پوستزیبایی

7 ماده غذایی موثر در ایجاد آکنه

آکنه یک بیماری پوستی شایع است که تقریباً 10٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. عوامل بسیاری در ایجاد آکنه نقش دارند، از جمله تولید سبوم و کراتین، باکتری‌های مولد آکنه، هورمون ها، منافذ مسدود شده و التهاب. ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه بحث برانگیز است، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در ایجاد آکنه داشته باشد. در این مقاله 7 مورد از غذاهای موثر در ایجاد جوش را مورد بررسی قرار می دهیم و درباره اهمیت کیفیت رژیم غذایی شما بحث خواهیم کرد.

بررسی غذاهای موثر در ایجاد جوش

خانوم با پیراهن سفید و موی بلند که نگران بروز جوش یا آکنه روی صورتش است

1. غلات و قندهای تصفیه شده

افراد مبتلا به آکنه تمایل به مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده بیشتری نسبت به دیگران دارند. غذاهای غنی از کربوهیدرات های تصفیه شده عبارتند از:

  • نان، کراکر، غلات یا دسرهایی که با آرد سفید درست می شوند
  • ماکارونی درست شده با آرد سفید
  • برنج سفید و رشته فرنگی برنجی
  • سودا و سایر نوشیدنی های شیرین
  • شیرین کننده هایی مانند شکر، نیشکر، شربت افرا، عسل

یک مطالعه نشان داد که افرادی که به طور مکرر قندهای اضافی مصرف می کنند، 30٪ بیشتر در معرض آکنه قرار دارند. کربوهیدرات های تصفیه شده به سرعت در جریان خون جذب می شوند و به سرعت سطح قند خون را افزایش می دهند. وقتی قند خون بالا می رود، سطح انسولین نیز افزایش می یابد تا قندهای خون را از جریان خون خارج کرده و به سلول های شما منتقل کند. با این حال، سطح بالای انسولین برای کسانی که آکنه دارند خوب نیست.

بیشتر بخوانید: روش های درمان درد پوست سر

تاثیر انسولین بر ایجاد آکنه

انسولین باعث فعال شدن هورمون های آندروژن و افزایش فاکتور رشد شبه انسولین می شود. این امر با رشد سریع تر سلول های پوستی و افزایش تولید سبوم منجر به ایجاد آکنه می شود. از طرف دیگر، رژیم های غذایی کم شیرین، که به طور چشمگیری قند خون یا سطح انسولین را افزایش نمی دهند، باعث کاهش بروز آکنه می شوند. خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات تصفیه شده ممکن است سطح قند خون و انسولین را افزایش داده و به ایجاد آکنه کمک کند. با این حال، به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

خانمی با لاک سفید که از جوش صورت رنج می برد

2. محصولات لبنی

بسیاری از مطالعات ارتباطی بین محصولات شیر ​​و شدت آکنه در نوجوانان پیدا کرده اند. بعضی از مطالعات نشان می دهند که بزرگسالانی که به طور منظم شیر یا بستنی مصرف می کنند، چهار برابر بیشتر احتمال دارد که از آکنه رنج ببرند. هنوز مشخص نیست که چگونه شیر ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشد. اما طبق تئوری های مطرح شده، شیر میزان انسولین را افزایش می دهد، مستقل از اثرات آن بر قند خون، می تواند منجر به افزایش آکنه شود. اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا لبنیات نقش مستقیمی بر ایجاد یا افزایش آکنه دارند یا خیر؟ برای تعیین میزان یا نوع خاصی از لبنیات که باعث تشدید آکنه می شود، تحقیقات بیشتری لازم است. نتیجه نهایی این است که مصرف مکرر لبنیات با افزایش شدت آکنه در ارتباط است، اما اینکه رابطه علت و معلولی وجود دارد یا خیر، قطعی نیست.

3. فست فود بیشترین ترین غذاهای موثر در ایجاد جوش

آکنه به طور مستقیم به با خوردن غذاهای غنی از کالری، چربی و کربوهیدرات های تصفیه شده ارتباط دارد خوردن غذاهای فست فودی مانند برگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه های گازدار و میلک شیک از جمله غذاهای موثر در ایجاد جوش هستند و می توانند ابتلا به آکنه را افزایش دهند.

یک مطالعه بر روی بیش از 5000 نوجوان و جوان چینی نشان داد که رژیم های غذایی پرچرب 43٪ افزایش خطر ابتلا به آکنه را افزایش می دهد. خوردن منظم فست فود 17٪ ابتلا به آکنه را افزایش می دهد. مطالعه جداگانه ای بر روی 2300 مرد ترک نشان داد که مصرف مداوم همبرگر یا سوسیس و کالباس با 24٪ افزایش خطر ابتلا به آکنه ارتباط دارد.

مشخص نیست که چرا خوردن فست فود ممکن است خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهد، اما برخی از محققان معتقدند که ممکن است بر روی بیان ژن تأثیر بگذارد و سطح هورمون ها را به گونه ای تغییر دهد که باعث پیشرفت آکنه شود. بیان ژن به معنی استفاده از آن ژن به منظور تولید RNA و یا پروتئین است. وقتی ژنی مورد استفاده قرار می گیرد می گویند آن ژن بیان شده و روشن است.

4. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا6

رژیم های غذایی حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 6، مانند رژیم غذایی معمول غربی، با افزایش سطح التهاب و آکنه مرتبط هستند. این ممکن است به این دلیل باشد که رژیم های غربی حاوی مقادیر زیادی ذرت و روغن سویا هستند که سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند و غذاهای کمی وجود دارد که حاوی چربی های امگا 3 هستند مانند ماهی و گردو.

این عدم تعادل اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 بدن را به حالت التهابی سوق می دهد، که ممکن است منجر به افزایش آکنه شوند. برعکس، مکمل اسیدهای چرب امگا 3 می توانند سطح التهاب را کاهش دهند و مشخص شده است که باعث کاهش آکنه می شوند. در حالی که دیده شده اسیدهای چرب امگا 6 بر روی آکنه تاثیر دارد، اما به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

5. شکلات

چندین نظرسنجی غیر رسمی خوردن شکلات را با افزایش خطر ابتلا به آکنه مرتبط دانسته اند، اما این برای اثبات اینکه شکلات باعث آکنه می شود کافی نیست. یک مطالعه جدیدتر نشان داده است که مردان مستعد آکنه که روزانه 25 گرم شکلات تلخ 99٪ مصرف می کنند، پس از فقط دو هفته تعداد آکنه آنها افزایش یافته است. اینکه چرا شکلات ممکن است آکنه را افزایش دهد دقیقاً مشخص نیست،

اگرچه یک مطالعه نشان داد که خوردن شکلات باعث افزایش واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری های آکنه ساز می شود، که ممکن است به توضیح این یافته ها کمک کند. در حالی که اخیرا تحقیقاتی درباره ارتباط بین مصرف شکلات و آکنه را صورت گرفته، اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا شکلات از جمله غذاهای موثر در ایجاد جوش است یا خیر.

تاثیر خوردن شکلات و کاکائو در ایجاد جوش صورت

6. پودر پروتئین آب پنیر (وی پروتئین)

پروتئین آب پنیر یک مکمل غذایی محبوب است. این منبع، غنی از اسیدهای آمینه لوسین و گلوتامین است. این اسیدهای آمینه باعث رشد و تقسیم سریع تر سلول های پوستی می شوند که ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشد. اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آب پنیر نیز می تواند بدن را تحریک کند تا مقادیر بیشتری انسولین تولید کند که با ایجاد آکنه مرتبط است.

چندین مطالعه موردی، ارتباط بین مصرف پروتئین آب پنیر و آکنه در ورزشکاران مرد را گزارش کرده است. مطالعه دیگر ارتباط مستقیمی بین شدت آکنه و تعداد روزهای مصرف مکمل های پروتئین وی مطرح کرده است. اما هنوز تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا پروتئین آب پنیر باعث ایجاد آکنه می شود یا خیر، لازم است.

7. غذاهایی که به آن ها حساسیت دارید

آکنه، در واقع یک بیماری التهابی است. بنابراین داروهای ضد التهاب، مانند کورتیکواستروئیدها، از جمله درمان های موثر برای آکنه های شدید هستند. افراد مبتلا به آکنه سطح بالایی از مولکول های التهابی در خون خود دارند. یکی از راه هایی که غذا می تواند باعث التهاب شود، حساسیت های غذایی است که به آن واکنش های ازدیاد حساسیت تاخیری نیز می گویند.

حساسیت های غذایی هنگامی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه غذا را به عنوان یک تهدید شناسایی کرده و حمله ایمنی را علیه آن آغاز می کند. از آنجا که غذاهای بی شماری وجود دارد که سیستم ایمنی بدن شما می تواند به آنها واکنش نشان دهد، بهترین راه برای فهمیدن این عوامل حساسیت زا این است که تحت نظر یک متخصص تغذیه باشید. آزمایش حساسیت غذایی، مانند آزمایش انتشار واسطه (MRT)، می تواند به شما در تعیین اینکه كدام غذاها منجر به التهاب سیستم ایمنی بدن می شوند کمک می کند. بنابراین غذاهایی که به آن ها حساسیت دارید، می توانند غذاهای موثر در ایجاد جوش باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا