درمان آبله میمون و بررسی پیشرفت و میزان شیوع این بیماری جدید!
شواهد جدید نشان میدهد در افرادی که واکسن آبله میمون را دریافت کردهاند، امکان ابتلا به عفونتهای جدید وجود دارد. کارشناسان بهداشت توصیه میکنند که افراد در معرض خطر تا زمانی که به طور کامل واکسینه نشدهاند، از رفتارهای پرخطر بپرهیزند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اوایل این هفته اعلام کرد که عفونتهای پیشرفته در افرادی که علیه آبله میمون واکسینه شدهاند، گزارش شده است. اطلاعات محدودی در مورد اثربخشی واکسن JYNNEOS در دسترس است؛ بنابراین درک اینکه چقدر در پیشگیری از عفونت موثر است، به بررسی بیشتری نیاز دارد.
بر اساس دادههای دهه 1980، واکسن حداقل 85 درصد مؤثر بوده است. با این حال، برخی از کارشناسان بهداشت انتظار دارند که این تعداد در شیوع فعلی تغییر کند. مشاهدات جدید نشان میدهد که واکسن در هر شرایطی، چه پیشگیرانه و چه پس از مواجهه، 100٪ موثر نیست. دکتر روزاموند لوئیس، سرپرست فنی سازمان جهانی بهداشت برای بیماری آبله میمون، در جریان کنفرانس مطبوعاتی اخیر سازمان بهداشت جهانی گفت: ما نمیتوانیم در حال حاضر بر اساس این اطلاعات در حال ظهور، انتظار 100 درصد اثربخشی داشته باشیم. در ادامه همراه مجله پزشکی سیوطب باشید تا میزان شیوع و نحوه درمان آبله میمون را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
عفونت های پیشرو آبله میمون چقدر شایع هستند؟
اولادل ا. اوگونسیتان، استاد بهداشت جمعیت و پیشگیری از بیماری و رئیس دانشگاه کالیفرنیا، میگوید که دادههای گذشته نشان میدهد که این تزریق حدود 85 درصد اثربخش بوده است، اما مشخص نیست که این تزریقها تا چه حد موثر خواهند بود.
بیشتر بخوانید: آبله میمون چیست؟ بررسی ۴ راه انتقال این بیماری ویروسی
میزان شیوع فعلی آبله میمون
دکتر Carl Fichtenbaum، استاد بالینی در بخش بیماریهای عفونی در کالج پزشکی دانشگاه سینسیناتی میگوید که واکسن روی انسانهای زیادی آزمایش نشده است؛ بنابراین 85 درصد آن واقعاً یک تخمین بیسابقه است.
گزارشی از کشور فرانسه که موارد موفقیت آمیز آبله میمون را بین ماه مه و ژوئیه 2022 ردیابی کرد، نشان داد که از 276 فرد واکسینه شده درگیر، بیماری در 12 نفر (4 درصد)، پیشرفت داشته است. براساس این گزارش ده نفر در عرض پنج روز پس از واکسینه شدن و دو نفر، 22 و 25 روز پس از واکسینه شدن آلوده شدهاند.
علائم این موارد پیشرفت آبله میمون شامل تب، تورم غدد لنفاوی، گلودرد، بدن درد، سرفه و ضایعات پوستی بود. هیچ یک ازاین افراد نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشتهاند.
بیشتر بخوانید: علائم آبله میمون چه زمانی خطرناک و راههای درمان آن کدامند؟
تحقیق و بررسی در مورد آبله میمیون همچنان ادامه دارد
Ogunseitan در حال انجام تحقیقاتی درباره اثربخشی واکسن است. به عقیده محققان، دو دوز برای محافظت بهینه مورد نیاز است و اکثر افراد واجد شرایط تاکنون فقط یک دوز را به دلیل کمبود عرضه دریافت کردهاند. این واکسن همچنین برای برخی افرادی که اخیراً در معرض فرد مبتلا به آبله میمون قرار گرفتهاند نیز تجویز میشود. در این موارد، واکسن برای کاهش شدت عفونت طراحی شده است و به طور کلی از عفونت جلوگیری نمیکند.
به گفتهOgunseitan، همچنین گزارشهایی وجود دارد که برخی از بخشهای بهداشت محلی، دوزهای کمتری از واکسن را تجویز میکنند.
Ogunseitan اضافه کرد: “این مهم است که بدانیم عفونتهای پیشرفته مربوط به چه کسانی است و این افراد چند دوز واکسن دریافت کرده اند.”
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع پیشگیری از آبله میمون در مدارس
چرا عفونت های پیشرو ممکن است رخ دهد؟
عفونتهای جدید در بیماران مبتلا به آبله مرغان، COVIDTrusted Source-19 و FluTrusted Source نیز مشاهده شده است.
باید گفت هیچ واکسنی 100 درصد موثر نیست. واکسن ها ممکن است در بیشتر موارد از بیماری جلوگیری کنند یا شدت بیماری را در افراد بیمار کاهش دهند.علاوه بر این، قدرت سیستم ایمنی افراد متفاوت است و واکنشهای گوناگونی به بیماری نشان میدهند.
فیختنبام می گوید: “مثل همیشه، افرادی که دارای سرکوب سیستم ایمنی، سرطان، بیماران پیوندی و مبتلا به HIV هستند و تعداد لنفوسیتهای CD4+ آنها کمتر از 350 سلول در میلیمتر مکعب است، به احتمال زیاد به واکسن پاسخ نمیدهند و دچار یک عفونت جدید میشوند.”
فیختنبام افزود: افراد بالای 60 سال نیز احتمالا بیشتر در معرض مبتلا شدن هستند. تغییرات در ویروس نیز ایمنی ایجاد شده با واکسن را بی اثر خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: متخصص بیماریهای عفونی: آبله میمون، از راه هوا منتقل میشود
چگونه از خود در برابر آبله میمون محافظت کنیم؟
آبله میمون عمدتاً از طریق تماس نزدیک مانند ارتباط های جنسی گسترش می یابد.
کارشناسان بهداشت توصیه میکنند تا دو هفته پس از دوز دوم، از رفتارهای پرخطرتر اجتناب کنید.
اوگونسیتان گفت: «افرادی که واکسینه میشوند باید به رفتارهای پیشگیرانه ادامه دهند و خود را در معرض ویروس قرار ندهند.»
اجتناب از تماس پوست به پوست، تماس با اشیا و موادی که در معرض افراد مبتلا به آبله میمون قرار گرفتهاند و رعایت بهداشت دستها نیز به پیشگیری از انتقال کمک خواهد کرد.
فیختنباوم میگوید که ما هنوز در حال بررسی هستیم تا در یابیم که عفونتهای پیشرونده چقدر شایع هستند. فیختنبام می افزاید: “زمان نشان خواهد داد که این ویروس چگونه پیشرفت میکند” .
بیشتر بخوانید: نوروبیون چیست؟ آمپول نوروبیون برای کرونا
کلام آخر
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) عفونتهای پیشرفتی در افرادی که علیه آبله میمون واکسینه شدهاند، گزارش شده است. اطلاعات محدودی درباره اثربخشی واکسن آبله میمون وجود دارد؛ بنابراین درک اینکه چقدر در پیشگیری از عفونت موثر است، زمان میبرد. در این بین، کارشناسان بهداشت توصیه میکنند که افراد در معرض خطر تا زمانی که به طور کامل واکسینه نشدهاند، از رفتارهای پرخطر بپرهیزند.