بیماریگوش و حلق و بینی

داغی گوش نوعی بیماری است؟ 10 علت ایجادکننده داغ شدن گوش

فهرست محتوا نمایش

داغی گوش بیماری نیست، بلکه از علائم سایر بیماری‌ها به شمار می‌رود. علل مختلفی برای قرمزی یا داغ شدن گوش‌ها وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به آفتاب سوختگی، کرونا، تغییر دما و سندروم گوش قرمز اشاره کرد. برای هر کدام از این عوامل که منجر به قرمزی گوش می‌شوند، روش درمانی خاصی وجود دارد.

برخی از بیماری‌ها و شرایطی که باعث داغ شدن گوش می‌شوند، به درمان تخصصی نیاز دارند. زیرا در صورت عدم درمان باعث ایجاد درد و علائم آزاردهنده‌ای می‌شوند. در این مطلب از مجله پزشکی سیوطب به بررسی علت داغی گوش و برخی از روش‌های درمان آن‌ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

داغ شدن گوش یعنی چه؟ آیا دود از گوش خارج می‌شود حقیقت دارد؟

احتمالا شنیده‌اید که برخی افراد می‌گویند که دود از گوششان خارج می‌شود. این توصیف را برخی افراد زمانی استفاده می‌کنند که در اثر عواملی گوش آن‌ها داغ شده است. در این حالت احساس داغی داخلی است یا فرد با لمس گوش خود این قرمزی و داغی را حس می‌کند.

داغی گوشی ممکن است در یک یا هر دو گوش ایجاد شود. همچنین باید بدانید که داغ شدن گوش‌ها بیماری مستقلی نیست و معمولا یکی از علائم سایر بیماری‌هابه شمار می‌رود. باید بدانید که هر عاملی تعریف و برنامه درمانی خاص خود را دارد، اگرچه گاهی اوقات درمان‌ها با هم همپوشانی دارند.

بیشتر بخوانید: درمان گوش درد؛ بررسی ۷ روش درمان خانگی
 

آشنایی با علت داغ شدن گوش

درد و داغی گوش در اثر بیماری‌های دیگر|سیوطب

بیماری‌ها، شرایط و عوامل مختلفی باعث داغ شدن گوش می‌شود. چند نمونه از عواملی که منجر به قرمز و داغ شدن گوش می‌شوند عبارتند از:

1. آفتاب سوختگی، یکی از علل داغی گوش

گوش‌ها نیز مانند سایر نقاط پوست بدن دچار آفتاب سوختگی می‌شوند. اگر داغ شدن گوش‌ها پس از قرار گرفتن در معرض نورخورشید رخ دهد و این ناحیه قرمز یا پوسته پوسته شود، باید راهکارهای درمانی آفتاب سوختگی را اعمال کنید.

بیشتر بخوانید: درمان فوری گوش درد بزرگسالان؛ بررسی ۹ روش کاربردی
 

2. هیجانی و احساساتی شدن؛ علت داغ شدن داخل گوش چپ یا راست

گاهی قرمزی یا داغ شدن گوش‌ها و حتی گونه‌ها به دلیل واکنش افراد به احساسات و هیجان‌زده شدن آن‌هاست. احساساتی مانند خجالت، شرم، عصبانیت، هیجان و اضطراب باعث داغ شدن و قرمزی صورت و گوش‌ها می‌شود. در اکثر مواقع بعد از فروکش کردن احساسات، قرمزی و داغی کم‌کم برطرف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: برای گوش درد چی خوبه؟ ۹ درمان موثر برای گوش درد در خانه
 

3. تغییر دما، علت داغ شدن داخل گوش راست یا چپ

قرار گرفتن در دمای پایین باعث انقباض عروق می‌شود. این موضوع روند جریان خون را در سطح بدن کاهش خواهد داد. در این حالت نقاط حساس مانند بینی، گوش‌ها و گونه‌ها قرمز می‌شوند. افرادی که ورزش‌هایی مانند اسکی روی برف یا اسنوبرد انجام می‌دهند، زیاد دچار قرمزی گوش‌ها می‌شوند.

با تنظیم دمای بدن و عادی شدن جریان خون این قرمزی و داغی رفع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی عفونت گوش؛ ۹ روشی که به سادگی درد گوش را از بین می‌برد
 

4. داغ شدن گوش و کرونا

طبق بررسی‌های انجام شده علائم مربوط به گوش و شنوایی مانند وزوز، گرفتگی، درد یا سرگیجه در افراد مبتلا به کرونا دیده شده است. به همین منظور پزشکان برای درمان عفونت یا درد گوش ناشی از کرونا از داروهای ضد ویرروسی یا آنتی‌بیوتیکی استفاده می‌کنند.

باید گفت که احساس داغی در گلو و گوش از علائم کرونا نیست. اما امکان دارد که این داغی در اثر تب، عفونت گوش یا گرگرفتگی بیمار ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش خارجی؛ ۲ نوع اصلی آن که باید بدانید
 

5. گاهی علت داغی گوش عفونت است

هم کودکان و هم بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند. اما علائمی که همراه با عفونت گوش در کودکان و بزرگسالان ایجاد می‌شوند متفاوت است. به عنوان مثال علائم عفونت گوش در بزرگسالان شامل درد، خارج شدن عفونت از گوش و کاهش شنوایی است. این در حالی است که کودکان علائمی همچون تب، سردرد، بی اشتهایی و از دست دادن تعادل را تجربه می‌کنند.

6. داغی گوش در اثر تغییرات هورمونی

گاهی داغی و قرمزی گوش ناشی از علائم یائسگی و دیگر تغییرات هورمونی مانند گرگرفتگی منجر به قرمزی یا داغی گوش می‌شود. همچنین برخی از تغییرات هورمونی ناشی از مصرف داروهای خاص باعث گرگرفتگی یا قرمزی خواهند شد. به عنوان مثال برخی از داروهای مورد استفاده برای شیمی درمانی، منجر به قرمز یا داغ شدن گوش می‌شوند.

علائم ناشی از تغییرات هورمونی یا عوارض دارویی کم‌کم بهبود پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش؛ روش‌های خانگی یا ۴ راهکار پزشکی، کدام مطمئن‌تر است؟
 

7. سندروم گوش قرمز (RES)؛ استرس زمینه ساز بیماری های گوش است!

سندروم گوش قرمز (Red ear syndrome) بیماری نادر است که شامل درد و سوزش در گوش می‌شود. این سندروم با فعالیت‌های عادی روزانه مانند استرس، حرکات گردن، لمس و شستن یا برس زدن موها ایجاد خواهد شد.

باید اشاره کنیم که سندروم گوش قرمز یک یا هر دو گوش را درگیر می‌کند و گاهی اوقات با میگرن همراه است. احتمال دارد که RES از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد یا چندین مرتبه در روز رخ دهد. باید بدانید که درمان RES دشوار است.

بیشتر بخوانید: جراحی گوش کودکان و ۶ عمل اصلی که معمولا کودکان با آن رو به رو می‌شوند
 

8. اریترمالژی؛ بیماری نادر همراه با درد شدید!

اریترمالژی یکی دیگر از بیماری‌های نادر است که با قرمزی، درد و سوزش در یک یا چند اندام مشخص می‌شود. این بیماری در موارد نادر فقط صورت و گوش را درگیر می‌کند و اغلب با ورزش خفیف یا در دمای بالا ایجاد خواهد شد. درد ناشی از بیماری اریترمالژی به قدری شدید است که زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی وزوز گوش با ۱۳ روش درمانی ساده و بسیار موثر برای انواع زنگ گوش
 

9. اگزمای سبورئیک؛ درگیر شدن صورت، گوش و سر!

اگزمای سبورئیک یا درماتیت سبورئیک نوعی بیماری پوستی شایع است که باعث قرمزی گوش می‌شود. این بیماری با لکه‌های قرمز و پوسته پوسته روی پوست سر مشخص می‌شود. همچنین امکان دارد که اگزمای سبورئیک سایر قسمت‌های بدن مانند صورت و گوش را تحت تاثیر قرار دهد.

10. درد عصب سه قلو؛ بیماری که سریعاً باید به فکر درمان آن باشید!

نورالژی سه قلو (Trigeminal Neuralgia) وضعیتی است که باعث ایجاد احساسات دردناکی شبیه شوک الکتریکی در یک طرف صورت می‌شود. این بیماری بر عصب سه قلو که حس را از صورت به مغز منتقل می‌کند تاثیر می‌گذارد.

نورالژی سه قلو بر گوش‌ها، گردن، پایین صورت و فک تاثیر دارد. ممکن است که این بیماری به صورت خفیف شروع شود، اما اگر درمان نشود به تدریج بدتر خواهد شد. در بیماری عصب سه قلو احتمال دارد که بیمار با کارهای ساده‌ای مانند خوردن یا مسوالک زدن اذیت شود. به همین دلیل باید خیلی سریع درمان انجام شود.

درد ناشی از کارهای معمولی مانند خوردن یا مسواک زدن دندان‌ها، می‌تواند آزاردهنده باشد و باید در اسرع وقت توسط پزشک درمان شود.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش کودکان؛ از تجویز آموکسی‌سیلین تا قطره گوش
 

داغ شدن گوش و فشار خون بالا رابطه‌ای با هم دارند؟

در مواردی فشارخون بالا باعث ایجاد برافروختگی صورت و گوش‌ها شود. اما به طور خاص این بیماری زمینه‌ای باعث داغ شدن گوش‌ها نخواهد شد. به همین دلیل در صورت داغی یا قرمزی گوش خود با پزشک مشورت کنید.

 

درمان و رفع داغی گوش در اثر عوامل مختلف

درمان خانگی داغی گوش و درمان پزشکی آن|سیوطب

درمان داغی گوش به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. به همین دلیل پزشک باید قبل از تجویز دارو، وضعیت و علت زمینه‌ای بیماری را تعیین کند. در ادامه این مطلب با چندین روش درمان داغی گوش آشنا خواهیم شد.

  • درمان آفتاب سوختگی و قرمزی و داغی گوش

برای پیشگیری از قرمزی یا داغی گوش‌ها می‌توان از کلاه یا ضدآفتاب استفاده کرد. اما در صورت سوختگی گوش‌ها  استفاده از کرم هیدروکورتیزون، ژل آلوئه ورا یا کمپرس یخ مناسب است.

  • درمان خانگی داغی گوش در اثر عفونت

برای عفونت گوش می‌توان از کمپرس گرم یا داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کرد. اما بهتر است که برای درمان عفونت گوش کودکان به پزشک مراجعه شود. زیرا در مواردی عفونت‌های باکتریایی نیاز به درمان با آنتی بیوتیک‌ها دارند.

  • رفع داغی گوش در اثر تغییرات هورمونی

برای درمان قرمزی و داغ شدن گوش ناشی از تغییرات هورمونی می‌توان یکسری کارها انجام داد. به عنوان مثال در صورت زیاد پوشیدن لباس، کمی از آن‌ها را در بیاورید. همچنین از مصرف کافئین، الکل یا غذاهای تند خودداری کنید.

  • درمان سندروم گوش قرمز

علائم سندروم گوش قرمز را می‌توان با درمان‌های بدون نسخه مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا کیسه یخ درمان کرد. از داروهای تجویزی می‌توان به گاباپنتین (نورونتین) یا پروپرانولول (ایندرال) اشاره کرد.

  • درمان اریترمالژی برای رفع داغی شدن گوش

قرمزی و داغی ناشی از اریترمالژی را باید بدون استفاده از کمپرس سرد یا خیس کردن گوش، خنک کنید. زیرا استفاده از کمپرس سرد یا سرمای مستقیم باعث آسیب به بافت آسیب‌دیده می‌شود. همچنین می‌توانید از مسکن‌های بدون نسخه یا داروهای تجویزی مانند گاباپنتین (نورونتین) یا پره گابالین (لیریکا) برای درمان داغی گوش استفاده کنید.

 

سوالات متداول در مورد داغی گوش

آیا احساس داغی در گلو و گوش از علائم کرونا است؟

خیر. اما امکان دارد که در اثر عفونت یا التهاب در گوش یا گلو قرمزی یا داغی ایجاد شود.

علت داغ شدن داخل گوش راست یا چپ چیست؟

علت داغی گوش ممکن است عفونت در این ناحیه، بیماری‌های پوستی یا تغییرات هورمونی باشد.

آیا داغ شدن گوش و فشارخون رابطه‌ای باهم دارند؟

در اکثر مواقع خیر. اما امکان دارد که در اثر برافروختگی ناشی از فشارخون بالا صورت و گوش‌ها قرمز شوند.

منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا