چگونه تب کودک 7 ساله را پایین بیاوریم؟ بررسی 9 روش خانگی
چگونه تب کودک 7 ساله را پایین بیاوریم؟ پاسخ به این سوال یکی از مهمترین دغدغهها برای همه پدران و مادران است. پایین آوردن تب کودکان در دسته کارهایی قرار میگیرد که بلافاصله بعد از تشخیص باید انجام شود. اگر کودک شما نیمه شب با گریه و چهرهای سرخ از خواب بیدار میشود. بهترین کار این است که دمای بدن او را با یک دماسنج اندازه بگیرید. سپس در صورت نیاز تب او را با روشهای مطمئن پایین بیاورید. چگونه تب کودک 8 ساله را پایین بیاوریم، چگونه تب کودک 4 ساله را پایین بیاوریم و چگونه تب کودک 6 ساله را پایین بیاوریم از سوالاتی است که بارها پرسیـده میشود. سیوطب در این مقاله به این سوالات پاسخ میدهد و به شما کمک میکند که تا زمان مراجعه به پزشک از کودک خود محافظت کنید.
بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب! ۹ درمان تب کودکان سه ماه تا ۷ ساله که باید بدانید
تب نشانه چیست و چرا کودکان تب میکنند؟
همه بچهها گاهی تب میکنند. در واقع تب به خودی خود یک بیماری نیست بلکه نشانه مشکل دیگری است. افزایش دمای بدن راهی برای مبارزه با میکروبهایی است باعث ایجاد عفونت در بدن کودکان میشوند. این افزایش دما بهصورت تب بروز میکند و به والدین هشدار میدهد که کودک آنها در حال مبارزه با یک عفونت است. تب با تحریک مکانسیمهای دفاعی طبیعی به بدن کمک میکند که عفونت را از بین ببرد. افزایش دما بدن در کودکان ممکن است به یکی از دلایل زیر بهوجود بیاید:
- آنفلوآنزا
- روزئولا
- ورم لوزه
- واکسیناسیون
- عفونتهای گوش
- عفونت دستگاه تنفسی
- عفونت مجاری ادراری
- رویش دندان در کودکان
- پوشانـدن لباس زیاد یا گرم کـردن بیش از حد محیط
بیشتر بخوانید: تب در ناحیه شکم و سر کودک؛ بررسی ۵ علت و راهکارهای درمانی
چه زمانی باید تب کودک را پایین بیاوریم
برای پاسخ به این سوال که چگونه تب کودک را پایین بیاوریم، ابتدا باید بدانیم حرارت بدن در چه محدودهای نشانه تب است. در نوزادان کمتر از دو ماه درجه حرارت بیشتر از 100.4 درجه فارنهایت را تب میگویند. البته اگر دما بدن کودک شما از 96 درجه فارنهایت هم کمتر باشد نگران کننـدهاست. در نوزادان و کودکان بزرگتر از 3 ماه حرارت بیشتر از 101.5 درجه فارنهایت را تب میگویند. در صورت مشاهده هر کدام از این سه حالت باید فوری به پزشک مراجعه کنید. بیشتر تبها در عرض چند روز درمان میشوند. اگر تب چهار روز یا بیشتر طول کشید و یکی از علائم زیر را داشت باید فورا با پزشک تماس بگیرید:
- اسهال
- سردرد
- گلودرد
- استفراغ
- گوش درد
- سفتی گردن
- مشکل تنفسی
- تورم مفاصل
- درد شدید شکم
- درد هنگام ادرار کردن
- سایر دردهای موضعی و راش
- بیحالی و امتناع از نوشیـدن مایعات
بیشتر بخوانید: درمان تب و لرز کودکان در خانه با درمان بزرگسالان فرقی ندارد!
چگونه تب کودک 7 ساله را پایین بیاوریم؟ بررسی 9 روش برای درمان خانگی تب
پایین آوردن تب کودک در محیط خانه با روشهای تجربی انجام میشود. قبل از شروع درمان خانگی باید دمای بدن کودک را اندازه بگیرید سپس درمان را شروع کنید. توجه داشته باشید استفاده از روشهای غیردارویی در کنار مصرف دارو نتایج بهتری دارد. در ادامه به بررسی روشهای پایین آوردن تب کودک میپردازیم.
1. استفاده از استامینوفن برای پایین آوردن تب کودک
اگر نوزاد شما بیشتر از 3 ماه دارد، برای پایین آوردن تب نوزاد میتوانید مقدار کمی استامینوفن (تیلنول) استفاده کنید. میزان مصرف استامینوفن براساس وزن نوزاد تعیین میشود. اگر کودک شما اخیرا وزن نشـده یا جهش رشد داشتـه قبل از مصرف استامینوفن حتما باید وزنگیری انجام شود.
بیشتر بخوانید: تب بر قوی برای کودکان؛ ۸ دارو و روش ساده برای پایین آوردن تب
2. کاهش لباس برای پایین آوردن تب کودک
زمانیکه کودک شما تب دارد باید از لباسها و پتوی سبک برای او استفاده کنید. پوشانـدن لباس زیاد به نوزاد با روشهای طبیعی بدن برای پایین آوردن تب تداخل دارد.
3. کاهش دما و پایین آوردن تب کودک
خانه و اتاق کودک خود را خنک نگهدارید. این کار از بالا رفتن دمای بدن جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: علت قطع نشدن تب در کودکان چیست؟ ۴ درمان خانگی باورنکردنی آن را بدانید
4. استفاده از حمام ولرم برای پایین آوردن تب کودک
برای پایین آوردن تب، کودک خود را با آب ولرم و اسفنج حمام دهید. دمای آب در لمس با قسمت داخلی بازوی شما باید گرم باشد. برای حمام کودک از آب سرد استفاده نکنید، زیرا میتواند منجر به لرز شود و ممکن است تب را افزایش دهد. بلافاصله پس از حمام، کودک خود را خشک کنید و لباس سبک به او بپوشانید.
5. پایین آوردن تب کودک با مصرف مایعات
کم آبی یکی از عوارض احتمالی تب است. برای پایین آوردن تب کودک میتوان از مایعات استفاده کرد. برای این کار باید به طور منظم به کودک خود مایعات بدهید. در نوزادان همزمان با مصرف مایعات باید به موارد زیر توجه کرد:
- مطمئن شوید کودک هنگام گریه اشک میریزد.
- پوشک نوزادان در حالت طبیعی مرطوب است.
- رطوبت دهان کودک را چک کنید.
بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک در سنین مختلف با ۵ روش عالی و کاربردی
6. پایین آوردن تب کودک با سرکه
سرکه یک ماده ضد باکتری است که به کاهش التهاب کمک میکند. پاشویه کودک با ترکیب یک چهارم فنجان سرکه سیب و آب را میتوانید برای کاهش تب کودکان بالای یک سال امتحان کنید. برای اینکار اسفنج آغشتـه به این محلول را دو یا سه بار در روز بر تن کودک بکشید تا تب کاهش یابد.
7. پایین آوردن تب با نمک
نمک خاصیت ضد باکتریایی دارد. برای پایین آوردن تب کودک با استفاده از نمک باید آب ولرم و مقداری نمک را مخلوط کنید. سپس پاهای کودک را در این محلول قرار دهید یا بهوسیله یک اسفنج محلول را روی بدن کودک بکشید. نمک گرما را به خود جذب میکند و تب را پایین آورد.
بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان؛ پایین آوردن تب کودک با گلاب!
8. استفاده از پیاز برای پایین آوردن تب
برای پایین آوردن تب کودک با پیاز میتوانید آب یک پیاز را در یک لگن ریخته و با آب ولرم مخلوط کنید. سپس با این محلول کودک را پاشویه دهید. پیاز دمای بدن را پایین میآورد.
9. استفاده از گلاب برای کاهش تب در کودکان
گلاب خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد که به کاهش تب کمک میکنند. برای پایین آوردن تب در کودکان از یک الی دو قاشق غذاخوری گلاب استفاده میشود. مصرف گلاب برای کودکان خطری ندارد.
پایین آوردن تب کودک با استفاده از 9 روش مختلف
در این مقاله از سیوطب به بررسی سوال “چگونه تب کودک 7 ساله را پایین بیاوریم” پرداختیم. بالا رفتن درجه حرارت بدن در کودکان از مسائلی است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. کودکان و نوزادان نسبت به تب آسیبپذیرتر از بزرگسالان هستند و برای پایین آوردن تب آنها نمیتوان از هر روشی استفاده کرد. افزایش دمای بدن کودکان و یا تب طولانی مدت میتواند به آنها آسیب وارد کند.
مصرف خودسر داروهای تببر برای کاهش دمای بدن در کودکان توصیه نمیشود. همچنین اگر با انجام روشهای خانگی تب کاهش نیافت باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
سولات متداول در مورد پایین آوردن تب در کودک
1. برای پایین آوردن تب کودک پیاز بهتر است یا نمک؟
پیاز ممکن است حساسیتزا باشد در نتیجه استفاده از نمک بهتر است.
2. آیا در استفاده از استامینوفن برای پایین آوردن تب کودکان محدودیت داریم؟
بله استفاده از استامینوفن با توجه وزن کودک است و نباید از مقدار مشخصی بیشتر مصرف شود.
3. آیا بروز تب در کودکان خطرناک است؟
تب به خودی خود خطرناک نیست بلکه نشانه بروز عفونت است.