جراحی زیباییزیبایی

لیپولیزر یا لیپوساکشن با لیزر؛ از شر اضافه وزن و چاقی موضعی خلاص شوید

لیپولیزر یا لیزر لیپولیز برای اشخاصی مناسب است که دچار اضافه وزن و چاقی موضعی هستند. باید پذیرفت که چربی اضافه و چاقی برای سلامت افراد ضرر داشته و اکثرا به دنبال روش‌ها و راه‌های مختلف کاهش وزن هستند. لیپولیزر عملی کم تهاجمی در مقایسه با لیپوساکشن بوده و روشی ایمن برای حذف چربی‌های موضعی است؛ اما مورد مهم در تمام عمل‌های کاهش چربی، تغییر سبک زندگی و داشتن تحرک برای جلوگیری از بازگشت مجدد چربی و اضافه وزن است.

 این بار در مجله پزشکی سیوطب به سراغ بررسی پدیده لیپولیزر و چالش‌های موجود در آن رفته‌ایم. با ما همراه باشید.

لیپولیزر چیست؟

لیپولیزر یا لیزر لیپولیز |سیوطب

لیپولیزر، یکی از روش‌های ایمن حذف چربی‌های موضعی است. این شیوه، از سال ۲۰۰۶ مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت. لیپولیزر امروزه بسیار پرطرفدار است و بعد از عمل بینی، بیشترین میزان جراحی پلاستیک را به خود اختصاص داده است.

لیپولیزر در حقیقت یک عمل کمتر تهاجمی در مقایسه با لیپوساکشن برای کاهش چربی‌های اضافی در پهلو، غبغب، ران و باسن است. این عمل برای اکثریت مناسب بوده و بسیار رایج است، زیرا امروزه افراد زیادی دچار انباشت چربی‌های موضعی هستند.

بیشتر بخوانید: بوتاکس زیر بغل؛ ایمن و موثر یا موقتی با عوارض فراوان؟

در این شیوه از طریق لوله کانولا و لیزر، چربی‌ها در هم می‌شکنند. لوله کانولا که دارای فیبر حاوی لیزر است از راه شکافی بسیار کوچک وارد بافت چربی می‌گردد. در بخش چگونگی انجام لیپولیزر، بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد.

لیزر لیپوماتیک ممکن است به چند روز استراحت نیاز داشته باشد. به این روش، لیپوساکشن با لیزر نیز گفته می‌شود و در هزینه آن در آمریکا به طور متوسط ​​بین 2500 تا 5500 دلار است.

نکته قابل توجه آن است که زمانی نتایج دائمی هستند که وزن، رژیم غذایی و سبک زندگی سالم حفظ شود. لیپوساکشن با لیزر در نهایت منجر به حذف چربی از نواحی خاصی از بدن می‌شود، مانند:

  • معده
  • بازو
  • قسمت بالای ران
  • پهلوها
  • غبغب

لیپولیزر بسیاری از خطرات و عوارض جانبی مشابه جراحی لیپوساکشن قدیمی (بدون لیزر) را دارد اما در مقیاس کوچک‌تر.

بیشتر بخوانید: جراحی کوچک کردن سینه؛ از کاهش سایز سینه تا رفع عدم تقارن و افتادگی

لیپولیزر چگونه انجام می‌شود؟

لیپولیزر یا لیپوساکشن با لیزر|سیوطب

لیپوساکشن با لیزر را می‌توان در مطب پزشک تحت بی‌حسی موضعی انجام داد. نیازی به بیهوشی عمومی نیست. این یک گزینه بی‌خطر برای افراد با انواع مختلف پوست است و عوارض جانبی کمی دارد.

در طول عمل هوشیار خواهید بود. پزشک شما ناحیه مورد نظر را با سوزن و بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌کند تا احساس ناراحتی نکنید. آن‌ها برش کوچکی ایجاد ‌کرده و یک لیزر زیر پوست قرار می‌دهند که چربی را آب می‌کند.

سپس همان‌طور که گفته شد، پزشک لوله باریکی به نام کانولا را وارد می‌کند که چربی آب‌شده را از زیر پوست خارج کند. بسیاری از افرادی که لیپوساکشن با لیزر را انتخاب می‌کنند، پس از عمل، نقاهت طولانی را تجربه نمی‌کنند به خصوص زمانی که محل انجام آن کوچک باشد.

بیشتر بخوانید: بوتاکس خط خنده و فواید و عوارض تزریق آن در ناحیه لب‌ها

اکثر پزشکان چند روز استراحت را قبل از بازگشت به کار و حدود 3 هفته قبل از شرکت در فعالیت‌های شدید توصیه می‌کنند. تورم، کبودی و درد بعد از لیپولیزر در مقایسه با لیپوساکشن معمولی کمتر است.

برای بسیاری از افراد، پوست شاید بعد از عمل سفت‌تر شود. این امر به آن دلیل است که لیزر درمانی می‌تواند تولید کلاژن را تقویت کند. گزارش انجمن جراحان پلاستیک آمریکا در سال 2017 اشاره می‌کند که همه انواع لیپوساکشن جزو 5 عمل جراحی زیبایی هستند که در سال 2016 و 2017 روی مردان و زنان در ایالات متحده انجام شده است.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس؛ ۱۲ نکته ضروری که باید بدانید

نکاتی در مورد روند انجام و مدت زمان لیپولیزر

در طول هر جلسه یک تکنسین، پدهای مجهز به دیودهای لیزر را مستقیما روی پوست قرار می‌دهد. انرژی لیزر به سلول‌های چربی نفوذ می‌کند و سوراخ‌های ریزی در غشای آن‌ها ایجاد می‌کند.

این کار باعث می‌شود که سلول‌های چربی اسیدهای چرب، گلیسرول و آب ذخیره‌شده خود را در بدن آزاد کنند و سپس کوچک شوند و به طور بالقوه منجر به از دست دادن وزن شود.

سپس بدن، محتویات سلول‌های چربی خارج‌شده را از طریق سیستم لنفاوی خارج می‌کند یا آن‌ها را برای انرژی می‌سوزاند. برای درک بهتر، سلول‌های چربی خود را به عنوان گروه‌هایی از انگورهای آبدار در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: کربوکسی تراپی راهی برای رهایی از چروک‌‎های پوستی

پرتو لیزر به سلول چربی می‌رسد و محتویات آن را کوچک می‌کند و آن انگور تبدیل به کشمش می‌شود. به طور متوسط، جلسات لیزر لیپو در هر ناحیه حدود یک ساعت طول می‌کشد. بسته به ناحیه‌ای که عمل را انجام می‌دهید شاید کمی بیشتر طول بکشد.

احتمالا در عرض یک هفته پس از جلسه، نتایج را مشاهده کنید اما نتایج به تدریج طی دو تا شش ماه ظاهر می‌شوند. شما باید با یک بار اقدام برای لیپوساکشن با لیزر، نتایج کامل را تجربه کنید.

بیشتر بخوانید: جراحی زاویه فک، چگونه با کمک پروتز خط فک داشته باشیم؟

نتایج لیپولیزر

اگر لیپولیزر را انتخاب کنید، تقریبا بلافاصله نتایج کاهش چربی را خواهید دید. پس از کاهش هرگونه کبودی یا تورم، نتایج بیشتر قابل مشاهده خواهد بود. در حالی که در هفته اول تغییراتی را خواهید دید، امکان دارد که تا شش ماه طول بکشد که نتایج کامل لیپوساکشن با لیزر را ببینید.

از آنجایی که لیپوساکشن با لیزر، سلول‌های چربی را از بین نمی‌برد بلکه آن‌ها را از محتویاتشان خالی می‌کند، سلول‌های چربی قادر به ذخیره مجدد چربی هستند.

یک رژیم غذایی متعادل تنها راه برای اطمینان از نتایج پایدار است. وقتی در خانه هستید، انتخاب‌های غذایی خوبی داشته باشید مثلا پروتئین بدون چربی بخورید.

از نوشیدنی‌های الکلی و شکر دوری کنید. کسانی که کالری بیشتری نسبت به کالری مصرفی خود دریافت می‌کنند، با گذشت زمان شاهد کاهش نتایج خواهند بود.

بیشتر بخوانید: علت کج شدن بینی بعد از عمل و علائم جابه‌جایی غضروف بینی

چه کسانی کاندیدای خوبی برای لیپولیزر هستند؟

برای لیپوساکشن با لیزر، بهترین کاندیداها کسانی هستند که از سلامت عمومی خوبی برخوردارند و به دنبال اصلاح فرم بدن خود هستند. لیپولیزر برای از بین بردن مقادیر زیادی چربی طراحی نشده است.

بیشتر بخوانید: عوارض جراحی بینی؛ از مشکلات تنفسی تا نیاز به جراحی ترمیمی

کاندیدای ایده‌آل برای لیپولیزر

افرادی که به لیپوساکشن با لیزر علاقه دارند باید سالم و نزدیک به وزن ایده‌آل خود باشند. لیپولیزر یک درمان یا جراحی کاهش وزن زیاد نیست، بنابراین اگر وزن بیش از حد دارید، احتمالا این روش برای شما مناسب نیست.

لیپوساکشن با لیزر برای هدف قرار دادن و حذف مناطق کوچکی از چربی اضافی در افراد سالم بسیار مناسب است. اگر باردار هستید، در دوران شیردهی قرار دارید یا قاعدگی شدید دارید، لیپولیزر را انجام ندهید. اشخاصی که شرایط زیر را تجربه می‌کنند نیز نباید لیپوساکشن با لیزر را انجام دهند.:

بیشتر بخوانید: پروتز چیست؟ انواع پروتز سینه، صورت، لب بر اساس جنس و ظاهر

  • افرادی که از ضربان‌ساز یا دفیبریلاتور استفاده می‌کنند
  • رشد غیرطبیعی بافت، مانند افراد مستعد ابتلا به اسکار کلوئید
  • لخته شدن خون
  • سرطان
  • بیماری‌های قلبی
  • دیابت وابسته به انسولین
  • بیماری کبد
  • اسکلروز چندگانه
  • افراد دارای ایمپلنت‌
  • بیماری عروقی

همچنین اگر اخیرا جراحی کرده‌اید یا داروهای ضد انعقاد مصرف می‌کنید، لیپولیزر استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: لیفت صورت با ۶ روش و فواید و عوارض هر کدام

دوره نقاهت بعد از لیپولیزر

در حالی که احتمال دارد بتوانید یک روز پس از درمان به سرکار خود بازگردید، پزشک ممکن است تا 4 روز استراحت را توصیه کند. پس از آن، باید سه هفته منتظر بمانید تا در فعالیت‌های پرتحرک شرکت کنید.

بیشتر بخوانید: لیپوساکشن و لاغری، فواید جراحی و عوارض احتمالی

عوارض احتمالی لیپولیزر

لیپولیزر برای کاهش چربی موضعی|سیوطب

خطرات و عوارض جانبی رایج لیزر لیپو شامل درد یا بی‌حسی در ناحیه درمان، ناراحتی و شلی یا تغییر رنگ پوست است. برخی از افراد پس از جلسه خود دچار سوزش زیر پوست می‌شوند.

اگر این دوره بیش از چند روز طول بکشد شاید نشانه تجمع مایع باشد که می‌تواند توسط پزشک معالجه شود. برخی افراد نیز ممکن است متوجه فرورفتگی یا برآمدگی بافت در ناحیه درمان شوند. این امر امکان دارد که یک نتیجه موقتی از تورم باشد. اگر پس از گذشت شش هفته از ناحیه درمان همچنان پوست شما مشکل داشت، با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: جراحی پلک یا بلفاروپلاستی چه عوارضی دارند؟

در موارد نادر، برخی افراد دچار عوارض زیر می‌شوند:

  • بافت اسکار زیر پوست
  • عفونت در محل مورد درمان
  • لخته شدن خون
  • نکروز پوست (مرگ بافت) در محل برش

بیشتر بخوانید: جراحی فک بالا و پایین و شرایط لازم برای عمل ارتوگناتیک

یادداشت پایانی

لیپولیزر یا لیپوساکشن با لیزر یک روش زیبایی کم تهاجمی است که از لیزر برای آب کردن چربی زیر پوست استفاده می‌کند. به این روش، لیزر لیپولیز نیز می‌گویند.

بدون ایجاد تغییرات سالم در رژیم غذایی و سبک زندگی بعد از لیپولیزر، احتمال دارد که به سادگی اضافه وزن بازگردد. لیپوساکشن با لیزر از لیزر برای برداشتن چربی زیر پوست استفاده می‌کند.

پزشک این روش را در مطب انجام خواهد داد. فرد در طول عمل هوشیار خواهد بود، بنابراین پزشک یک بی‌حس‌کننده موضعی را در ناحیه‌ای که لیزر وارد می‌شود، اعمال می‌کند. سپس یک برش کوچک در پوست ایجاد می‌کند که به لیزر اجازه ورود می‌دهد. نور متمرکز لیزر باعث ذوب شدن چربی از زیر پوست می‌شود. هنگامی که این کار کامل شد، پزشک یک لوله کوچک را در همان ناحیه قرار می‌دهد تا چربی مایع را بمکد.

سپس پزشک محل برش را بسته و می‌پوشاند. کل فرآیند لیپولیزر در هر ناحیه حدود یک ساعت طول می‌کشد. نتایج حاصل از لیپوساکشن با لیزر می‌تواند فوری باشد.

بیشتر بخوانید: بوتاکس چقدر ماندگار است و چه عوارضی دارد؟

هنگامی که تورم کاهش یافت، فرد باید متوجه تغییر در اندام خود شود. با این حال، تغییرات طولانی‌مدت ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل مشاهده شوند. بسیاری از افراد از نتایج لیپوساکشن با لیزر احساس رضایت می‌کنند به خصوص در مقایسه با سایر روش‌های حذف چربی.

به عنوان مثال، یک کارآزمایی نشان داد که 61٪ از افراد از نتایج لیپولیزر بسیار راضی بودند. در سوی دیگر، 55.5 درصد از افرادی که تحت لیپوساکشن سنتی (بدون لیزر) قرار گرفتند یا خنثی بودند یا از نتایج خود ناراضی بودند.

اگرچه زمان بهبودی لیپوساکشن با لیزر سریع‌تر از سایر روش‌ها است اما اکثر پزشکان همچنان به فرد توصیه می‌کنند که استراحت کند و از فعالیت‌هایی که می‌تواند ناحیه مورد درمان را تحت‌فشار قرار دهد، اجتناب کند.

این کار به جلوگیری از عوارضی مانند پاره شدن بخیه‌ها کمک می‌کند که می‌تواند زمان بهبودی پس از لیپولیزر را افزایش دهد. سپاس از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا