بیماریبیماری های مفصلی

آرتروز ستون فقرات؛ تسکین درد با 8 درمان گیاهی

آرتروز ستون فقرات باعث سفتی و کمردرد می‌شود. این بیماری در اثر تخریب غضروف‌ها ایجاد می‌شود. کار این بافت محافظت و روانکاری لازم برای عملکرد طبیعی مفصل است. گاهی اوقات، التهاب ممکن است محل‌هایی را که رباط‌ها و تاندون‌ها به استخوان‌های ستون فقرات می‌چسبند نیز تحت تاثیر قرار دهد.

علل آرتریت ستون فقرات بسته به نوع آرتریت متفاوت است. علاوه بر سایش و پارگی طبیعی و محرک‌های خودایمنی، در بسیاری از موارد علت دقیق ناشناخته باقی می‌ماند. دراین مقاله از سیوطب به بررسی آرتروز ستون فقرات، علائم و روش‌های درمانی آن خواهیم پرداخت.

مفاصل ستون فقرات این امکان را برای ما فراهم می‌کند که بایستیم، راه برویم، خم شویم، بپیچیم و کشش پیدا کنیم. ماده‌ای انعطاف‌پذیر به نام غضروف به عنوان یک بالشتک بین هر یک از مهره‌های که ستون فقرات قرار دارد و حرکت بدون درد را میسر می‌کند. اگر این غضروف به هر دلیلی از بین برود، می‌تواند منجر به آرتریت ستون فقرات با علائم التهاب، سفتی، درد شدید و محدودیت حرکت شود.

بیشتر بخوانید: آرتروز کمر ۷ نوع مختلف دارد؛ آشنایی کامل با آرتروز ستون فقرات

علائم آرتریت ستون فقرات چیست؟

علائم آرتریت ستون فقرات چیست؟ | سیوطب

علائم آرتریت ستون فقرات ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. به طور کلی، آنها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • درد کمر و گردن بویژه کمر
  • سردرد در صورت آرتریت در گردن
  • تورم و حساسیت روی مهره‌های آسیب دیده
  • احساس ساییدن هنگام حرکت دادن ستون فقرات
  • ضعف و خستگی کل بدن؛ شایع در آرتریت التهابی
  • درد، تورم و سفتی در سایر نواحی بدن بویژه در آرتریت التهابی
  • درد و بی حسی در بازوها یا پاها در صورت تحت تاثیر قرار گرفتن اعصاب
  • سفتی و از دست دادن انعطاف پذیری در ستون فقرات، مانند ناتوانی در صاف کردن کمر یا چرخاندن گردن

اگرچه کمردرد یک علامت رایج است، اما همه افراد حتی مبتلایان به آرتریت ستون فقرات پیشرفته آن را ندارند. از سوی دیگر، برخی ممکن است حتی قبل از اینکه آرتریت در عکس اشعه ایکس دیده شود، درد را تجربه کنند. در انواع خاصی از اسپوندیلوآرتریت، التهاب چشم (عنبیه یا یووئیت) ممکن است رخ دهد که باعث درد، آبریزش چشم و تاری دید شود.

بیشتر بخوانید: آرتروز چیست؟ آشنایی با ۹ آرتروز شایع در بین افراد مختلف

علل ایجاد آرتروز ستون فقرات؛ از سن تا ژنتیک

عوامل متعددی می‌تواند خطر ابتلا به آرتریت ستون فقرات را افزایش دهد. اضافه وزن، یائسگی، دیابت، ژنتیک، آسیب‌های قبلی و حرکات تکراری ناشی از مشاغل یا فعالیت‌های خاص فشار بیش از حدی بر ستون فقرات وارد می‌کنند. این فشارها به مرور زمان باعث از بین رفتن غضروف بین مفاصل یا ساییدگی آن می‌شود. سایر عوامل خطر آرتریت نخاعی عبارتند از:

  • سن
  • چاقی
  • اضافه وزن
  • بیماری لایم
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • دیابت، نقرس، پسوریازیس، سل

بیشتر بخوانید: گردنبند طبی آرتروز گردن، دلایل و بهترین روش استفاده

انواع آرتریت ستون فقرات؛ دردی که نخاع را هم درگیر می‌کند

آرتریت می‌تواند در هر مفصلی از بدن از جمله مهره‌های نخاعی ایجاد شود. شایع‌ترین انواع آرتریت عبارتند از:

آرتریت روماتوئید: یک اختلال خود ایمنی که در آن بدن به غضروف مفاصل حمله کرده و آنها را از بین می‌برد.

استئوآرتریت: یک اختلال ساییدگی است که در آن غضروف ضعیف شده و به مرور زمان تجزیه می‌شود. این بیماری که به آن بیماری دژنراتیو مفصل نیز می‌گویند، شایع ترین نوع آرتریت است.

اسپوندیلیت آنکیلوزان: اسپوندیلوآرتریت گروهی از بیماری‌های التهابی است که مفاصل و مناطقی که رباط‌ها و تاندون‌ها به استخوان‌ها می‌چسبند را درگیر می‌کند. هنگامی‌که این عارضه در ستون فقرات رخ می‌دهد، اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) نامیده می‌شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به جوش خوردن چندین مهره با هم شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت آرتروز گردن و دیسک گردن؛ از تشخیص تا درمان

آرتروز ستون فقرات چگونه درمان می‌شود؟

درمان آرتریت ستون فقرات به عوامل زیادی بستگی دارد. آنها ممکن است شامل سن، سطح درد، نوع و شدت آرتریت و اهداف سلامت شخصی شما باشند. از آنجایی که آسیب مفصلی ناشی از آرتریت غیرقابل برگشت است، درمان معمولاً بر مدیریت درد و جلوگیری از آسیب بیشتر متمرکز می‌شود. درمان‌های غیرجراحی برای آرتریت ستون فقرات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهایی که علائم خاص یا محرک‌های آرتریت التهابی را هدف قرار می‌دهند
  • فیزیوتراپی برای بهبود قدرت عضلات پشت و دامنه حرکتی در ستون فقرات
  • تغییر سبک زندگی برای کاهش التهاب یا استرس روی ستون فقرات
  • کورتیکواستروئیدها (قرص یا تزریقی) برای کاهش درد و تورم
  • کاهش وزن، ترک سیگار، تغییر وضعیت بدن و غیره
  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)

بیشتر بخوانید: درمان گردن درد طب سنتی و خلاصی از آرتروز گردن

درمان گیاهی آرتروز ستون فقرات؛ 8 گیاه دارویی

درمان گیاهی آرتروز ستون فقرات؛ 8 گیاه دارویی | سیوطب

گیاهان خاصی دارای خواص ضد التهابی هستند که می‌توانند به درد آرتریت روماتوئید (RA) یا استئوآرتریت (OA) کمک کنند. قبل از انتخاب داروهای گیاهی برای آرتریت، ابتدا با پزشک مشورت کنید. برخی از گزینه‌ها ممکن است با داروهای موجود تداخل داشته باشند. این گیاهان عبارتند از:

آلوئه ورا؛ جایگزین داروهای شیمیایی

در حالی که بسیاری از مردم از آلوئه ورا برای درمان خراش‌های کوچک پوست مانند آفتاب سوختگی استفاده می‌کنند، ممکن است به درد مفاصل نیز کمک کند.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی گردن، بهبود درد گردن و ستون فقرات

کندر؛ با خواص ضدالتهابی

کندر دارای اسید بوسولیک و اثرات ضد التهابی است که می‌تواند به افراد مبتلا به RA، آسم برونش، کولیت اولسراتیو و سایر بیماری‌های التهابی کمک کند.

پنجه گربه؛ کاهنده تورم آرتریت

پنجه گربه یکی دیگر از گیاهان ضد التهابی است که ممکن است تورم در آرتریت را کاهش دهد. مردم به طور سنتی از آن به عنوان یک ضد التهاب و برای تقویت سیستم ایمنی استفاده می‌کنند.

اکالیپتوس؛ کاهنده درد آرتریت

عصاره برگ اکالیپتوس در داروهای موضعی برای درمان درد آرتریت وجود دارد. برگ‌های گیاه حاوی تانن است که ممکن است به کاهش تورم و درد مرتبط با آرتریت کمک کند.

زنجبیل؛ مدیریت علائم

مواد موجود در زنجبیل می‌تواند مبنای درمان دارویی آرتریت روماتوئید باشد. این نه تنها می‌تواند به مدیریت علائم کمک کند، بلکه به جلوگیری از تخریب استخوان نیز کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: ورزش آرتروز گردن به همراه ۶حرکت موثر در درمان قطعی

چای سبز؛ حاوی آنتی اکسیدان

چای سبز یک نوشیدنی محبوب است. آنتی اکسیدان‌های موجود در آن ممکن است به مبارزه با التهاب ناشی از RATrusted Source یا OATrusted Source کمک کند.

زردچوبه، معجزه گیاهان دارویی

ماده اصلی زردچوبه کورکومین و دارای خواص ضد التهابی است. زردچوبه می‌تواند به تسکین دردهای ناشی از آرتریت کمک کند.

پوست درخت بید؛ کاهش التهاب و تسکین درد

بر اساس یک بررسی در سال 2015 از یک منبع مطمئن، مردم از عصاره پوست درخت بید برای کاهش التهاب، کاهش تب و تسکین درد استفاده کرده‌اند. می‌توانید از پوست درخت بید به عنوان چای یا به صورت قرص استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: درمان آرتروز گردن به صورت قطعی با روش‌های سنتی و مدرن

پیاده روی؛ درمانی برای آرتروز کمر

پیاده روی برای افراد مبتلا به آرتریت توصیه می‌شود زیرا به انعطاف‌پذیری مفاصل کمک می‌کند. اگر به آرتریت مبتلا هستید، پیاده روی را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید می‌تواند به تقویت عضلات اطراف مفاصل و حفظ وزن سلامت کمک کند.

هر روز با یک پیاده روی آرام شروع کنید. وقتی به پیاده‌روی منظم‌تر عادت کردید، می‌توانید به تدریج پیاده‌روی خود را طولانی‌تر کرده یا شاید بتوانید چند روز بیشتر در هفته پیاده‌روی کنید. استفاده از عصا، میله‌های راه رفتن یا چوب می‌تواند به کاهش درد، تعادل و وضعیت بدن شما کمک کند.

یادداشت پایانی آرتروز ستون فقرات

آرتروز ستون فقرات به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. این عارضه هم مانند سایر بیماری‌های مبتنی بر آرتروز ممکن است دردناک باشد. باعث کاهش دامنه حرکتی افراد شود. با این وجود راه‌های درمانی مختلفی برای آن علاوه بر جراحی وجود دارد.

برخی از درمان‌های دارویی و البته گیاهی هستند که به درمان یا تسکین درد ناشی از این عارضه کمک می‌کنند. البته انتخاب نوع درمان باید از سوی پزشک متخصص صورت بگیرد.

سوالات متداول

چگونه پیشرفت آرتریت در ستون فقرات را کاهش می‌دهید؟

تقویت و کشش کمر برای درمان آرتروز ستون فقرات بسیار مهم است. ماهیچه‌های قوی و انعطاف پذیر پشت و گردن از ستون فقرات حمایت می‌کنند و فشار روی دیسک‌های مهره ای و مفاصل فاست را کاهش می‌دهند که می‌تواند پیشرفت آرتروز و بدتر شدن علائم را محدود کند.

بهترین دارو برای آرتروز ستون فقرات چیست؟

استامینوفن (یعنی تیلنول) داروی انتخابی برای دردهای خفیف تا متوسط ​​آرتریت نخاعی است زیرا عوارض جانبی کمی‌دارد و نسبتاً ارزان است.

آیا آرتروز در ستون فقرات قابل درمان است؟

هیچ درمانی برای آرتروز ستون فقرات وجود ندارد و این وضعیت قابل برگشت نیست. هدف از درمان، تسکین درد و بهبود تحرک مفصل آسیب دیده است. پزشک شما می‌تواند گزینه‌های درمانی احتمالی را با شما در میان بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا