانی بر درمان جوش صورت اثر می‌گذارند.

منبع
mayoclinic.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا