بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان با 10 درمان سنتی و پزشکی
بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان و مردان و حتی کودکان، داروهای آنتیبیوتیکی است. این داروها تنوع بسیار بالایی دارند و با توجه به تفاوت در نوع عامل عفونی، شدت و سن بیمار تجویز میشوند.
همچنین یکی دیگر از روشهای درمان عفونت ادراری استفاده از روشهای خانگی و طب سنتی است. این روشها بدون هیچ گونه عوارض جانبی، عفونتهای خفیفت تا متوسط را درمان میکنند. البته پیشنهاد میشود که برای جلوگیری از تشدید شدن علائم و سرایت عفونت به اندامهای دیگر در صورت بروز علائم و عدم رفع آنها بعد از 2 روز به پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله از مجله علمی و پزشکی سیوطب به بررسی بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان و مردان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
نگاهی کلی به موضوع بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان
- عفونت ادراری، عفونتی شایع در بین زنان، به ویژه زنان باردار است.
- اولین داروی مناسب برای مبارزه با عفونت ادراری در زنان و مردان، داروهای آنتیبیوتیکی هستند.
- با هیدراته ماندن و مصرف دمنوش رزماری میتوان عفونت ادراری را در خانه درمان کرد.
UTI چیست؟ علائم عفونت ادراری در زنان و مردان
عفونت مجاری ادراری (Urinary Tract Infection) به معنی ورود عوامل عفونی و باکتریها به سیستم ادراری است که باعث بروز علائم آزاردهندهای میشود. این بیماری امکان دارد در هر کدام از اجزای دستگاه مجاری ادراری مانند مثانه، مجرای ادرار، کلیهها و حالب رخ دهند و باعث ایجاد علائمی دردناک شود.
علائم عفونت ادراری عبارتند از:
- درد و سوزش هنگام ادرار کردن
- تکرر ادرار و کاهش مقدار آن در هر دفعه
- درد در ناحیه زیر شکم
- ادرار پررنگ و بدبو
- خون در ادرار
همچنین گاهی عفونت شدید با تب، کمر درد، درد در کشاله ران، تهوع و استفراغ همراه است. باید اشاره کنیم که این بیماری در بین زنان بیشتر از مردان شایع است و جزء شایعترین بیماری زنان قرار دارد. گفتنی است که زنان باردار نیز به این بیماری زیاد دچار میشوند و برای درمان آن باید به پزشک زنان و زایمان خود مراجعه کنند.
ما در این مطلب به معرفی بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان و مردان خواهیم پرداخت. خواننده این مطلب باشید.
بیشتر بخوانید: درمان عفونت ادراری در زنان؛ از مصرف آنتیبیوتیک تا شیوههای خانگی
درمان سریع عفونت ادراری در زنان با داروهای خاص, انواع دارو برای سوزش ادرار زنان
اولین داروهای مناسب برای مبارزه با عفونت ادراری در زنان و مردان، داروهای آنتیبیوتیکی است. نوع دارو، دوز و مدت مصرف آنها با توجه به تشخیص پزشک، شدت و نوع باکتری عفونی تعیین میشود.
1. بهترین داروی عفونت ادراری زنان و مردان؛ قویترین قرص عفونت ادراری
داروهایی که معمولا برای عفونت ادراری ساده توصیه میشوند عبارتند از:
- تری متوپریم یا سولفامتوکسازول
- فسفومایسین (مونورول)
- نیتروفورانتوئین
- سفالکسین (کفلکس)
- سفتریاکسون
همچنین گروهی از داروهای آنتی بیوتیکی که به نام فلوروکینولونها شناخته میشوند، مانند قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت ادراری بسیار عالی هستند؛ اما مصرف آنها عوارضی نیز به دنبال دارد. به همین دلیل در شرایطی که عفونت مجاری ادراری پیچیده یا عفونت کلیه ایجاد شده باشد و گزینههای درمانی دیگر مناسب نباشند، تجویز خواهد شد.
همچنین در مواردی که سوزش ادراری شدید باشد پزشکان داروی فنازوپیریدین را تجویز میکنند. این قرص قویترین قرص سوزش ادرار است که برای افراد مبتلا به عفونت مجاری ادرار، جراحی یا آسیب در این نواحی تجویز میشود.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در بارداری به دلیل ۳ عامل تاثیرگذار در این دوران
2. درمان عفونت ادراری با مترونیدازول؛ رایجترین قرص عفونت ادراری زنان و مردان
مترونیدازول نوعی آنتی بیوتیک است که در درمان و پیشگیری از تشدید وسیع عفونت در بدن استفاده میشود. از این دارو بیشتر زمانی استفاده میشود که عامل بیماریزا یک باکتری بیهوازی یا پروتوزوآ باشد.
در اغلب موارد برای درمان عفونت ادراری واژن یا ناحیه تناسلی مترونیدازول تجویز خواهد شد. یکی دیگر از ویژگیهای خوب این دارو این است که از مترونیدازول برای افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند میتوان استفاده کرد.
مترونیدازول به صورتهای مختلف مانند ژل، سوسپانسیون، ویال (آمپول)، ژل واژینال، قرص و حتی قرص واژینال موجود است. باید اشاره کنیم که مترونیدازول بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان محسوب میشود.
3. چه دارویی برای عفونت ادراری خوبه؟ یا برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم؟
تا اینجای این مقاله تعدادی از داروهای رایج در درمان عفونت ادراری زنان و حتی مردان را معرفی داریم. در ادامه قصد داریم یکسری از این داروها و عوارض آنها را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
نام دارو | طریقه مصرف | عوارض ناشی از مصرف |
نیتروفورانتوئین | همراه با غذا یا شیر، دو بار در روز | نفخ، سردرد، سرگیجه، اسهال خفیف، خارش واژن، ناراحتی معده و ترشحات واژن |
تری متوپریم | همراه با غذا | اسهال، گلو درد، کم خونی، کاهش اشتها و بثورات پوستی |
فسفومایسین ترومتامول | روزی یک مرتبه همراه با آب سرد | تهوع، سردرد، درد شکم، گیجی، اسهال، التهاب مخاط بینی، سوء هاضمه، التهاب گلو، التهاب واژن و قاعدگی دردناک |
پیومسیلیام | دو بار در روز | عفونت قارچی وولواژینال و اختلالات گوارشی مانند اسهال و تهوع |
آموکسی سیلین | سه مرتبه در روز | احساس خستگی و اسهال خفیف |
توجه داشته باشید که طریقه مصرف گفتهشده در این جدول، برای همه مناسب نیست. همچنین میزان دوز و مدت زمان استفاده از این داروها با توجه به نوع و شدت بیماری تعیین میشود.
4. بهترین قرص سوزش ادرار زنان؛ معرفی نام قرص عفونت ادراری
یکسری دیگر از داروهای آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت و سوزش ادراری استفاده میشوند. برخی از آنها عبارتند از:
- سفکسیم
- سیپرو فلوکساسین
- نالیدیکسیک اسید
- آزیترومایسین
- آمپول جنتامایسین
مصرف این داروها تنها با تجویز پزشک ممکن است. پس از مصرف خودسرانه این داروهای آنتی بیوتیکی جدا خودداری فرمایید.
5. قوی ترین انتی بیوتیک برای عفونت ادراری مکرر؛ قرص برای عفونت ادراری زنان
در صورتی که بیمار به صورت مکرر به عفونت ادراری مبتلا شود، پزشک آنتی بیوتیکهای قوی را برای آن تجویز میکند. همچنین روند درمانی به صورت زیر است که این داروها با دوز کم برای مدت طولانی تجویز میشوند. به همین دلیل نمیتوان گفت که دوز سفالکسین برای عفونت ادراری به چه صورتی است؛ بلکه میزان این دارو و دیگر آنتیبیوتیکها برای هر بیمار متفاوت است.
در صورت عفونت شدید نیاز است که بیمار برای درمانهای تخصصی با آنتیبیوتیکهای داخل وریدی در بیمارستان بستری شود.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در زنان؛ معرفی ۷ عامل موثر در ایجاد این بیماری
درمان خانگی عفونت ادراری زنان؛ راهکار ساده و دارو برای عفونت ادراری زنان
بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان افزایش مصرف مایعات است. بیماران میتوانند در کنار مصرف داروهای تخصصی از روشهای درمان عفونت ادراری در خانه نیز استفاده کنند. این روشها کاملا بیخطر هستند و با داروهای آنتیبیوتیکی هیچ تداخلی ندارند.
بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان و مردان در خانه عبارتند از:
- افزایش مصرف آب و مایعات شفاف
- رفتن به دستشویی و شستشوی کامل ناحیه تناسلی
- تعویض به موقع لباس زیر
- رعایت بهداشت جنسی
- استفاده از محصولات پروبیوتیکی مانند ماست
- مصرف کافی ویتامین C
همچنین مصرف ویتامینها و مواد غذای مغذی برای تقویت بدن و سیستم ایمنی مفید است. به همین دلیل پیشنهاد میشود که در این دوران از آب آناناس و انگور استفاده شود.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری | چگونه به این عفونت مبتلا نشویم؟
درمان عفونت ادراری در زنان با طب سنتی؛ معرفی بهترین دمنوش برای عفونت ادراری
در طب سنتی راهکارهای مختلفی برای درمان عفونت ادراری در زنان وجود دارد که در ادامه با تعدادی از این روشها آشنا خواهیم شد:
1. مصرف آب زغال اخته، بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان
بسیاری از مردم برای جلوگیری از عفونت ادراری، آب زغال اخته مینوشند. تحقیقات نشان دادهاند که آب زغال اخته حاوی خاصیت ضدعفونتیکنندهای است که در درمان و جلوگیری از عفونت ادراری موثر است.
بیشتر بخوانید: آزمایش ادرار ۲۴ ساعته و اطلاع از سلامت کلیهها+تفسیر آزمایش
2. سیر بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری زنان در طبیعت
سیر قویترین آنتیبیوتیک طبیعی است که برای درمان انواع بیماریهای عفونی استفاده میشود. برای زودتر درمان شدن عفونت ادراری خود، روزانه یک حبه سیر مصرف کنید. همچنین مصرف این ماده غذایی را در وعدههای خود بالا ببرید.
بیشتر بخوانید: آزمایش ادرار و ۳ جنبه کلی این آزمایش برای شناسایی بیماری
3. رزماری، گیاهی برای درمان عفونت ادراری و واژن
رزماری گیاهی ضدالتهابی و ضدباکتری است که برای درمان انواع عفونتها مناسب است. برای استفاده از این گیاه به عنوان بهترین دارو برای عفونت ادراری در مردان و زنان میتوانید به صورت جوشانده یا دمنوش از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید برای درمان خانگی عفونت ادراری زنان یا مردان برگهای رزماری را به مدت 15 دقیقه در آب بخیسانید و سپس ناحیه تناسلی خود را با آن بشویید.
بیشتر بخوانید: انسداد مجاری ادرار؛ ۱۲ علت شایع انسداد ادرار و راه های درمانی
4. جوش شیرین بهترین ماده یا دارو برای عفونت ادراری زنان در طبیعت
یکی دیگر از روشهای موثر در درمان عفونت مثانه و دستگاه ادراری، استفاده از جوش شیرین است. برای استفاده از آن باید یک قاشق مرباخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنید و آن را بنوشید. این روند را تا فروکش کردن علائم خود تکرار کنید.
5. آب هندوانه، نوشیدنی خوشمزه و مفید برای درمان عفونت ادراری
آب هندوانه میزان زیادی ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد و به همین دلیل برای تسکین علائم و درمان عفونت ادراری مناسب است. پیشنهاد میشود که برای درمان سریع عفونت ادراری خود، روزانه یک یا دو لیوان آب هندوانه بنوشید.
بیشتر بخوانید: درمان عفونت کلیه و بررسی داروهای موثر بر بهبود التهاب کلیه
سوالات متداول در مورد بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان
1. بهترین دارو برای عفونت ادراری در مردان و زنان چیست؟
بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان و مردان داروهای آنتی بیوتیکی هستند که نوع و دوز آنها با توجه به شدت و نوع عفونت بیمار تعیین میشود.
2. برای عفونت ادراری چی بخوریم؟
بهترین مواد غذایی برای درمان عفونت ادراری مصرف آب، مایعات زیاد و نوشیدنیهایی مانند آب هندوانه، آناناس، خیار و زغال اخته است.
3. بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری چیست؟
انواع مختلف آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت ادراری تجویز میشوند. نوع و دوز دارو به نوع عامل عفونی و شدت بیماری بستگی دارد.