مسائل جنسیناهنجاری جنسی

میل جنسی به کودکان+9 پیامدجبران ناپذیر آزار جنسی برای کودکان

میل جنسی به کودکان یا پدوفیلی از معدود اختلالات روانپزشکی شناخته شده برای عموم مردم است. پدوفیلی یا بچه‌خواهی در دسته اختلالات روانی به عنوان پارافیلیا طبقه‌بندی می‌گردد که با میل جنسی به کودکان پیش از بلوغ خود را نشان می‌دهد.

اگرچه بیماران مبتلا به تمایلات بچه‌خواهی ‌معمولا توسط متخصصان اختلالات جنسی ویزیت می‌شوند، اما بسیاری از پزشکان دیگر نیز ‌با چنین بیمارانی روبرو خواهند شد.

این مقاله از مجله سلامت سیوطب مروری کلی بر میل جنسی به کودکان و آسیب‌شناسی روانی پدوفیلی ارائه می‌دهد تا افراد آمادگی بیشتری برای ارزیابی و ‌تصمیم‌گیری در مورد دوره درمانی مناسب داشته باشند. علاوه بر این، درک بهتر افرادی که از نظر جنسی به کودکان جذب می‌شوند، برای محافظت در برابر اثرات مخرب سوءاستفاده جنسی در دوران کودکی بسیار مهم است.

پدوفیلی یا میل جنسی به کودکان چیست؟

فرد میانسالی که میل جنسی به کودکان دارد|سیوطب

میل جنسی به کودکان یا اختلال پدوفیلیک که به نام بچه‌خواهی نیز شناخته می‌شود، معرف رفتار و میل جنسی به کودکان ‌13 سال یا کمتر است. پدوفیل‌ کسی است که جذب پسران یا دختران جوان می‌شود و معمولا افراد زیر سن قانونی را برای ارضای جنسی شکار می‌کند. بچه خواه امکان دارد فقط جذب کودکان و یا علاوه بر کودکان جذب بزرگسالان نیز بشود.

پزشکان بچه‌خواهی را زمانی تشخیص می‌دهند که افراد به دلیل میل جنسی به کودکان یا زمانی که به خواسته‌هایشان عمل کرده‌اند، به شدت احساس ناراحتی می‌کنند.

پدوفیلیا نوعی ناهنجاری جنسی است که به عنوان یک بیماری روانی طبقه‌بندی می‌شود. اعمالی که توسط پدوفیلیا انجام می‌شود یکی از جدی‌ترین جرایم جنسی به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اختلال جنسی پیر دوستی و ۵ عامل اصلی ایجاد این انحراف جنسی

دو نوع متمایز از کودکانی که هدف افراد بچه خواه قرار می‌گیرند عبارتند از:

خردسالان نابالغ

در اصطلاح پزشکی، افرادی که افراد زیر سن 12 تا 15 سال را هدف قرار می‌دهند، هیبوفیل محسوب می‌شوند، اما قانون ‌آن‌ها را پدوفیل می‌داند.

کودکان پیش از بلوغ

برخی از مبتلایان به بچه‌خواهی با تماس جنسی کودکان زیر 12 سال برانگیخته می‌شوند. چنین مواردی ‌معمولا تحت قوانین قضایی بسیار جدی‌تر قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید: اعتیاد به پورنوگرافی و ۵ اثر مخرب آن که زندگی شما را مختل می‌کند

مشخصات یک پدوفیل چیست؟

فرد میانسالی که میل جنسی به کودکان دارد و با چند نوجوان در حال خوشگذرانی است|سیوطب

غیرممکن به نظر می‌رسد که از ظاهر فردی تشخیص داد که آیا فرد پدوفیل است یا خیر. حقیقت این است که پدوفیل‌ها مانند بقیه به نظر می‌رسند و هیچ ویژگی قابل مشاهده‌ای ندارند. ویژگی‌های خاصی نشانه‌هایی از پدوفیل بودن یک فرد را نمایان می‌کند.

بیشتر بخوانید: تن مالی یا پارافیلیا و ۸ نوع خطرناک این انحراف جنسی

این ویژگی‌ها با استفاده از پروفایل‌های مجرمانه تعریف شده‌اند، بنابراین فقط رفتار پدوفیل‌هایی را منعکس می‌کند که دستگیر، محاکمه و محکوم شده‌اند. شواهد جنایی نشان می‌دهد که پدوفیل‌ها عبارتند از:

  • غالبا مرد
  • به طور کلی بالای 30
  • اغلب مجرد
  • فاقد دوستان مناسب سن خود

این بدان معنا نیست که همه مردان مجرد بالای 30 سال به صورت بالقوه میل جنسی به کودکان دارند. رفتار یک پدوفیل، شاخص‌های قابل اعتمادتر و مستندتری دارد.

بیشتر بخوانید: بدن نمایی چیست؟ نگاهی به اختلالی جدی به نام عورت نمایی

عواقب آزار جنسی برای کودکان چیست؟

کودکی که به دلیل تجاوز بیمار مبتلا به میل جنسی به کودکان دچار افسردگی شده است|سیوطب

تجربه سوءاستفاده جنسی از کودک بر نحوه تفکر، رفتار و احساس او در طول زندگی ‌تاثیر می‌گذارد و منجر به پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت سلامت جسمی، روانی، رفتاری و مسائل جنسی او خواهد شد.

نمونه‌هایی از پیامدهای سلامت جسمانی عبارتند از:

  • عفونت‌های مقاربتی (STIs)
  • صدمات جسمی
  • شرایط مزمن بعدی مانند بیماری قلبی، چاقی و سرطان

بیشتر بخوانید: سادیسم چیست و سادیست کیست؟

نمونه‌هایی از پیامدهای روانی میل جنسی به کودکان عبارتند از:

  • افسردگی
  • علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

نمونه‌هایی از پیامدهای رفتاری عبارتند از:

  • استفاده از مواد، از جمله سوءمصرف مواد افیونی
  • رفتارهای جنسی پرخطر، به معنای میل جنسی به کودکان و رابطه جنسی با چندین شریک یا رفتارهایی که می‌تواند منجر به بارداری و بیماری‌های مقاربتی شود
  • افزایش خطر ارتکاب خشونت جنسی
  • افزایش خطر خودکشی یا اقدام به خودکشی

بیشتر بخوانید: مازوخیسم به چه معناست و به چه کسانی مازوخیست می‌گویند؟

تجربه سوءاستفاده جنسی از کودکان، خطر قربانی شدن فرد در آینده را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، مطالعات اخیر نشان داده است: زنانی که در معرض سوء استفاده جنسی در کودکی قرار می‌گیرند، حدودا 13 برابر بیشتر از افرادی هستند که در معرض قربانی شدن خشونت جنسی در بزرگسالی قرار می‌گیرند. افرادی که آزار جنسی کودکی را تجربه کرده‌اند، دو برابر بیشتر در معرض خطر خشونت غیر جنسی از شریک جنسی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: ۷ درمان خانگی زگیل دهانی، با ساده‌ترین مواد از سیر تا زردچوبه

میل جنسی به کودکان در بین مردان یا زنان شایع‌تر است؟

پدوفیل‌ها جذب پسرها و دخترهای جوان یا هر دو می‌شوند. اینکه دختران یا پسران بیشتر قربانی پدوفیل‌ها می‌شوند مشخص نیست، اگرچه به نظر می‌رسد دختران به طور کلی بیشتر قربانی آزار جنسی خواهند شد.

‌معمولا افراد بچه خواه بزرگسال برای کودک، شناخته‌شده است و احتمال دارد یکی از اعضای خانواده، ناتنی یا یک فرد با اقتدار (مانند معلم یا مربی) باشد. برخی فقط جذب فرزندان خانواده خود می‌شوند. برخی از پدوفیل‌ها فقط جذب کودکان در یک محدوده سنی یا مرحله رشدی خاص خواهند شد.

به نظر می‌رسد نگاه کردن یا لمس کردن عمومی ‌نسبت به لمس اندام تناسلی یا آمیزش جنسی رایج‌تر است. پدوفیل‌های درنده امکان دارد از زور یا اجبار برای درگیری جنسی با کودکان استفاده کنند و اگر کودک به کسی بگوید، تهدید به آسیب خواهد شد. بسیاری از افرادی که میل جنسی به کودکان دارند؛ دارای اختلال شخصیت ضد اجتماعی هستند.

بسیاری از پدوفیل‌ها اختلال مصرف مواد یا وابستگی و افسردگی دارند یا دچار آن می‌شوند. ‌آن‌ها اغلب از خانواده‌های ناکارآمد بوده و تعارضات زناشویی بین ‌آن‌ها رایج است. بسیاری از افرادی که میل جنسی به کودکان دارند در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: بلوغ زودرس؛ از ریسک ابتلا به برخی بیماری‌ها تا کوتاهی قد

مشخصات افراد پدوفیلی

مردی در حال هدیه دادن اسباب بازی به کودک که بیانگر میل جنسی به کودکان در او است|سیوطب

مشخصات دقیق و صریحی‌ در خصوص یک پدوفیل وجود ندارد. در اینجا برخی از خصوصیات کلی آن‌ها مطرح شده که عبارتند از:

  • با کودکان و بزرگسالان خوش‌رفتار و مهربان است
  • قابل اعتماد و احترام به نظر می‌رسد و معمولا جایگاه خوبی در جامعه دارد
  • همراهی با کودکان را ‌ترجیح می‌دهد. با کودکان بیشتر از بزرگسالان احساس راحتی می‌کند. بیشتر جذب دختران و پسران پیش از بلوغ می‌شود. می‌تواند دگرجنس‌گرا، همجنس‌گرا یا دوجنس‌گرا باشد
  • بچه‌ها را در زمان‌های با کیفیت مانند ارائه بازی‌های ویدئویی، مهمانی‌ها، آب نبات، اسباب بازی‌، هدایا و پول شکار می‌کند
  • کودکانی مشکل‌دار و نیازمند به توجه یا محبت را جدا می‌کند
  • اغلب با زنانی قرار می‌گیرد یا با افرادی ازدواج می‌کند که در سن قربانیان مورد علاقه او هستند
  • به ندرت کودک را وادار به تماس جنسی می‌کند. معمولا از طریق اعتماد و دوستی تماس فیزیکی را ایجاد می‌کند مانند برداشتن، نگه داشتن روی بغل، بوسیدن و غیره
  • از طرق مختلف لذت می‌برد. برخی با نگاه کردن، عده‌ای با عکس گرفتن یا تماشای لباس پوشیدن کودکان، خود را ارضا می‌کنند
  • راه‌ها و مکان‌های مختلفی را برای خلوت شدن با کودکان پیدا می‌کند
  • عمدتا (نه همیشه) افراد، مردانه، تحصیلکرده‌تر از حد متوسط و در محدوده سنی سی سالگی هستند. آن‌ها مشاغلی را انتخاب می‌کنند که به ‌آن‌ها امکان دسترسی بیشتر به کودکان را خواهد داد
  • معمولا مردان خانواده و فاقد سابقه کیفری هستند و به شدت منکر سوء استفاده از کودکان، حتی پس از دستگیری، محکومیت، حبس و حکم دادگاه در برنامه مجرمان جنسی هستند
  • اغلب، اما نه همیشه، خود، قربانی نوعی از سوء استفاده جنسی در دوران کودکی هستند
  • یک پدوفیل زن وقتی با یک پدوفیل مرد بالغ شریک می‌شود، از کودک سوء استفاده می‌کند. آن‌ها اغلب قربانی آزار جنسی مزمن هستند

بیشتر بخوانید: تخیلات جنسی و آشنایی با مزایا و عوارض این تصورات جنسی

تشخیص پدوفیلی

پزشکان میل جنسی به کودکان را زمانی تشخیص می‌دهند که:

  • افراد تخیلات، تمایلات یا رفتارهای مکرر و شدید تحریک‌آمیز جنسی را در خصوص یک کودک یا کودکان معمولا 13 سال یا کمتر داشته باشند
  • افراد مبتلا به بچه‌خواهی به شدت احساس ناراحتی می‌کنند یا کمتر قادر به عملکرد خوب (در محل کار، خانواده یا تعامل با دوستان) می‌شوند. مبتلایان به میل جنسی به کودکان در نهایت به دلیل ضعف‌های شخصیتی یا بر اساس خواسته‌های خود عمل خواهند کرد
  • ‌زمانی معادل 6 ماه یا بیشتر میل جنسی به کودکان دارند

بیشتر بخوانید: خصومت با زنان؛ از آزار کلامی تا خشونت فیزیکی و جنسی

درمان بیماری میل جنسی به کودکان

پزشکی در حال صحبت با یک مرد بیمار میل جنسی به کودکان|سیوطب

برخی از راه‌های درمان این بیماری عبارتند از:

روان درمانی

بچه‌خواهی با روان درمانی فردی یا گروهی طولانی مدت، داروهایی که میل جنسی را تغییر داده و کاهش سطح تستوسترون، قابل درمان خواهد بود.

نتایج درمان در افراد مبتلا به بیماری میل جنسی به کودکان متفاوت است. بهترین نتیجه درمان در افراد پدوفیل همراه با مشارکت داوطلبانه او به وجود می‌آید. فرد در زمینه مهارت‌های اجتماعی و سایر مشکلات، مانند مصرف مواد یا افسردگی آموزش می‌بیند. درمان روی افرادی که مبتلا به بیماری میل جنسی به کودکان هستند عمدتا پس از دستگیری کیفری و اقدامات قانونی اثر کمتری دارد.

صرفا قرار دادن پدوفیل‌ها در زندان یا مؤسسات دیگر، حتی برای مدت طولانی، امیال و خیالات بچه‌خواهی را تغییر نمی‌دهد. برخی از پدوفیل‌های زندانی که متعهد به درمان طولانی‌مدت تحت نظارت (‌معمولا شامل مواد مخدر) هستند، می‌توانند از فعالیت‌های بچه‌خواهی خودداری کرده و پس از بیرون آمدن از زندان دوباره در جامعه ادغام شوند.

بیشتر بخوانید : بهداشت جنسی آقایان با ۹ نکته کلیدی و راهکارهایی برای تقویت عملکرد جنسی با روش های طبیعی و بدون دارو

درمان دارویی میل جنسی به کودکان

پزشکان در ایالات متحده ‌معمولا از داروهای زیر برای درمان پدوفیل‌ها (میل جنسی به کودکان) استفاده می‌کنند:

  • مدروکسی پروژسترون استات که به عضله تزریق می‌شود
  • مدروکسی پروژسترون (یک پروژسترون شبیه هورمون زنانه پروژسترون)

مدروکسی پروژسترون و لوپرولید مانع از سیگنال دهی غده هیپوفیز به بیضه‌ها برای تولید تستوسترون می‌شوند؛ بنابراین سطح تستوسترون و میل جنسی پایین می‌آید و در نهایت میل جنسی به کودکان را کاهش می‌دهد. پزشکان به طور دوره‌ای آزمایش خون برای نظارت بر اثرات این داروها بر عملکرد کبد، ‌تراکم استخوان و آزمایش خون برای اندازه‌گیری سطح تستوسترون انجام می‌دهند. مشخص نیست که این داروها چقدر در زنان پدوفیل مفید هستند

  • در مواردی که خطر تکرار میل جنسی به کودکان زیاد و برای عموم مردم نگران‌کننده است، از عوامل هورمونی مانند آنالوگ‌های هورمونی آزاد کننده هورمون لوتئین (LHRH) نیز استفاده می‌شود. آنالوگ‌های LHRH، مانند لوپرولید، ‌تریپتورلین و گوسرلین طولانی اثر هستند و از طریق تزریق وارد بدن فرد خواهد شد
  • داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند فلووکسامین، فلوکستین و سرترالین نیز برای درمان پدوفیل‌ها استفاده شده‌اند. عوارض جانبی داروهای بازجذب سروتونین مطلوب‌تر از آنتی آندروژن‌ها بیان شده است. ‌این داروها به کنترل تمایلات و تخیلات جنسی کمک می‌کنند. ‌آن‌ها همچنین میل جنسی را کاهش داده و موجب اختلال در نعوظ خواهند شد

درمان دارویی میل جنسی به کودکان زمانی موثرتر است که با روان درمانی و آموزش مهارت‌های اجتماعی ‌ترکیب شود.

بیشتر بخوانید: درمان ایدز؛ استفاده از داروهای ضدویروس برای مهار عفونت HIV

آمار کودک آزاری در جهان

تعیین شیوع سوء استفاده جنسی از کودکان به دلیل عدم گزارش دشوار به نظر می‌رسد. کارشناسان معتقدند که میل جنسی به کودکان، بسیار بیشتر از آمار گزارش شده است. آمار زیر برخی از تحقیقات انجام شده در مورد سوء استفاده جنسی از کودکان را نشان می‌دهد.

گزارش اداره وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده درباره میل جنسی به کودکان و همچنین بدرفتاری با آن‌ها در سال 2010 نشان داد که 9.2 درصد از کودکان قربانی بد رفتاری، مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند.

به گفته مدیر مرکز تحقیقات جنایات علیه کودکان در ایالات متحده:

  • از هر 5 دختر 1 نفر و از هر 20 پسر 1 نفر قربانی سوء استفاده جنسی از کودکان قرار گرفته است. این مطالعات نشان می‌دهد که 20 درصد از زنان بالغ و 5 تا 10درصد از مردان بالغ، تجاوز جنسی یا سوء استفاده جنسی در دوران کودکی را تجربه کرده‌اند
  • در طول یک دوره یک ساله در ایالات متحده، 16درصد از جوانان 14 تا 17 ساله قربانی جنسی شده بودند
  • 28 درصد از جوانان 14 تا 17 ساله ایالات متحده در طول زندگی خود، قربانی جنسی شده‌اند
  • کودکان در سنین ۷ تا ۱۳ سالگی بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر افراد مبتلا به بچه‌خواهی دارند
  • بر اساس گزارش موسسه ملی عدالت آمریکا در سال 2003، از هر 4 نوجوانی که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند، 3 نفر توسط فردی که به خوبی می‌شناختند قربانی شده‌اند
  • گزارش آمار اداره دادگستری آمریکا نشان می‌دهد که 1.6درصد (16 نفر از 1000 نفر) کودکان بین 12 تا 17 سال قربانی تجاوز جنسی بوده‌اند
  • مطالعه ای که در سال 1986 انجام شد نشان داد که 63درصد از زنانی که توسط یکی از اعضای خانواده مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند، پس از سن 14 سالگی نیز تجاوز جنسی یا اقدام به تجاوز جنسی را گزارش کرده‌اند. مطالعات اخیر در سال‌های 2000، 2002 و 2005 همگی به نتایج مشابهی در زمینه تجاوز و میل جنسی به کودکان رسیده‌اند
  • کودکانی که در سال‌های نوجوانی تجربه تجاوز جنسی یا اقدام به تجاوز جنسی داشتند، 13.7 برابر بیشتر در معرض تجاوز جنسی یا اقدام به تجاوز جنسی در سال اول تحصیل خود بودند

بیشتر بخوانید: بلوغ جسمی دختران در چه سنی رخ می‌دهد و تغییرات ظاهری آن‌ها چیست

آزار جنسی کودک و قرارگیری آن‌ها در معرض افرادی که میل جنسی به کودکان دارند موجب عزت نفس پایین، احساس بی‌ارزشی و دیدگاهی غیرعادی یا تحریف شده خواهد شد که در دوره جوانی و بزرگسالی منشا اختلالات بزرگی در او خواهد شد. گوشه‌گیری کودک، عدم اعتماد به بزرگسالان و حتی روی آوردن به خودکشی در آن‌ها دور از ذهن نیست.

کودکانی که با هر دو والدین زندگی نمی‌کنند و همچنین فرزندهایی که پدر و مادرشان دارای اختلاف یا خشونت خانگی هستند، بیشتر در معرض خطر از جانب مبتلایان به بچه‌خواهی و آزار جنسی قرار دارند.

سوء استفاده و میل جنسی به کودکان تنها محدود به تماس فیزیکی نیست. سوء استفاده غیر تماسی، مانند قرار گرفتن در معرض، فضول‌گویی و پورنوگرافی کودکان از جمله مواردی است که در زمره میل جنسی به کودکان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید : بهداشت واژن و تمامی نکاتی که باید در خصوص آن بدانید!

یادداشت پایانی

به دلیل بسیاری از عوارض قانونی و اخلاقی موجود، برخی از پزشکان از درمان مبتلایان به بچه‌خواهی سر باز زده‌اند. با این وجود آشنایی با اطلاعات پایه، علائم و نشانه‌های میل جنسی به کودکان برای همه پزشکان حائز اهمیت است؛ زیرا این بیماران در طیف وسیعی از درمان‌های بالینی حضور دارند.

همگام با روش‌های روان درمانی در مواردی که میل جنسی به کودکان برای عموم مردم نگران کننده شود، پزشکان درمان‌های ضد آندروژن یا هورمون‌های دیگر مانند مدروکسی پروژسترون و آنالوگ‌های هورمون آزاد کننده هورمون لوتئین کننده (LHRH) را نیز بکار خواهند گرفت.

چند مطالعه اثربخشی نشان داده که داروهای SSRI مانند فلووکسامین، فلوکستین و سرترالین در درمان پدوفیل‌ها مفید واقع شده‌اند. برای بسیاری از محققین سوال است که این داروها از چه طریق در درمان میل جنسی به کودکان ایفای نقش می‌کنند. آیا کاهش افسردگی، کاهش رفتار اجباری یا پایین آوردن عملکرد جنسی عمومی ناشی از تاثیر داروها موجب درمان میل جنسی به کودکان شده یا موارد دیگری نیز در کنترل آن دخیل است؟

با توجه به شیوع بالای سوء استفاده جنسی، بروز زیر شاخه‌های بیماری‌ میل جنسی به کودکان و اثرات مخرب و طولانی مدت آن بر کودک، تحقیقات، ارزیابی و درمان پدوفیلی از اهمیت ‌بالایی برخوردار است. خوشبختانه تکنیک‌های فعلی برای درمان مبتلایان به بچه‌خواهی امیدوارکننده به نظر می‌رسد. با حمایت عمومی ‌بهتر، فرصت پیشرفت‌های چشمگیری در درمان و پیشگیری از این اختلال ناتوان‌کننده و مخرب وجود دارد. سپاس از اینکه تا انتها با ما همراه بودید.

منبع
cdc.gov

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا