تغذیهخانواده و تغذیه سالم

چای آلبالو و 13 خاصیت دارویی؛ از درمان بی‌خوابی تا فشار خون

فهرست محتوا نمایش

چای آلبالو یکی از دمنوش‌های خوشمزه و مفید طبیعی است که به راحتی و با کمترین مواد تهیه می‌شود. برای درست کردن این چای کافی است مقداری آلبالو تازه یا فریز شده را با مقداری آب جوش درون قوری ریخته و بگذارید 20 دقیقه دم بکشد.

این چای دقیقا همان مواد مغذی و ویتامین‌های آلبالو را دارد، از این رو می‌توان از آن برای پذیرایی در مهمانی‌ها یا دورهمی‌ها استفاده کرد. از خواص بسیار مهم و کاربردی چای البالو می‌توان به کاهش فشار خون، کمک به هضم غذا، رفع یبوست، تصفیه کلیه و کبد اشاره کرد.

در این مطلب از مجله علمی پزشکی سیوطب به بررسی فواید و روش تهیه چای آلبالو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نگاهی کلی به موضوع چای آلبالو

  • ملاتونین موجود در آلبالو به تنظیم الگوهای خواب و کاهش استرس کمک می‌کند.
  • مصرف چای آلبالو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • آنتوسیانین موجود در آلبالو باعث کاهش سطح گلوکر خون می‌شود و خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می‌دهد.

چای آلبالو، نوشیدنی خوشمزه و مقوی

چای آلبالو دارای عطری دلپذیر، رنگ قرمز زنده و طعم ترش میوه‌ای است. این چای را می توان با انواع میوه‌های ترش و شیرین، شکوفه‌های گیلاس یا آلبالو، ساقه و پوست آلبالو وحشی درست کرد. باید گفت که این چای نه تنها نوشیدنی با طراوتی است، بلکه فواید سلامتی مختلفی نیز دارد.

فواید چای آلبالو برای سلامتی بدن؛ دمنوش آلبالو برای چی خوبه؟

مصرف چای آلبالو برای تنظیم خواب|سیوطب

مصرف چای آلبالو علاوه بر طعم و مزه دلپذیر، خواص فوق‌العاده‌ای نیز دارد و به همین دلیل نوشیدن آن توصیه می‌شود. در ادامه با چندین نمونه از فواید این چای آشنا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: فواید آب آلبالو برای سلامتی

1. درمان بی‌خوابی با چای خوشمزه آلبالو

چای آلبالو حاوی ملاتونین یک نمونه از موثرترین آنتی‌اکسیدان‌هاست که به کاهش استرس و تنظیم الگوهای خواب کمک می‌کند. همچنین امکان دارد که ملاتونین رادیکال‌های آزاد را از بدن دفع کند. در مطالعه‌ای که روی گروهی متشکل از 15 بزرگسال انجام شد، مشخص شد افرادی که آب آلبالو ترش مصرف کرده‌اند، کاهش قابل توجهی در شدت بی‌خوابی مزمن داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: درمان بی خوابی با ۳۵ روش فوق العاده موثر

2. خواص ضدنقرسی چای آلبالو!

مشخص شده است که مصرف چای البالو سطح اسید اوریک، اکسید نیتریک و پروتئین واکنش‌گر C را کاهش می‌دهد. در مطالعه‌ای روی بیماران مبتلا به نقرس نتایج به این صورت بوده است که با مصرف دو مرتبه در روز از عصاره آلبالو، 35درصد کاهش حملات نقرس ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: فلوس و روش استفاده برای درمان یبوست، نقرس و درد مفاصل

3. مصرف چای آلبالو برای مبارزه با بیماری‌های قلبی

ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها و کاروتنوئیدهای موجود در چای آلبالو به عنوان محافظ‌های فعال قلبی عمل می‌کنند و از قلب در برابر تمام اکسیدان‌های مضر محافظت می‌کنند. همچنین آنتوسیانین‌های موجود در چای خوش طعم آلبالو سطح تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش می‌دهند.

4. لاغری با مصرف چای خوشمزه آلبالو

مصرف چای آلبالو ترش باعث کاهش درصد توده‌های چربی در بدن می‌شود. این موضوع در مطالعه‌ای روی تغذیه موش‌ها به دست آمده است.

بیشتر بخوانید: رژیم لاغری ۵ کیلو در ماه و بهترین روش تغذیه برای لاغری

5. کمک به هضم غذا و بر طرف کردن یبوست

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آلبالو در چای این میوه خوشمزه نیز وجود دارند. مصرف این چای و جذب این آنتی‌اکسیدان‌ها باعث تحریک صفرا و آنزیم‌های آن می‌شود که بر جذب مواد مغذی در طول روند هضم اثر می‌گذارند. همچنین این میوه دارای فیبر بالایی است که به حرکت آرام مواد در روده کمک می‌کند.

6. چای آلبالو احتمالا بر سرطان نیز اثر دارد

چای آلبالو ممکن است با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و مهار رشد سلول‌های سرطانی در برابر سرطان مفید باشد. در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شده، عصاره آلبالو باعث کاهش تکثیر آدنوکارسینوما و توسعه تومور شده است. با این حال شواهد بالینی بیشتری برای رسیدن به نتیجه نهایی مورد نیاز است.

همچنین برخی محققین معتقدند که چای خوش رنگ آلبالو به دلیل توانایی در حذف رادیکال‌های آزاد از بدن ممکن است به عنوان نوعی محلول ضدپیری عمل کند.

بیشتر بخوانید: پی آر پی صورت راهکاری مطمئن برای جلوگیری از پیری پوست

7. تاثیرات چای پوست درخت آلبالو بر سرفه

چای آلبالو وحشی به طور سنتی به عنوان نوعی سرکوب‌کننده سرفه و خلط‌آور استفاده می‌شود و به رفع مشکلات تنفسی کمک می‌کند. این چای حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک مانند پروناسین است که امکان دارد به فرونشاندن اسپاسم سرفه کمک کند.

8. خواص این چای برای کبد؛ تصفیه و سلامت

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آلبالو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و مصرف آن به صورت دمنوش باعث کاهش ورم و التهاب در کبد خواهد شد. همچنین با مصرف این چای حجم ادرار بیشتر شده و همین موضوع باعث دفع سموم از مجاری ادراری، تصفیه کبد و کلیه می‌شود.

باید اشاره کنیم که در آلبالو ماده قرمز رنگی به نام سوربیتول وجود دارد که باعث بهبود عملکرد کبد و معده خواهد شد.

9. زنان باردار چای یا میوه آلبالو بخورند؛ برای مادر و جنین مفید است

مصرف چای آلبالو یا میوه آن برای زنان باردار مفید است|سیوطب

آلبالو سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است و به همین جهت خوردن آن در دوران بارداری به زنان پیشنهاد می‌شود. ملاتونین موجود در این میوه به تنظیم خواب و بی‌خوابی ناشی از تغییرات هورمونی بارداری کمک خواهد کرد.

از دیگر مزایای این میوه و چای خوشمزه آن برای زنان باردار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فلانوئید موجود در چای آلبالو به بهبود گردش خون و جلوگیری از لخته شدن آن کمک خواهد کرد. در نتیجه تغذیه جنین از طریق جفت بهتر انجام می‌شود.
  • آنتوسیانین موجود در آلبالو باعث کاهش سطح گلوکر خون می‌شود و خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می‌دهد.
  • مصرف چای آلبالو برای کاهش ویار و حالت تهوع زنان باردار مفید است.
  • کاهش ورم، التهاب و دفع سموم که در بارداری بسیار شایع است با چای این میوه خوشمزه برطرف خواهد شد.

با توجه به این خواص می‌توان گفت که این چای یا دمنوش برای مصرف در دوران بارداری بسیار مناسب است.

10. خواص بی‌نظیر چای البالو در طب سنتی

آلبالو میوه‌ای با طبع سرد و خشک است و از همین رو برای افرادی که مزاج گرمی دارند بسیار مناسب است. البته افراد با مزاج سرد نیز می‌توانند این چای را همراه با نبات، کشمش، خرما یا عسل میل کنند.

از لحاظ طب سنتی مصرف چای آلبالو برای موارد زیر بسیار مناسب است:

  • تسکین و رفع عطش
  • افزایش اشتها در افرادی با اختلال تغذیه
  • تقویت معده
  • رفع خارش‌های پوستی
  • کاهش علائم آلرژی
  • شادابی و روشن شدن پوست

با توجه به این فواید در جواب به این سوال که دمنوش آلبالو برای چی خوبه می‌توان گفت که مصرف این چای برای زنان باردار، بیماران کبدی، لاغری، هضم غذا، شادابی پوست و بی‌خوابی مفید است. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد مختلفی این چای را برای سلامت خانواده و تغذیه سالم خود مصرف کنند.

11. خواص آلبالو برای التهاب در بدن؛ اثراتی مفید و موثر

التهاب بخشی از پاسخ طبیعی بدن به بیماری یا آسیب است. این فرآیند در کوتاه مدت شاید مفید باشد، اما وقتی به صورت طولانی مدت ایجاد شود باعث بروز شرایط مزمن و بیماری‌های مختلفی خواهد شد.

مواد غذایی مختلفی وجود دارند که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند؛ یکی از این مواد غذایی آلبالو است که خواص ضدالتهابی مفیدی دارد. مطالعه‌ای در سال 2018 روی 16 فرد نشان داد که مصرف آلبالو به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. این موضوع برای انواع فرآورده‌های آلبالو از فریز شدن تا خشک، مربا یا تارت آلبالو صادق است.

12. چای آلبالو برای فشار خون مناسب است

به طور کلی رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات و مقادیر کم چربی اشباع برای سلامتی قلب عالی است. با این حال مصرف آلبالو در رژیم غذایی سالم برای قلب ارزشمند خواهد بود؛ زیرا پتانسیل کاهش فشار خون را دارد. مواد مغذی موجود در این میوه از جمله پلی فنول‌ها و پتاسیم، به کاهش فشار خون کمک می‌کنند. پلی فنول‌ها نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که از آسیب اکسیداتیو جلوگیری می‌کنند. همچنین 100 گرم آلبالو شیرین خام حدود 5درصد از ارزش روزانه پتاسیم مورد نیاز یک فرد را تامین می‌کند که حدود 4700 میلی‌گرم خواهد بود. دریافت کافی پتاسیم برای حفظ فشار خون سالم مهم است.

مطالعه‌ای در سال 2018 نشان داده است که فرآورده‌های مختلف آلبالو فشار خون را کاهش می‌دهند. فشار خون بالا عامل خطری مهم برای بیماری‌های قلبی عروقی است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند.

13. قبل از ورزش آلبالو بخورید؛ برای ریکاروی بدن مفید است

ورزش منظم بخش مهمی از سبک زندگی سالم است. با این حال منجر به درد عضلانی می‌شود و احتمال آسیب‌دیدگی در حین انجام آن وجود دارد. در متاآنالیزی در سال 2020 از افرادی استفاده شد که ورزش می‌کردند و از کنسانتره آلبالو ترش به صورت پودر یا آب به مدت 7 روز تا 1.5 ساعت قبل از ورزش مصرف می‌کردند.

نتایج این تحقیقات نشان داد که مصرف آلبالو ترش استقامت فرد را در حین ورزش بهبود می‌بخشد. این اثر به دلیل شاخص گلیسمی پایین، خواص ضدالتهابی، ضداکسیداتیو و افزایش جریان خون است که در نتیجه مصرف آلبالو ایجاد می‌شود.

ارزش غذایی آلبالو؛ این میوه خوشمزه با فواید بسیار

آلبالو علاوه بر داشتن فواید خاص برای سلامتی، منبع بسیاری از مواد مغذی مهم به شمار می‌رود. جدول زیر مقادیر بعضی از مواد مغذی موجود در این میوه را نشان می‌دهد.

مواد مغذی موجود در آلبالو

میزان مواد موجود در 100 گرم آلبالو بدون هسته

انرژی

97 کالری

کربوهیدرات

24.7 گرم

فیبر

3.23 گرم

کلسیم

20 میلی‌گرم

فسفر

32.3 میلی‌گرم

منیزیم

16.9 میلی‌گرم

پتاسیم

342 میلی‌گرم

ویتامین c

10.8 میلی‌گرم

ویتامین K

3.23 میکروگرم

دستورالعمل‌های غذایی تایید شده در آمریکا توصیه می‌کنند که بزرگسالان سالم بسته به نیاز کالری دریافتی خود روزانه حدود 1.5 تا 2.5 فنجان میوه مصرف کنند.

آیا مصرف چای آلبالو مضراتی به دنبال دارد؟ برای چه افرادی؟

زیاده‌روی در مصرف هر نوع ماده غذایی برای بدن مضر خواهد بود و چای آلبالو از این قاعده مستثنی نیست؛ اما باید اشاره کنیم که حتی مصرف بیش از حد این چای خوشمزه و خوش‌رنگ نیز مضرات خاص و شدیدی ایجاد نمی‌کند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد مختلف به ویژه زنان باردار و سرد مزاج‌ها در مصرف این چای حد متوسط را رعایت کنند. همچنین می‌توانند کنار این چای از خرما، نبات، عسل و کشمش استفاده کنند.

طرز تهیه چای آلبالو؛ ساده و در کمترین زمان ممکن

تهیه چای آلبالو ساده و راحت است|سیوطب

برای تهیه چای آلبالو مواد خاصی نیاز نیست، کافی است که مقداری آلبالو تهیه کرده و ساقه‌های آن را جدا کنید، سپس:

  • مقداری آلبالو را در قوری یا قابلمه ریخته و حدود یک سوم قوری را با آب جوش پر کنید.
  • قوری را روی شعله مستقیم قرار دهید تا محتویات داخل آن به جوش آید.
  • پس از به جوش آمدن قوری، یک دم‌کن پارچه‌ای روی درب قوری گذاشته و شعله را کم کنید.
  • اجازاه دهید 20 دقیقه آلبالوها در همان حالت بمانند.
  • بعد از این مدت دمنوش آلبالو آماده خوردن است.

در صورتی که مزه ترش چای شما را اذیت می‌کند می‌توانید در هنگام دم کشیدن یا سرو چای، به آن نبات یا عسل اضافه کنید.

طرز تهیه چای آلبالو با دارچین

ترکیب آلبالو با دارچین طعم خوشمزه و بوی بسیار فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند. دارچین با طبع گرم خود باعث متعادل کردن طبع سرد آلبالو می‌شود. برای تهیه این دمنوش فوق‌العاده خوشمزه و مفید کافی است به صورت زیر عمل کنید:

  • هسته یک مشت آلبالو تازه را جدا کرده و داخل قوری بریزید.
  • سپس یک تکه چوب دارچین یا پودر آن را با یک قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید.
  • دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دم بکشد.

در صورت کم بود شیرینی دمنوش به میزان دلخواه از شیرین‌کننده‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید از آلبالوهای فریز شده نیز برای تهیه این دمنوش استفاده کنید.

نکات مهم برای درست کردن و خوردن چای آلبالو

تهیه دمنوش آلبالو بسیار راحت و ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد؛ اما نکاتی وجود دارد که باعث بهتر شدن مزه و کمک به افراد در حین تهیه آن می‌شود. این نکات عبارتند از:

  • برای شیرین شدن مزه چای از نبات یا عسل استفاده کنید.
  • آلبالوها را می‌توانید به صورت بدون هسته یا با هسته استفاده کنید.
  • زمانی چای دم کشیده است که آلبالوها تقریبا بی‌رنگ شده باشند.

توجه داشته باشید که نباید در مصرف این چای زیاده‌روی کنید، زیرا این میوه طبع سردی دارد و نوشیدن بیش از حد آن امکان دارد عوارض بی‌خطری ایجاد کند.

یادداشت پایانی

دمنوش‌های مختلفی را می‌توان با انواع میوه‌ها و گیاهان دارویی تهیه کرد که مصرف آن‌ها برای بدن مفید خواهد بود. چای آلبالو یکی از این دمنوش‌های طبیعی است که در درمان مشکلات شایع مانند بی‌خوابی، یبوست، فشار خون بالا و ویار زنان باردار بسیار مفید و موثر است.

در این مقاله به بررسی خواص و فواید مصرف چای البالو در درمان و کاهش علائم بیماری‌های مختلف پرداختیم. اگر دستور تهیه چای آلبالو به روش خاصی را می‌دانید یا از این چای برای درمان مشکلات دیگری استفاده کرده‌اید با ما و دیگر مخاطبین سیوطب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول در مورد چای آلبالو

  • طرز تهیه چای آلبالو به چه صورتی است؟

مقداری آلبالو با یا بدون هسته را درون قوری ریخته و 2 لیوان آب جوش اضافه کنید. سپس بگذارید 20 دقیقه دم بکشید. برای اطلاع از طرز تهیه چای آلبالو و دارچین این مقاله را بخوانید.

  • آیا دمنوش آلبالو همان ویتامین‌ها و مواد مغذی میوه را دارد؟

بله، تمامی خواص میوه آلبالو در دمنوش آن وجود دارد.

  • چای آلبالو برای چی خوبه؟

مصرف این چای برای بی‌خوابی، یبوست، ویار زنان باردار، کاهش فشار خون، تصفیه کلیه و کبد مفید است.

  • مضرات چای آلبالو چیست؟

چای آلبالو ضرری ندارد اما مصرف بیش از حد آن نیز برای زنان باردار و افراد با طبع سرد توصیه نمی‌شود.

منبع
herbalteasonline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا