پوستزیبایی

مزوتراپی روشی برای افزایش حجم مو، زیبایی پوست و لاغری

مزوتراپی یک راه‌حل زیبایی غیرجراحی است که با هدف بهبود شرایط در نواحی مختلف بدن عمل می‌کند. کاهش سلولیت، از بین بردن وزن اضافی، فرم‌دهی به بدن و جوان‌سازی صورت و گردن چند نمونه از کاربردهای این روش درمانی است. مزوتراپی را از طریق تزریق‌های متعدد حاوی انواع مختلفی از داروهای تایید شده سازمان غذا و دارو، ویتامین‌ها و مواد معدنی انجام می‌دهند.

در ادامه این مطلب از مجله سیوطب، به معرفی این روش درمانی، فواید، عوارض، انواع و کاربردهای مزوتراپی می‌پردازیم.

مزوتراپی چیست؟

مزوتراپی یک روش جوان‌سازی فرانسوی است که از طریق تزریق‌های متعدد میکرو انجام می‌شود. در فرآیند مزوتراپی، ترکیبات موثری مانند انواع ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و عصاره‌های گیاهی برای جوان‌سازی و سفت کردن پوست، بهبود کیفیت مو و همچنین حذف چربی اضافی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این تکنیک در سال 1952 و توسط میشل پیستور که یک پزشک اهل فرانسه است، توسعه پیدا کرد. به کمک این تکنیک می‌توان پوست را هیدراته، سالم و درخشان کرد.

مواردی درباره روش مزوتراپی که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، عبارت‌اند از:

  • وارد مزودرم، لایه چربی و بافت زیر پوست می‌شود
  • ترکیب محتوای تزریق (کوکتل) براساس ناحیه خاصی که باید درمان شود و همچنین برای هر فرد متفاوت است
  • این روش همچنین می‌تواند به کاهش درد و جبران ریزش مو در مردان و زنان کمک کند

بیشتر بخوانید: روش هاي طبيعي درمان چین و چروك دور لب

یک راه حل طبیعی وگان برای درخشش پوست

از آنجایی که افراد زیادی ترجیح می‌دهند از مواد طبیعی و داروهای مبتنی بر عصاره گیاهی برای بهبود سلامت و تندرستی خود استفاده کنند، جای تعجب نیست که روش‌های زیبایی متعددی نیز بر همین مبنا ایجاد شده‌اند. در واقع روش مزوتراپی بر پایه فرمول‌های گیاهی و ویتامینی شکل گرفته است و به کمک نفوذ یک مایع قوی به لایه میانی پوست، جوانی را به آن بازمی‌گرداند.

فواید مزوتراپی را بشناسید

تصویر قبل و بعد از مزوتراپی روی پوست صورت زنی سالمند| سیوطب

مزوتراپی می‌تواند به سرعت باعث بهبودی پوست کدر و خسته شود. همچنین چین و چروک‌های سطحی پوست نیز با این روش از بین می‌روند. بهبود گردش خون و کمک به دفع سموم پیری از جمله مواردی است که در روش مزوتراپی باعث بهبود عملکرد بدن می‌شود. این روش همچنین می‌تواند برای رفع هایپرپیگمانتاسیون، درمان آکنه پوست و همچنین روشن‌سازی پوست مورد استفاده قرار بگیرد.

از طرفی دیگر ترکیبات ویتامینی می‌توانند سلول‌های فیبروبلاست در پوست را تحریک کنند تا کلاژن بیشتری تولید کرده و با علائم پیری مقابله کنند. در میان لیستی از ترکیبات گیاهی سازگار با پوست که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان انواع ویتامین‌ها، فاکتورهای رشد، اسید هیالورونیک، پپتیدها، آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر کمیاب را نام برد.

با تزریق این ترکیبات موثر می‌توان شرایط ایده‌آلی برای پوست سالم فراهم کرد که با روند پیری، بهتر مقابله کند. یک کوکتل مزوتراپی معمولی ممکن است به طور کلی حاوی بیش از 50 ماده فعال برای تغذیه، ترمیم و جوان‌سازی پوست باشد.

از دیگر فواید مزوتراپی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • روشی کم‌تهاجی و بدون جراحی
  • هزینه نسبتا پایین
  • بدون نیاز به بیهوشی
  • نسبتا بدون درد
  • دوره ریکاوری کوتاه و بدون نیاز به مراقبت‌های خاص بعد از درمان
  • عوارض جانبی محدود

می‌توان گفت مزوتراپی یک روش درمانی نسبتا بدون درد است که عملا هیچ جای زخمی به جا نخواهد گذاشت و بیمار می‌تواند چند دقیقه پس از درمان، مطب را ترک کند.

بیشتر بخوانید: 7 ماده غذایی موثر در ایجاد آکنه

مزوتراپی را برای چه مواردی می‌توان استفاده کرد؟

این درمان برای بهبود فرم بدن، سلامت پوست و مو و درمان سلولیت‌ها استفاده می‌شود. در واقع ترکیبات و کوکتل‌های مختلف به کار رفته در این روش، با تحریک تولید کلاژن باعث ظاهر سالم‌تر پوست و مو می‌شوند. بعضی از این موارد عبارت‌اند از:

  • باعث آبرسانی، جوان‌سازی و سفت شدن پوست می‌شود
  • پوست را بازسازی می‌کند
  • از پوست محافظت می‌کند
  • درخشندگی و آب‌رسانی به پوست را بهبود می‌بخشد
  • به ساخت دوباره پوست کمک می‌کند
  • آکنه، اسکار و جای زخم را بهبود می‌بخشد
  • باعث درخشندگی فوری پوست می‌شود

همچنین مزوتراپی صورت را می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  • چین و چروک
  • کدر شدن پوست
  • هایپرپیگمانتاسیون (تیرگی پوست)
  • آکنه
  • از دست دادن درخشش
  • جای زخم

از طرفی این درمان روی بدن می‌تواند باعث بهبود موارد زیر شود:

  • سلولیت
  • Stretch marks
  • ریزش مو
  • کاهش چربی

در واقع گفته می‌شود اگر نمی‌خواهید انواع دیگر تزریقات زیبایی مانند بوتاکس و فیلرها را مورد استفاده قرار دهید، مزوتراپی می‌تواند یک گزینه ایده‌آل باشد. ظاهر درخشان طبیعی به دست‌آمده در این روش، ناشی از تغذیه پوست با ترکیبات گیاهی موثر و از درون به بیرون است.

بیشتر بخوانید: پارافین تراپی چیست ؟ مزایای موم پارافین و کاربرد پارافین تراپی چیست ؟ 

مزوتراپی به چه صورت انجام می‌شود؟

مزوتراپی صورت و عوارض لحظه‌ای تزریق‌ها| سیوطب

روش‌های مزوتراپی طی گذشت زمان توسعه یافتند به طوری که بهبود ترکیب محلول‌های تزریقی در کنار سیستم‌های تزریقی پیشرفته، باعث اقبال بیشتر به این روش درمانی شده است. با این حال درمان به این روش، یک هدف مشخص دارد و آن وارد کردن موادی به پوست است که باعث می‌شوند سلول‌ها به بهترین شکل ممکن فعالیت کنند.

در حالت عادی، لایه اپی‌درم (سطح پوست) به طور کامل روی پوست را می‌پوشاند و جز در موارد معدودی، اجازه نمی‌دهد چیزی از آن عبور کند. مثلا بین عناصر طبیعی، فقط جیوه -که یک فلز بسیار سمی است- می‌تواند از این لایه عبور کند. بنابراین داروهای موضعی به سختی می‌توانند از لایه اپی‌درم نفوذ کرده و به لایه میانی پوست برسند. در مزوتراپی اما به کمک سوزن‌های بسیار نازک و کوتاهی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، مواد مغذی و مفید را به لایه میانی پوست می‌رسانند.

البته روش‌های بدون سوزن (Needle Free) هم برای مزوتراپی وجود دارد که سازوکار متفاوتی دارند؛ اما شکل رایج این روش درمانی به صورت تزریق به لایه میانی پوست است. اثرگذاری روش‌های بدون سوزن کمتر است. جالب است که بدانید یکی از فواید این روش درمانی به صورت تزریقی، ریزآسیب‌های ایجاد شده توسط سوزن‌های نازک مورد استفاده است.

این آسیب‌ها باعث می‌شوند که فرآیندهای ترمیمی پوست فعال شده و سلول‌های پوستی سالم شروع به ساخت و ترشح کلاژن، فاکتورهای رشد، پروتئین‌های بین‌بافتی و دیگر مواد ضروری کنند.

روش مزوتراپی با ترکیب کوکتل‌های گیاهی مفید می‌تواند در لیفتینگ، درخشندگی پوست، جلوگیری از علائم پیری، درمان آکنه و جای زخم و همچنین جوان‌سازی مورد استفاده قرار بگیرد.

به طور مثال یک تقویت‌کننده عالی برای پوست باید بتواند به طور فعال باعث بازسازی و ترمیم سلول‌ها شده و مواد معدنی مورد نیاز آن‌ها مانند منیزیم، سدیم، پتاسیم و کلسیم را تامین کند. همچنین وجود اسیدهای آمینه ضروری در یک کوکتل مناسب برای جوان‌سازی پوست، تولید الاستین و کلاژن را بهبود می‌بخشد. در کنار این موارد، آنتی‌اکسیدان‌ها نیز با مبارزه با رادیکال‌های آزاد، به حفظ سلامت و درخشندگی پوست کمک می‌کنند.

در ادامه با چند نمونه از انواع مزوتراپی و تخمین استانداردی که هر درمان اولیه در این روش‌ها مستلزم آن است، آشنا می‌شوید. توجه داشته باشید که تعداد دفعات تزریق، نوع و مقدار دارو برای هر بیمار با توجه به شرایط مختص به او، متفاوت است.

بیشتر بخوانید: ارتباط ویتامین b12 ب جوش و آکنه صورت

کاهش چربی/کاهش وزن

تصویر بازویی که به کمک مزوتراپی کانتورینگ شده است| سیوطب

معمولا 2 تا 4 درمان (تزریق) در فواصل 2 تا 4 هفته برای این نوع از مزوتراپی مورد نیاز است. با توجه به منطقه مشکل، تعداد درمان‌ها می‌تواند افزایش یابد. از آنجایی که مزوتراپی برای کاهش وزن تغییرات شدیدی ایجاد نمی‌کند، این روش را به طور کلی فقط برای بیمارانی که نیاز به کاهش کمی چربی آن هم در نواحی خاص دارند -مانند کانتورینگ بدن- توصیه می‌کنند.

کاهش سلولیت

تقریبا 3 تا 4 درمان در فواصل 3 تا 4 هفته برای مزوتراپی با هدف کاهش سلولیت لازم است. در حالی که درمان سلولیت کمترین اثربخشی را در بین گزینه‌های مزوتراپی دارد، با این وجود می‌توان گفت در مقابله با درجات خفیف سلولیت موفق است.

بلفاروپلاستی پایین چشم

1 یا 2 درمان در فواصل 6 هفته توصیه می‌شود که در مواقعی نیز درمان دوم ضروری نیست. برای بلفاروپلاستی پایین چشم، بیمار باید قبل از مزوتراپی، کورتیزون مصرف کند و تورم احتمالا تا 6 هفته ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: جراحی پلک یا بلفاروپلاستی چه عوارضی دارند؟

جوانسازی صورت

معمولا 4 درمان در فواصل 2 تا 3 هفته‌ای برای این نوع از مزوتراپی لازم است. این یکی از محبوب‌ترین روش‌های مزوتراپی است، زیرا بیماران پس از مدتی متوجه بهبود قابل توجهی در ظاهر صورت خود می‌شوند.

به نظر می‌رسد مزوتراپی روش موثری است که طرفداران خاص خودش را دارد. به دلیل ویژگی‌های این شیوه درمانی، امروزه بسیاری از مردم این روش ساده و غیرجراحی را برای زیبایی بازوها، ران‌ها یا صورت خود مورد استفاده قرار می‌دهند.

بنابراین اگر به دنبال جواب این سوالات هستید که مزوتراپی صورت چیست؟ چگونه باعث درمان ریزش مو می‌شود؟ تاثیرات آن بر کاهش چربی‌ها چقدر است و… باید بدانید مزوتراپی یک روش تزریقی عمقی است که با تحریک و تغذیه همزمان، باعث بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: سفیده تخم مرغ برای ماسک صورت و مو

با مراقبت‌های قبل و بعد از مزوتراپی آشنا شوید

این روش درمانی به طور کلی عوارض کمی داشته و به مراقبت‌های خاص نیاز ندارد. در واقع بلافاصله بعد از درمان می‌توانید به انجام امور روزمره‌تان بپردازید؛ البته با علم به این نکته که احتمالا پوست شما مقداری قرمز می‌شود که می‌تواند با کمی احساس ناراحتی و التهاب همراه باشد.

سایر مراقبت‌ها شامل توصیه‌های عمومی است که در بیشتر روش‌های درمانی پوست و مو باید رعایت شوند:

  • برای مزوتراپی موی سر، شب قبل یا صبح روزی که قرار است به کلینیک مراجعه کنید، سر خود را بشویید
  • داروهای مصرفی خود را به پزشک کلینیک اعلام کنید. همچنین چند روز قبل از جلسه درمانی نباید از داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن استفاده کنید. داروهای ضد انعقادی یا رقیق کننده خون نیز از جمله مواردی هستند که باید حتما با پزشک در مورد آن‌ها مشورت کنید
  • حداقل تا 24 ساعت قبل و بعد از درمان از داروهای مراقبت مو، ضد ریزش مو، محصولات حالت‌دهنده، مواد آرایشی، کراتینه و… استفاده نکنید
  • تا 8 ساعت بعد سر خود را نشویید و دوش نگیرید. بهتر است حمام رفتن را از روز سوم آغاز کنید، با این حال برای زمان دوش گرفتن از پزشک خود راهنمایی بگیرید.
  • بهتر است در هفته اول بیشتر از 15 دقیقه در حمام نمانید. همچنین از دوش گرفتن با آب گرم اجتناب کنید، زیرا این موارد می‌توانند باعث کبودی شوند
  • توصیه می‌شود تا دو روز بعد از جلسه درمانی ورزش نکنید. ورزش و فعالیت سنگین بدنی باعث تعریق و خروج محلول مزوتراپی از پوست می‌شود
  • آب و مایعات فراوان بنوشید
  • اگر در پوست خود برآمدگی‌هایی مشاهده کردید با کلینیک تماس بگیرید. نشانه‌های غیرمعمول احتمالا به این معنی هستند که نسبت به محلول مورد استفاده حساسیت داشته‌اید
  • تا 24 ساعت از مصرف داروهای ضد التهابی (مانند آسپرین و ایبوپوفن) و ویتامین E خودداری کنید
  • مصرف استامینوفن بلامانع است

این موارد توصیه‌هایی عمومی هستند که می‌توانند به فرآیند درمانی شما کمک کنند. با این حال کلیه مراقبت‌های لازم برای قبل و بعد از درمان را از کلینیک خود دریافت کنید.

بیشتر بخوانید :لیفت صورت با 6 روش و فواید و عوارض هر کدام

آیا عوارض جانبی دارد؟

مانند هر راه حل تزریقی زیبایی دیگر، این روش نیز در موارد نادری ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. عوارض مزوتراپی شامل کبودی، واکنش به کوکتل ویتامین تزریقی، عفونت، التهاب و تورم در ناحیه مورد درمان است.

با این حال عوارض مزوتراپی در بیشتر موارد به سرخی صورت و احساس ناراحتی خفیف در آن خلاصه می‌شود، ولی در عملکرد روزانه شما تاثیری نخواهد داشت. این عوارض معمولا بعد از حدود 48 ساعت بهبود می‌یابند.

بیشتر بخوانید: عوارض بوتاکس چیست؟

آیا مزوتراپی دردناک است؟

برای انجام مزوتراپی از دارو‌ یا کرم‌های بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. با این حال احتمالا خراش‌های ظریف تزریقی را -که توسط تماس متعدد سوزن‌ها ایجاد می‌شوند- روی پوست خود احساس خواهید کرد. درمان به روش مزوتراپی حدود 20 دقیقه طول می‌کشد. اگر شما با استفاده از سوزن و روش‌های تزریقی مشکل دارید، می‌توانید از انواع مزوتراپی بدون سوزن استفاده کنید.

خلاصه

مزوتراپی یکی از روش‌های درمانی موضعی پوست است که کاربردهای مختلفی دارد. این روش می‌تواند به درمان کم‌آبی پوست، چین و چروک‌های سطحی، سلولیت و ریزش مو کمک کند. مزوتراپی از دسته شیوه‌های زیبایی تزریقی است که به معنی رساندن مواد ویژه‌ای به زیر پوست است. ترکیب این مواد خاص با توجه به مشکل و شرایط هر بیمار متفاوت است.

مواردی مانند عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، داروها و هورمون‌ها از جمله موادی هستند که در ترکیبات این محلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزوتراپی برای افرادی که به درمان‌های طبیعی و گیاهی علاقه بیشتری دارند، بسیار مناسب است.

منبع
aestheticsglow.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا