تغذیهرژیم غذایی

رژیم دیابت | چه غذاهایی برای دیابتی‌ها بهترین هستند؟

رژیم دیابت یک برنامه خاص تغذیه مانند دیگر رژیم‌های غذایی برای هدفی خاص است، اما درمان دیابت را رقم نمی‌زند. غذاهایی که فرد دارای دیابت می‌خورد نه تنها در نحوه مدیریت این بیماری، بلکه بر احساس و میزان انرژی او تاثیرگذار هستند. در این مقاله با توضیحی مختصر از این بیماری به غذاهایی که باید در رژیم دیابت وجود داشته باشند می‌پردازیم.

دیابت چیست

فردی در حال دویدن در پارک که فعالیتی تکمیلی برای رژیم دیابت است|سیوطب

دیابت یک بیماری مزمن (طولانی مدت) است که بر نحوه تبدیل غذا به انرژی توسط بدن تاثیر می‌گذارد.

بیشتر غذاهایی که می‌خورید به قند (که گلوکز نیز نامیده می‌شود) تجزیه شده و در جریان خون رها می‌شود. وقتی قند خون بالا می‌رود، پانکراس انسولین ترشح می‌کند. انسولین مانند کلیدی است که قند خون را به سلول‌های بدن وارد می‌کند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد.

اگر فرد مبتلا به دیابت باشد، بدن انسولین کافی تولید نمی‌کند یا نمی‌تواند از انسولین ساخته شده به خوبی استفاده کند. وقتی انسولین کافی وجود نداشته باشد یا سلول‌ها به انسولین پاسخ ندهند، قند خون بیش از حد در جریان خون باقی می‌ماند. با گذشت زمان این روند می‌تواند مشکلات سلامتی جدی مانند بیماری‌های قلبی از دست دادن بینایی و بیماری‌های کلیوی را ایجاد کند.

هنوز درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما کاهش وزن، رژیم دیابت با خوردن غذای سالم و فعال بودن واقعا می‌تواند کمک کننده باشد. مصرف دارو در صورت لزوم، آموزش و پشتیبانی خود مدیریتی دیابت، رعایت رژیم دیابت و انجام ملاقات‌های مرتب با پزشک می‌تواند تاثیر دیابت را بر زندگی کاهش دهد.

بیشتر بخوانید : همه چیز درباره خانواده و تغذیه سالم 

رژیم دیابت با گروه‌های اصلی غذایی

میزان نیاز به خوردن و آشامیدن بر اساس سن، جنسیت، میزان فعالیت و اهداف مورد نظر افراد است؛ اما هیچ غذای واحدی حاوی تمام مواد مغذی ضروری بدن نیست. به همین دلیل است که رژیم غذایی سالم شامل همه چیز و انتخاب غذاهای مختلف از هر یک از گروه های اصلی غذایی در روز است.

ما مزایای هر گروه غذایی را در زیر برجسته کرده‌ایم. برخی از آن‌ها به محافظت از قلب و برخی دیگر بر سطح قند خون تاثیر می‌گذارند. دانستن همه این موارد برای تمامی افراد به ویژه بیماران دیابتی بسیار مهم است.

گروه‌های غذایی اصلی در رژیم دیابت

میوه و سبزیجات

غذاهای نشاسته‌ای مانند نان، ماکارونی و برنج

غذاهای پروتئینی مانند لوبیا، حبوبات، آجیل، تخم مرغ، گوشت و ماهی

لبنیات و جایگزین‌ها

روغن‌ها

15 ماده غذایی مفید رژیم دیابت برای کنترل بیماری

تعیین بهترین غذاها برای خوردن در هنگام ابتلا به دیابت می‌تواند سخت باشد. سختی انتخاب به این دلیل است که هدف اصلی بیمار باید کنترل سطح قند خون باشد. با این حال خوردن غذاهایی که از عوارض دیابت مانند بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنند نیز مهم است.

رژیم غذایی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت دیابت داشته باشد. در این مقاله 15 مورد از بهترین غذاها برای افراد مبتلا به دیابت، نوع 1 و نوع 2، آورده شده است. با مطالعه این موارد می‌توان مدیریت بهتری بر دیابت داشت.

1. ماهی چرب

برخی افراد ماهی‌های چرب را یکی از سالم‌ترین غذاهای روی کره زمین می‌دانند. ماهی قزل آلا، ساردین، ​​شاه ماهی، آنچوی و ماهی خال مخالی منابع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 DHA و EPA هستند که برای سلامت قلب فواید زیادی دارند.

دریافت مقدار کافی این چربی‌ها به طور منظم در رژیم دیابت برای افراد مبتلا به این بیماری که در معرض خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی قرار دارند، بسیار مهم است.

DHA و EPA از سلول‌هایی که در رگ‌های خونی قرار دارند محافظت می‌کنند، نشانگرهای التهاب را کاهش می‌دهد و ممکن است به عملکرد شریان‌ها کمک کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم ماهی‌های چرب می‌خورند، در معرض خطر کمتری برای سندرم‌های حاد کرونر مانند حملات قلبی هستند و احتمال مرگ آن‌ها بر اثر بیماری قلبی کمتر است.

مطالعات بیان می‌کند که خوردن ماهی چرب ممکن است به تنظیم قند خون کمک کند. یک مطالعه روی 68 فرد بزرگسال مبتلا به اضافه وزن و چاقی نشان داد که افرادی که ماهی چرب مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که ماهی کم چرب مصرف می‌کردند، شاهد بهبود چشمگیر سطح قند خون بعد از غذا بودند.

ماهی همچنین منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا است که به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید و به ثبات سطح قند خون کمک می‌رساند.

بیشتر بخوانید: ۴ مورد از خواص شگفت انگیز ماهی

2. سبزیجات با برگ سبز

سبزیجات سبز برگ بسیار مغذی و کم کالری هستند. آن‌ها همچنین دارای مقدار بسیار کمی کربوهیدرات‌های قابل هضم یا کربوهیدرات‌های جذب شده توسط بدن هستند، بنابراین بر سطح قند خون تاثیر قابل توجهی نمی‌گذارند.

اسفناج، کلم پیچ و سایر سبزیجات برگ‌دار منابع خوبی از بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C به شمار می‌روند. برخی از شواهد نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت، سطح ویتامین C پایین‌تری نسبت به افراد بدون دیابت دارند و ممکن است نیاز بیشتری به ویتامین C داشته باشند.

از آنجا که ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند و همچنین دارای خواص ضد التهابی است، قرار دادن آن در رژیم دیابت کار مفیدی خواهد بود.

افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح ویتامین C خود را افزایش داده و در عین حال التهاب و آسیب سلولی را کاهش دهند. علاوه بر این سبزیجات برگ‌دار منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین هستند.

این آنتی اکسیدان‌ها از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید که از عوارض شایع دیابت هستند، محافظت می‌کنند.

3. آووکادو در رژیم دیابت

آووکادو کمتر از یک گرم قند، کربوهیدرات بسیار کم، فیبر بالا و چربی‌های سالم دارد. بنابراین می‌توان نگران افزایش سطح قند خون نبود و آن را در رژیم دیابت قرار داد.

مصرف آووکادو با بهبود کیفیت کلی رژیم غذایی، کاهش قابل توجه وزن بدن و شاخص توده بدنی (BMI) همراه است. این موارد آووکادو را به یک میان وعده ایده‌آل برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند. توجه داشته باشید که چاقی شانس فرد را برای ابتلا به دیابت افزایش می‌دهد.

آووکادو ممکن است دارای خواص منحصر به فردی برای جلوگیری از دیابت باشد. یک مطالعه در سال 2019 روی موش‌ها نشان داد که آووکاتین B (AvoB)، یک مولکول چربی که فقط در آووکادو یافت می‌شود، اکسیداسیون ناقص را در ماهیچه‌های اسکلتی و پانکراس مهار می‌کند و این باعث کاهش مقاومت به انسولین خواهد شد.

4. تخم مرغ

تخم مرغ فواید شگفت‌انگیزی برای سلامتی دارد که در بسیاری از رژیم‌ها و رژیم دیابت هم جایگاه ویژه‌ای برایش قائل هستند. در حقیقت تخم‌مرغ یکی از بهترین غذاها برای سیر نگه داشتن هر شخصی در بین وعده‌های غذایی است. همچنین مصرف منظم تخم مرغ ممکن است از چند جهت خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

تخم مرغ التهاب را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، سطح کلسترول HDL (خوب) را افزایش می‌دهد و اندازه و شکل کلسترول LDL (بد) را تغییر می‌دهد.

یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که خوردن صبحانه پرچرب و کم کربوهیدرات با تخم مرغ می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت در کنترل سطح قند خون در طول روز کمک کند. البته تحقیقات قدیمی مصرف تخم مرغ را با بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت مرتبط دانسته است.

اما یک بررسی جدیدتر از مطالعات کنترل شده نشان داد که مصرف 6 تا 12 تخم مرغ در هفته به عنوان بخشی از رژیم غذایی مغذی، عوامل خطر بیماری‌های قلبی را در مبتلایان به دیابت افزایش نمی‌دهد.

علاوه بر این برخی تحقیقات بیان کرده است که خوردن تخم مرغ ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد. علاوه بر این تخم مرغ منبع خوبی از لوتئین و زآگزانتین است، آنتی اکسیدان‌هایی که در برابر بیماری‌های چشمی افراد را محافظت می‌کنند.

فقط توجه داشته باشید که باید تخم مرغ کامل بخورید. فواید تخم مرغ در درجه اول به دلیل مواد مغذی موجود در زرده است.

بیشتر بخوانید:  لیست صبحانه سالم

5. دانه‌های چیا

دانه چیا یک غذای فوق‌العاده برای افراد مبتلا به دیابت است. آن‌ها فیبر بسیار بالایی داشته، اما کربوهیدرات قابل هضم کمی دارند که باعث می‌شود در رژیم دیابت قرار بگیرند. در واقع، 11 گرم از 12 گرم کربوهیدرات در یک وعده 28 گرمی دانه چیا فیبر است که قند خون را افزایش نمی‌دهد.

فیبر چسبناک موجود در دانه‌های چیا می‌تواند با کاهش سرعت حرکت غذا در روده و جذب آن، سطح قند خون را کاهش دهد. دانه‌های چیا ممکن است به فرد در رسیدن به وزن سالم کمک کنند، زیرا فیبر گرسنگی را کاهش می‌دهد و مصرف کننده آن احساس سیری می‌کند. دانه‌های چیا همچنین ممکن است به مدیریت قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

مطالعه‌ای که روی 77 بزرگسال مبتلا به چاقی یا اضافه وزن و تشخیص دیابت نوع 2 انجام شد، نشان داد که مصرف دانه چیا از کاهش وزن پشتیبانی می‌کند و به کنترل قند خون خوب کمک می‌رساند. علاوه بر این نشان داده شده است که دانه‌های چیا به کاهش فشار خون و نشانگرهای التهابی کمک خواهند کرد.

6. لوبیا

لوبیا ارزان، مغذی و بسیار سالم است. لوبیا نوعی حبوبات غنی از ویتامین B، مواد معدنی مفید (کلسیم، پتاسیم و منیزیم) و فیبر به شمار می‌رود. آن‌ها همچنین دارای شاخص گلیسمی بسیار پایینی هستند که برای مدیریت دیابت مهم است.

لوبیا ممکن است به جلوگیری از دیابت کمک کند و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در رژیم دیابت قرار بگیرد. در مطالعه‌ای که روی بیش از 3000 شرکت کننده در معرض خطر بالای بیماری‌های قلبی و عروقی انجام شد، در افرادی که مصرف حبوبات بیشتر داشتند، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، 35 درصد کمتر بود.

7. ماست یونانی در رژیم دیابت

یک کاسه ماست یونانی که در رژیم دیابت جای دارد|سیوطب

ماست یونانی برای افراد مبتلا به دیابت یک انتخاب لبنی عالی است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن برخی محصولات لبنی مانند ماست ممکن است مدیریت قند خون را بهبود بخشد و عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. شاید این اتفاق تا حدی به دلیل پروبیوتیک‌های موجود در آن باشد.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مصرف ماست امکان دارد با سطوح پایین‌تر قند خون و مقاومت به انسولین همراه باشد. علاوه بر این، ماست ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

یک مطالعه طولانی مدت که شامل داده‌های سلامتی بیش از 100000 شرکت کننده بود، نشان داد که مصرف روزانه ماست با 18 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

اگر استفاده از ماست یونانی در رژیم دیابت یک هدف شخصی است، امکان دارد به فرد در کاهش وزن کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که ماست و سایر غذاهای لبنی امکان دارد منجر به کاهش وزن و بهبود ترکیب بدن در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شوند.

سطوح بالای کلسیم، پروتئین و نوع خاصی از چربی به نام لینول اسید مزدوج (CLA) موجود در ماست ممکن است به کاهش اشتهای شما کمک کند و مقاومت در برابر غذاهای ناسالم را آسان‌تر کند.

علاوه بر این ماست یونانی فقط 6 تا 8 گرم کربوهیدرات در هر وعده دارد که کمتر از ماست معمولی است. همچنین دارای پروتئین بیشتری است که ممکن است با کاهش اشتها و کالری باعث کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید:  خام گیاه خواری، پدیده‌ای جنجالی و بحث برانگیز

8. آجیل را در رژیم غذایی دیابت قرار دهید

آجیل خوشمزه و مغذی است. همه انواع آجیل حاوی فیبر هستند و کربوهیدرات کمی دارند، اگرچه در برخی از آن‌ها بیشتر از بقیه است. در اینجا مقدار کربوهیدرات‌های قابل هضم، در هر وعده (28 گرم) آجیل، طبق اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده بیان شده است:

  • بادام: 2.6 گرم
  • آجیل برزیلی: 1.4 گرم
  • بادام زمینی: 7.7 گرم
  • فندق: 2 گرم
  • پسته: 5 گرم
  • گردو: 2 گرم

تحقیقات روی انواع آجیل‌های مختلف نشان داده است که مصرف منظم ممکن است التهاب را کم کند و قند خون را کاهش دهد. آجیل همچنین امکان دارد به افراد مبتلا به دیابت در بهبود سلامت قلب کمک کند.

یک مطالعه در سال 2019 شامل بیش از 16000 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که خوردن آجیل درختی مانند گردو، بادام، فندق و پسته خطر بیماری قلبی و مرگ آن‌ها را کاهش می‌دهد.

تحقیقات همچنین نشان می‌‎دهد که آجیل می‌تواند سطح گلوکز خون را بهبود بخشد. مطالعه‌ای روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف روزانه روغن گردو سطح گلوکز خون را بهبود می‌دهد.

این یافته مهم است زیرا افراد مبتلا به دیابت نوع 2 غالبا دارای سطح بالایی از انسولین هستند که با چاقی مرتبط است و مصرف آجیل به عنوان یکی از بخش‌های رژیم دیابت بسیار مفید خواهد بود.

9. کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از مغذی‌ترین سبزیجات موجود در رژیم غذایی دیابت است. نصف فنجان کلم بروکلی پخته شده حاوی تنها 27 کالری و 3 گرم کربوهیدرات قابل هضم، همراه با مواد مغذی مهم مانند ویتامین C و منیزیم است.

علاوه بر این مطالعات روی افراد مبتلا به دیابت نشان داده است که خوردن جوانه کلم بروکلی ممکن است به کاهش سطح انسولین و محافظت در برابر آسیب سلولی کمک کند.

کلم بروکلی همچنین می‌تواند به کنترل سطح قند خون یاری برساند. یک مطالعه نشان داد که مصرف جوانه کلم بروکلی منجر به کاهش 10 درصدی قند خون در افراد مبتلا به دیابت شده است.

این کاهش سطح گلوکز خون به احتمال زیاد به دلیل سولفورافان، ماده شیمیایی موجود در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و جوانه آن است. علاوه بر این کلم بروکلی منبع خوب دیگری از لوتئین و زآگزانتین است. این آنتی اکسیدان‌های مهم می‌توانند به جلوگیری از بیماری‌های چشمی کمک کنند.

بیشتر بخوانید: آیا وگان‌ها سالم‌تر از افراد معمولی هستند؟

10. روغن زیتون فرابکر مفید برای رژیم دیابت

روغن زیتون فرابکر برای سلامت قلب بسیار مفید است. این روغن‌هاحاوی اسید اولئیک، نوعی چربی اشباع نشده هستند که می‌تواند مدیریت قند خون را بهبود بخشد، سطح تری گلیسیرید ناشتا و بعد از غذا را کاهش دهد و دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

این مهم است زیرا افراد مبتلا به دیابت در مدیریت سطح قند خون مشکل دارند و سطح تری گلیسیرید بالایی دارند. اسید اولئیک همچنین ممکن است هورمون پری GLP-1 را تحریک کند.

در یک تجزیه و تحلیل بزرگ از 32 مطالعه که به بررسی انواع مختلف چربی پرداخته‌اند، روغن زیتون تنها موردی است که خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

روغن زیتون همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول است. پلی فنول‌ها التهاب را کاهش می‌دهند، از سلول‌های پوشاننده رگ‌های خونی محافظت می‌کنند و فشار خون را کاهش می‌دهند.

روغن زیتون فوق بکر تصفیه نشده است، بنابراین آنتی اکسیدان‌ها و سایر خواصی که آن را بسیار سالم می‌کند را در خود حفظ کرده است.

مطمئن شوید که روغن زیتون فوق بکر را از منبع معتبر انتخاب کنید، زیرا بسیاری از روغن‌های زیتون با روغن‌های ارزان تر مانند ذرت و سویا مخلوط می‌شوند.

11. دانه‌های کتان

بذر کتان یک غذای فوق‌العاده سالم است. همچنین به عنوان دانه کتان شناخته می‌شود. دانه‌های کتان دارای محتوای بالایی از چربی‌های امگا 3، فیبر و سایر ترکیبات گیاهی منحصربه‌فرد هستند که در رژیم دیابت جای دارند.

بخشی از فیبر نامحلول آن‌ها از لیگنان تشکیل شده است که ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بهبود مدیریت قند خون کمک کند.

مروری که 25 آزمایش بالینی تصادفی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، ارتباط معنی‌داری بین مکمل کامل دانه کتان و کاهش قند خون یافت. دانه‌های کتان همچنین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند.

مطالعه‌ای که روی شرکت کنندگان مبتلا به پیش دیابت انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه پودر دانه کتان فشار خون را کاهش می‌دهد، اما مدیریت قند خون یا مقاومت به انسولین را بهبود نمی‌بخشد. اما به طور کلی، دانه کتان برای سلامت قلب و روده مفید است.

مطالعه دیگری نشان داد که دانه کتان ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی کمک کرده و به طور بالقوه دوز داروهای مورد نیاز برای جلوگیری از لخته شدن خون را کاهش دهد.

به علاوه دانه‌های کتان دارای فیبر چسبناک بسیار زیادی هستند که سلامت روده، حساسیت به انسولین و احساس سیری را بهبود می‌بخشد.

بدن نمی‌تواند دانه‌های کتان کامل را جذب کند، بنابراین بهتر است دانه‌های آسیاب شده خریداری شوند یا خود فرد آن‌ها را آسیاب کند. همچنین مهم است که بذر کتان را در یخچال محکم بپوشانید تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید:  لاغری بعد از ۳۰ سالگی | بهترین روش های لاغری بعد از سی سالگی با تغذیه

12. سرکه سیب

سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد. اگرچه این سرکه از سیب ساخته شده، اما شکر موجود در میوه به اسید استیک تخمیر می‌شود و محصول حاصله حاوی کمتر از یک گرم کربوهیدرات در هر قاشق غذاخوری است.

بر اساس متاآنالیز شش مطالعه، شامل 317 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، سرکه سیب دارای اثرات مفیدی بر سطح قند خون ناشتا و HbA1c است.

همچنین این خوراکی مفید ممکن است هنگام مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات، پاسخ قند خون را تا 20 درصد کاهش دهد. اعتقاد بر این است که سرکه سیب دارای بسیاری از خواص مفید دیگر از جمله اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است. اما مطالعات بیشتری برای تایید فواید سلامتی آن باید انجام شود.

برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی دیابت ابتدا یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کرده و هر روز بنوشید. این کار می‌تواند حداکثر تا دو قاشق غذاخوری در روز افزایش پیدا کند.

13. توت فرنگی

یک توت فرنگی خوش آب و رنگ که در رژیم دیابت جای دارد|سیوطب

توت فرنگی یکی از مغذی‌ترین میوه‌هایی است که می‌توانید بخورید. آن‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به آنتوسیانین‌ها معروف بوده و به توت فرنگی رنگ قرمز می‌دهند.

ثابت شده است که آنتوسیانین‌ها سطح کلسترول و انسولین را بعد از غذا کاهش می‌دهند. آن‌ها همچنین عوامل خطر قند خون و بیماری‌های قلبی را برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود می‌بخشند.

توت فرنگی همچنین حاوی پلی فنول است که ترکیبات مفید گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی دارد. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که مصرف شش هفته‌ای پلی فنول‌های توت فرنگی و کرن‌بری حساسیت به انسولین را در بزرگسالان مبتلا به اضافه وزن و چاقی که دیابت نداشتند، افزایش می‌دهد.

این مهم است زیرا حساسیت پایین به انسولین می‌تواند باعث افزایش بیش از حد قند خون شود. یک فنجان توت فرنگی حاوی حدود 46 کالری و 11 گرم کربوهیدرات است که سه تای آن‌ها فیبر هستند.

این وعده همچنین مقدار زیادی ویتامین C را تامین می‌کند که مزایای ضدالتهابی اضافی را برای سلامت قلب فراهم می‌کند.

14. سیر

سیر به دلیل اندازه کوچک و کالری کم، فوق‌العاده مغذی است. یک حبه سیر خام، که تقریبا 4 کالری دارد، حاوی:

  • منگنز: 2٪ ارزش روزانه (DV)
  • ویتامین B6: 2٪ DV
  • ویتامین C: 1٪ DV
  • سلنیوم: 1٪ DV
  • فیبر: 0.06 گرم

تحقیقات نشان می‌دهد که سیر به بهبود مدیریت قند خون کمک کرده و نیز می‌تواند به تنظیم کلسترول کمک کند.

اگرچه بسیاری از مطالعات که سیر را برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند یک گزینه سالم نشان می‌دهد، شامل مقادیر غیرطبیعی سیر است، اما متاآنالیز ذکر شده در بالا فقط شامل وعده‌های 0/5 تا 1.5 گرم بود. برای درک بهتر این اندازه، یک حبه سیر حدود 3 گرم است.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که سیر می‌تواند به کاهش فشار خون و تنظیم سطح کلسترول کمک کند. در یک مطالعه افراد مبتلا به فشار خون بالا که به خوبی مدیریت نمی‌شد و سیرهای پخته شده را به مدت 12 هفته مصرف می‌کردند، به طور متوسط ​​10 واحد فشار خون را کاهش دادند.

15. کدو حلوایی

کدو تنبل که انواع مختلفی دارد، یکی از سالم‌ترین سبزیجات برای حضور در رژیم دیابت است. این خوراکی یک غذای غلیظ و پر از کالری است و شاخص گلیسمی پایینی دارد.

مانند بسیاری از سبزیجات، کدو حلوایی حاوی آنتی اکسیدان‌های مفید است. کدو حلوایی دارای قند کمتری نسبت به سیب‌زمینی شیرین بوده و آن را به یک جایگزین عالی تبدیل می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که پلی ساکاریدهای کدو تنبل باعث افزایش تحمل انسولین و کاهش سطح گلوکز سرم در موش صحرایی می‌شود. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که دانه کدو تنبل می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند.

اگرچه تحقیقات بسیار کمی در مورد انسان‌ها وجود دارد، یک مطالعه کوچک روی انسان نشان داد که کدو حلوایی سطح قند خون بالا را به سرعت و به طور موثر در افراد مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد.

برای تایید فواید کدو بر سلامتی، مطالعات بیشتری با انسان مورد نیاز است. اما خواص کدو برای سلامتی آن را به یک افزودنی عالی برای هر وعده غذایی تبدیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: ارزش غذایی و خواص بادمجان ( بادنجان )

رژیم دیابت نوع 2

بسیاری از مواردی که در مقاله بیان شد را می‌توان برای رژیم دیابت نوع 2 به کار برد، اما اگر بخواهیم به مواد غذایی مورد استفاده در این نوع دیابت به صورت خلاصه اشاره کنیم، باید این موارد را نام ببریم.

در اینجا چند نمونه از غذاهای مغذی وجود دارد که برای رژیم دیابت نوع 2 مفید است:

  • میوه‌ها (سیب، پرتقال، توت، خربزه، گلابی، هلو)
  • سبزیجات (مانند کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج، خیار، کدو سبز)
  • غلات کامل (کینوا، کوسکوس، جودوسر، برنج قهوه‌ای)
  • حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)
  • آجیل (بادام، گردو، پسته، ماکادمیا، بادام هندی)
  • دانه‌ها (دانه‌های چیا، تخمه کدو، دانه‌های کتان، دانه‌های کنف)
  • غذاهای غنی از پروتئین (مرغ بدون پوست، غذاهای دریایی، گوشت قرمز بدون چربی، توفو، تمپه)
  • چربی‌های مفید برای قلب (روغن زیتون، آووکادو، روغن کانولا، روغن کنجد)
  • نوشیدنی‌ها (آب، قهوه سیاه، چای بدون شیرینی، آب سبزیجات)

نتیجه نهایی

وقتی دیابت به خوبی مدیریت نشود، خطر ابتلا به چندین بیماری جدی را افزایش می‌دهد. اما داشتن رژیم دیابت و خوردن غذاهایی که به کنترل قند خون، انسولین و التهاب کمک می‌کند می‌تواند خطر عوارض را به میزان چشمگیری کاهش دهد. فقط به یاد داشته باشید، اگرچه این غذاها ممکن است به مدیریت قند خون کمک کنند، اما مهم‌ترین عامل در مدیریت سالم قند خون، پیروی از یک رژیم دیابت مغذی و متعادل است.

منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا