خواص آب انار | 12 خاصیت این آبمیوه بهشتی و خوشمزه
خواص آب انار بر کسی پوشیده نیست. از قسمتهای مختلف درخت و میوه انار برای تهیه دارو و بهبودی بيماریهايی از قبيل فشار خون بالا، مشكلات ورزشی، بیماریهای قلبی، دیابت و بسیاری دیگر استفاده میشود، اما هیچ دليل علمی هنوز برای آن ثابت نشده است.
خواص آب انار و تاثیرات مثبت آن بر سلامت افراد، هزاران سال است که آن را به یک نوشیدنی محبوب تبدیل کرده است. انار که از گذشته آن را میوه باروری و برکت میدانستند، یکی از سالمترین میوههای روی زمین است و مصرف آن به شکلهای مختلف میتواند بسیار مفید باشد.
طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی مفیدی که در دانههای یاقوتی این میوه نهفته شدهاند، آن را در مقایسه با دیگر خوردنیها بیرقیب کرده است. یک فنجان آب انار که میتوانید آن را به راحتی در منزل هم تهیه کنید، حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان، پروتئین، فیبر، انواع ویتامین و مقدار قابل توجهی مواد معدنی است.
مطالعات نشان میدهد خواص اب انار برای خانم ها و آقایان داری جنبههای گوناگونی است. انار میتواند مزیتهای متفاوتی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به انواع بیماریهای مختلف را کاهش دهد. همچنین ترکیبات مفید موجود در انار برای مراقبت از پوست و مو و جلوگیری از چین و چروکهای ناشی از بالا رفتن سن مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از خواص آب انار طبیعی برای کبد نیز نمیتوان غافل شد.
حدود 1500 سال قبل از میلاد از انار به عنوان درمانی برای کرم و انگلهای استفاده میشده است. در بسیاری از فرهنگها از انار به عنوان دارو و به عنوان پزشکی ياد میكنند. خواص دارویی انار بسته به نوع استفاده آن متفاوت است به عنوان نمونه آب انار تصلب شرایین را تا حدودی تسكين میكند و با سلولهای سرطانی مقابله میکند.
در ادامه 12 مورد از فواید انار و خواص اب انار برای سلامتی آورده شده است.
بیشتر بخوانید: ۱۸ مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن + معرفی دارو و ویتامین
1.انار سرشار از مواد مغذی مهم است
انار یا Punica granatum درختچهای است که این میوه قرمز را تولید میکند. میوه انار که به عنوان نوعی توت طبقهبندی میشود، قرمز، گرد و شبیه سیب قرمز است و قطری در حدود 5 تا 12 سانتیمتر دارد. پوست انار ضخیم و غیرقابل خوردن است، اما صدها دانه خوراکی قرمز و یاقوتی شکل به نام آریل داخل آن وجود دارد که آب انار از آنها تهیه میشود. این دانهها با یک پوشش قرمزرنگ، آبدار و شیرین احاطه شدهاند که علاوه بر مقداری قند، سرشار از فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی فعال زیستی یا «فیتوکمیکال» هستند.
فیتوکمیکالها یا مواد شیمیایی گیاهی، ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهان به وجود میآیند و معمولا از نظر خواص داروییشان در بدن انسان مورد مطالعه قرار میگیرند.
در ادامه میتوانید بخشی از ارزش غذایی یک فنجان انار دانه شده که وزنی حدود 174 گرم دارد را ببینید:
- فیبر: 7 گرم
- پروتئین: 3 گرم
- ویتامین ث: 30 درصد
- ویتامین کا: 36 درصد
- فولات: 16 درصد
- پتاسیم: 12 درصد
همچنین دانههای انار در صورتی که رسیده و تازه باشند بسیار شیرین هستند و یک فنجان از آنها حاوی 24 گرم قند و 144 کالری است. توجه به این نکته برای افرادی که دیابت دارند یا نگران اضافه وزن خود هستند بسیار مهم است.
با این حال انار واقعا از نظر ترکیبات گیاهی قدرتمند خود قابل توجه است چرا که برخی از این ترکیبات دارای خواص دارویی قوی هستند. به طور مثال خاصیت آنتیاکسیدانی موجود در انار میتواند در نابودی رادیکالهای آزاد، محافظت از سلولها و کاهش التهابات بدن موثر باشد.
2. انار دارای ترکیباتی با خواص دارویی قوی است
انار حاوی دو ترکیب گیاهی با خواص دارویی قوی است. این دو ماده منحصر به فرد که مسئول بیشتر فواید این میوه دوستداشتنی هستند، عبارتاند از:
- پونیکالاجین (punicalagin)
- پونیسیک اسید (punicic acid)
در واقع میتوان گفت که اکثر خواص میوه انار ناشی از اثرات این دو ماده شگفتآور است.
پونیکالاجین
پونیکالاجین در واقع نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی است که هم در آب انار و هم در پوست آن یافت میشود. خاصیت آنتیاکسیدانی این ماده به قدری زیاد است که تاثیرات آن حدود سه برابر بیشتر از موارد مشابهی چون چای سبز برآورد شده است.
عصاره و پودر انار نیز به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان بالا در پونیکالاجین موجود در پوست این میوه، معمولا از این بخش تهیه میشوند.
پونیسیک اسید
پونیسیک اسید که در روغن هسته انار یافت میشود، یکی از انواع اسیدهای چرب ضروری در آریل است. این ماده یک نوع لینولئیک اسید مزدوج با اثرات بیولوژیکی قوی است و از اسیدهای چرب امگا 6 محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: ارزش غذایی و خواص بادمجان ( بادنجان )
3. انار دارای اثرات ضد التهابی چشمگیری است
التهاب مزمن یکی از عوامل و محرکهای اصلی بسیاری از بیماریهای جدی است. بیماریهای قلبی، انواع سرطان، دیابت نوع دو، بیماری آلزایمر و حتی چاقی از جمله بیماریهایی هستند که به واسطه مصرف انار میتوان ریسک ابتلا به آنها را کاهش داد.
خواص ضدالتهابی قوی انار، که عمدتا به واسطه خواص آنتی اکسیدانی پونیکالاجینها ایجاد میشود میتوانند از بروز انواع التهابها در بدن جلوگیری کنند.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف آب انار میتواند فعالیت التهابی در دستگاه گوارش و همچنین مواردی چون سرطان سینه و رشد سلولهای سرطانی روده را کاهش دهد.
همچنین یک مطالعه 12 هفتهای بر روی افراد مبتلا به دیابت نشان داد که مصرف 1.1 فنجان (250 میلیلیتر) آب انار در روز میتواند نشانگرهای التهابی CRP و اینترلوکین شش (interleukin-6) را به ترتیب تا 32 و 30 درصد کاهش دهد.
مطالعات بر روی مضرات و خواص آب انار همچنان ادامه دارد و در مواردی ممکن است عوارض ناشی از مصرف زیاد آن بیشتر از مزایای آن باشد. با این حال اگر دچار التهابات فیزیکی ناشی از بیماریهای مختلف هستید، میتوانید با مشورت پزشک خود از این داروی ضدالتهابی طبیعی در رژیم غذاییتان استفاده کنید.
4.انار ممکن است به مبارزه با سرطان پروستات کمک کند
سرطان پروستات یک نوع سرطان شایع در مردان است. شواهد اولیه نشان میدهد که آب انار میتواند در مردان مبتلا به سرطان پروستات مفید باشد و به طور بالقوه مانع از رشد سرطان و کاهش خطر مرگ در آنها شود.
آنتی ژن اختصاصی پروستات یا prostate-specific antigen یک نشانگر خون برای تشخیص سرطان پروستات است و به اختصار (PSA) نامیده میشود. در مردانی که سطح PSA آنها در مدت زمان کوتاهی دو برابر میشود، خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات بالاتر میرود.
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که مصرف انار ممکن است رشد سلولهای سرطانی را کند کرده و حتی باعث آپوپتوز یا همان مرگ سلولی برنامهریزی شده در سلولهای سرطانی شود.
یک مطالعه روی خواص آب انار برای آقایان نشان داده که نوشیدن 237 میلیلیتر آب انار در روز، زمان دو برابر شدن PSA را از 15 ماه به 54 ماه افزایش میدهد و تاثیر قابل ملاحظهای بر روند بیماری آنها خواهد داشت.
همچنین مطالعه دیگری بر روی بیماران مبتلا، پیشرفتهای مشابهی را با استفاده از خواص درمانی نوعی عصاره انار به نام POMx نشان دادهاست. در موارد پزشکی به خواص آب انار برای اسپرم نیز اشاره شده است.
5.انار همچنین میتواند در برابر سرطان سینه مفید باشد
سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطان در زنان است که با تشخیص سریع میتوان از گسترش آن جلوگیری کرد. مطالعات آزمایشگاهی انجام شده نشان دادهاند که مصرف انار ممکن است از بازتولید سلولهای سرطانی سینه جلوگیری کرده و حتی برخی از آنها را از بین ببرد.
با این حال تمامی این شواهد همچنان محدود به مطالعات کوچک و آزمایشگاهی است و قبل از هرگونه ادعایی، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
6. انار ممکن است فشار خون را پایین بیاورد
فشار خون بالا از جمله بیماریهایی است که عوارض زیادی به همراه دارد. این بیماری یکی از عوامل اصلی سکتههای قلبی و مغزی است. به نظر میرسد که مصرف منظم آب انار باعث کاهش فشار خون میشود.
طی یک مطالعه روی افراد مبتلا به فشارخون، پس از مصرف روزانه 150 میلیلیتر آب انار به مدت دو هفته کاهش قابل توجهی در فشار خون آنها دیده شد.
خواص اب انار همچنین در مطالعات دیگری مورد بررسی قرار گرفته که نشاندهنده اثرات آن بر کاهش فشار خون، به ویژه در مورد افرادی است که فشار خون سیستولیک آنها بالا است.
با این حال با توجه به عوارض مصرف زیاد آب انار و احتمال تداخلهای دارویی، برای افزودن آب انار به رژیم غذایی خود با پزشک متخصص مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: ۴ مورد از خواص شگفت انگیز ماهی
7.انار ممکن است به مبارزه با آرتروز و درد مفاصل کمک کند
آرتریت (Arthritis) یک مشکل شایع در جوامع امروزی است که انواع مختلفی دارد اما با این حال اکثر آنها به نوعی باعث التهاب در مفاصل میشوند. مطالعات نشان دادهاند که ترکیبات گیاهی انار دارای اثرات ضد التهابی هستند و بر همین مبنا میتوانند به درمان آرتریت و کاهش التهابات مفاصل کمک کنند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند عصاره انار میتواند آنزیمهایی را که به مفاصل افراد مبتلا به آرتروز آسیب میرسانند، مسدود کند.
همچنین در یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر اثرات این عصاره در تسکین ورم مفاصل موش مشاهده شده، اما شواهد حاصل از تحقیقات مبتنی بر انسان در این مورد بسیار محدود است.
به هر حال با اینکه مطالعات روی حیوانات و سلولهای جدا شده در شرایط آزمایشگاهی نشان میدهند که عصاره انار ممکن است در برابر انواع مختلف آرتریت مفید باشد، اما تحقیقات انسانی بیشتری در این مورد مورد نیاز است.
8.خواص اب انار ممکن است خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد
بیماریهای قلبی امروزه از شایعترین دلایل مرگ و میر در سنین قبل از پیری محسوب میشوند. این بیماریها پیچیده هستند و عوامل متعددی در بروز آن موثرند. با این حال به نظر میرسد پونیسیک اسید که از اسیدهای چرب اصلی موجود در انار است ممکن است بتواند در مراحل مختلفی از روند بیماریهای قلبی به مقاومت بدن کمک کند.
چندین مطالعه انسانی نشان دادهاند که انار میتواند در برابر بیماریهای قلبی مفید باشد، وضعیت کلسترول را بهبود ببخشد و کلسترول LDL را از آسیب اکسیداتیو محافظت کند.
یک مطالعه چهار هفتهای روی 51 فرد مبتلا به تریگلیسیرید بالا نشان داد که مصرف 800 میلیگرم روغن هسته انار در روز باعث کاهش قابل توجه تریگلیسیرید و همچنین بهبود ضریب میزان تریگلیسیرید-HDL شد.
همچنین محققان در مطالعه دیگری که به بررسی تاثیر خواص آب انار در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و کلسترول بالا پرداخته نیز کاهش قابل توجه کلسترول بد را شاهد بودهاند.
از دیگر خواص آب انار که هم در مطالعات حیوانی و هم انسانی شاهد آن بودهاند تاثیر آن بر محافظت از ذرات کلسترول LDL در برابر اکسیداسیون است. این پدیده یکی از مراحل کلیدی در مسیر بیماری قلبی است، بنابراین ممکن است مصرف آب انار بتواند در پیشگیری از آن موثر باشد.
در نهایت یک تحقیق تحلیلی در مورد خواص آب انار نشان داده که این نوشیدنی میتواند در کاهش فشار خون که عامل اصلی بیماریهای قلبی است موثر باشد.
بیشتر بخوانید: خواص شلغم چیست؟
9.آب انار ممکن است به درمان اختلال نعوظ کمک کند
از مواردی که به عنوان خواص اب انار برای آقایان مطرح میشود میتوان به درمان اختلال نعوظ اشاره کرد. آسیب اکسیداتیو که میتواند جریان خون را در تمام نواحی بدن از جمله آلت تناسلی مختل کند، یکی از عوامل بروز این اختلال است.
در تحقیقاتی آزمایشگاهی که برای بررسی خواص آب انار برای آقایان انجام گرفته نشان داده شده که آب انار به افزایش جریان خون و نعوظ در خرگوشها کمک میکند. همچنین در مطالعهای که روی 53 مرد مبتلا به اختلال نعوظ انجام شد به نظر میرسید که انار دارای فوایدی در این زمینه است اما این جامعه آماری برای نتایج قطعی بسیار کوچک است.
بر اساس این مطالعات محدود به نظر میرسد که خواص اب انار با کاهش علائم اختلال نعوظ مرتبط است، اما تحقیقات بیشتری برای اثبات آن مورد نیاز است.
10. انار میتواند به مبارزه با عفونتهای باکتریایی و قارچی کمک کند
انار دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است که ممکن است در برابر بیماریهای شایع لثه و عفونتهای قارچی مفید باشند.
به نظر میرسد ترکیبات گیاهی مفید موجود در انار میتوانند به مبارزه با میکروارگانیسمهای مضر کمک کنند. به عنوان مثال در مطالعاتی نشان داده شده است که این ترکیبات میتوانند با برخی از انواع باکتریها و نوعی مخمر به نام Candida albicans مبارزه کنند.
بر همین اساس ممکن است اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی موجود در انار بتوانند از شما در برابر عفونت و التهابهای دهانی در مواردی چون التهاب لثه، پریودنتیت و استوماتیت دندان مصنوعی محافظت کنند.
در روشهایی که طب سنتی برای مقابله با عفونتهای زنان پیگیری میکند، این خاصیت را از جمله خواص آب انار برای واژن میدانند و به کمک آن عفونتهای مجاری ادراری و اندامهای جنسی را درمان میکنند.
11. انار ممکن است به بهبود حافظه کمک کند
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد انار میتواند حافظه را تقویت کند. در مطالعات انجام گرفته نشان داده شده که انار ممکن است حافظه را در افراد مسن و در شرایط بعد از عمل بهبود ببخشد. یک مطالعه در بیماران جراحی شده نشان داد که مصرف دو گرم عصاره انار از نقص حافظه پس از عمل جلوگیری میکند.
علاوه بر این محققان در تحقیقات انجام شده بر موشها به شواهدی دست یافتند که نشان میدهد انار ممکن است به مبارزه با بیماری آلزایمر کمک کند.
مطالعه دیگری روی 28 فرد مسن با شکایت از حافظه نشان داد که مصرف 237 میلیلیتر آب انار در روز میتواند باعث بهبودی قابل توجه در نشانگرهای حافظه کلامی و تصویری شود.
بیشتر بخوانید: آيا تا به حال كاربرد پزشكي فلفل قرمز را مي دانستيد؟
12. انار ممکن است باعث بهبود عملکرد ورزشی شود
انار سرشار از نیترات خوراکی است که مشخص شده میتواند عملکرد بدن را بهبود ببخشد و تاثیرات مثبت ورزش بر آن را افزایش دهد.
مطالعهای روی 19 ورزشکار در حال دویدن روی تردمیل نشان داد که مصرف یک گرم عصاره انار 30 دقیقه قبل از ورزش، جریان خون را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد، شروع خستگی را به تاخیر میاندازد و کارایی ورزش را افزایش میدهد.
از جمله دیگر خواص اب انار به عنوان یک نوشیدنی مناسب برای مصرف قبل از ورزش، تولید انرژی بالا به واسطه کربوهیدرات فراوان موجود در آن است. همچنان مطالعات بیشتری لازم است اما به نظر میرسد انار نیز مانند چغندر میتواند برای عملکرد بدنی مفید باشد.
خواص آب انار برای کودکان چیست؟
برای بهرهمندی از خواص انار میتوانید بعد از شش ماهگی و تا زمانی که کودکتان توانایی جویدن و کنترل دانههای انار را پیدا کند به او آب انار بدهید.
انار سرشار از مواد معدنی، ویتامین E، ویتامین C و فولیک اسید است که میتوانند در رشد کودکان و پیشگیری از کمخونی موثر باشند. همچنین انار میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، مقاومت آن را در برابر سرماخوردگیهای فصلی بالا ببرد.
با توجه به ضعیف بودن سیستم گوارشی کودکان در سالهای ابتدایی، نوشیدن آب انار ممکن است بتواند به هضم غذا و همچنین کاهش اسهال و استفراغ ناشی از مشکلات گوارشی کمک کند.
از دیگر خواص آب انار برای کودکان که مرتبط با خاصیت ضدالتهابی این میوه است میتوان به تاثیر آن بر پایین آمدن تب و حرارت بدن در زمان بیماری اشاره کرد.
همچنین خواص دیگری در میوه انار میتوانند در از بین بردن کرم و انگل روده موثر باشند که همین موضوع خواص اب انار برای کودکان را بیش از پیش نشان میدهد.
با اینکه مصرف این میوه میتواند تاثیرات فوقالعادهای بر سلامت فرزند شما داشته باشد اما توجه به عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه آن را هم فراموش نکنید. برای تنظیم یک رژیم غذایی سالم و مناسب حتما با پزشک فرزندتان مشورت کنید.
بیشتر بخوانید : فواید آب آلبالو برای سلامتی
با خواص آب انار برای کبد آشنا شوید
انار حاوی مقدار قابل توجهی آنتیاکسیدان است که میتواند در پاکسازی و سمزدایی کبد در بیماران مبتلا به کبد چرب موثر باشد.
بالا بودن چربی و کلسترول بد خون که یکی از مهمترین علتهای بروز این بیماری محسوب میشوند، از جمله موارد مورد مطالعه در تحقیقات انجام شده روی خواص آب انار هستند.
نوشیدن آب انار میتواند باعث افزایش گردش خون و کاهش پلاکهای کلسترول در دیواره رگها شده و با کاهش چربی خون از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری کند.
همچنین اضافه وزن که یکی از عوامل مهم در بروز بیماری کبد چرب است میتواند به کمک نوشیدن آب انار ترش، طبیعی و بدون قند کنترل شود. میوه انار سرشار از فیبر است که میتواند در مقابله با اشتهای کاذب به افراد کمک کند. بنابراین از دیگر خواص اب انار برای کبد میتوان به تاثیر آن بر کاهش اشتها و درنتیجه کاهش وزن نیز اشاره کرد.
توجه: اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، انار را با احتیاط و طبق نظر پزشک مصرف کنید. بعضی آنزیمهای موجود در انار میتوانند مانع عملکرد آنزیمهای موثر دیگر در کبد شوند.
بیشتر بخوانید :داروهايي كه برای کبد مضر هستند
خواص آب انار و عسل از منظر طب سنتی چیست؟
طب سنتی میوه انار را دارای طبعی سرد میداند و مصرف زیاد آن را برای افرادی با طبع سرد و تر مناسب نمیداند. همچنین طبع سرد انار باعث ادرارآوری میشود و در نتیجه ممکن است به کمآبی بدن و یبوست منجر شود. برای جلوگیری از این عوارض طب سنتی پیشنهاد میدهد که از مصلح عسل برای مصرف آن استفاده شود.
آنتیاکسیدانهای موجود در انار میتوانند به پایین آمدن مقاومت بدن در برابر انسولین منجر شوند، بنابراین خواص آب انار و عسل به ویژه در افراد مبتلا به دیابت میتواند به تنظیم قند خون و کنترل دیابت آنها بیانجامد.
آیا میتوان دانههای انار را خورد؟
دانههای انار حدود 3درصد از وزن آن را تشکیل میدهند. هر دانه دارای پوشش شیرین و آبداری است خوردن دانهها برای اکثر افراد بیخطر است، اگرچه مصرف زیاد آن ممکن است در موارد نادر باعث انسداد روده شود. این خطر برای افراد مبتلا به یبوست مزمن بیشتر است. دانههای انار سرشار از فیبر، آنتی اکسیدانها، اسیدهای چرب بینظیر و منبع خوبی از ویتامین E و منیزیم هستند.
فوايد نوشيدن آب انار
- بیماری انسدادی مزمن ریوی
نوشیدن آب انار باعث بهبود علائم یا تنفس در افراد مبتلا به این بیماری میشود.
- كاهش کلسترول یا سایر چربی ها (لیپیدها) در خون
مصرف انار باعث کاهش کلسترول در افراد با کلسترول بالا یا بدون کلسترول میشود.
- تصلب شرایین
تحقیقات اولیه نشان میدهد که نوشیدن آب انار به پاکسازی عروق موجود در گردن (شریان های کاروتید) از تجمع رسوبات چربی کمک میکند.
- عملکرد ورزشی
تحقیقات اولیه نشان میدهد که مصرف عصاره انار ورزشهای قدرتی مانند دوچرخه سواری را آسانتر میکند و مدت زمان دوچرخه سواری را افزایش میدهد.
- پلاکت دندان
شستشو دهان و دندان با دهانشویه عصاره انار به مدت یک دقیقه یا دو بار در روز باعث کاهش پلاک دندانها میشود.
- دیابت
نوشیدن آب انار تازه به ميزان 1.5 میلیلیتر باعث بهبود قند خون در برخی از افراد دیابتی میشود.
- درد عضلات ناشی از ورزش
نوشیدن آب انار دو بار در روز و به مدت 15 روز، درد عضلات آرنج پس از ورزش را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: درمان زانودرد، معالجه درد زانو با روش های موثر خانگی و دارویی
- علائم یائسگی
تحقیقات اولیه نشان میدهد که مصرف دانه انار به مدت 12 هفته گرگرفتگی را کاهش داده و كيفيت خواب را در برخی از زنان با علائم یائسگی بهبود میبخشد.
- قدرت عضلانی
تحقیقات اولیه بیان میکند که مصرف عصاره انار میتواند باعث بهبود قدرت عضلات پس از ورزش شود.
- عفونت جدی لثه (پریودنتیت)
شستن لثهها با عصاره میوه انار بیماری لثه را بهبود میبخشد.
سایر خواص آب انار
- بهبود اسهال
- هموروئید
- آلودگی کرم روده
- سندرم تخمدان پلی کیستیک
- گلو درد
اثرات و خطرات جانبی انار
- برخی از افراد نسبت به میوه انار واکنش آلرژیک و علائم حساسیت از قبيل خارش ، تورم ، آبریزش بینی و مشکل در تنفس دارند.
- ریشه، ساقه و پوست انار حاوی سموم بوده و از مصرف آن بايد خودداری كرد.
- آب انار برای زنان باردار و شیرده به احتمال زیاد ایمن است اما تنها آب انار این خاصیت را دارد و نه دانهها يا عصاره آن.
- نوشیدن آب انار فشار خون را کمی کاهش میدهد و افرادی با فشار خون پايين بايد در مصرف آن احتياط كنند.
- مصرف انار را حداقل 2 هفته قبل از جراحی قطع کنید.
بیشتر بخوانید: فواید نوشیدن آب ترشی برای سلامتی
جمعبندی
برای هزاران سال از خواص آب انار در درمان زخمها و بیماریهای مختلف کمک گرفته شده است. امروزه انار با ارزش غذایی منحصر به فرد خود توانسته توجه محققان را به خود جلب کرده و به عنوان یکی از مفیدترین میوهها شناخته شود.
تحقیقات روی خواص آب انار و مضرات زیادهروی در مصرف آن همچنان ادامه دارد. با این حال به نظر میرسد که نوشیدن منظم آب انار طبیعی و تازه میتواند در پیشگیری از سرطان، تقویت دستگاه ایمنی و باروری موثر باشد.
همچنین مزایای گستردهای به عنوان خواص آب انار معرفی میشوند که شامل کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف جدی از جمله بیماریهای قلبی، آرتریت و سایر شرایط التهابی بدن است.
علاوه بر اینها به نظر میرسد که با مصرف آب انار طبیعی به عنوان نوشیدنی قبل از ورزش، میتوانید اثرات مثبت آن را تقویت کنید. درموارد عادی بهترین زمان مصرف آب انار را صبح زود و پیش از صبحانه عنوان کردهاند.
برای بهرهمندی از فواید انار برای سلامتی میتوانید دانههای آن را مستقیما بخورید یا آب انار بنوشید؛ اما فراموش نکنید که آب میوههای طبیعی سرشار از قند و فیتوکمیکالهایی هستند که مصرف کنترل شدهای میطلبند.
در نهایت هم باید یادآوری کرد که مطالعاتی در مورد ارتباط حافظه و خواص آب انار انجام شده که نشان میدهد مصرف انار میتواند باعث تقویت و بهبود حافظه شود.