اخبار پزشکی
موضوعات داغ

علائم امیکرون در مقایسه با سایر انواع ویروس کرونا

علائم امیکرون و شناخت این بیماری از مواردی است که برای بسیاری از افراد اهمیت بالایی دارد. به دلیل نبودن اطلاعات کامل درباره این سویه جدید، هنوز شناخت کامل علائم امیکرون مقدور نشده است.

امیکرون یکی از جدیدترین سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا به شمار می‌رود. کرونا هم ویروسی است که در حدود دو سال تمامی کشورها را درگیر خدمات بهداشتی پرفشاری کرد. این ویروس با پدید آوردن بیماری کووید 19 جان بسیاری از انسان‌ها را گرفته و در مراحل مختلف جهش‌های گوناگونی از خودت به نمایش گذاشت.

در حال حاضر، محققان می‌دانند که ویروس کرونا از طریق قطرات و ذرات در هوا هنگام تنفس، صحبت کردن، خنده، آواز خواندن، سرفه یا عطسه فرد مبتلا منتشر می‌شود. قطرات بزرگ‌تر ممکن است در عرض چند ثانیه به زمین بیفتند، اما ذرات عفونی ریز می‌توانند در هوا باقی بمانند و در مکان های سرپوشیده، به ویژه جاهایی که افراد زیادی جمع شده‌اند و تهویه ضعیفی وجود دارد، تجمع کنند. به همین دلیل است که استفاده از ماسک، بهداشت دست و فاصله گذاری فیزیکی برای پیشگیری از COVID-19 ضروری است.

اما یکی از سوالات مطرح شده برای تمامی افراد این است که در صورت ابتلا به این بیماری و آن هم سویه امیکرون، چه علائمی را باید تحت نظر داشته باشیم؟

بیشتر بخوانید: امیکرون در کودکان و چگونگی مقابله با کرونای جهش یافته جدید

علائم امیکرون سویه جدید کرونا کمی غیرمعمول‌تر از دیگر سویه‌های اعلام شده است. بر اساس گزارش یک پزشک آفریقای جنوبی در اوایل نوامبر سال ۲۰۲۱ تعدادی بیمار مبتلا یه کرونا ویروس با علائم نامعمول شناسایی شدند که بیشتر آن‌ها را مردان جوان تشکیل می‌دانند. البته نکته مهم در این مورد دریافت نکردن واکسن از طرف این افراد بود.

این بیماران کرونایی که به کرونای امیکرون ابتلا پیدا کرده بودند، علائمی همچون از دست دادن حس بویایی و چشایی را از خود نشان ندادند. بلکه در نقطه مشتری میان بیشتر این افراد خستگی، درد عضلانی و سرفه خفیف بود که در طی یک یا دو روز خود را نشان می‌داد. بیشتر این افراد در منزل تحت مراقبت قرار گرفتند و حال عمومی آن‌ها بهبود پیدا کرد.. البته لازم است که بیان شود در بین افراد مبتلا به این سویه جدید کرونا یک دختر بچه ۶ ساله با تب و ضربان قلب بالا نیز گزارش شد که حال این کودک دو روز پس از بروز علایم بهتر شده بود.

بیشتر بخوانید:در آلودگی هوا چی بخوریم؟

از جهش جدید و علائم امیکرون چه می‌دانیم؟

کارشناسان می‌گویند به نظر می‌رسد سویه جدید کرونا با نام امیکرون علائمی مشابه سایر انواع ویروس کرونا دارد. آنها می‌گویند تب، سرفه، تنگی نفس و دردهای عضلانی از جمله علائم امیکرون هستند. با این حال، برخی از افرادی که تاکنون با امیکرون تشخیص داده شده‌اند، از دست دادن قابل توجهی در چشایی و بویایی گزارش نمی‌کنند. کارشناسان می‌گویند علائم امیکرون تاکنون نسبتا خفیف به نظر می‌رسد.

با این حال کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که این امر می‌تواند به گسترش ویروس کمک کند، زیرا ممکن است افراد آزمایش نشوند و ویروس را ناآگاهانه منتقل کنند. براساس اطلاعات به دست آمده تا به امروز برای سویه جدید کرونا بیان می‌شود که امیکرون پتانسیل تبدیل شدن به عفونی‌ترین شکل کروناویروس جدید تا‌کنون را دارد.

با این حال، شواهد اولیه نشان می‌دهد که علائم امیکرون مشابه علائم مرتبط با سایر انواع ویروس کرونا است و حتی می‌تواند نسبت به نوع فعلی دلتا شدیدتر باشد.

به گفته منبع مورد اعتماد سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سویه جدید امیکرون نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند. زیرا دارای جهش‌های متعددی است که ممکن است بر نحوه رفتار آن تاثیر بگذارد، به عنوان مثال نحوه انتشار آسان یا شدت بیماری ناشی از آن در همین چند روز آغاز این سویه کاملا متفاوت بوده است.

بیشتر بخوانید:آلودگی هوا و کرونا، دغدغه این روزهای کلان شهرها

جهش در کرونا ویروس جدید، امیکرون

بیمار دارای علائم امیکرون|سیوطب

یکی از متخصصان بیماری‌های عفونی در Riverside Health System بیان کرده است که «نگرانی در مورد تعداد زیاد جهش در پروتئین اسپایک ویروس است که پتانسیل انتقال بیشتر و دور زدن ایمنی و واکسن‌های ما را دارد.»

واکسن‌ها پروتئین اسپایک کرونا را هدف قرار می‌دهند تا سیستم ایمنی را برای حمله به ویروس هشدار دهند. اما با دانسته‌های دانشمندان تا به امروز جهش‌های بسیار امیکرون که در حدود دوبرابر دلتا است، باعث شده این سویه قابلیت بالایی در فرار از سیستم دفاعی بدن پیدا کرده باشد.

مقامات سازمان بهداشت جهانی گفتند هنوز مشخص نیست که آیا امیکرون نسبت به انواع دیگر قابلیت انتقال بالاتری دارد یا موارد شدیدتری ایجاد می‌کند. با این حال داده‌های محدود نشان می‌دهد که ممکن است خطر ابتلا به امیکرون برای افرادی که قبلا COVID-19 داشته‌اند افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: راه های انتقال امیکرون و جلوگیری از سرایت جهش جدید کرونا

به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت WHO، «تعداد افراد مثبت در مناطقی از آفریقای جنوبی که تحت تاثیر سویه جدید با نام امیکرون قرار گرفته‌اند افزایش یافته است، اما مطالعات اپیدمیولوژیک در حال انجام است تا بفهمیم آیا این به دلیل امیکرون است یا عوامل دیگر در آن دخیل هستند»

مقامات افزودند: «داده‌های اولیه نشان می‌دهد که میزان بستری شدن در بیمارستان در آفریقای جنوبی رو به افزایش است، اما این ممکن است به دلیل افزایش تعداد کلی افراد آلوده باشد، نه ناشی از عفونت خاص با سویه امیکرون».

بیشتر بخوانید:آلودگی هوا و حالت تهوع،مسمومیت در آلودگی هوا

علائم امیکرون ممکن است شبیه دلتا باشد

یکی از متخصصان بیان کرده است که احتمالا چندین هفته دیگر تحقیق برای تعیین میزان ابتلا و شدت Omicron طول خواهد کشید. او خاطرنشان کرد: «اکثر بستری‌ها در بیمارستان ناشی از کووید-19 دو هفته یا بیشتر پس از عفونت اتفاق می‌افتد. اما خبر خوب این است که همه چیزهایی که از آفریقای جنوبی می‌شنویم نشان می‌دهد که علائم امیکرون خفیف تر از دلتا هستند.»

در نتیجه با توجه به این اطلاعات به دست آمده، احمالا بهتر می‌توان با این بیماری مبارزه کند.

بیشتر بخوانید: تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون

همچنین سازمان جهانی بهداشت گفت: «در حال حاضر هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد علائم امیکرون با سایر انواع سویه‌ها متفاوت است.»

همچنین گفته شده است که برخی از پزشکان آفریقای جنوبی از دست دادن کمتر حس چشایی یا بویایی و دردهای عضلانی بیشتر را در میان افراد مبتلا به عفونت امیکرون گزارش کرده‌اند، اما در غیر این صورت علائم امیکرون به علائم سایر انواع سویه‌ها مانند تب، سرفه و تنگی نفس نزدیک است.

اولین مورد ابتلا در ایالات متحده از نوع امیکرون توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در یک دسامبر گزارش شد. به گفته CDC، فرد مبتلا، مسافری است که اخیرا از آفریقای جنوبی به کالیفرنیا بازگشته بود، این بیمار علائم خفیفی داشت که در حال بهبود هستند.

بیشتر بخوانید:آلودگی هوا و سردردهای ناشی از آن

جنبه منفی علائم خفیف‌تر‌ کرونای جهش‌یافته

فردی که علائم امیکرون را جدی نمی‌گیرد|سیوطب

دکتر جنیفر هورنی، مدیر موسس و استاد برنامه اپیدمیولوژی در دانشگاه دلاور، بیان کرده است که اگر Omicron به راحتی گسترش یابد و علائم خفیف‌تری نسبت به سایر انواع ویروس کرونا ایجاد کند، خبر خوبی نخواهد بود.

او این پرسش را مطرح کرده است: «اگر بیماران علائم خفیف‌تری داشته باشد، چند نفر آزمایش خواهند شد؟» »این ویروس می‌خواهد افرادی را پیدا کند که آلوده شوند و اگر مردم به‌اندازه‌ای مریض نشوند، ویروس احتمالا سریع‌تر گسترش می‌یابد زیرا مردم در بیرون از خانه هستند.»

بیشتر بخوانید: تفاوت امیکرون با کرونا

این امر می‌تواند جمعیت را به مصونیت گروهی در برابر کووید-19 نزدیک‌تر کند، اما دکتر هورنی گفت که این دستاوردها می‌تواند با این واقعیت محدود شود که به نظر می‌رسد ایمنی طبیعی در برابر عفونت‌های کروناویروس نسبتا سریع از بین می‌رود. در همین حال، نوع دلتا همچنان نوع غالب در ایالات متحده است و 99درصد از موارد جدید را شامل می‌شود.

به گفته دکتر هورنی، اومیکرون مانند نوع کوتاه مدت Mu که در اوایل امسال ظاهر شد، «فقط زمانی تبدیل به یک مشکل می‌شود که جایگزین دلتا شود».

بیشتر بخوانید:آلودگی‌ هوا و بیماری‌ ها، کدام بیماری‌ها در کمین هستند؟

موارد ابتلا به اومیکرون در هفته گذشته فقط در آفریقای جنوبی چهار برابر شد، اما تعداد دلتا در آنجا کم است، بنابراین ما مطمئن نیستیم که چگونه در مکان‌هایی که دلتا گسترده است گسترش می‌یابد.

همچنین باید دید که چگونه علائم امیکرون از طریق جمعیت‌های نیمه واکسینه، کاملا واکسینه شده و واکسینه نشده منتقل می‌شود تا مشخص شود که آیا جهش‌های این گونه به امیکرون اجازه می‌دهد که به راحتی از سیستم ایمنی فرار کند.

از جهش جدید و علائم امیکرون چه می‌دانیم؟

سویه جدید کرونا با نام امیکرون علائمی مشابه سایر انواع ویروس کرونا دارد. تب، سرفه، تنگی نفس و دردهای عضلانی از جمله علائم آن هستند. اما نکته متفاوت آن با دیگر سویه‌ها از دست ندادن حس چشایی و بویایی است.

جنبه منفی علائم خفیف‌تر‌ کرونای جهش‌یافته؟

اگر بیماران علائم خفیف‌تری داشته باشد، چند نفر آزمایش خواهند شد؟ این ویروس می‌خواهد افرادی را پیدا کند که آلوده شوند و اگر مردم به‌اندازه‌ گذشته مریض نشوند، ویروس احتمالا سریع‌تر گسترش می‌یابد زیرا مردم بیرون از خانه هستند.

علائم ممکن است شبیه دلتا باشد؟

علائم اعلام شده برای امیکرون شباهت بسیاری با سویه دلتا داشته، اما تظاهرات خفیف‌تری دارد. البته بویایی و چشایی در این سویه پابرجا می‌ماند.

منبع
hopkinsmedicine.org

6 دیدگاه

    1. هنوز تحقبقات بالینی ان تمام نشده و باید منتظر تاییده های سازمان بهداشت جهانی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا