بیماریکلیه و مجاری ادراری

سرطان مقعد و انواع، علائم و روش‌های درمانی سرطان رکتوم

فهرست محتوا نمایش

سرطان مقعد نوعی سرطان غیرمعمول است که در کانال مقعدی ایجاد می‌شود. کانال مقعد یک لوله کوتاه در انتهای راست روده بوده که مدفوع از طریق آن از بدن شما خارج می‌شود. سرطان مقعد می‌تواند علائم و نشانه‌هایی مانند خونریزی مقعدی و درد مقعدی را ایجاد کند.

اکثر افراد مبتلا به سرطان مقعد با ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی درمان می‌شوند. اگرچه ترکیب درمان‌های سرطان مقعد شانس درمان را افزایش می‌دهد، درمان‌های ترکیبی نیز خطر عوارض جانبی را زیاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: سرطان پروستات و آشنایی با مراحل مختلف پیشرفت سرطان

شناخت ناحیه مقعد و چگونگی عملکرد آن

همان‌طور که غذا هضم می‌شود، از معده به روده کوچک می‌رسد. سپس از روده کوچک به قسمت اصلی روده بزرگ (به نام کولون) حرکت می‌کند. روده بزرگ آب و نمک غذای هضم شده را جذب خواهد کرد. مواد زائدی که پس از عبور از روده بزرگ باقی می‌مانند مدفوع شناخته می‌شوند. مدفوع در آخرین قسمت روده بزرگ به نام رکتوم ذخیره شده و از آنجا، مدفوع از طریق مقعد با حرکت روده از بدن خارج می‌شود.

مقعد توسط کانال مقعدی به راست روده متصل است. کانال مقعدی دارای دو عضله حلقوی شکل (به نام عضلات اسفنکتر) است که مقعد را بسته نگه می‌دارد و از نشت مدفوع به بیرون جلوگیری می‌کند. کانال مقعد حدود 1.5 تا 2 اینچ (حدود 3 تا 5 سانتی‌متر) طول دارد و از راست روده به سمت لبه مقعد می‌رود. لبه مقعد جایی است که کانال به پوست بیرونی مقعد متصل می‌شود. این پوست در اطراف لبه مقعدی پوست پری مقعدی نامیده می‌شود (که قبلا حاشیه مقعد نامیده می‌شد).

بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در زنان؛ معرفی ۷ عامل موثر در ایجاد این بیماری

پوشش داخلی کانال مقعد مخاط است. اکثر سرطان‌های مقعد از سلول‌های مخاط شروع می‌شوند، همچنین غدد و مجاری در زیر مخاط وجود دارند. غدد، مخاطی می‌سازند که به عنوان یک مایع روان کننده عمل می‌کند.

سلول‌های کانال مقعد با رفتن از راست روده به لبه مقعد تغییر می‌کنند:

سلول‌ها بالای کانال مقعد (در راست روده) و در قسمتی از مجرای مقعدی نزدیک به راست روده مانند ستون‌های کوچکی هستند. اکثر سلول‌های نزدیک به وسط کانال مقعد به شکل مکعب بوده و سلول‌های انتقالی نامیده می‌شوند. به این منطقه، منطقه انتقالی می‌گویند.

تقریبا در وسط کانال مقعد، خط دندانه‌ای قرار دارد، جایی که بیشتر غدد مقعدی مخاط را به داخل مقعد تخلیه می‌کنند. در زیر خط دندانه‌دار سلول‌های مسطح (صافی) قرار دارند. در لبه مقعد، سلول‌های سنگفرشی کانال مقعد تحتانی با پوست خارج از مقعد ادغام می‌شوند. این پوست در اطراف لبه مقعد (که پوست پری مقعد یا حاشیه مقعد نامیده می‌شود) نیز از سلول‌های سنگفرشی تشکیل شده، اما حاوی غدد عرق و فولیکول‌های مو است که در پوشش کانال مقعد تحتانی یافت نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید:  درمان سنگ کلیه؛ از آشامیدن آب و مصرف مسکن تا درمان‌های تهاجمی‌

علائم سرطان مقعد

سرطان مقعد دارای علائم ساده و آگاهی‌بخش است|سیوطب

علائم و نشانه‌های سرطان مقعد عبارتند از:

  • خونریزی از مقعد یا رکتوم
  • درد در ناحیه مقعد
  • توده یا رشد در کانال مقعد
  • خارش مقعد

بیشتر بخوانید: درمان تکرر ادرار؛ از افزایش فواصل تخلیه ادرار تا اصلاح رژیم غذایی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در مورد علائم و نشانه‌هایی که شما را آزار می‌دهد، با پزشک خود صحبت کنید. به خصوص اگر عواملی دارید که خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش می‌دهد.

علل پیدایش سرطان مقعد

سرطان مقعد زمانی شکل می‌گیرد که یک جهش ژنتیکی، سلول‌های سالم و طبیعی را به سلول‌های غیرطبیعی تبدیل می‌کند. سلول‌های سالم با سرعت مشخصی رشد و تکثیر می‌شوند و نهایتا در زمان مشخصی می‌میرند. سلول‌های غیرطبیعی بدون کنترل رشد و تکثیر می‌شوند و نمی‌میرند. سلول‌های غیرطبیعی تجمع یافته و یک توده (تومور) تشکیل می‌دهند. سلول‌های سرطانی به بافت‌های مجاور حمله کرده و می‌توانند از تومور اولیه جدا شده تا در نقاط دیگر بدن پخش شوند (متاستاز).

سرطان مقعد ارتباط نزدیکی با یک عفونت مقاربتی به نام ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) دارد. شواهد HPV در اکثر سرطان‌های مقعد شناسایی می‌شود. تصور می‌شود HPV شایع‌ترین علت سرطان مقعد باشد.

بیشتر بخوانید: درمان بی اختیاری ادرار؛ از تقویت مثانه تا تمرینات عضلات لگن

عوامل خطر برای ایجاد سرطان مقعد

چندین عامل برای افزایش خطر سرطان مقعد یافت شده است، از جمله:

سن بالا

بیشتر موارد سرطان مقعد در افراد 50 ساله و بالاتر رخ می‌دهد.

تعدد شرکای جنس

افرادی که در طول زندگی خود شرکای جنسی زیادی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مقعد هستند.

رابطه جنسی مقعدی

افرادی که درگیر رابطه جنسی مقعدی هستند، خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش می‌دهند.

سیگار کشیدن

کشیدن سیگار ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش دهد.

سابقه سرطان

کسانی که سرطان دهانه رحم، فرج یا واژن داشته‌اند در معرض خطر ابتلا به سرطان مقعد هستند.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

عفونت HPV خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان مقعد و سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد. عفونت HPV یک عفونت مقاربتی است که می‌تواند باعث زگیل تناسلی نیز شود.

داروها یا شرایطی که سیستم ایمنی شما را سرکوب می‌کنند

افرادی که برای سرکوب سیستم ایمنی خود دارو مصرف می‌کنند (داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی)، از جمله افرادی که پیوند عضو دریافت کرده‌اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان مقعد باشند. HIV – ویروسی که باعث ایدز می‌شود – سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند و خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان درد سنگ کلیه با استفاده از دارو روش‌های خانگی

انواع سرطان مقعد

انواع نادر سرطان مقعد|سیوطب

سرطان‌های مقعد معمولا بر اساس محل شروع به 2 گروه تقسیم می‌شوند:

  • سرطان‌های کانال مقعد (بالاتر از مرز مقعد)
  • سرطان‌های پوست پری مقعد (زیر لبه مقعد) که قبلا سرطان‌های حاشیه مقعد نامیده می‌شد

گاهی اوقات، بسته به محل قرارگیری سرطان، درمان ممکن است متفاوت باشد. اما سرطان مقعد گاهی اوقات می‌تواند از یک ناحیه به ناحیه دیگر گسترش یابد، بنابراین تشخیص اینکه دقیقا از کجا شروع شده است دشوار است.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت ادراری در زنان؛ از مصرف آنتی‌بیوتیک تا شیوه‌های خانگی

سرطان سلول سنگفرشی

بیشتر (نزدیک به 9 مورد از 10 مورد) سرطان مقعد در ایالات متحده سرطان سلول سنگفرشی است. این تومورها از سلول‌های سنگفرشی که بیشتر کانال مقعد و حاشیه مقعد را پوشانده‌اند شروع می‌شوند. سرطان‌های سلول سنگفرشی در کانال مقعد فراتر از سطح و به لایه‌های عمیق‌تر پوشش رشد می‌کنند.

سرطان سلول سنگفرشی حاشیه مقعد (پوست پری مقعد) را می‌توان به عنوان سرطان مقعد یا مانند سرطان سلول سنگفرشی پوست درمان کرد. در صورت تشخیص سرطان پری مقعد، مراجعه به متخصص برای تعیین بهترین روش درمانی ضروری است.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی سنگ مثانه: وقتی سنگ‌ها مهمان مثانه می‌شوند

انواع نادر سرطان مقعد

آدنوکارسینوما

تعداد کمی از سرطان‌های مقعد آدنوکارسینوم هستند. این سرطان‌ها از سلول‌هایی شروع می‌شوند که قسمت بالایی مقعد را در نزدیکی راست روده قرار می‌دهند. آن‌ها همچنین می‌توانند در غدد زیر مخاط مقعد شروع شوند که ترشحات را به داخل کانال مقعدی آزاد می‌کنند. اکثر آدنوکارسینوم‌های مقعدی مانند کارسینوم‌های رکتوم درمان می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر، سرطان کولورکتال را ببینید.

آدنوکارسینوم‌ها همچنین می‌توانند در غدد آپوکرین (نوعی غده عرق پوست پری مقعد) شروع شوند. بیماری پاژه نوعی کارسینوم غده آپوکرین است که از طریق لایه سطحی پوست پخش می‌شود. بیماری پاژه می‌تواند پوست را در هر نقطه از بدن درگیر کند، اما اغلب پوست ناحیه اطراف مقعد، فرج یا سینه را درگیر خواهد کرد. این را نباید با بیماری استخوان پاژه که یک بیماری متفاوت است و سرطان نیست، اشتباه گرفت.

بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی نارسایی کلیه،نابودی تجمع سموم در بدن

کارسینوم سلول بازال

کارسینوم سلول بازال نوعی سرطان پوست است که می‌تواند در پوست پری مقعد ایجاد شود. این تومورها در مناطقی از پوست که در معرض نور خورشید قرار دارند، مانند صورت و دست‌ها بسیار شایع‌ترند. تعداد بسیار کمی از سرطان‌های مقعد، سرطان سلول بازال هستند. آن‌ها اغلب با جراحی برای برداشتن سرطان درمان می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان ادرار خونی در صورت تشخیص سریع، به راحتی انجام می‌شود

ملانوما

این سرطان‌ها از سلول‌های پوست یا پوشش مقعد شروع می‌شوند که رنگدانه قهوه‌ای به نام ملانین را می‌سازند. تنها تعداد بسیار کمی از سرطان‌های مقعد ملانوم هستند. ملانوما در پوست سایر قسمت‌های بدن بسیار شایع‌تر است. اگر ملانوم در مراحل اولیه (قبل از اینکه عمیقا در پوست رشد کند یا به غدد لنفاوی گسترش یابد) پیدا شود، می‌توان آن‌ها را با جراحی برداشت. در این شرایط چشم‌انداز بقای طولانی مدت بسیار خوب است. اما از آنجایی که ملانوم‌های مقعدی به سختی قابل مشاهده هستند، بیشتر آن‌ها در مراحل بعدی یافت می‌شوند.

در صورت امکان، کل تومور با جراحی برداشته می‌شود. اگر بتوان تمام تومور را برداشت، درمان ممکن می‌شود. گاهی اوقات برداشتن شکم پرینه (APR) ممکن است توصیه شود. اگر ملانوم بیش از حد گسترش یافته باشد که به طور کامل حذف نشود، امکان دارد درمان‌های دیگری انجام بگیرد.

تومور استرومایی دستگاه گوارش (GIST)

این سرطان‌ها در معده یا روده کوچک بسیار شایع‌تر هستند و به ندرت از ناحیه مقعد شروع می‌شوند. هنگامی که این تومورها در مراحل اولیه یافت شوند، با جراحی برداشته خواهند شد. اگر به خارج از مقعد گسترش یافته باشند، می‌توان آن‌ها را با درمان دارویی درمان کرد.

بیشتر بخوانید: علائم بواسیر؛ از خارش مقعد تا نشت مدفوع

عوارض سرطان مقعد

سرطان مقعد به ندرت به نقاط دورتر بدن گسترش می‌یابد (متاستاز). تنها درصد کمی از تومورها گسترش یافته‌اند، اما درمان آن‌هایی که گسترش یافته‌اند بسیار دشوار است. سرطان مقعدی که متاستاز می‌دهد بیشتر به کبد و ریه‌ها سرایت می‌کند.

جلوگیری از بروز سرطان

هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان مقعد وجود ندارد. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مقعد:

رابطه جنسی ایمن‌تر را تمرین کنید

انجام رابطه جنسی ایمن ممکن است به پیشگیری از HPV و HIV، دو ویروس مقاربتی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش دهند، کمک کند. اگر تمایل به داشتن رابطه جنسی مقعدی دارید، از کاندوم استفاده کنید.

علیه HPV واکسن بزنید

واکسن گارداسیل برای محافظت در برابر عفونت HPV در دسترس است. این واکسن برای نوجوانان از جمله پسران و دختران، توصیه می‌شود، اما ممکن است به بزرگسالان نیز داده شود.

سیگار نکشید

سیگار خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش می‌دهد. سیگار کشیدن را شروع نکنید. اگر در حال حاضر سیگار می‌کشید، آن را متوقف کنید.

بیشتر بخوانید: بواسیر یا هموروئید، رگ‌های متورم شده دردناک راست روده

تشخیص سرطان مقعد

آزمایش‌ها و روش‌های مورد استفاده برای تشخیص سرطان مقعد عبارتند از:

معاینه مجرای مقعد و راست روده از نظر ناهنجاری

در طول معاینه رکتوم، پزشک یک انگشت دستکش‌دار و روغن کاری شده را وارد راست روده شما می‌کند. او به هر چیز غیرعادی توجه خواهد کرد.

معاینه چشمی کانال مقعد و راست روده

پزشک شما ممکن است از یک لوله کوتاه و روشن (آنوسکوپ) برای بررسی کانال مقعد و رکتوم شما برای هر چیز غیرعادی استفاده کند.

گرفتن تصاویر سونوگرافی از کانال مقعدی شما

برای ایجاد تصویری از کانال مقعدی، پزشک یک پروب شبیه به یک دماسنج ضخیم را در کانال مقعد و راست روده شما قرار می‌دهد. این کاوشگر امواج صوتی پرانرژی به نام امواج اولتراسوند را ساطع می‌کند که برای ایجاد تصویر از بافت‌ها و اندام‌های بدن شما منعکس می‌شود. پزشک شما تصویر را ارزیابی می‌کند تا هر چیز غیر‌طبیعی را جستجو کند.

برداشتن یک نمونه از بافت برای آزمایش

اگر پزشک شما نواحی غیرعادی را کشف کند، ممکن است نمونه‌های کوچکی از بافت آسیب دیده (بیوپسی) بگیرد و نمونه‌ها را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه بفرستد. با مشاهده سلول‌ها زیر میکروسکوپ، پزشکان می‌توانند سرطانی بودن سلول‌ها را تشخیص دهند.

تعیین وسعت سرطان مقعد

پس از تایید ابتلا به سرطان مقعد، پزشک امکان دارد آزمایش‌های بیشتری را برای تعیین اینکه آیا سرطان شما به غدد لنفاوی یا سایر نواحی بدن شما گسترش یافته است توصیه کند.

آزمایشات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • توموگرافی کامپیوتری (CT)
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)

پزشک از اطلاعات حاصل از روش‌ها برای تعیین مرحله سرطان استفاده می‌کند. مراحل سرطان مقعد با استفاده از اعداد رومی از 0 تا IV نشان داده می‌شود و پایین‌ترین مراحل نشان می‌دهد که سرطان کوچک و محدود به مقعد است. در مرحله چهارم، سرطان به نواحی دوردست بدن گسترش یافته است.

سیستم مرحله‌بندی سرطان همچنان به تکامل خود ادامه می‌دهد و با بهبود تشخیص و درمان سرطان توسط پزشکان پیچیده‌تر می‌شود. پزشک از مرحله سرطان برای انتخاب درمان‌های مناسب استفاده می‌کند. اینکه چه درمانی برای سرطان مقعد ارائه می‌شود به مرحله سرطان، سلامت کلی و ترجیحات بیمار بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: نارسایی کلیه و شناخت کامل مراحل پنجگانه این بیماری

درمان سرطان مقعد

شیمی درمانی و پرتودرمانی ترکیبی

پزشکان معمولا سرطان مقعد را با ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی درمان می‌کنند. انجام این دو درمان با هم، یکدیگر را تقویت می‌کنند و شانس درمان را افزایش می‌دهند.

شیمی درمانی

داروهای شیمی درمانی به داخل رگ تزریق می‌شوند یا به صورت قرص مصرف خواهند شد. مواد شیمیایی در سراسر بدن حرکت می‌کنند و سلول‌های در حال رشد سریع مانند سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند. متاسفانه آن‌ها به سلول‌های سالمی که به سرعت رشد می‌کنند، از جمله سلول‌های دستگاه گوارش و فولیکول‌های مو آسیب می‌رسانند. این باعث ایجاد عوارض جانبی مانند حالت تهوع، استفراغ و ریزش مو می‌شود.

پرتو درمانی

پرتودرمانی از پرتوهای پرقدرت مانند اشعه ایکس و پروتون‌ها برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. در طول پرتودرمانی، روی یک میز قرار می‌گیرید و یک دستگاه بزرگ در اطراف شما حرکت می‌کند و پرتوها را به مناطق خاصی از بدن شما هدایت خواهد کرد تا سرطان را هدف قرار دهد.

تشعشع ممکن است به بافت سالم نزدیک به جایی که پرتوها هدف گرفته‌اند، آسیب برساند. عوارض جانبی امکان دارد شامل قرمزی پوست و زخم داخل و اطراف مقعد و همچنین سخت شدن و کوچک شدن کانال مقعدی باشد.

بیمار معمولا به مدت پنج یا شش هفته تحت پرتودرمانی برای سرطان مقعد قرار می‌گیرد. اصولا شیمی درمانی در هفته اول و هفته پنجم انجام می‌شود. در نهایت باید بدانید که پزشک برنامه درمانی را بر اساس ویژگی‌های سرطان و سلامت کلی بیمار تنظیم می‌کند.

اگرچه ترکیب شیمی درمانی و پرتودرمانی اثربخشی این دو درمان را افزایش می‌دهد، اما احتمال بروز عوارض جانبی را نیز افزایش خواهد داد. با پزشک خود صحبت کنید که چه عوارض جانبی را باید انتظار داشت.

بیشتر بخوانید: انواع سنگ کلیه به همراه علائم، تشخیص، درمان

عمل جراحی سرطان مقعد

پزشکان معمولا از روش‌های مختلفی برای حذف سرطان مقعد بر اساس مرحله سرطان استفاده می‌کنند:

سرطان مقعد گاهی به جراحی ختم می‌شود|سیوطب

جراحی برای حذف سرطان مقعد در مراحل اولیه

سرطان‌های بسیار کوچک مقعد ممکن است از طریق جراحی برداشته شوند. در طی این روش، جراح تومور و مقدار کمی از بافت سالم اطراف آن را برمی‌دارد.

از آنجایی که تومورها کوچک هستند، گاهی اوقات سرطان‌های در مراحل اولیه را می‌توان بدون آسیب‌رساندن به عضلات اسفنکتر مقعدی که کانال مقعد را احاطه کرده‌اند، برداشت. عضلات اسفنکتر مقعد حرکات روده را کنترل می‌کنند، بنابراین پزشکان برای دست نخورده نگه داشتن ماهیچه‌ها تلاش خواهند کرد.

بسته به سرطان پزشک ممکن است پس از جراحی شیمی درمانی و پرتودرمانی را نیز توصیه کند.

جراحی برای سرطانی که به درمان‌های دیگر پاسخ نداده است

اگر سرطان شما به شیمی درمانی و پرتودرمانی پاسخ نداده باشد، پزشک ممکن است عمل گسترده‌تری به نام برداشتن شکم پرینه را توصیه کند که گاهی به آن برداشتن AP نیز گفته می‌شود. در طی این روش جراح، کانال مقعد، رکتوم و بخشی از روده بزرگ را برمی‌دارد. سپس جراح قسمت باقیمانده روده بزرگ را به حفره (استوما) در شکم می‌چسباند که از طریق آن مواد زائد از بدن خارج شده و در یک کیسه کولوستومی جمع می‌شوند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. سیستم ایمنی بدن که با بیماری در حال مبارزه است امکان دارد به سرطان حمله نکند، زیرا سلول‌های سرطانی پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که آن‌ها را توسط سلول‌های سیستم ایمنی غیرقابل تشخیص می‌کند. ایمونوتراپی با تداخل در این فرآیند کار می‌کند.

درمان‌های ایمونوتراپی به طور کلی برای افراد مبتلا به سرطان مقعد پیشرفته اختصاص دارد.

طب جایگزین

درمان‌های طب جایگزین نمی‌توانند سرطان مقعد را درمان کنند. اما برخی از درمان‌های طب جایگزین امکان دارد به شما در مقابله با عوارض جانبی درمان سرطان کمک کنند. پزشک شما می‌تواند بسیاری از عوارض جانبی را درمان کند، اما گاهی اوقات داروها کافی نیستند. درمان‌های جایگزین می‌توانند مکمل درمان‌های پزشک شما باشند و ممکن است راحتی بیشتری را ارائه دهند.

گزینه‌های عوارض جانبی و روش بهبود آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • اضطراب – ماساژ، مدیتیشن، هیپنوتیزم، موسیقی درمانی، ورزش یا تکنیک‌های آرامش‌بخش
  • خستگی – ورزش ملایم یا تای چی
  • حالت تهوع – طب سوزنی، هیپنوتیزم یا موسیقی درمانی
  • درد – طب سوزنی، ماساژ، موسیقی درمانی یا هیپنوتیزم
  • مشکلات خواب – تکنیک‌های یوگا یا آرامش

در حالی که این گزینه‌ها به طور کلی بی خطر هستند، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که گزینه‌های پزشکی جایگزین با درمان سرطان شما تداخل ندارند.

بیشتر بخوانید: سنگ مثانه چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟ + راه‌های درمان

مقابله با سرطان مقعد و حمایت از بیمار

تشخیص سرطان می‌تواند طاقت فرسا و ترسناک باشد. می‌توانید با ایفای نقش فعال در مراقبت‌های بهداشتی خود به خود کمک کنید تا احساس کنترل بیشتری داشته باشید. برای کمک به مقابله، سعی کنید:

در مورد سرطان مقعد به اندازه کافی بیاموزید تا در مورد مراقبت خود تصمیم بگیرید

از پزشک خود در مورد سرطان مقعد، از جمله مرحله سرطان، گزینه‌های درمانی و در صورت تمایل، پیش آگهی خود سوال کنید. همان‌طور که در مورد سرطان مقعد اطلاعات بیشتری کسب می‌کنید، ممکن است در تصمیم‌گیری‌های درمانی اطمینان بیشتری پیدا کنید.

دوستان و خانواده را نزدیک نگه دارید

قوی نگه داشتن روابط نزدیک به شما کمک می‌کند تا با سرطان مقعد خود مقابله کنید. دوستان و خانواده می‌توانند حمایت عملی مورد نیاز شما را ارائه دهند، مانند کمک به مراقبت از خانه شما اگر در بیمارستان هستید. همچنین زمانی که احساس می‌کنید تحت تاثیر سرطان قرار دارید، می‌توانند از شما حمایت عاطفی کنند.

کسی را پیدا کنید که با او صحبت کنید

شنونده خوبی پیدا کنید که بتوانید در مورد امیدها و ترس‌های با او صحبت کنید. این ممکن است یک دوست یا یکی از اعضای خانواده باشد. نگرانی و درک یک مشاور، مددکار اجتماعی پزشکی، عضو روحانی یا گروه حمایت از سرطان نیز ممکن است مفید باشد.

بیشتر بخوانید: درمان سنگ کیسه صفرا بدون عمل

آماده شدن برای قرار ملاقات بیمار با پزشک

در صورت داشتن علائمی که شما را نگران می‌کند، با پزشک خانواده خود قرار ملاقات بگذارید. اگر پزشک فکر می‌کند که سرطان مقعد دارید، ممکن است به جراح یا متخصصی که بیماری‌های گوارشی را درمان می‌کند (متخصص گوارش) ارجاع داده شوید. پس از تشخیص سرطان، امکان دارد مجبور باشید به پزشک متخصص در درمان سرطان (انکولوژیست) مراجعه کنید.

از آنجایی که قرار ملاقات‌ها می‌توانند کوتاه باشند و از آنجا که اغلب اطلاعات زیادی برای پوشش دادن وجود دارد، ایده خوبی است که به خوبی آماده باشید. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند آماده شوید.

آنچه شما می‌توانید انجام دهید

از هرگونه محدودیت قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. در زمانی که قرار ملاقات می‌گذارید، حتما از قبل بپرسید که آیا کاری وجود دارد که باید انجام دهید، مثلا رژیم غذایی خود را محدود کنید.

علائمی را که تجربه می‌کنید، از جمله علائمی که ممکن است به دلیل تعیین وقت ملاقات نامرتبط به نظر برسد، یادداشت کنید.

اطلاعات شخصی کلیدی، از جمله استرس‌های عمده یا تغییرات اخیر زندگی را یادداشت کنید.

فهرستی از تمام داروها، ویتامین‌ها یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید تهیه کنید.

یکی از اعضای خانواده یا دوست را با خود همراه کنید. گاهی اوقات به خاطر سپردن تمام اطلاعات ارائه شده در یک قرار کاری دشوار است. کسی که شما را همراهی می‌کند ممکن است چیزی را که از دست داده‌اید یا فراموش کرده‌اید به خاطر بیاورد.

سوالاتی که باید از پزشک بپرسید را بنویسید. زمان شما با پزشک محدود است، بنابراین تهیه لیستی از سوالات می‌تواند به شما کمک کند از زمان با هم بودن خود نهایت استفاده را ببرد. در صورت تمام شدن زمان، سوالات خود را از مهم‌ترین به کم اهمیت‌ترین فهرست کنید. برای سرطان مقعد، برخی از سوالات اساسی که باید از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

سرطان مقعد من در چه مرحله‌ای است؟

چه آزمایشات دیگری نیاز دارم؟

گزینه‌های درمان من چه هستند؟

آیا درمانی وجود دارد که برای نوع و مرحله سرطان من بهترین باشد؟

عوارض جانبی بالقوه برای هر درمان چیست؟

آیا باید به دنبال نظر دوم باشم؟ آیا می‌توانید نام متخصصانی را که توصیه می‌کنید به من بدهید؟

آیا من واجد شرایط آزمایشات بالینی هستم؟

آیا بروشور یا مواد چاپی دیگری وجود دارد که بتوانم با خود ببرم؟ چه وب سایت‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

چه چیزی تعیین می‌کند که آیا باید برای یک ویزیت بعدی برنامه‌ریزی کنم؟

پزشک شما احتمالا تعدادی سوال از شما می‌پرسد. آماده بودن برای پاسخ دادن به آن‌ها ممکن است بعدا به مواردی که می‌خواهید به آن‌ها بپردازید، زمان ‌دهد. پزشک شما ممکن است بپرسد:

چه زمانی شروع به تجربه علائم کردید؟

آیا علائم شما مداوم بوده یا گاه به گاه؟

علائم شما چقدر شدید است؟

به نظر می‌رسد چه چیزی علائم شما را بهبود می‌بخشد؟

به نظر می‌رسد چه چیزی علائم شما را بدتر می‌کند؟

در این مقاله با انواع سرطان مقعد و چگونگی پیدایش آن آشنا شدیم. همان‌طور که در این مقاله از سیوطب به صورت کامل توضیح داده شد، سرطان مقعد می‌تواند در مواردی بسیار خطرناک باشد و در صورت انتشار به نواحی دیگر، مسیر درمانی پرزحمتی را به وجود می‌آورد.

منبع
mayoclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا