بیماریکلیه و مجاری ادراری

10 درمان خانگی نارسایی کلیه،نابودی تجمع سموم در بدن

درمان خانگی نارسایی کلیه پس از مشورت با پزشک می‌تواند به رفع اختلال فعالیت کلیه‌ها کمک کند. این درمان‌های خانگی امکان دارد به نابودی تجمع سموم در بدن یاری برسانند و از این حیث می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند.

به همین دلیل در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب می‌خواهیم به طور کامل به بررسی درمان خانگی نارسایی کلیه بپردازیم.

نارسایی کلیه چیست؟

آب زغال اخته برای درمان خانگی نارسایی کلیه|سیوطب

کلیه، دو عضو در طرفین بدن است و از تعداد فراوانی نفرون تشکیل شده که مواد شیمیایی و سموم را از بدن دفع و مواد غذایی را جذب می‌کنند.

وقتی اختلالی در فعالیت این نفرون‌ها ایجاد شود، شخص دچار نارسایی کلیه می‌شود. فشار خون بالا و دیابت نوع دوم می‌توانند انسان را مستعد ابتلا به نارسایی کلیه کنند.

میزان و کیفیت آب مصرفی، نداشتن فعالیت‌هایی مثل پیاده‌روی و ورزش، تغذیه نادرست و سبک زندگی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر احتمال ابتلای نارسایی کلیه هستند.

به زبان ساده، نارسایی کلیه یعنی اختلال در عملکرد کلیه و به حدی شایع است که در کشوری مثل آمریکا، حدود 20 میلیون نفر از آن رنج می‌برند.

در پی این عارضه، کلیه‌ها فاکتورهای زائد و مواد حاصل از متابولیت (مواد شرکت‌کننده در متابولیسم یا سوخت و ساز سلولی) را به درستی دفع نمی‌کنند.

حاصل چنین اختلال مزمنی در این عضو حیاتی بدن، تصفیه نشدن خون به درستی است. دقت کنید که درمان‌های گیاهی به دلیل طبیعی بودن، لزوما بی‌خطر نیستند.

پس بی‌گدار به آب نزنید، زیرا نمی‌توان بی‌محابا و بدون مشورت دست به خوددرمانی با داروها و مکمل‌های گیاهی و روش‌های خانگی پرداخت.

کاهش استفاده نمک، پتاسیم و پروتئین، مصرف گیاه قاصدک، آب جعفری، آب آلوئه‌ورا، آب زغال‌اخته، سرکه‌ سیب، دم‌نوش‌های گیاهی، آگتوسما زرشک یا بستن و گرم کردن کلیه از جمله روش‌هایی است که در عامه مردم به عنوان درمان خانگی نارسایی کلیه شناخته می‌شود.

در ادامه این مقاله می‌خواهیم ببینیم کدامیک از این انواع درمان خانگی نارسایی کلیه، واقعا کارساز خواهد بود.

باز هم تاکید می‌کنیم قبل از درمان خانگی نارسایی کلیه، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا همان‌طور که توضیح دادیم، کلیه عضو حیاتی بدن است و جای هیچ ریسکی در مورد سلامتی آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: بواسیر یا هموروئید، رگ‌های متورم شده دردناک راست روده

درمان خانگی نارسایی کلیه

آب جعفری برای درمان خانگی نارسایی کلیه|سیوطب

ممکن است اشخاص بتوانند از داروهای خانگی همراه با درمان دارویی تجویز شده برای کاهش برخی علائم و بهبود سلامت کلیه و مجاری ادراری استفاده کنند؛ اما نباید خود را به تنهایی تحت درمان خانگی نارسایی کلیه قرار بدهند.

برخی از افراد ترجیح می‌دهند که روش‌های پزشکی را با داروهای خانگی یا داروهای جایگزین، درمان کنند. به دلیل جدی بودن عفونت‌های کلیه، مهم است که فقط به درمان‌های خانگی اعتنا نکنید.

آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی را که پزشک به شما می‌دهد مصرف کنید و از داروهای خانگی برای کمک به کاهش علائم یا درد سود ببرید.

همچنین می‌توانید از داروهای خانگی برای جلوگیری از عفونت‌های ادراری و بهبود عملکرد کلیه استفاده کرد. روش‌های زیر برای درمان خانگی نارسایی کلیه توصیه می‌شود:

بیشتر بخوانید: انواع سنگ کلیه به همراه علائم، تشخیص، درمان

1. مقدار زیادی آب بنوشید

نوشیدن آب زیاد می‌تواند به دفع باکتری‌ها از بدن یاری رسانده و به از بین بردن سریع عفونت کمک کند. این روش همچنین می‌تواند بر پاکسازی کل سیستم ادراری تاثرگذار باشد.

نوشیدن آب زیاد همچنین می‌تواند برای پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری که می‌تواند منجر به عفونت کلیه شود، مفید باشد. بنابراین حفظ این روند، تمرین خوبی است. سعی کنید روزانه حداقل هشت لیوان مایعات بنوشید.

بیشتر بخوانید: سنگ مثانه چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟ + راه‌های درمان

2. آب زغال اخته بنوشید

آب زغال اخته از دیرباز به عنوان درمانی برای نارسایی کلیه و عفونت مثانه استفاده می‌شود. شواهدی وجود دارد که نوشیدن آب زغال اخته ممکن است به عفونت ادراری در برخی افراد کمک یا از آن جلوگیری کند.

بسیاری از مردم، طعم لذیذ آب زغال اخته را به آب ترجیح می‌دهند و همان طعم موجب می‌شود تا بیشتر بنوشند.

دقت کنید که آب زغال اخته طبیعی مفید است نه آن نوشیدنی که پر از شیرین‌کننده‌های اضافه شده باشد.

بیشتر بخوانید: درمان سنگ کیسه صفرا بدون عمل

3. از مصرف الکل و قهوه خودداری کنید

مهم‌ترین نقش کلیه‌ها تصفیه کردن مواد مضر و سموم است و الکل و کافئین می‌توانند به حجم کار کلیه‌ها بیفزایند.

این امر ممکن است روند بهبود عفونت را مختل کند. الکل و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز نباید با هم مخلوط شوند، بنابراین به همین دلیل در طول درمان، مصرف الکل خطرناک است.

بیشتر بخوانید :جراحی سرطان معده؛ درمان بیماری که اغلب دیر تشخیص داده می‌شود

4. محصولات پروبیوتیک مصرف کنید

پروبیوتیک‌ها در درمان عفونت کلیه دو فایده بزرگ دارند. اولین مورد این است که آن‌ها به باکتری‌های سالم بدن کمک می‌کنند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پروبیوتیک‌ها می‌توانند بر کاهش اسهال مرتبط با آنتی‌بیوتیک در بیماران تاثیرگذار باشند.

تهیه محصولات پروبیوتیک‌ کار دشواری نیست و می‌توانید آن‌ها را در فروشگاه مواد غذایی محلی خود یا به صورت آنلاین تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: درمان زخم معده؛ درمان دیرهنگام مساوی با جراحی

5. ویتامین C به میزان مناسب

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به محافظت از بافت‌های بدن مقابل استرس اکسیداتیو کمک می‌کند و می‌تواند بر درمان خانگی نارسایی کلیه موثر باشد.

همچنین تحقیقات قدیمی‌تری مبتنی بر آزمایش روی حیوانات در سال 2003 و 2011 وجود دارد که نشان می‌دهد ویتامین C می‌تواند از ایجاد زخم کلیه در طول عفونت حاد کلیه جلوگیری کرده و آنزیم‌های درون کلیه‌ها را تقویت کند.

می‌توان مکمل‌های ویتامین C را مصرف کرد یا غذاهای غنی از این ماده مغذی را به کار گرفت.

بیشتر بخوانید: درمان کبد چرب با روش پزشکی و خانگی و تغییر سبک زندگی

6. آب جعفری را امتحان کنید

آب جعفری یک ادرارآور غنی از مواد مغذی است که می‌تواند دفعات و مقدار ادرار را افزایش دهد. این امر می‌تواند به دفع سریع‌تر باکتری‌ها در کلیه‌ها کمک کند و حتی آنتی‌بیوتیک‌ها را موثرتر کند.

اگر طعم جعفری را به طور کامل دوست ندارید، می‌توانید آن را با میوه‌هایی با طعم بهتر، از جمله زغال اخته به شکل اسموتی مخلوط کنید تا بهترین نتیجه را داشته باشید.

بیشتر بخوانید :ریحان، ریحان مقدس، ریحان تایلندی و تمامی خواص جادویی این گیاهان

7. سیب و آب سیب مصرف کنید

سیب دارای مواد مغذی است. محتوای اسیدی بالای آن‌ها ممکن است به کلیه‌ها کمک کند تا اسیدیته ادرار را حفظ کنند و احتمالا رشد بیشتر باکتری‌ها را مهار کنند.

آن‌ها همچنین دارای خواص ضدالتهابی هستند که امکان دارد در کمک به بهبود کلیه‌ها پس از عفونت مفید باشند.

بیشتر بخوانید: خواص سرکه سیب و راه‌های بهره بردن از این خواص

8. نمک اپسوم

نمک اپسوم (منیزیم سولفات) و آب گرم می‌توانند درد را کاهش دهند. این امر می‌تواند در زمانی که منتظر اثرگذاری آنتی‌بیوتیک‌ها هستید، عوارض جانبی ناراحت‌کننده عفونت کلیه را کمی قابل تحمل‌تر کند.

از آنجایی که درد شکم گاهی عوارض مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین عفونت کلیه است، نمک اپسوم می‌تواند حتی پس از رفع علائم عفونت کلیه نیز کمک کننده باشد.

بیشتر بخوانید: خواص نمک دریا چیست؟ 10 خاصیت نمک دریا برای سلامتی بدن

9. مصرف مسکن‌ها به جز آسپرین

مسکن‌ها به جز آسپرین می‌توانند به تسکین ناراحتی کمک کنند. ایبوپروفن و استامینوفن به کاهش تب‌های ناشی از عفونت کمک می‌کنند.

با این حال، توجه داشته باشید که اگر در نتیجه عفونت کلیه دچار اختلال عملکرد کلیه یا آسیب حاد کلیه هستید، مهم است که از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، اجتناب کنید.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی مسمومیت غذایی؛ درمان به راحتی ابتلا

10. کلیه خود را گرم نگه دارید

پیش از آغاز مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، می‌توانید از گرمادرمانی برای کاهش درد استفاده کنید. یک کیسه آب گرم را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و هر بار حدود 20 دقیقه روی آن نگه دارید.

بیشتر بخوانید :سرطان معده، علائم، تشخیص و هفت نوع درمان استاندارد

بررسی دو ابهام در مورد درمان خانگی نارسایی کلیه

سرکه سیب یکی از محبوب‌ترین درمان‌های خانگی است، صرف نظر از اینکه چه نوع بیماری را می‌خواهید درمان کنید.

برخی از سرکه سیب به دلیل خواص ضدباکتریایی آن به عنوان دارویی برای عفونت‌های کلیه نیز یاد می‌کنند. همان‌طور که گفته شد، هیچ مدرک یا تحقیقی در دسترس نیست که این روش را تایید کند.

جوش شیرین هم گاهی اوقات به عنوان یک درمان خانگی برای عفونت کلیه استفاده می‌‎شود. برخی معتقدند که جوش شیرین می‌تواند با کمک به تصفیه بهتر کلیه، ‌به سم‌زدایی آن‌ها کمک کند. هیچ مدرکی برای حمایت از این موضوع وجود ندارد.

برعکس، حتی ممکن است تلاش برای استفاده از جوش شیرین برای این منظور خطرناک باشد. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که استفاده نادرست از جوش شیرین در واقع منجر به بستری شدن در بیمارستان برای برخی افراد به دلیل عدم تعادل الکترولیت، اختلال تنفسی و آلکالوز متابولیک شده است.

بیشتر بخوانید: آلودگی‌ هوا و بیماری‌ ها، کدام بیماری‌ها در کمین هستند؟

چگونه خطر ابتلا به عفونت کلیه را کاهش دهیم؟

هر کسی ممکن است به عفونت کلیه مبتلا شود. با این حال از آنجایی که نارسایی کلیه می‌تواند به عفونت کلیه تبدیل شود، می‌توانید با کاهش خطر نارسایی کلیه، خطر عفونت را هم کاهش دهید. نکاتی برای کاهش خطر نارسایی کلیه عبارت‌اند از:

  • نوشیدن مایعات زیاد
  • شستشو آلت تناسلی از سمت جلو به عقب
  • اجتناب از نگه داشتن ادرار
  • ادرار کردن بلافاصله بعد از رابطه جنسی
  • زنان از محصولات معطر، پدها یا تامپون‌ها در ناحیه واژن استفاده نکنند
  • مصرف مکمل‌های پروبیوتیک

عفونت کلیه یک بیماری جدی است که نیاز به درمان سریع با آنتی بیوتیک‌های تجویز شده توسط متخصص دارد. داروهای خانگی را می‌توان به عنوان یک درمان مکمل برای کمک به کاهش علائم دیگر استفاده کرد.

قبل از استفاده از درمان خانگی نارسایی کلیه با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که با درمان شما تداخلی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: هپاتیت ب و مرگ خاموش

سخن آخر در ارتباط با درمان خانگی نارسایی کلیه

ممکن است پزشک شما را تحت رژیم غذایی خاصی قرار دهد که سدیم، پروتئین، پتاسیم و فسفات کمتری دارد.

این رژیم غذایی به شما کمک می کند، زیرا اگر کلیه‌های شما آسیب ببینند، خارج کردن این مواد مغذی از خون برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود.

رژیم غذایی خاص به این معنی است که کلیه‌های شما مجبور نیستند به سختی کار کنند. همچنین ممکن است محدودیت‌هایی در مورد میزان آب موجود در غذاهایی که می‌خورید و میزان نوشیدنی‌هایتان وجود داشته باشد.

یک متخصص رژیم غذایی، می‌تواند کمک کند. پزشک شما را به یک متخصص معتبر ارجاع می‌دهد. همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مقادیر خاصی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین D را مصرف کنید.

اگر دیابت یا فشار خون بالا دارید، در صورت داشتن یکی یا هر دوی این بیماری‌ها و همچنین بیماری کلیوی، باید توصیه‌های رژیم غذایی پزشک خود را دنبال کنید.

کاهش مصرف نمک برای درمان خانگی نارسایی کلیه|سیوطب

در مورد دیابت، انتخاب صحیح مواد غذایی مهم است تا سطح قند خون شما در طول روز تحت کنترل بماند. اگر فشار خون بالا دارید، ممکن است برای کنترل آن به یک رژیم غذایی کم نمک نیاز داشته باشید. کاهش مصرف نمک به طور کلی برای سلامت کلیه‌ها مفید است.

در این مقاله 10 درمان خانگی نارسایی کلیه را به شما معرفی کردیم تا بعد از مشورت با پزشک و در کنار سایر درمان‌ها آن را دنبال کنید.

درمان خانگی نارسایی کلیه به این معنی نیست که خوددرمانی می‌تواند در مورد این عارضه خطرناک به تنهایی تاثیرگذار باشد.

این پزشک است که باید نوع درمان را تشخیص دهد و برای درمان خانگی نارسایی کلیه فقط به توصیه‌های اشخاص مختلف اطراف خود بسنده نکنید.

منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا