بیماریبیماری های مفصلی

قوی ترین قرص سوزش ادرار؛ 5 درمان خانگی موثر

قوی ترین قرص سوزش ادرار چیست؟ سوالی است که بسیاری از افراد زمان بروز این عارضه می‌پرسند. سوزش ادرار می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. عفونت و التهاب مجاری ادرار از این دلایل هستند. این عارضه در خانم‌ها شیوع بیشتری نسبت به آقایان دارد. براساس تحقیقات حداقل 50% خانم‌ها یک بار در طول زندگی خود دچار سوزش ادرار می‌شوند.

روش‌های گوناگونی برای درمان سریع سوزش ادرار وجود دارد که نسبت به شدت عارضه هریک کارایی ویژه‌ای دارند. درمان خانگی و دارویی از این روش‌ها هستند. سیوطب در این مقاله علل و درمان خانگی سوزش ادرار را بررسی می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید.

علت سوزش ادرار چیست؟

سنگ کلیه علت بروز سوزش ادرار

علت‌های مختلفی برای سوزش ادرار وجود دارد. عفونت قارچی در زنان و بیماری پروستات در مردان برخی از این علت‌ها هستند. سوزش ادرار گاهی به دلیل وجود باکتری در بدن است. به عنوان مثال باکتری‌های روده می‌توانند این عارضه را در مثانه، مجرای ادرار یا کلیه‌ها به ‌وجود بیاورند. سایر علت‌های سوزش ادرار عبارتند از:

  • حساسیت به صابون، عطر و سایر محصولات بهداشتی
  • تنگی مجرای ادرار
  • التهاب واژن
  • سنگ مثانه یا سنگ کلیه
  • عفونت‌های مقاربتی
  • کم

    آبی بدن

  • خشکی واژن
  • تغیرات واژن به دلیل یائسگی

بیشتر بخوانید: قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری؛ بررسی ۵ آنتی بیوتیک برتر 

سوزش ادرار و انواع روش‌های درمان

درمان سوزش ادرار به شدت این عارضه بستگی دارد. گاهی می‌توان با روش‌های خانگی اقدام به درمان کرد. در بسیاری از موارد به دلیل تشدید این عارضه، پزشک با تشخیص دقیق آنتی بیوتیک‌ و پماد برای سوزش ادرار تجویز می‌کند.

درمان سوزش ادرار با 5 روش خانگی موثر

در اینجا به چند روش خانگی ساده و بدون عوارض برای درمان سوزش ادرار اشاره خواهیم کرد:

نوشیدن آب؛ درمانی آسان برای سوزش ادرار

نوشیدن آب فراوان به دفع باکتری‌های عفونت‌زا و سموم بدن کمک می‌کند. همچنین دمای بدن را به سطح نرمال می‌رساند و باعث منظم شدن دفع ادرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان با پیاز و معرفی داروهای گیاهی و پزشکی 

سرکه سیب؛ درمان موثر برای سوزش ادرار

سرکه سیب دارای خواص ضدباکتریایی و ضد قارچ است که می‌تواند به از بین رفتن عفونت‌های ناشی از سوزش ادرار کمک کند. این ماده خوراکی سرشار از آنزیم، پتاسیم و سایر مواد معدنی است که PH بدن را تنظیم می‌کند.

یک قاشق غذا خوری سرکه سیب و عسل را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و روزانه دوبار این ترکیب را میل کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان با ۵ درمان سنتی 

لیمو ترش؛ روشی اثرگذار برای درمان سوزش ادرار

لیمو ترش به دلیل اسیدی بودن، اثر قلیایی بر بدن دارد. اسید سیتریک موجود در لیمو خاصیت ضد باکتریایی دارد و باعث کاهش سوزش ادرار می‌شود. ابتدا آب لیمو ترش را بگیرید و با یک قاشق چای خوری عسل آن را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید. این ترکیب را هر روز صبح ناشتا میل کنید.

بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در بارداری به دلیل ۳ عامل تاثیرگذار در این دوران 

زنجبیل؛ درمانی بدون عوارض برای سوزش ادرار

زنجبیل خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارد که به درمان سوزش ادرار و رفع ادرار دردناک کمک می‌کند. یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل را با یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و روزی یک بار میل کنید.

بیشتر بخوانید: انسداد مجاری ادرار؛ ۱۲ علت شایع انسداد ادرار و راه های درمانی 

خیار و جوش شیرین؛ درمانی سریع برای سوزش ادرار

  • خیار به عنوان یک درمان قدیمی برای رفع سوزش ادرار شناخته شده‌است و به دفع سموم بدن کمک می‌کند. یک لیوان آب خیار و یک قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو را مخلوط کنید و روزی دوبار این ترکیب را بنوشید.
  • جوش شیرین میزان اسید ادرار را کم و PH بدن را متعادل می‌کند و باعث کاهش سوزش ادرار می‌شود. برای استفاده، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را به یک لیوان آب اضافه و این ترکیب را کامل حل کنید. سپس این کار را به مدت یک هفته هر روز انجام دهید.

درمان سریع سوزش ادرار با خیار و جوش شیرین یک روش ساده و بدون عوارض برای این عارضه با شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: آزمایش ادرار ۲۴ ساعته و اطلاع از سلامت کلیه‌ها+تفسیر آزمایش 

معرفی آنتی بیوتیک و پماد برای سوزش ادرار

فنازوپیریدین، قوی‌ترین قرص سوزش ادرار | سیوطب

گاهی روش‌های خانگی برای درمان سوزش ادرار موثر نیستند و باید به پزشک مراجعه کنید. قرص سوزش ادرار که ادرار را نارنجی می‌کند که این مساله اصلا خطرناک نیست.

در بسیاری از موارد طبق دستور پزشک قرص فنازوپیریدین تجویز می‌شود. به دلیل اثرگذاری زیاد، این دارو سوزش، درد و تکرر ادرار را از بین می‌برد.

توجه داشته باشید که این دارو به عنوان قرص سوزش ادرار معروف بوده و نباید بدون مشورت پزشک مصرف شود. زیرا فنازوپیریدین معمولا در کنار آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت ادرار تجویز می‌شود و بیش از دو روز نیاز به مصرف آن نیست. برخی از آنتی بیوتیک‌ها برای درمان سوزش ادرار عبارتند از:

  • آموکسی سیلین
  • سفالکسین
  • سیپروفلوکساسین
  • سفتریاکسون
  • فسفومایسین
  • لووفلوکساسین

مصرف هر یک آنتی بیوتیک‌های ذکرشده زیر نظر پزشک، بستگی به شدت عفونت و سوزش ادرار دارد.

بیشتر بخوانید: آزمایش ادرار و ۳ جنبه کلی این آزمایش برای شناسایی بیماری 

معرفی 2 پماد برای سوزش ادرار

پمادهای مختلفی برای بهبود سوزش ادرار وجود دارد که باید با تجویز پزشک باشد. استفاده از این پمادها معمولا برای سوزش بخش انتهایی مجرا کاربرد دارد. در بسیاری از موارد پزشک توصیه می‌کند برای نتیجه‌گیری بهتر، باید شب قبل از خواب از این پمادها استفاده کنید.

دو مورد رایج پماد سوزش ادرار عبارتند از:

 پماد کلوتریمازول

این پماد برای درمان عفونت‌های قارچی واژن استفاده می‌شود. کلوتریمازول به کاهش سوزش، خارش و ترشحات واژنی ناشی از عفونت کمک می‌کند. نحوه استفاده از این پماد باید طبق دستور پزشک باشد.

بیشتر بخوانید: بی اختیاری ادرار بعد از زایمان؛ معرفی عوامل و علل نشت ادرار 

پماد دالاواگ‌سی(کلیندامایسین)

این پماد به عنوان آنتی بیتوتیک برای درمان عفونت، خارش و سوزش در ناحیه واژن استفاده می‌شود. بهتر است مقدار مصرف و تعداد دفعات آن با تجویز پزشک باشد. به طور معمول برای درمان سوزش ادرار در بزرگسالان، فقط یک بار در طول روز این پماد در ناحیه واژینال استفاده می‌شود.

یادداشت پایانی برای قوی‌ترین قرص سوزش ادرار

سوزش ادرار یک عارضه‌ای شایع است که بیشتر در خانم‌ها رخ می‌دهد. این عارضه علت‌های گوناگونی دارد. به عنوان مثال عفونت مجرای ادرار و بیماری‌های مقاربتی از این علت‌ها هستند. برای درمان سوزش ادرار روش‌های مختلفی نظیر دارویی و خانگی وجود دارد که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم. 5 روش خانگی ساده و موثر برای درمان این عارضه وجود دارد که باعث کاهش سوزش ادرار می‌شوند. در بسیاری از موارد درمان‌های خانگی کارساز نیستند. به همین علت می‌توانید با دستور پزشک از قوی‌ترین قرص سوزش ادرار یا برخی از پمادها برای درمان استفاده کنید.

سوالات متداول قوی ترین قرص سوزش ادرار و روش‌های درمان

علت سوزش ادرار چیست؟

حساسیت به محصولات بهداشتی و صابون، عفونتهای مقاربتی، خشکی واژن و کم آبی بدن برخی از علت‌های سوزش ادرار هستند.

اسم قرص سوزش ادرار چیست؟

قرص فنازوپیریدین یکی از رایج‌ترین قرص سوزش ادرار است که زیر نظر پزشک تجویز می‌شود.

چه پمادهایی برای کاهش سوزش ادرار موثر هستند؟

پماد دالاواگ‌سی(کلیندامایسین) و کلوتریمازول به عنوان رایج‌ترین پماد برای درمان سوزش ادرار و عفونت واژن زیر نظر پزشک استفاده می‌شوند.

منبع
mayoclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا