بیماریبیماری های مفصلی

 برای ضعف عضلات چه بخوریم؛ چه کنیم تا عضلاتمان قوی بمانند

برای ضعف عضلات چه بخوریم؟ پرسش در مورد بخش هایی از بدن است که نقش موثری در حرکات بدنی ایفا می‌کنند و جزو اعضای مهم به شمار می‌روند. محققان بسیاری درباره این موضوع که مواد غذایی تا چه حد در تقویت عضلات موثرند بررسی های بسیاری انجام داده‌اند. به‌گونه‌ای که امروزه توصیه‌های غذایی برای تقویت بخش‌های مختلف بدن به تفکیک در دسترس است. به گفته محققان بدخوری و گرسنگی زودهنگام و البته نخوردن صبحانه و هله هوله خوری عامل مهمی برای ضعف عضلات به شمار می‌رود. در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب بررسی خواهیم کرد که برای ضعف عضلات چه بخوریم تا بازده و کارایی این اعضای مهم را افزایش دهیم.

چرا به ضعف عضلانی دچار می‌شویم؟

علت ضعف عضلات چیست؟ گاهی ضعف عضلات ریشه در کم تحرکی و ورزش نکردن دارد. شاید از دوستانتان شنیده باشید که می‌گویند عضلاتمان خشک شده است. علت این سفتی و در واقع ضعیف شدن عضلات کم تحرکی است.گاهی نیز ریشه ضعف عضلات را در بیماری‌هایی مانند دیابت‌، افسردگی و سکته مغزی باید جست‌و‌جو کرد. البته افزایش سن  و برخی عفونت‌ها را نیز باید از دلایل ضعف عضلانی دانست. مثلا بیماری آنفولانزا، اچ ای وی و هپاتیت C نیز چنین وضعیتی را برای عضلات به وجود می‌آورند.

بیشتر بخوانید: ۸ علائم کمبود پتاسیم در بدن؛ از گرفتگی عضلات تا تکرر ادرار

از کجا بدانیم عضلاتمان در نواحی گوناگون بدن ضعیف شده‌اند؟

برای ضعف عضلات چه بخوریم و فردی با بدن درد | سیوطب

ضعیف شدن عضلات با بروز نشانه‌های گوناگونی در بدن همراه است. به ویژه هنگام حرکت، این ضعف بیش از پیش خودش را نشان می‌دهد. در وهله اول کسانی که به ضعف عضلات دچارند در آن ناحیه دچار لرزش خواهند شد. همینطور این افراد، بی حالی را در سطح‌های گوناگون تجربه خواهند کرد. حتما با افرادی مواجه بوده‌اید که از خستگی شدید شکایت می‌کنند. این خستگی گاهی ناشی از ضعف عضلانی است.

در مواردی نیز نشانه‌هایی مانند آنفولانزا گزارش شده که اشخاص با ضعف عضلانی از آن شکایت دارند. سختی در حرکت و گرفتگی گاه به گاه عضلات نیز نشانه ضعیف شدن این بخش‌های مهم هستند. به گونه‌ای که در انجام کارهای روزانه دچار مشکل می‌شوند. این‌ها نشانه‌هایی است که به شما می‌فهماند دچار ضعف عضلات شده‌اید و باید در پی راهی برای رفع این عارضه باشید.

بیشتر بدانید: رژیم پروتئین بالا روشی فوق‌العاده برای کاهش وزن و ساخت عضلات

راه‌های گوناگون درمان گرفتگی عضلات بدن

برای رهایی از گرفتگی عضلات راه‌های گوناگونی به شما پیشنهاد می‌شود. گاهی شما برای بهبود گرفتگی عضلات به فیزیوتراپی مراجعه می‌کنید یا از خدمات کاردرمانی استفاده خواهید کرد. در فیزیوتراپی  تمرینات ورزشی گوناگونی برای درمان گرفتگی عضلات به کار گرفته می‌شود که شامل حرکات کششی و نرمش‌های عضلانی است. تمرینات کاردرمانی هم  به تقویت عضلات  و بازیابی آنها کمک خواهد کرد.

داروهای مسکنی مانند استامینوفن و ایبوبروفن هم وجود دارند که می‌توانند درد ناشی از ضعف عضلات بدن را کاهش دهند. مصرف قرص‌های ویتامین D‌، امگا 3 و ویتامین B هم در بهبود ضعف عضلانی توصیه می‌شود. اما مهمترین دغدغه این است که برای ضعف عضلات چه بخوریم؟

برای ضعف عضلات چه بخوریم؛ تاثیر مواد غذایی در رفع ضعف عضلانی بدن

شاید با این پرسش روبه رو بوده‌اید که برای تقویت عضلات پا چی بخوریم؟ برای پوکی استخوان چی بخوریم؟ این ها پرسش‌هایی است که هنگام بروز ضعف عضلانی مطرح خواهد شد. واقعیت این است که شما برای تقویت عضلات بایستی موادی مصرف کنید که شامل درشت مغذی‌ها و ریز مغذی‌هاست.

تاثیر این مواد در تقویت عضلات به اثبات رسیده است. این مواد در رشد بافت‌های عضلانی موثرند و جریان خون را در عضلات افزایش خواهند داد و همین موضوع سبب می‌شود تا ترمیم عضلات سرعت بیشتری بگیرد. کاهش التهاب نیز از دیگر مزایای این مواد مفید است. اکنون به چند ماده غذایی مفید و موثر اشاره می‌کنیم.

بیشتر بدانید: تمرینات انعطاف پذیری با ۲۱ حرکت کششی برای کاهش سفتی عضلات

گوشت گاو، سرشار از آهن

برای ضعف عضلات چه بخوریم و پروتئین | سیوطب

گوشت گاو باعث افزایش حجم عضله می‌شود. گوشت گاو حاوی کراتین است که به جذب پروتئین کمک خواهد کرد. وفور آهن، منیزیم و ویتامین‌های گروه B سبب شده تا گوشت گاو یک ماده غذایی غنی به شمار آید. البته کسانی که چربی خون دارند باید میزان کمتری از این گوشت در هفته استفاده کنند.

بیشتر بدانید: ۵ راه تقویت عضلات چهار سر ران؛ از اکستنشن ترمینال زانو تا اسکات

اسفناج، سبزی پر آهن

نقش آهن در عضله‌سازی بسیار مهم و اساسی است. اسفناج سرشار از آهن است. همچنین این سبزی، حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم است که برای رشد عضلات ضروری است. دریافت منیزیم کافی سبب می‌شود تا سطح تستسترون به میزان لازم کنترل شود و قدرت عضلات افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: پلاتینر درمان کمردرد با تکنولوژی UIC در خانه

دانه‌های چیا، منابع مهم امگا 3

اسیدهای چرب و امگا 3 در سنتز پروتئین نقشی اساسی دارند.این دانه‌های کوچک اما پر سود با داشتن مقادیر زیادی امگا سه و اسید چرب به تقویت عضلات کمک می‌کنند و در کاهش التهاب عضلات نقش دارند. حجم کم این دانه‌ها دارای مقادیر بسیاری فیبر است که باعث می‌شود کمتر غذا بخورید.

بیشتر بدانید: خرید زاپیامکس معجزه‌ای غیر قابل انکار برای دردهای زانو

عدس از حبوبات عضله ساز و مقوی

 عدس با داشتن پروتئین و کربوهیدرات  نقشی مهم در تقویت عضلات ایفا می‌کند. عدس نسبت مواد پروتئین‌دار دیگر قیمت مناسب‌تری دارد و همپای آنها،  نیازهای پروتئینی عضلات را برآورده می‌سازد.

ماست چکیده حاوی ترکیبات مفید برای عضله سازی

ماست ماده‌ای است سرشار از ویتامین D و کلسیم. این مواد همان ترکیباتی هستند که برای تقویت استخوان‌ها و عضلات، کاربردی اساسی دارند. بر اساس تحقیقات در یافته‌ایم که اگر خللی در تامین ویتامین D رخ دهد، قدرت عضلات کاهش می‌یابد. ماست‌های چکیده چرب، مغذی‌تر به شمار می‌آیند.

ضعف عضلات؛ از نشانه‌ها تا خوردنی‌های درمانی

در این مقاله در یافتیم که ضعف عضلات دلایل گوناگونی دارد. اگر ضعف عضلات درمان نشود، شما ممکن است با مشکلات جدی حرکتی روبه‌رو شوید که گاهی حتی راه رفتن و فعالیت‌های روزانه را برای شما دشوار خواهد کرد. در این مقاله به برخی روش‌های درمان و مواد مغذی برای درمان ضعف عضلات اشاره کردیم.

سوالات متداول برای ضعف عضلات چه بخوریم؟

راه تشخیص پزشکی ضعف عضلات چیست؟

آزمایش های عصبی‌، ام ار آی یا آزمایش الکترومیوگرافی ماهیچه از روش‌های تشخیص است.

برای ضعف عضلات به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای تشخیص ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کنید و در صورت نیاز به متخصص ارتوپدی ارجاع داده خواهید شد.

آیا کم خونی هم باعث ضعف عضلات می شود؟

با پایین آمدن سطح هموگلوبین خون عضلات قدرتشان را از دست می دهند و ما به ضعف عضلانی دچار خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا