بیماریگوش و حلق و بینی

5 قرص آبریزش بینی؛ سریعترین راه برای جلوگیری از آبریزش بینی چیست؟

فهرست محتوا نمایش

قرص آبریزش بینی و درمان‌های خانگی بسیاری در دسترس است که به عنوان رایج‌ترین روش‌ها برای تسکین آبریزش بینی بدون استفاده از دارو شناخته می‌شوند. هیچ یک از این روش‌ها برای درمان یا خلاص شدن از شر علت اصلی آبریزش بینی یعنی سرماخوردگی، عفونت‌های ویروسی یا آلرژی طراحی نشده‌اند. آن‌ها فقط رویکرد آرامش‌بخشی دارند و به عنوان دارو برای آبریزش بینی تجویز شده‌اند، در صورتی که برای رفع آبریزش باید سراغ درمان‌های مستقیم‌تری رفت.

موارد زیادی باعث آبریزش بینی (رینوره) خواهد شد. علل حاد (ناگهانی و کوتاه مدت) عبارتند از ویروس‌ها، هوای سرد، سینوزیت، برخی غذاها، ورزش و داروها. علل مزمن (طولانی یا عودکننده) نیز آلرژی، هورمون‌ها و پولیپ بینی را شامل می‌شود. این مقاله از مجله سلامت سیوطب به درمان‌ خانگی آبریزش بینی و داروهایی می‌پردازد که واکنش دفاعی بدن را متوقف می‌سازند.

آبریزش بینی یا رینوره چیست؟

آناتومی بینی و سینوس‌ها که نیاز به قرص آبریزش بینی دارند برای درمان مخاط اضافی|سیوطب

مخاطی که از بینی چکه می‌کند یا بیرون می‌آید ممکن است ناشی از دمای هوای بیرون، سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژی باشد. هنگامی‌که یک ویروس سرماخوردگی یا یک آلرژن مانند گرده یا گرد و غبار برای اولین بار وارد بدن می‌شود، پوشش بینی و سینوس‌ها تحریک و بینی مخاط شفاف تولید می‌کند. این مخاط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا آلرژن‌ها را به دام می‌اندازد و آن‌ها را از بینی و سینوس‌ها خارج می‌کند.

پس از دو یا سه روز، مخاط ممکن است تغییر رنگ دهد و سفید یا زرد شود. گاهی مخاط نیز ممکن است به رنگ سبز تبدیل شود. همه این‌ها طبیعی است و به معنای وجود عفونت نیست.

بیشتر بخوانید: بهترین راه قطع آبریزش بینی، درمان آبریزش بینی 

بهترین قرص ضد آبریزش بینی؛ برای آبریزش بینی چه قرصی خوبه؟

برای آبریزش بینی داروهای مختلفی استفاده می‌شود که برخی از آن‌ها به صورت قرص هستند. مصرف قرص آبریزش بینی بزرگسالان برای کودکان مجاز نیست. پس داروهایی که در ادامه معرفی می‌شود را بدون مشورت با پزشک به کودکان خود ندهید.

1. معرفی بهترین قرص سرماخوردگی و آبریزش بینی؛ سیتریزین اسم قرص آبریزش

سیتریزین نوعی آنتی هیستامین است که برای از بین بردن علائم آلرژی‌های فصلی استفاده می‌شود. این دارو به صورت شربت برای کودکان موجود است، اما مصرف قرص آن برای کودکان بدون تجویز پزشک مجاز نیست.

می‌توان گفت که قرص سیتریزین بهترین دارو برای قطع مخاط بینی است. در مورد مصرف این دارو باید اضافه کنیم که بهتر است صبح مصرف شود. همچنین مصرف آن دارای عوارضی از جمله خواب آلودگی، خستگی مفرط، دل ردد و اسهال است.

2. قرص آبریزش بینی لوراتادین؛ قرص برای آبریزش بینی سرماخوردگی

لوراتادین یکی دیگر از داروهای آنتی هیستامینی است که برای رفع علائم حساسیت مانند خارش، آبریزش بینی و چشم عالی است. از عوارض ناشی از مصرف لوراتادین می‌توان به سردرد، خستگی، استفراغ و خشکی دهان اشاره کرد.

3. قرص آبریزش بینی آنتی هیستامین فکسوفنادین؛ بهترین قرص آبریزش بینی سرماخوردگی و آلرژی

فکسوفنادین آنتی هسیتامین دیگری است که با نام تجاری تلفست در بازار شناخته می‌شود. این دارو ضد حساسیت قوی اثرات خواب آلودگی ایجاد نمی‌کند و تاثیر طولانی‌تری دارد. مصرف این دارو برای کودکان زیر 12 سال ممنوع است.

4. قرص لووستیریزین؛ برای آبریزش بینی چه قرصی خوبه؟

لووستیریزین بهترین قرص برای آبریزش بینی|سیوطب

این داروی آنتی هیستامینی نیز به عنوان قرص جلوگیری از آبریزش بینی استفاده می‌شود. زیرا علائم آلرژی مانند آبریزش چشم و بینی، عطسه و خارش را تسکین می‌دهد. لووستیریزین به صورت شربت نیز موجود است که از آن برای کودکان با تجویز پزشک می‌توان استفاده کرد. 

5. نئوتادین قرص برای ابریزیش شدید بینی؛ بهترین قرص جلوگیری از آبریزش بینی

نئوتادین از جمله آنتی هیستامین‌های با عوارض جانبی کم مانند کاهش اثرات خواب آلودگی است. این دارو در کوتاه‌ترین زمان علائم ناشی از آلرژی مانند آبریزش بینی را از بین خواهد بود.

تهیه نئوتادین بدون نسخه پزشک برای بزرگسالان ممکن است. اما مصرف برای کودکان به تجویز پزشک نیاز دارد.

برای آبریزش بینی چی خوبه؟ 8 درمان خانگی آبریزش بینی را بدانید 

آبریزش بینی به خودی خود معمولا دلیلی برای نگرانی نیست. راه‌های مختلفی برای مدیریت آبریزش بینی در خانه وجود دارد که فرد را از مصرف قرص آبریزش بینی بی‌نیاز خواهد کرد. برای آبریزش چی خوبه و درمان آبریزش بینی چگونه در خانه انجام می‌گیرد؟ برخی درمان‌های خانگی ممکن است به درمان آبریزش بینی کمک کنند:

بیشتر بخوانید: ۱۳ درمان خانگی سینوزیت با روش‌های ساده و کم هزینه؛ از عنبر نسارا تا پیاز 

1. درمان آبریزش بینی با نوشیدن مایعات فراوان

در صورت داشتن علائم احتقان بینی، نوشیدن مایعات و هیدراته ماندن در هنگام مواجهه با آبریزش بینی مفید به نظر می‌رسد. مصرف مایعات، مخاط موجود در سینوس‌ها را رقیق و به تسریع در دفع آن کمک می‌کند. از نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و مایعات الکل‌دار پرهیز شود چون موجب کم آبی بدن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی خلط گلو با ۹ ماده غذایی از زنجبیل تا زردچوبه 

2. کنترل آبریزش بینی با چای داغ

نوشیدنی‌های گرم مانند چای گاهی مفیدتر از نوشیدنی‌های سرد هستند؛ چون گرما و بخار آن‌ها به باز کردن و رفع احتقان راه‌های هوایی کمک می‌کند. برخی از دمنوش‌ها حاوی گیاهانی با عملکرد ضد احتقان خفیف هستند. از دمنوش حاوی گیاهان ضد التهاب و آنتی هیستامین مانند بابونه، زنجبیل، نعناع یا گزنه استفاده کنید. یک فنجان چای گیاهی داغ (ترجیحا بدون کافئین) آماده و بخار آن را قبل از نوشیدن استنشاق کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۴ درمان عطسه به روش خانگی و بدون عوارض و کم هزینه 

3. جلوگیری از آبریزش بینی با رطوبت‌ساز

براساس مطالعه‌ای که در سال 2019 انجام شد، استنشاق بخار گرم از یک مرطوب‌کننده به طور قابل توجهی تجمع مخاط ناشی از رینیت آلرژیک را بهبود می‌بخشد. به این ترتیب نیاز افراد برای استفاده از قرص آبریزش بینی برطرف خواهد شد.

مطالعه‌ای در سال 2015 روی افراد مبتلا به سرماخوردگی نشان داد که استفاده از استنشاق بخار برای درمان آبریزش بینی در سرماخوردگی کاملا مؤثر عمل می‌کند و زمان بهبودی بیماری را تا حدود یک هفته در مقایسه با عدم استنشاق بخار کاهش می‌دهد.

مرطوب کننده‌ها با تبدیل آب به بخار برای مرطوب کردن هوای خشک کار می‌کنند. هنگامی‌که رطوبت را تنفس می‌کنید، به رقیق شدن و خارج شدن مخاط و تسکین سینوس‌های تحریک شده کمک می‌کند.

نکته مهم هنگام استفاده کردن از رطوبت‌ساز، تمیز کردن آن است. عدم نظافت درست، رطوبت‌ساز را به محل پرورش میکروارگانیسم‌هایی مانند کپک و باکتری تبدیل خواهد کرد که به تشدید مشکلات سینوسی می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ علت آبریزش چشم همراه با روش‌های درمان سرازیر شدن اشک 

4. رفع آبریزش بینی به کمک بخار صورت

فردی در حال بخور گرفتن به جای استفاده از قرص آبریزش بینی|سیوطب

مانند یک مرطوب‌کننده یا یک فنجان چای داغ، بخار صورت نیز به شل شدن مخاط و درمان سریع آبریزش بینی کمک می‌کند.

آب را در یک ظرف جوشانده و صورت خود را با کمی فاصله، هر 5 دقیقه یک بار روی آن بگیرید. چشمان خود را بسته و از طریق بینی نفس عمیق بکشید. این فرآیند را دو یا سه بار در روز تکرار کنید. اضافه کردن چند قطره اسانس ضد احتقان به آب بخار صورت، روند رفع آبریزش بینی را سریع‌تر خواهد کرد.

اسانس‌های اکالیپتوس، نعناع فلفلی، کاج، رزماری، مریم گلی، نعناع، ​​درخت چای و آویشن گزینه‌های عالی هستند و فرد را از استفاده قرص آبریزش بینی بی نیاز خواهد کرد. ‌ترکیبات موجود در این گیاهان (مانند منتول و تیمول) در بسیاری از داروهای ضداحتقان بدون نسخه (OTC) نیز یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک در سنین مختلف با ۵ روش عالی و کاربردی 

5. دوش آب گرم و نقش آن در رفع آبریزش بینی

اگر دنبال درمان سریع آبریزش بینی هستید حتما دوش آب گرم را امتحان کنید. مانند مرطوب‌کننده‌ها و بخار صورت، بخار حمام داغ نیز به کاهش آبریزش و گرفتگی بینی کمک قابل توجهی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: سرماخوردگی کودکان؛ چرا بچه ها بیشتر مریض می‌شوند؟ 

6. کنترل آبریزش بینی به کمک گلدان نتی

استفاده از گلدان نتی برای شستشوی بینی رویکردی رایج برای مشکلات سینوسی مانند آبریزش است. گلدان‌های نتی ظروف کوچک قوری مانند هستند. محلول آب نمک گرم را به گلدان اضافه و به کمک آن محلول را از یک سوراخ بینی وارد کنید و از سوراخ دیگر بیرون بریزید. این کار سینوس‌ها را کاملا شستشو می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان سرماخوردگی با داروهای سنتی چینی 

7. کنترل آبریزش بینی با خودداری از خوردن غذاهای تند

غذاهای تند آبریزش بینی را سرعت می‌بخشند. در صورت داشتن احتقان بینی خوردن غذاهای تند به رفع آن کمک خواهد کرد. ادویه‌های تندی مانند فلفل کاین، فلفل شبح،‌ واسابی،‌ ترب کوهی یا زنجبیل گزینه‌هایی عالی هستند. این ادویه‌ها در عین حال که هنگام خوردن، مولدی برای گرما به شمار می‌روند، راه‌های هوایی بدن را گشاد می‌کنند و مشکلات سینوسی را نیز برطرف می‌سازند.

بیشتر بخوانید: گلودرد کودکان را جدی بگیرید |سرماخوردگی یا کووید ۱۹ 

8. کپسایسین و نقش آن در رفع آبریزش بینی

ماده شیمیایی است که فلفل چیلی را تند می‌کند. کپسایسین برای درمان درد عصبی و پسوریازیس استفاده می‌شود، اما اگر آن را روی بینی خود بمالید، به جلوگیری از آبریزش بینی ناشی از احتقان کمک می‌کند. چندین مطالعه نشان داده که کپسایسین در درمان آبریزش بینی موثرتر از داروی OTC بودزونید است.

بیشتر بخوانید: ترشحات پشت حلق و علل آن؛ از سرماخوردگی و آنفولانزا تا آلرژی و عفونت سینوسی 

درمان دارویی آبریزش بینی؛ داروی ضد عطسه و آبریزش بینی

برای آبریزش بینی چی خوبه؟جواب قرص آستلین که آنتی هیستامین است|سیوطب

چندین دارو به رفع آبریزش بینی کمک می‌کنند. هنگام استفاده از این داروها، دانستن اینکه چه چیزی باعث آبریزش بینی شده ضروری به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: سینوزیت مزمن؛ علائم، تشخیص و راهکارهای خانگی برای درمان 

اسپری بینی یا قرص آبریزش بینی، کدام بهتر است؟

انواع مختلف اسپری بینی به رفع آبریزش بینی کمک می‌کنند. انتخاب اسپری گاهی به آزمایش نیاز دارد. انواع اسپری‌هایی که به جای قرص آبریزش بینی به کار می‌روند عبارتند از:

  • اسپری بینی سالین برای قرص آبریزش بینی
  • استروئیدهای موضعی بینی، مانند ناسونکس و فلوناز
  • آنتی هیستامین‌های موضعی بینی، از جمله آستلین و آسپرو و پاتاناز
  • آنتی کولینرژیک‌های موضعی بینی، مانند آتروونت بینی
  • تثبیت‌کننده‌های موضعی ماست سل بینی، مانند کرومولین

بیشتر بخوانید: ۱۱ خواص شلغم از تسکین علائم سرماخوردگی تا پیشگیری از سرطان 

 قرص آبریزش بینی بزرگسالان و داروهای OTC؛ قرص ابریزش بینی اسمش چیست؟

داروهای ضد احتقان، مانند سودافد (شبه‌افدرین) برای از بین بردن احتقان مصرف می‌شوند. قرص آبریزش بینی بزرگسالان معمولا آنتی هیستامین‌ها هستند، مانند دیفن هیدرامین، لوراتادین و ستیریزین که از تولید هیستامین برای تسکین آلرژی جلوگیری می‌کنند.

مسکن‌های درد، مانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا آسپرین، مستقیما به آبریزش بینی کمک نمی‌کنند. آن‌ها به تسکین درد ناشی از بیماری به وجود آورنده آبریزش بینی کمک خواهند کرد و به عنوان قرص آبریزش بینی تجویز نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: عطسه پشت سر هم؛ وقتی پدیده‌ای مفید، دردسرساز می‌شود! 

یادداشت پایانی درباره قرص آبریزش بینی

بسیاری از عوامل باعث آبریزش بینی می‌شوند، از جمله آلرژی، ویروس‌ها و هوای سرد. اغلب آبریزش بینی نیازی به درمان ندارد. با این حال، ممکن است از برخی اقدامات خانگی مانند بخار، کمپرس گرم و نوشیدنی‌های گرم به جای قرص آبریزش بینی استفاده شود. اسپری‌های بینی و داروهای OTC به عنوان قرص آبریزش بینی نیز نقش موثری در رفع آن دارند.

اگر شخصی اغلب دچار آبریزش بینی می‌شود، بهتر است که به دنبال نظر پزشکی باشد؛ زیرا رینیت مزمن زندگی را مختل و عفونت ایجاد می‌کند. گاهی فرد مبتلا به آلرژی است که با تشخیص صحیح آن چه با قرص آبریزش بینی چه با روش‌های خانگی کنترل می‌گردد.

سوالات متداول درباره قرص آبریزش بینی

1. سریعترین راه برای جلوگیری از آبریزش بینی چیست؟

متأسفانه هیچ راه واحدی برای توقف کامل آبریزش بینی وجود ندارد. استنشاق بخار، داروهای ضداحتقان و آنتی هیستامین‌ها اصلی‌ترین‌ها برای کمک به شمار می‌روند.

2. چرا آبریزش بینی قطع نمی‌شود؟

آبریزش بینی علل متفاوتی دارد، از جمله آلرژی، بیماری، هوای سرد، ورزش و برخی غذاها. آبریزش بینی در مراحل اولیه بیماری بسیار زیاد است. با آلرژی‌های کنترل نشده، آبریزش بینی ادامه می‌یابد؛ به خصوص اگر فرد به طور مداوم در معرض یک آلرژن قرار داشته باشد.

3. چه زمانی باید برای آبریزش بینی به پزشک مراجعه کنم؟

اگر آبریزش بینی بیش از 10 روز طول بکشد، بدتر شود و‌ ترشحات بینی غلیظ و تیره رنگ باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.

4. برای آبریزش بینی چه قرصی بخوریم؟

نوع قرص آبریزش بینی به علت آن بستگی دارد. اگر علت آلرژی باشد، مصرف آنتی هیستامین‌ها مفید است. در صورتی که علت بیماری دیگری است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع
verywellhealth.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا