پیش از بارداریزنان و زایمان

آمادگی رحم برای بارداری؛ قاعدگی‌های شما منظم است؟

فهرست محتوا نمایش

آمادگی رحم برای بارداری زمانی رخ می‌دهد که سیکل‌های ماهانه یک زن منظم باشد و به عبارتی نشانه‌های تخمک‌گذاری وجود داشته باشند. آمادگی رحم برای بارداری یعنی اقدام در شرایط و زمان مناسب برای حاملگی که شانس یک بارداری موفق را دوچندان می‌کند. در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب به بررسی همه زوایا و جوانب آمادگی رحم برای بارداری می‌پردازیم.

آمادگی رحم برای بارداری چیست؟علائم آماده شدن رحم برای بارداری کدام است؟

نشانه‌های رحم سالم چیست؟ آمادگی رحم برای بارداری، یعنی محیا شدن برای تولید مثل و به دنیا آوردن فرزند؛ اولین قدم برای چنین فرآیندی این است که همه روش‌های جلوگیری از حاملگی را کنار بگذارید.

در زمانی که قادر به تولید مثل هستید، رحم در هر ماه آمادگی خود را نشان می‌دهد که اِلمان آن، شکل و نظم چرخه قاعدگی است.  جلو افتادن پریود و آمادگی رحم برای بارداری باهم در ارتباطند.

آمادگی رحم برای بارداری و شناخت زمان مناسب آن، به شما کمک می‌کند تا یک حاملگی سالم و بدون استرس داشته باشید.

تخمک‌گذاری مرحله‌ای از چرخه قاعدگی است و تقریبا در روز 14 سیکل قاعدگیِ 28 روزه رخ می‌دهد. به طور خاص، تخمک‌گذاری، آزاد شدن تخمک از تخمدان زن است.

هر ماه، بین روزهای شش و چهاردهم چرخه قاعدگی، هورمون محرک فولیکول باعث می‌شود که فولیکول‌های یکی از تخمدان‌های زن شروع به بلوغ کنند.

با این حال، در روزهای 10 تا 14، تنها یکی از فولیکول‌های در حال رشد، یک تخمک کاملا بالغ را تشکیل می‌دهد.

حدودا در روز چهاردهم چرخه قاعدگی، افزایش ناگهانی هورمون لوتئینیزه باعث می‌شود که تخمدان؛ تخمک خود را آزاد کند.

تخمک، سفر پنج روزه خود را از طریق یک ساختار باریک و توخالی به نام لوله فالوپ به سمت رحم آغاز می‌کند.

همان‌طور که تخمک از طریق لوله فالوپ در حال حرکت است، سطح پروژسترون، افزایش می‌یابد که به آماده‌سازی پوشش رحم برای بارداری کمک می‌کند؛ همان چیزی که به آن آمادگی رحم برای بارداری می‌گوییم.

بیشتر بخوانید: علائم بارداری و شناخت نشانه‌های اولیه حاملگی

لقاح چگونه اتفاق می‌افتد؟

لقاح زمانی اتفاق می‌افتد که یک سلول اسپرم از یک مرد بارور از طریق واژن و داخل رحم زن حرکت می‌کند، حرکتی مثل شنا کردن را باید  تصور کرد.

سپس به سلول تخمک زن می‌پیوندد در حالی که یکی از لوله‌های فالوپ از تخمدان به سمت رحم حرکت می‌کند.

همان‌طور که تخمک بارور شده به سمت پایین لوله فالوپ حرکت دارد، شروع به تقسیم به دو سلول، سپس چهار سلول، سپس با ادامه این روند؛ تقسیم سلول‌های بیشتری صورت می‌پذیرد.

حدود یک هفته پس از اینکه اسپرم تخمک را بارور کرد، تخمک بارور شده به رحم رفته و به یک خوشه در حال رشد از حدود 100 سلول به نام بلاستوسیست تبدیل می‌شود.

بلاستوسیست سپس خود را به پوشش داخلی رحم (آندومتر) می‌چسباند. ترشح هورمون‌های استروژن و پروژسترون باعث ضخیم شدن آندومتر می‌شود که مواد مغذی مورد نیاز بلاستوسیست را برای رشد و در نهایت رشد نوزاد فراهم می‌کند.

با ادامه تقسیم سلول‌ها، برخی از آن‌ها در جنین رشد می‌کنند، برخی دیگر ساختار تغذیه و تامین اکسیژن به نام جفت را تشکیل می‌دهند.

سپس هورمون‌هایی ترشح می‌شوند و به بدن سیگنال می‌دهند که جفت در داخل رحم وجود دارد.

این هورمون‌ها همچنین به رحم سیگنال می‌دهند که پوشش داخلی خود را حفظ کند. این امر به این معنی است که یک زن در آن ماه پریود نمی‌شود، ممکن است اولین راهی باشد که یک زن متوجه بارداری خود می‌شود.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین مواردی که باید در مورد آزمایش ژنتیک قبل از بارداری بدانید

30 نکته کلی آماده سازی بدن برای بارداری و راز بارداری سریع

تصمیم‌گیری و تلاش برای بچه‌دار شدن یک نقطه عطف بزرگ در زندگی است. اما آیا بدن شما برای بارداری آماده است؟ پیشنهادهای زیادی برای راههای تقویت رحم برای باردار شدن وجود دارد . تقویت رحم برای بارداری در طب سنتی و آمادگی رحم برای بارداری در طب سنتی نیز جزو راه کارهایی است که می توان به آن پرداخت. خیلی از زنان هم می پرسند چی بخورم رحمم آماده بارداری بشه؟ آماده شدن رحم برای بارداری روال خاصی دارد. در اینجا لیستی از کارهایی است که می‌توانید در ماه آینده انجام دهید تا خود را برای بارداری آماده کنید.

1: کنترل بارداری را متوقف کنید

زنی که مراحل آمادگی رحم برای بارداری را طی کرده|سیوطب

اگر می‌خواهید باردار شوید، باید هر نوع کنترل بارداری را که استفاده می‌کنید قطع کنید. شما می‌توانید بلافاصله پس از قطع برخی از انواع پیشگیری از بارداری مانند قرص‌های ضدبارداری؛ باردار شوید.

در واقع بسیاری از زنان؛ اولین قاعدگی خود را در عرض دو هفته پس از ترک قرص تجربه می‌کنند. وقتی پریود یک زن شروع می‌شود، اولین چرخه تلاش برای باردار شدن نیز آغاز شده است.

برخی از زنان بلافاصله باردار می‌شوند، اما برای برخی دیگر، چند ماه طول می‌کشد.

2: مصرف مولتی ویتامین را شروع کنید

بارداری، ذخایر مواد مغذی بدن را کاهش می‌دهد. با مصرف یک مولتی ویتامین برای پر کردن این کمبودها به خود کمک کنید.

ویتامین‌های دوران بارداری به طور خاص فرموله شده‌اند تا بدن شما در طول بارداری کمبودی نداشته باشد.

برنامه شروع دوران بارداری به شما کمک می‌کند تا از هرگونه کمبود تغذیه‌ای در اوایل بارداری جلوگیری کنید.

شما همچنین زمان خواهید داشت تا چند برند تجاری را امتحان کنید و ببینید چه چیزی برای بدن شما مفید است.

3: اسید فولیک را اضافه کنید

علاوه بر ویتامین دوران بارداری، ممکن است به یک اسید فولیک یا مکمل فولات اضافی برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در اوایل بارداری نیاز داشته باشید. مطمئن شوید که حداقل 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک در روز مصرف می‌کنید.

بسیاری از ویتامین‌های دوران بارداری بدون نسخه، حاوی این مقدار هستند. حتما برچسب مکمل‌ها را بررسی کنید. پزشک ممکن است مکمل‌هایی را تجویز کند که حاوی مقدار بیشتری باشد.

4: خوب غذا بخورید

شما همچنین می‌توانید بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را از خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت کنید. از غذاهای کامل بیش از هر چیز فرآوری شده لذت ببرید.

اگر بودجه شما اجازه می‌دهد، ممکن است بخواهید میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا قرار گرفتن در معرض سموم را محدود کنید. گروهی هم درپی معجون برای سریع باردار شدن هستند.

5: ورزش راهی موثر برای بارداری

تمرینات ورزشی حداقل چهار تا پنج بار در هفته راه عالی دیگری از منظر آمادگی رحم برای بارداری است. سعی کنید حداقل 30 دقیقه فعالیت متوسط ​​و در مجموع 150 دقیقه فعالیت در هفته داشته باشید.

با راه رفتن شروع کنید، هر بار فقط با 10 تا 15 دقیقه آغاز کنید و در ادامه به مدت طولانی‌تری ادامه دهید. اگر چالش بیشتری می‌خواهید، فعالیت‌های شدید مانند دویدن، دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی در سربالایی را امتحان کنید. این روش بهترین ورزش برای تقویت رحم و تخمدان به شمار می‌رود.

با ورزش بیشتر، مزایای سلامتی بیشتری دریافت خواهید کرد.  ورزش در پاکسازی رحم برای بارداری نیز نقش دارد. اگر در حال حاضر نسبتا فعال هستید، ممکن است سعی کنید هر هفته بین 150 تا 300 دقیقه حرکت کنید.

بیشتر بخوانید: نکاتی مهم در مورد آمادگی بارداری بعد از سقط

6: معاینات فیزیکی

معاینات فیزیکی سالانه به تشخیص مشکلات سلامتی قبل از تشدید آن‌ها کمک می‌کند. هنگامی که برای بارداری آماده می‌شوید، این اقدامات مهم‌تر هستند. پزشک شما را معاینه می‌کند و احتمالا آزمایش خون برای بررسی سطح کلسترول و موارد دیگر را توصیه می‌کند. در این معاینات، شما می‌توانید هرگونه نگرانی دیگری را که ممکن است در مورد آمادگی رحم برای بارداری دارید، مطرح کنید. شاید لازم باشد آمادگی برای بارداری دوقلو را نیز در نظر داشته باشید.

7: واکسیناسیون را بررسی کنید

در مشورت با پزشک بررسی کنید که آیا واکسن‌هایی نظیر کزاز، سرخجه و غیره می‌تواند به حفظ سلامت و محافظت شما و کودک‌تان کمک کند.

8: معاینه قبل از بارداری

بسته به تعدادی از عوامل مثل سن، مشکلات باروری قبلی و غیره بهتر است یک ویزیت ویژه پیش از بارداری توسط متخصص زنان و زایمان انجام دهید. در این معاینه، حتما سوالات مربوط به باروری را که در ذهن‌تان است، بپرسید.

در مورد هر چیزی که نگران آن هستید از غربالگری بیماری‌های مقاربتی گرفته تا آمادگی رحم برای بارداری، همه را بپرسید.

9: چرخه قاعدگی خود را بررسی کنید

چه از کنترل بارداری استفاده کرده باشید یا نه، اکنون زمان آن است که چرخه قاعدگی خود را به دقت زیر نظر بگیرید. اقدام در زمانی که بیشترین باروری را دارید به شما کمک می‌کند که سریع‌تر باردار شوید.

به‌علاوه داشتن درک درستی از چرخه‌های قاعدگی خود به شما کمک می‌کند بفهمید که آیا چیزی (لکه‌بینی، طول نامنظم و غیره) مشکل دارد یا خیر و ممکن است نیاز به رسیدگی داشته باشد.

با ثبت زمان شروع و پایان قاعدگی شروع کنید تا ببینید طول چرخه قاعدگی شما ماه به ماه چگونه تغییر می‌کند. شما می‌توانید هر چیزی مانند خونریزی نامنظم و لکه بینی را نیز مشاهده کنید.

متوسط ​​طول چرخه قاعدگی حدود 28 روز است اما می‌تواند از 21 تا 35 روز متغیر باشد و همچنان در محدوده طبیعی و سالم بماند. برنامه‌های زیادی وجود دارد که به شما در ردیابی نیز کمک می‌کند.

10: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی را محدود کنید

اگر می‌خواهید آمادگی رحم برای بارداری را داشته باشید، بدانید که قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، مضر و سموم می‌تواند برای جنین در حال رشد خطرناک باشد. سعی کنید قرار گرفتن در معرض این مواد را با موارد زیر کاهش دهید:

  • اجتناب از عطرهای مصنوعی
  • انتخاب محصولات بهداشتی بدون مواد شیمیایی
  • نادیده گرفتن برخی از خدمات زیبایی

در اینجا چند کار دیگر وجود دارد که می‌توانید از امروز شروع کنید:

  • با آب و سرکه؛ پاک‌کننده‌های خانگی بسازید
  • غذاهای ارگانیک بخورید
  • شوینده‌های لباسشویی بدون عطر را استفاده کنید
  • محصولات آرایشی حاوی پارابن، سدیم لورت سولفات و جیوه را دور بریزید
  • غذاهای تازه را به جای کنسروها مصرف کنید

به همین منظور گروهی به دنبال یافتن بهترین داروی گیاهی برای زود باردار شدن هستند تا خود را هرچه کمتر در معرض مواد شیمیایی قرار دهند. گاهی نیز آموزش بادکش رحم و تخمدان برای بارداری می تواند در رفع مشکلات زنان موثر باشد. البته این کار بهتر است توسط متخصص انجام شود.

11: کاهش استرس

کاهش استرس به شما در دوران بارداری و در سال اول پر استرس زندگی کودک‌تان کمک می‌کند. سعی کنید یک پیاده‌روی آرام داشته باشید، چند تمرین تنفس عمیق انجام دهید یا هر کار دیگری که خودتان فکر می‌کنید به شما آرامش می‌دهد.

12: یوگا و کاهش استرس

یوگا برای باروری شما فواید زیادی دارد. انجام یک تمرین منظم یوگا ممکن است به احساسات و اضطراب شما در رابطه با روند لقاح کمک کند. همچنین بدن خود را برای آمادگی رحم برای بارداری؛ تقویت و کشش خواهید داد.

13: مراجعه به دندانپزشک

در حالی که تمام معاینات خود را انجام می‌دهید، بهتر است برای معاینه دندان‌های خود نیز به یک دندان‌پزشک مراجعه کنید.

در دوران بارداری، هورمون‌های بدن شما ممکن است بر لثه‌ها و دندان‌های شما تاثیر بگذارد.

عادات خوب مسواک زدن، قبل از بارداری می‌تواند به جلوگیری از التهاب لثه و حفره‌ها در زمان بارداری کمک کند.

بیشتر بخوانید: بارداری خارج از رحم برای مادر خطرناک است؟

14: سیگار، الکل و مواد مخدر را ترک کنید

سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر و نوشیدن الکل می‌تواند به طرق مختلف به جنین آسیب برساند. سیگار کشیدن کودک شما را در معرض مواد شیمیایی مضر قرار می‌دهد، جریان خون را محدود می‌کند و حتی ممکن است باعث زایمان زودرس شود.

نوشیدن الکل، نوزاد را در معرض خطر سندرم الکل جنینی قرار می‌دهد. استفاده از مواد مخدر (هروئین، کوکائین، مت آمفتامین‌ها، ماری جوانا و غیره) نه تنها غیرقانونی است بلکه ممکن است باعث نقص مادرزادی، سقط جنین یا مرده‌زایی شود.

15: زمان مناسب برای رابطه جنسی

تصویر سونوگرافی رحم برای بررسی آمادگی رحم برای بارداری |سیوطب

در روز پانزدهم رابطه داشته باشید اما نیازی نیست این اقدام را به کاری خسته‌کننده و فرسایشی تبدیل کنید. سعی کنید رابطه زناشویی خود را مثل مواقع عادی و به عنوان یک تفریح و لذت طبیعی انجام دهید.

کافی است طبیعی باشید و همه چیز روال عادی داشته باشد، چون یک رابطه جنسی عادی یک زن را باردار می‌کند. ایجاد عادات صحیح عاشقانه در رابطه زناشویی، به این امر کمک می‌کند.

اگر خود و همسرتان هیچ مشکل باروری شناخته شده‌ای ندارید، نگران رابطه جنسی منجر به بارداری نباشید. به طور مکرر رابطه زناشویی محافظت نشده را انجام دهید.

16: به وزن مناسب خود برسید

آیا شاخص توده بدنی (BMI) خود را می‌دانید؟ پزشک شما احتمالا این عدد را محاسبه خواهد کرد. اگر BMI شما در دسته‌های اضافه وزن یا چاق قرار می‌گیرد، با پزشک خود در مورد استراتژی‌های سالم برای کاهش وزن و آمادگی رحم برای بارداری صحبت کنید.

اگر BMI شما در دسته کم وزن است، با پزشک خود مشورت داشته باشید.

17: سوابق پزشکی

سلامت کودک شما تحت تاثیر عوامل ژنتیکی است. قبل از بارداری، ممکن است بخواهید از والدین یا سایر بستگان خود بپرسید که آیا شرایط خاص ژنتیکی در خانواده شما وجود دارد یا خیر. در مورد شریک زندگی شما هم همین‌ مورد صادق است.

می‌توانید با یک مشاور ژنتیک مشورت کرده تا در مورد نگرانی‌های خود صحبت کنید و آزمایش‌های بیشتری را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: محاسبه سن بارداری؛ آموزش همه روش‌های تخمین زمان زایمان

18: بررسی داروها

به پزشک‌تان اطلاع دهید که در حال تلاش برای باردار شدن هستید تا بتواند به نسخه‌ها، داروها یا هر مکمل دیگری که مصرف می‌کنید؛ نگاهی بیندازد. برخی از این داروها ممکن است در دوران بارداری بی‌خطر نباشند.

19: آرامش روحی و سلامت جسمی

اگر در خانه هرگونه خشونتی را تجربه می‌کنید که ممکن است سلامت شما یا رفاه کودک آینده شما را به خطر بیندازد، تا زمان اصلاح شرایط، اقدام به بارداری نکنید.

20: خوب بخوابید

در زمان بارداری تا می‌توانید بخوابید تا بدن‌تان تضعیف نشود؛ زیرا بعد از زایمان باید برای زمان‌های زیادی، بی‌خوابی را تجربه کنید.

21: کافئین را محدود کنید

آیا زیاد قهوه یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌نوشید؟ توصیه‌های مصرف روزانه برای زنان باردار تنها حدود 355 میلی‌لیتر (12 اونس) قهوه در روز است.

اگر در حال حاضر بیش از این مقدار مصرف می‌کنید به آرامی آن را کاهش دهید تا آمادگی رحم برای بارداری افزایش یابد.

22: آب زیاد بنوشید

60 درصد بدن شما از آب تشکیل شده است. برای سلامتی مطلوب؛ خود را هیدراته نگه دارید. زنان باید روزانه 9 فنجان آب بنوشند.

هنگامی که باردار می‌شوید، بهتر است این مقدار را افزایش دهید. از پزشک خود در مورد آمادگی رحم برای بارداری راهنمایی بخواهید.

بیشتر بخوانید: تنبلی تخمدان و شناخت عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک

23: زمان مناسب ملاقات اسپرم با تخمک

زنی که مراحل آمادگی رحم برای بارداری را به درستی پیموده|سیوطب

رعایت اصول اولیه، شانس باردار شدن و آمادگی رحم برای بارداری را افزایش می‌دهد. برای شروع، باید در طول دوره باروری خود رابطه جنسی داشته باشید تا اسپرم بتواند قبل یا در همان زمانی که به تازگی در بدن شما آزاد می‌شود با تخمک ملاقات کند.

از آنجا، تخمک‌های بارور شده در لوله‌های فالوپ حرکت می‌کنند و باید در رحم کاشته شوند تا باردار شوید.

24: معاینه همسر

اگرچه یک بارداری سالم بیشتر به زن مربوط می‌شود اما بهتر است همسر شما نیز معاینه شود. حدود 30 درصد از موارد ناباروری را می‌توان با عوامل مردانه ردیابی کرد. مرد بهتر است این اقدامات را انجام دهد:

  • تغذیه مناسب
  • ورزش کردن
  • ترک سیگار و سایر داروها
  • عدم مصرف الکل

25: سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید

در دوران بارداری، شما بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری‌ها هستید. با خوردن یک رژیم غذایی سالم سرشار از آنتی‌اکسیدان، دریافت ویتامین C و استراحت، به سیستم ایمنی بدن و آمادگی رحم برای بارداری کمک بیشتری کنید.

26: بایدها و نبایدها

چیزهای زیادی در مورد اینکه چه چیزی در دوران بارداری ایمن است و چه چیزی ایمن نیست و چه مواردی به آمادگی رحم برای بارداری کمک می‌کند، وجود دارد.

برخی از این‍ها چندان علمی نیستند. برخی موارد برای سلامت جنین در حال رشد شما بسیار مهم هستند، مثل اینکه در دوران بارداری از چه غذاهایی اجتناب کنیم.

زنان باردار 10 برابر بیشتر از سایر بزرگسالان سالم به لیستریا از غذاهای آلوده مبتلا می‌شوند. برای اطمینان از پاستوریزه بودن خوراکی‌ها، شروع به خواندن برچسب روی غذاهای مورد علاقه خود کنید.

بیشتر بخوانید :سرطان رحم + مواردی که خانم‌ها باید به آن‌ها توجه کنند

27: در صورت نیاز در فعالیت‌های شغلی خود اصلاح ایجاد کنید

شغل شما ممکن است از نظر فیزیکی سخت بوده یا به حرکات خطرناکی نیاز داشته باشد که آمادگی رحم برای بارداری سالم را کاهش دهد.

بلند کردن اجسام سنگین، ایستادن برای مدت طولانی و خم شدن در ناحیه کمر ممکن است منجر به اختلالات قاعدگی، مشکلات باروری یا سقط جنین شود.

هنگامی که باردار می‌شوید باید از بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین، بلند کردن بالای سر و خم شدن یا خم شدن مکرر خودداری کنید.

زمانی که باردار هستید، تعدادی فعالیت وجود دارد که برای شما یا کودک در حال رشد شما ایمن نیستند مثل چتربازی یا سوار ترن هوایی شدن. فعالیت‌های شدید ممکن است باعث جدا شدن جفت شود.

29: بررسی هزینه‌ها برای انتخاب مرکز درمانی مناسب با بودجه شما

سالانه تقریبا یک میلیون زن بدون مراقبت‌های دوران بارداری کافی زایمان می‌کنند. احتمال تولد نوزادان آن‌ها در هنگام تولد با وزن کم؛ 5 برابر بیشتر از نوزادانی است که از زنانی که به طور منظم ویزیت‌های دوران بارداری را انجام می‌دهند.

30: به همه علائم و معضلات توجه کنید

برخی زوج‌ها برای دیدن یک علامت مثبت در مورد حاملگی، بسیار صبر می‌کنند. قبل از اقدام برای بارداری با همسرتان صادق باشید و هر مشکلی احتمالی که دارید را در میان بگذارید.

نیاز است که همسرتان هم در مورد همه مشکلات احتمالی جسمی خود با شما صادق باشد.

بیشتر بخوانید: سرطان تخمدان | در این مورد حتی جوانان هم باید علائم را جدی بگیرند

سخن آخر در مورد آمادگی رحم برای زایمان

آندومتر پوششی است که رحم شما را می‌پوشاند. این پوشش برای جنین و رشد کودک و تغذیه او نیاز است. حفظ پوشش مغذی رحم برای نتایج بهینه برای شما ضروری است یعنی آمادگی رحم برای بارداری و در نتیجه بارداری خوب و نوزاد سالم.

داشتن گردش خون خوب و جریان خون مناسب برای ایجاد پوشش رحمی خوب مهم است. در حالت ایده‌آل، این پوشش باید بین 8 تا 12 میلی‌متر ضخامت داشته باشد. تقویت رحم برای لانه گزینی جنین در طب سنتی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شاید نیاز باشد به خاطر آمادگی رحم برای بارداری، تغییراتی را در رژیم غذایی و سبک زندگی خود ایجاد کنید تا بتوانید رحم خود را برای باردار شدن و داشتن فرزندی سالم آماده کنید.

منبع
clevelandclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا