درمان شب ادراری کودکان با پیاز و معرفی 5 داروی گیاهی و پزشکی دیگر
درمان شب ادراری کودکان با پیاز و برخی روشهای خانگی، طب سنتی و دارویی امکانپذیر است، اما باید گفت که شب ادراری کودکان با روشهای رفتار درمانی نتیجه بهتری میدهد. شب ادراری نوعی اختلال دفع است که برخی کودکان به آن مبتلا میشوند.
این بیماری کودکان تا سن 5 سالگی قابل تشخیص نیست و بعد از آن با کمک والدین و پزشک به راحتی درمان میشود. در این مقاله از مجله علمی و پزشکی سیوطب به بررسی درمان شب ادراری کودکان با پیاز و روشهای دیگر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
نگاهی کلی به موضوع درمان شب ادراری کودکان با پیاز
- احتمال دارد که شب ادراری ارادی یا عمدی با سایر اختلالات روانی از جمله اختلالات رفتاری یا اختلالات عاطفی مانند اضطراب همراه باشد.
- مثبت بودن و صبور بودن با کودک در طول آموزش توالت به جلوگیری از ایجاد نگرش منفی در مورد استفاده از توالت کمک میکند.
- در حالی که داروها برای مدیریت علائم شب ادراری مفید هستند، پس از قطع آنها، کودک معمولا دوباره شروع شب ادراری میکند.
بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب! ۹ درمان تب کودکان سه ماه تا ۷ ساله که باید بدانی
شب ادراری چیست؟ و چرا درمان خانگی شب ادراری کودکان نیاز است؟
شب ادراری، شایعترین نوع اختلال دفع است که در آن فرد در هنگام خواب دچار بیاختیاری شده و ادرار میکند. همچنین برخی از کودکان یکی یا ترکیبی از هر دو نوع دفع را تجربه میکنند. این رفتار ممکن است هدفمند باشد یا نباشد. این بیماری زمانی تشخیص داده میشود که کودک بزرگتر از 5 سال باشد.
بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان به روشهای پزشکی، رواندرمانی و طب سنتی
علت شب ادراری کودکان چیست؟
عوامل زیادی ممکن است در ایجاد شب ادراری دخیل باشند. ترشح غیرارادی یا غیرعمدی ادرار احتمال دارد ناشی از موارد زیر باشد:
- مثانه کوچک
- عفونتهای مداوم دستگاه ادراری
- استرس شدید
- تاخیر رشدی که در آموزش توالت کردن اختلال ایجاد میکند
احتمال دارد که شب ادراری ارادی یا عمدی با سایر اختلالات روانی از جمله اختلالات رفتاری یا اختلالات عاطفی مانند اضطراب همراه باشد. به نظر میرسد شب ادراری در خانوادهها نیز دیده شود که نشان میدهد تمایل به این اختلال ممکن است ارثی باشد (از والدین به فرزند، به ویژه از طرف پدر منتقل میشود).
علاوه بر این آموزش توالت رفتن اجباری یا زودهنگام در زمانی که کودک خیلی کوچک است، امکان دارد که عاملی در ایجاد این اختلال باشد، اگرچه تحقیقات کمی برای نتیجهگیری در مورد نقش آموزش توالت و ایجاد شب ادراری وجود دارد.
کودکان مبتلا به شب ادراری اغلب بهعنوان افراد سنگین خواب توصیف میشوند که با اضطرار ادراری برای تخلیه ادرار یا زمانی که مثانه آنها پر است، از خواب بیدار نمیشوند.
بیشتر بخوانید: شب ادراری کودکان و ۶ دلیل اصلی این ماجرا
علائم شب ادراری چیست؟
علائم اصلی شب ادراری عبارتند از:
- خیس کردن مکرر رختخواب
- خیس شدن در لباس
یا حداقل شب ادراری دو بار در هفته به مدت تقریبا سه ماه. در این حالت به درمان شب ادراری کودکان با پیاز یا روشهای دیگر نیاز است.
بیشتر بخوانید: تب در ناحیه شکم و سر کودک؛ بررسی ۵ علت و راهکارهای درمانی
شب ادراری چقدر شایع است؟
شب ادراری یک مشکل رایج دوران کودکی است که طبق آمارها حدود 7درصد از پسران و 3درصد از دختران 5 ساله را درگیر کردهاست. این اعداد در سن 10 سالگی به 3درصد از پسران و 2درصد از دختران کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: علت قطع نشدن تب در کودکان چیست؟ ۴ درمان خانگی باورنکردنی آن را بدانید
شب ادراری چگونه تشخیص داده میشود؟
برای درمان فوری شب ادراری در ابتدا پزشک باید علت مشکل را تشخیص دهد. پزشک این کار را با بررسی سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی انجام میدهد تا هرگونه اختلال پزشکی را که ممکن است باعث ترشح ادرار یا بیاختیاری شود، رد کند. آزمایشهایی مانند آزمایش ادرار و خون برای اندازهگیری قندخون، هورمونها و عملکرد کلیه به عمل میآید.
شرایط فیزیکی که بر بیاختیاری اثر میگذارند عبارتند از دیابت، عفونت یا نقص عملکردی یا ساختاری که باعث انسداد در دستگاه ادراری میشود.
بیشتر بخوانید: تب بر قوی برای کودکان؛ ۸ دارو و روش ساده برای پایین آوردن تب
آیا میتوان از شب ادراری پیشگیری کرد؟
ممکن است نتوان از همه موارد شب ادراری جلوگیری کرد، به ویژه مواردی که مربوط به مشکلات آناتومی کودک است، اما ارزیابی کودک توسط متخصص اطفال به محض ظاهر شدن علائم ممکن است به کاهش مشکلات مرتبط با این بیماری کمک کند. مثبت بودن و صبور بودن با کودک در طول آموزش توالت به جلوگیری از ایجاد نگرش منفی در مورد استفاده از توالت کمک میکند.
بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک در سنین مختلف با ۵ روش عالی و کاربردی
درمان شب ادراری کودکان با پیاز یا روشهای درمانی دیگر
موارد خفیف نیاز به درمان ندارند؛ زیرا اکثر کودکان مبتلا به این بیماری در دوران نوجوانی خودبهخود بهبود مییابند. همچنین در دروان درمان شب ادراری کودکان با پیاز یا روشهای دیگر باید مراقب عزت نفس کودک باشید.
درمان این بیماری با هدف تغییر رفتار توصیه میشود. رفتار درمانی در بیش از 75درصد از بیماران موثر است. این موارد عبارتند از:
-
استفاده از سیستم هشدار برای رختخواب کودکان
استفاده از سیستم هشدار که هنگام خیس شدن تخت زنگ میزند، به کودک کمک میکند تا یاد بگیرد که در شب به احساسات مثانه پاسخ دهد. اکثر تحقیقات در مورد شب ادراری استفاده از هشدارهای ادرار به عنوان موثرترین درمان حمایت میکنند.
بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی دل درد کودکان که باید آنها را بدانید
-
آموزش مثانه برای درمان قطعی شب ادراری کودکان
این تکنیک از رفتن به دستشویی به صورت برنامهریزی شده با فواصل زمانی فزاینده استفاده میکند تا به کودک کمک کند تا به نگه داشتن ادرار برای مدت طولانیتری عادت کند. این تکنیک همچنین به کشش اندازه مثانه، که ماهیچهای است و به ورزش پاسخ میدهد، کمک میکند. تمرین مثانه معمولا به عنوان بخشی از برنامه درمان شب ادراری استفاده میشود.
-
پاداش به کودک برای کنترل مثانه؛ درمان قطعی شب ادراری کودکان و بزرگسالان
این روش شامل ارائه پاداشهای کوچک است در زمانی که کودک به کنترل مثانه دست مییابد. در این حالت کودک ذوق و انگیزهای برای دریافت هدیههای بعدی پیدا میکند و برای کنترل مثانه خود تلاش خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: برفک دهان کودکان و درمان آن با روشهای پزشکی و خانگی
درمان شب ادراری کودکان 6 ساله و بزرگتر با داروهای خاص
برای درمان قطعی شب ادراری کودکان از بعضی داروها نیز میتوان استفاده کرد، اما در صورتی از این داروها استفاده میشود که این اختلال در عملکرد کودک اختلال ایجاد کند. به همین دلیل برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمیشود.
ممکن است از داروهایی برای کاهش میزان ادرار تولید شده توسط کلیهها یا کمک به افزایش ظرفیت مثانه استفاده شود. داروهایی که معمولا مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از دسموپرسین استات (DDAVP) که بر تولید ادرار کلیهها تاثیر میگذارد و ایمی پرامین (توفرانیل)، یک داروی ضدافسردگی که برای درمان شب ادراری نیز مفید است. این داروها به صورت قرص یا قطره برای درمان شب ادراری تجویز میشوند.
در حالی که داروها برای مدیریت علائم شب ادراری مفید هستند، پس از قطع آنها، کودک معمولا دوباره شروع شب ادراری میکند.
بیشتر بخوانید: درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راههای رفع درد پای خردسالان در خانه
درمان خانگی شب ادراری کودکان با روشهای ساده
با کمک تغییراتی در شیوه زندگی کودک میتوان به درمان شب ادراری کودکان با پیاز و روشهای دیگر کمک کرد. از این اقدامات میتوان موارد زیر را مثال زد:
- محدود کردن مصرف مایعات در هنگام خواب
- خودداری از نوشیدن و خوردن غذاهای کافئیندار
- رفتن به دستشویی برای تخلیه مثانه
- استفاده منظم از دستشویی در طول روز
این روشهای برای درمان شب ادراری کودکان 8 ساله و کوچکتر و بزرگتر مناسب است.
بیشتر بخوانید: علت بوی بد دهان کودک؛ از التهاب لوزهها تا بیماری لثه
درمان شب ادراری کودکان در طب سنتی با روشهای مختلف
در طب سنتی روشهای مختلفی برای درمان شب ادراری کودکان با پیاز و روشهای دیگر وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
1. درمان شب ادراری با پیاز؛ فوقالعادهترین داروی گیاهی برای شب ادراری کودکان
این روش بسیار موثری است که در آن باید معجونی حاوی یک قاشق عسل، یک قاشق چایخوری فلفل و زردچوبه را به همراه یک پیاز قرمز و سفید رنده شده با هم ترکیب کنید و آن را بر ناحیه زیر شکم به مدت 15 دقیقه قرار دهید. این کار را ادامه دهید تا نتایج آن را حس کنید.
2. درمان شب ادراری کودکان با گردو و کشمش
این دو خوراکی خوشمزه و مقوی برای کودکانی که شب ادراری دارند مناسب هستند. بهتر است که روزانه 5 عدد کشمش و 2 عدد گردو به آنها داده شود.
بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان؛ پایین آوردن تب کودک با گلاب!
3. درمان شب ادراری کودکان با روغن سیاه دانه
در این روش هر شب روغن گل سرخ و روغن سیاه دانه را زیر شکم، کمر، کشاله ران و پهلوهای کودک 10 دقیقه ماساژ دهید. این کار برای درمان شب ادراری کودکان مناسب است.
4. استفاده از اسپند برای درمان فوری شب ادراری طب سنتی
یک قاشق چایخوری اسپند را با یک قاشق چایخوری تخم رازیانه مخلوط کنید و هر شب به فرزند خود بدهید. اگر شب ادراری به دلیل سستی کمر و ضعف مثانه باشد این راهکار باعث درمان آن مناسب است.
5. درمان شب ادراری با پیاز و دارچین؛ پیاز درمانی برای شب ادراری
یکی دیگر از روشهای استفاده از پیاز برای درمان شب ادراری این است که آن را با دارچین مخلوط کنید. برای این کار باید یک پیاز را رنده کنید و نوک قاشق چایخوری نمک دریا و دارچین به آن اضافه کنید. سپس این ترکیب روی ناحیه کشاله ران کودک بمالید. برای تاثیرگذاری باید این کار را برای چند شب متوالی به مدت 15 دقیقه تکرار کنید.
داروی گیاهی شب ادراری کودکان؛ معرفی مواد خوراکی موثر
مصرف یکسری مواد غذایی در درمان فوری شب ادراری طب سنتی موثر است. از این مواد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارچین
- قره قورت
- گردو و کشمش
- عسل
- سرکه سیب
- دانههای خردل
- رازیانه
- موز
- کدو تنبل
- سنبل الطیب
مصرف این مواد به صورت دمنوش یا خوارکی در روند درمان شب ادراری کودکان با پیاز موثر است.
یادداشت پایانی درباره درمان شب ادراری با پیاز
شب ادراری نوعی اختلال در دفع است که کودکان و حتی گاهی بزرگسالان به آن مبتلا میشوند. این بیماری در اثر علل مختلفی ایجاد میشود و به همین دلیل روشهای درمانی مختلفی نیز دارد. در این مطلب از مجله سیوطب به بررسی بعضی روشهای درمان گیاهی شب ادراری پرداختهایم. اگر شما هم روش درمانی خاصی برای درمان شب ادراری کودکان با پیاز یا روشهای دیگر میشناسید با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول در مورد درمان شب ادراری کودکان با پیاز
1. آیا میتوان شب ادراری کودکان را با پیاز درمان کرد؟
بله. این روش درمانی تاثیر بسزایی در درمان این اختلال دارد.
2. چرا تا قبل از 5 سالگی شب ادراری قابل تشخیص نیست؟
زیرا هنوز کودک به طور کامل کنترل سیستمها ادراری را تا قبل از 5 سالگی ندارد.
3. درمان شب ادراری کودکان با روشهای درمان رفتاری موثر است؟
بله. این روشهای درمانی بهترین شیوه درمان شب ادراری در کودکان هستند.