پوستزیبایی

خال قرمز نشانه‌ای از سرطان یا بدون خطر؛ 7 درمان پزشکی و خانگی آن را بدانید

فهرست محتوا نمایش

خال قرمز یک رشد پوستی متشکل از رگ‌های خونی کوچک یا مویرگ‌ها است که شایع‌ترین نوع خال قرمز یا آنژیوم روی بدن محسوب می‌شود. آنژیوم‌ها تومورهای خوش‌خیمی ‌هستند و به ندرت اتفاق می‌افتد که کودکان به ‌این ضایعات غیرسرطانی مبتلا شوند. خال قرمز بیشتر در بزرگسالان بالای 30 سال خود را نشان می‌دهد.

نام علمی خال قرمز آنژیوم‌های گیلاس است و با نام‌های دیگری مثل آنژیوم‌های سالخورده یا لکه‌های کمپبل دو مورگان نیز معروف هستند. این تومورهای خوش‌خیم مربوط به افزایش سن هستند. با افزایش سن تعداد آن‌ها افزایش می‌یابد و طبق یک مطالعه آن‌ها در 50 درصد بزرگسالان رخ می‌دهند.

در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب به علل ایجاد خال قرمز و راه‌های درمان آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا هنگام رویارویی با این عارضه پوستی بهترین راه‌های درمان را بدانید.

خال قرمز یا آنژیوم گیلاس چقدر شایع و چه کسانی ببیشتر مبتلا می‌شوند؟

تخمین زده می‌شود که 50 درصد از بزرگسالان بعد از 30 سالگی آنژیوم گیلاس روی پوست خود دارند. خال قرمز در 75 درصد از بزرگسالان 75 سال یا بالاتر بسیار شایع است.

هر کسی امکان ابتلا به آنژیوم گیلاس را دارد، اما بیشتر آن‌ها با افزایش سن ظاهر می‌شوند، بدون تفاوت در نژاد یا جنسیت. آن‌ها می‌توانند در افراد سالم و کسانی که شرایط پزشکی خاصی از قبل دارند نیز وجود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: رفع تبخال تناسلی در سه دقیقه؛ شایعه یا واقعیت؟
 

علت خال قرمز یا آنژیوم گیلاس چیست؟

خانم بارداری که خال قرمز روی بدنش به وجود آمده است|سیوطب

علت ایجاد خال قرمز تا حد زیادی ناشناخته است، اگرچه متخصصان بر این باورند که ژنتیکی هستند. سن نقش زیادی در ایجاد آن دارد و معمولا بعد از 40 سالگی تعداد و اندازه آن افزایش می‌یابد. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که قرارگیری در معرض برومیدها از دلایل بروز خال قرمز روی بدن محسوب می‌شود. البته شواهد محکم کمی ‌برای حمایت از این نظریه وجود دارد و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام بگیرد.

برم یک عنصر شیمیایی در بسیاری از اقلام روزمره از جمله مواد پخت، داروهای تجویزی و پلاستیک است. یک پژوهش نشان داد که افراد مورد مطالعه پس از قرارگیری در معرض‌ ترکیبات برم، خال قرمز ایجاد کردند.

به هر حال تحقیقات چندین عامل را شناسایی و در تاثیر آن‌ها روی ایجاد خال قرمز روی بدن نتیجه‌ای مشابه را بیان کرده‌اند. این عوامل عبارتند از:

  • افزایش سن و سالخوردگی
  • بارداری
  • جهش‌های ژنتیکی
  • قرارگیری در معرض مواد شیمیایی (نیتروژن موضعی خردل، برمیدها و بوتوکسی اتانول)

بیشتر بخوانید: رفع تبخال در سه دقیقه با ۱۲ روش خانگی و دارویی

چرا زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به خال قرمز هستند؟

اگرچه دلیل منشا آن‌ها ناشناخته است، خال قرمز روی بدن افراد باردار بیشتر دیـده می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که هورمون‌ها و سطوح بالای پرولاکتین ممکن است عاملی در رشد آن‌ها روی پوست شما در دوران بارداری باشد. پرولاکتین هورمونی است که توسط غده هیپوفیز در دوران بارداری ترشح می‌شود. اغلب، خال‌های قرمز پس از زایمان کاهش می‌یابند یا خود به خود ناپدید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: از بین بردن تبخال در یک روز با ۸ روش باورنکردنی و خانگی
 

تفاوت بین آنژیوم گیلاس و همانژیوم گیلاس چیست؟

آنژیوم گیلاس یا خال قرمز و همانژیوم گیلاس از نظر ظاهری بسیار به هم شبیه‌اند، اما از سلول‌های متفاوتی ساخـته شده‌اند. آنژیوم‌ها توده‌های خوش‌خیم هستند که از رگ‌های خونی یا رگ‌های لنفاوی به وجود می‌آیند، ولی همانژیوم‌ها فقط از رگ‌های خونی ساخـته شده‌اند. خال قرمز بیشتر در بزرگسالان دیـده می‌شود. همانژیوم می‌تواند در اوایل دوران نوزادی تا دوران کودکی ظاهر شود.

خال قرمز روي سينه نشانه چيست، آیا نشانه بیماری دیگری هستند ؟

خال‌های قرمز خطرناک یا مضر نیستند. آن‌ها توده‌های خوش‌خیمی ‌هستند که به راحتی می‌توانند با ملانوما و خال اشتباه گرفته شوند. اگرچه دیدن رشد جدید روی پوست می‌تواند ‌ترسناک باشد، اما این نوع خال قرمز سطحی نشانه سرطان نیست.

بیشتر بخوانید: زخم سرد یا تبخال؛ بلای جان لب، چانه، گونه و بینی+درمان خانگی

علائم خال قرمز خوش‌خیم

آنژیوم گیلاس نام خود را از ظاهر خود گرفـته است. رنگ قرمز روشن آن‌ها به دلیل گشاد شـدن مویرگ‌ها رخ می‌دهد. اما امکان دارد طیف رنگی مانند آبی یا بنفش نیز داشته باشند. اگر فردی به آن‌ها فشار بیاورد، معمولا سفید نمی‌شوند.

این آنژیوم‌ها از نظر اندازه نیز متفاوتند و معمولا به قطر چند میلی‌متر می‌رسند. همان‌طور که آنژیوم‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، معمولا شکل‌های گرد و گنبدی شکل با قسمت‌های صاف و مسطح ایجاد می‌کنند. بعد از رشد اغلب به خال قرمز گوشتی تبدیل می‌شوند.

این ضایعات می‌توانند در هر نقطه از بدن ظاهر شوند، اما اغلب در قفسه سینه، معده و پشت رشد می‌کنند. آنژیوم‌های متعدد گیلاس اغلب به صورت گروهی ظاهر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان تبخال دهان با ۱۵ روش برای خشک شدن سریع تاول‌های تبخال

درمان‌هایی مطمئن برای خال قرمز

کرایوسرجری برای حذف خال قرمز گوشتی|سیوطب

اغلب، برطرف سازی خال قرمز یک مقوله کاملا مرتبط با زیبایی است، زیرا آن‌ها هیچ تهدید جدی ندارند. سه گزینه رایج برای درمان آنژیوم وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

1.الکترودیکاسیون روشی الکتریکی برای حذف خال قرمز

این روش را با نام الکتروکوتر نیز می‌شناسند و شامل سوزانـدن ضایعات پوستی است. متخصصان پوست معمولا از این روش برای حذف تومورهای خوش‌خیم، سرطان‌های جدی پوست و پیش سرطان استفاده می‌کنند.

ابتدا پزشک یک بی‌حس کننده موضعی تزریق خواهد کرد. سپس بافت غیر طبیعی را با سوزن الکتریکی لمس می‌کنند تا رگ‌های خونی را از بین ببرد و آنژیوم را خراش دهد. سپس پزشک زخم را پانسمان و تا زمان بهبودی زخم به همین صورت باقی می‌ماند.

همانند برداشتن به شیوه سنتی، این روش نیز می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی بعد از عمل شود. الکترودیکاسیون معمولا یک اسکار کوچک و سفید بر جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: تشخیص تبخال تناسلی؛ آزمایش خون راهی کلیدی برای کشف ویروس
 

2.کرایوسرجری روشی برای حذف خال قرمز گوشتی با نیتروژن مایع

این روش رایج دیگری است که برای درمان توده‌های پوستی استفاده می‌شود که با انجماد بافت کار می‌کند. پزشک نیتروژن مایع را روی ناحیه مورد نظر اسپری یا سواب می‌کشد تا آن را منجمد کند. این باعث می‌شود که آنژیوم قبل از افـتادن تاول بزند یا پوست کـنده شود. در برخی موارد، آنژیوم قبل از برداشتن پوسته پوسته خواهد شد.

3.حذف لیزر نوعی درمان خال قرمز که کمترین جای زخم را ایجاد می‌کند

لیزر از پوست عبور می‌کند و رگ‌های خونی در خال پرتو را جذب می‌کنند. پس از درمان، آنژیوم باید ناپدید شود، و به صورت خاکستری یا رنگ تیره دیگری دیـده شود. سپس طی دو تا چهار هفته ‌آینده محو می‌گردد.

به طور متوسط، یک فرد برای تجربه بهترین نتایج به دو درمان نیاز دارد. با این حال، نتایج حذف خال قرمز با توجه به رنگ پوست متفاوت است. یک درمان واحد ممکن است برای درمان خال‌های قرمز کوچک‌تر کافی به نظر برسد.

از قرارگیری در معرض نور خورشید، حدود چهار هفته قبل و دو هفته بعد از لیزر درمانی برای بهترین نتیجه و حداقل عوارض جانبی خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: روش های خانگی درمان تبخال
 

درمان گیاهی خال قرمز روشی طبیعی و ساده که عوارض ندارد

روغن درخت چای برای حذف خال قرمز|سیوطب

از آنجایی که خال قرمز یک توده کاملا خوش خیم است، نیازی به مداخله پزشکی ندارد. با این حال، متخصص پوست می‌تواند آن را با استفاده از روش‌های لیزر درمانی، کوتریزاسیون و کرایوتراپی از بین ببرد. اما نباید فراموش کرد که درمان خال قرمز در طب اسلامی هم بدون نیاز به جراحی امکان‌پذیر است. در ادامه به چند روش اشاره خواهیم کرد که درمان خال قرمز دکتر خیراندیش را نیز در بر می‌گیرد.

1. روغن درخت چای روشی طبیعی برای حذف خال قرمز

روغن درخت چای برای قرن‌ها به طور ایمن برای بهبود بسیاری از اشکال تحریک پوست، بثورات، تغییر رنگ و علائم التهاب استفاده می‌شود. درخت چای حتی برای استفاده در خال‌های نزدیک گردن و صورت بی خطر است. اغلب توسط افراد دارای پوست حساس به خوبی تحمل می‌شود و یک عنصر بسیار رایج در بسیاری از محصولات زیبایی یا مراقبت از پوست است.

روغن درخت چای دارای خواص ضد میکروبی طبیعی است. قارچ‌ها و باکتری‌هایی که روی پوست زندگی می‌کنند و باعث تحریک پوست شوند را می‌کشد. در صورت برداشتن خال قرمز احتمال عفونت را کاهش و در جلوگیری از کبودی ناشی از خونریزی بسیار موثر است.

روغن‌های ضروری دیگر شامل اسانس بابونه، روغن اسطوخودوس، روغن پرتقال و روغن برگ پلارگونیوم هستند.

برای استفاده از این روغن‌ها روی پوست، یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل با پنج تا 10 قطره روغن درخت چای و اسانس اسطوخودوس مخلوط کنید. مخلوط را در دمای اتاق نگهداری کنید و روزانه چند بار روی پوست بمالید. این را می توان در اکثر بیماران بدون عوارض جانبی و همچنین برای بسیاری از بیماری های پوستی روی پوست سر و صورت استفاده کرد.

2. محدود کردن قرارگیری در معرض مواد شیمیایی به نام برمید

برمید با تغییرات هورمونی و اختلال عملکرد تیروئید مرتبط است. برمید مقدار ید انباشته در تیروئید را کاهش و نسبت بین ید باقی مانده در تیروئید و مقدار کل ید جذبی را تغییر می‌دهد. نیمه عمر ید در تیروئید برای تولید مناسب هورمون لازم است که برمید آن را کوتاه می‌کند.

یک راه مطمئن برای بهبود سلامت تیروئید بدون مصرف ید بیش از حد، مصرف بیشتر غذاهای حاوی ید طبیعی است. این غذاها شامل سبزیجات دریایی، اسپیرولینا، زغال اخته، سالمون، تخم‌مرغ، ماست، آلو و توت فرنگی است.

برمید را می‌توان در نوعی روغن نباتی فرآوری به نام BVO، برخی نوشیدنی‌های غیرالکلی حاوی مواد روغنی، شربت‌ها و در غذاهای فرآوری شـده مانند نان یا محصولات نانوایی تجاری یافت. به دلیل ترکیب شیمیایی برمید، در برخی از محصولات تمیزکننده استخر، ضد حریق و پوشش‌های برخی داروها استفاده می‌شود.

3. سرکه سیب (ACV)عصاره‌ای برای حذف خال قرمز که ارزش امتحان کردن دارد

برخی دریافته‌اند که استفاده از سرکه سیب (نوع خالص که تخمیر شـده و تقطیر نشده است) روی خال قرمز می‌تواند ظاهر آن‌ها را کاهش دهد. ACV حاوی ماده فعالی به نام اسید استیک است که با فواید متعدد پوست، مانند پاکسازی، تقویت و جلوگیری از آکنه یا بثورات مرتبط است.

برای امتحان این روش، یک تکه پنبه تمیز یا تکه پارچه را در سرکه سیب آغشـته کنید و آن را روی خال قرمز فشار دهید. به مدت 10 تا 30 دقیقه در جای خود نگه دارید. انجام این کار دو بار در روز به مدت چند هفته بهترین نتایج را ارائه می‌دهد. اگر متوجه تورم، کبودی و سایر علائم تحریک در اطراف خال شدید، ACV می‌تواند با بهبود ظاهر آنژیوم از برداشـتن با جراحی جلوگیری کند.

4. بهبود سلامت کبد و تعادل هورمونی از طریق سم‌زدایی برای حذف خال قرمز

نوسانات هورمونی، تغییرات هورمون تیروئید، تسلط استروژن و همگی با تشکیل خال قرمز و کبد ضعیف مرتبط هستند. بهبود توانایی بدن برای سم‌زدایی از مواد زائد به پیشگیری از بروز خال در آینده کمک می‌کند. راه‌هایی برای بهبود سم‌زدایی عبارتند از:

  • مصرف مقدار زیادی مواد غذایی با آنتی اکسیدان بالا، مانند سبزیجات برگدار با طعم تلخ
  • نوشیدن آب سبزیجات خانگی یا اسموتی سبز
  • پرهیز از مصرف سیگار یا از محصولات تنباکو
  • پرهیز از مصرف قرص‌های ضد بارداری، داروهای جایگزین هورمونی یا هرگونه داروی غیر ضروری

 

کلیاتی از خال قرمز که باید به صورت خلاصه بدانید

از آنجایی که خال قرمز خطرناک نیست، با یا بدون برداشتن شخص را با مشکل روبرو نمی‌سازد. روش‌های مختلف حذف خال قرمز از نظر میزان ناراحتی و اثربخشی مشابه هستند. بهتر است بیماران با پزشک مشورت کنند که کدام گزینه برای آن‌ها بهتر به نظر می‌رسد.

اگرچه برداشتن آنژیوم ممکن است، اما گاهی اوقات پس از درمان دوباره باز می‌گردند. افراد باید بهبود را پس از برداشتن تومور تحت نظر داشته باشند. هرگونه تغییر بدتر یا غیر طبیعی باید به پزشک گزارش شود. برای حذف خال قرمز از روش‌های پزشکی و درمان‌های خانگی بهره می‌برند.

روش‌های خانگی شامل استفاده از سرکه سیب، روغن درخت چای و پاکسازی سموم کبد با سبزیجات می‌شود. کرایوسرجری، الکترودیکاسیون و حذف با لیزر نیز از روش‌های حذف خال به صورت پزشکی هستند.

 

سوالات متداول

1.آیا آنژیوم گیلاس می‌تواند به یک بیماری جدی‌تری تبدیل شود؟

خال قرمز به دلیل رشد بیش از حد رگ‌های خونی است. اگرچه شبیه خال به نظر ‌می‌رسند، اما پتانسیل تبدیل شـدن به سرطان پوست یا هر بیماری پزشکی دیگری را ندارند.

2. درمان‌های خال قرمز به روشهای پزشکی کدام است؟

استفاده از یک سوزن الکتریکی برای بسـتن رگ‌های خونی آسیب‌دیده، گاز سرد برای منجمد سازی خال، یا لیزر برای کاهش رشد باشد. خال‌های بزرگتر معمولا با تیغ برداشته می‌شوند.

3. آیا خال قرمز با گذشت زمان تغییر می‌کند؟

امکان تغییر دارند. خال‌های قرمز می‌توانند از کوچک و صاف شروع و به یک برآمدگی بزرگتر تبدیل شوند.

منبع
draxe.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا