بیماریگوارش

خارش مقعد چقدر شایع است 9 علت اصلی که باید حتما بدانید

فهرست محتوا نمایش

خارش مقعد در پزشکی به عنوان خارش آنی شناخته می‌شود و در واقع تحریک پوست دهانه کانال مقعدی که از طریق آن مدفوع از بدن خارج می‌شود دچار خارش می‌گردد. خارشی که با میل شدید به خاراندن همراه است. اگرچه خارش ممکن است واکنشی به مواد شیمیایی موجود در مدفوع باشد، اما اغلب به معنای التهاب ناحیه مقعد است.

شدت خارش مقعد و میزان التهاب با خاراندن مستقیم و وجود رطوبت افزایش می‌یابد. در شدیدترین حالت، باعث ناراحتی غیرقابل تحملی می‌شود که اغلب به عنوان سوزش و درد توصیف می‌شود.

در این مقاله از مجله سلامت سیوطب به دانستنی‌های ضروری در خصوص علل و درمان‌های این عارضه خواهیم پرداخت تا مخاطبین بتوانند با مطالعه آن بهترین روش درمان را برگزینند.

انواع خارش مقعد چیست؟

آناتومی رکتوم یا راست روده که به خارش مقعد مبتلا شده است|سیوطب

دو نوع اصلی وجود دارد که عبارتند از:

  • خارش اولیه (ایدیوپاتیک): این نوع خارش مقعدی علت واضحی ندارد و شایع‌ترین نوع خارش آنی به شمار می‌آید.
  • خارش ثانویه آنی: این نوع خارش مقعد ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. علل امکان دارد شامل عفونت‌ها، بیماری‌های سیستمیک، درماتیت تماسی و سایر بیماری‌های پوستی باشد.

بیشتر بخوانید: سرطان مقعد و انواع، علائم و روش‌های درمانی سرطان رکتوم

خارش مقعد چقدر شایع است؟

تقریبا یک تا پنج درصد از مردم خارش مقعد دارند. مردان و افرادی که در بدو تولد مرد هستند، حدود چهار برابر بیشتر در معرض خارش آنی قرار دارند.

چه نوع پزشکی خارش مقعد را درمان می‌کند؟

اگرچه این عارضه توسط پزشک خانواده یا پزشک داخلی امکان ارزیابی دارد، اما اغلب توسط جراح کولورکتال (پروکتولوژیست) و گاهی اوقات توسط متخصص گوارش ارزیابی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: علائم بواسیر؛ از خارش مقعد تا نشت مدفوع

9 علت اصلی خارش مقعد؛ علل شایع و دردسرساز

در ادامه با چندین دلیل شایع برای خارش مقعد آشنا خواهیم شد. علت و علائم هر کدام از این موارد با هم متفاوت است؛ اما علامت مشترک بین آن‌ها خارش آنی مقعد است.

1. شرایط پوستی عامل ابتلا به خارش مقعدی

خارش امکان دارد نتیجه یک بیماری خاص پوستی مانند موارد زیر باشد:

  • درماتیت: چندین بیماری پوستی وجود دارد که می‌تواند باعث خارش پوست در هر نقطه از بدن، از جمله مقعد شود. اگر قبلا درماتیت یا پسوریازیس تشخیص داده شده است، این محتمل‌ترین علت خارش ناحیه مقعدی خواهد.
  • بهداشت: شستشوی بیش از حد موجب خشکی پوست شده و به خارش می‌انجامد. اگر به اندازه کافی شستشو نشود، تجمع مدفوع نیز ممکن است از عوامل خارش شود.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی دل پیچه با ۸ روش خانگی و آسان

2. ابتلا به خارش آنی به علت موارد عفونی

  • عفونت انگلی: انواع عفونت‌های انگلی می‌توانند علائم خارش مقعدی را ایجاد کنند، مانند کرم‌های سوزنی و انگل‌های رایج روده.
  • عفونت از راه جنسی: برخی از عفونت‌ها و بیماری‌های مقاربتی مانند زگیل تناسلی امکان دارد به خارش‌های مقعد منتهی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: انگل چیست؟ نشانه های وجود انگل در بدن چیست؟

3. علل غذایی ابتلا به خارش مقعد

برخی عادات غذایی که منجر به خارش مقعد خواهند شد عبارتند از:

  • محرک‌ها: برخی غذاها مانند لبنیات، غذاهای تند و آجیل، پوست را در حین اجابت مزاج تحریک می‌کنند.
  • عادات غذایی: عادات غذایی نادرست گاهی منجر به یبوست و در ادامه تبدیل به خارش می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۱۴ درمان خانگی باد شکم زیاد که حتما باید بدانید!

4. عفونت کرم سوزنی عامل ابتلا به خارش مقعد

کرمک مقعد یا انتروبیازیس عامل ایجاد خارش مقعد|سیوطب

عفونت کرمی‌ که به انتروبیازیس نیز معروف است، شایع‌ترین عفونت کرمی ‌در ایالات متحده محسوب می‌شود. شایع‌ترین علامت این عفونت خارش اطراف مقعد به خصوص در شب است.

در حالی که این عفونت خطرناک نیست، اما به راحتی منتقل می‌شود؛ به ویژه بین افراد خانواده یا کسانی که در یک محیط با هم زندگی می‌کنند. داروهای تجویزی در درمان خارش ناشی از این کرم بسیار موثر هستند، اما در بیشتر موارد کل خانواده باید به طور همزمان تحت درمان قرار گیرند تا عفونت به طور کامل از بین برود.

علائم اصلی: خارش مقعد، جریان ادرار مداوم اما ضعیف.

5. هموروئید یا بواسیر و نقش آن در ایجاد خارش مقعد

هموروئید مقعد عامل ایجاد خارش مقعد|سیوطب

هموروئید وریدهای متورم در مقعد یا رکتوم هستند. آن‌ها گاهی در داخل راست روده (داخلی) یا خارج از بدن در مقعد (خارجی) بروز می‌یابند.

این عارضه در اثر زور زدن در حین اجابت مزاج و یا افزایش فشار در دوران بارداری و زایمان به وجود می‌آید. بواسیر یک اتفاق رایج به خصوص در افراد مسن به حساب می‌آید. زنان باردار، افرادی که یبوست مزمن دارند یا اضافه وزن دارند نیز مستعد ابتلا به بواسیر هستند.

علائم هموروئید شامل ناراحتی، درد، فشار و خارش است. مقدار کمی خونریزی در حین اجابت مزاج در ابتلا به هموروئید دور از ذهن نیست، اگرچه برخی از هموروئیدها اصلا علامتی ندارند.

درد شدید امکان دارد نشان‌دهنده هموروئید ‌ترومبوز شده باشد، به این معنی که یک لخته در داخل آن تشکیل شده است. این جدی نیست اما درد آن می‌تواند ناتوان کننده باشد و نیاز به درمان فوری داشته باشد.

خونریزی مقعدی به ندرت می‌تواند نشانه بیماری‌های جدی‌تری مانند دیورتیکولیت یا سرطان باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود. تشخیص از طریق معاینه فیزیکی و گاهی از طریق کولونوسکوپی انجام می‌شود.

درمان هموروئید با رعایت بهداشت خوب، کمپرس سرد و مسکن‌های بدون نسخه شروع می‌شود و گاهی نیاز به جراحی دارد.

بیشتر بخوانید: ۱۵درمان خانگی بواسیر + هموروئید داخلی و خارجی از آب گرم تا وازلین

6. نقش درماتوفیبروم در ایجاد خارش مقعد

درماتوفیبروما یک توده پوستی نسبتا شایع است که معمولا در قسمت پایین پاها ظاهر می‌شود، اما امکان ظهور آن در هر جایی از بدن دور از ذهن نیست. این غده‌های خال مانند، خوش‌خیم (غیر سرطانی) هستند. علت بروز این فیبروم‌ها مشخص نیست، اگرچه عمدتا درماتوفیبروما پس از یک آسیب جزئی ظاهر می‌شود. توده‌ها مسری نیستند.

درماتوفیبروما در بزرگسالان شایع و به ندرت در کودکان بروز می‌یابد.

علائم شامل برجستگی‌هایی است که قرمز، صورتی یا قهوه‌ای هستند و کمتر از یک سانتی‌متر قطر دارند. آن‌ها معمولا بدون درد هستند اما ممکن است حساس یا خارش‌دار باشند و به تنهایی یا به صورت گروهی ظاهر شوند.

تشخیص از طریق معاینه فیزیکی و گاهی اوقات بیوپسی انجام می‌شود. درماتوفیبروما نیازی به درمان ندارد مگر اینکه با لباس تداخل داشته باشد یا ناخوشایند به نظر برسد. آن‌ها را می‌توان با جراحی برداشت، اگرچه این کار یک اسکار باقی می‌گذارد و رشد احتمال دارد در نهایت بازگردد.

بیشتر بخوانید: چه اندازه سنگ صفرا نیاز به جراحی دارد؟

7. سرطان مقعد؛ عامل ایجادکننده درد و ترشحات غیرطبیعی

سرطان مقعد یک نئوپلاسم یا تومور است که در بافت‌های مقعد رشد می‌کند. تومور امکان دارد بدخیم (سرطانی) یا خوش خیم (غیر سرطانی) باشد.

بیشتر سرطان‌های مقعد با ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV مرتبط هستند. بسیاری از افراد ناقل HPV هستند و هیچ گونه علائم یا بیماری هم ندارند. بیشترین مبتلایان به سرطان مقعد مردانی هستند که با مردان دیگر تماس جنسی دارند.

علائم شامل خونریزی جزئی مقعد و خارش است که ممکن است به هموروئید نسبت داده شود. درد در ناحیه مقعد و ‌ترشحات غیر طبیعی مقعدی نیز از علائم آن به حساب می‌آید.

تشخیص از طریق معاینه جسمی؛ سواب مقعد؛ بیوپسی و سی تی اسکن، سونوگرافی یا آندوسکوپی مقعد انجام می‌شود.

درمان شامل ‌ترکیبی از جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی با توجه به نیاز هر بیمار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بواسیر یا هموروئید، رگ‌های متورم شده دردناک راست روده

8. درماتیت تماسی آلرژیک باسن و نقش آن در ایجاد خارش مقعد

درماتیت تماسی آلرژیک یعنی پوست چیزی را لمس کرده و واکنش آلرژیک ایجاد کرده که باعث التهاب و تحریک شده است.

شایع‌ترین علل درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از:

  • نیکل، فلزی که اغلب در سگک کمربند، دکمه‌های شلوار و جواهرات از جمله جواهرات سوراخ‌کننده استفاده می‌شود.
  • پیچک سمی
  • انواع مختلفی از عطرها، از جمله آن‌هایی که در صابون‌ها، نرم‌کننده‌های پارچه و مواد شوینده یافت می‌شوند.

علائم شامل قرمزی، خارش، پوسته پوسته شدن پوست است که امکان دارد به دلیل تحریک و التهاب دردناک باشد.

درمان شامل پرهیز کامل از ماده تحریک کننده آلرژی و استفاده از کرم استروئیدی موضعی طبق تجویز است. کمپرس‌های خنک و لوسیون کالامین در کاهش ناراحتی نقش دارند.

بیشتر بخوانید: ۸ درمان آلرژی فصلی برای رفع خطرات نهفته در واکنش ‌های آلرژیک

9. تاثیر هموروئید مزمن یا عودکننده در ایجاد خارش مقعد

هموروئید مزمن یا عود کننده، وریدهای متورم مقعد و رکتوم هستند که هرگز برطرف نمی‌شوند و کم و بیش علامت‌دار هستند.

هموروئید مزمن ناشی از هر چیزی است که از داخل به مقعد فشار وارد کند، مانند زور زدن در هنگام اجابت مزاج. یبوست؛ بارداری و آمیزش مقعدی. افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند زنان باردار و افراد مسن هستند، اگرچه مبتلا شدن هر کسی دور از ذهن نیست.

علائم شامل مقدار کمی‌خونریزی در حین یا بعد از اجابت مزاج و همچنین ناراحتی، خارش یا تورم در اطراف مقعد است.

درمان اغلب شامل تغییرات ساده در شیوه زندگی مانند نوشیدن آب بیشتر است. افزودن غذاهای غنی از فیبر به رژیم غذایی، استفاده از مکمل‌های فیبر و نرم‌کننده‌های مدفوع، عدم زور زدن برای دفع مدفوع و استفاده از داروهای موضعی از دیگر راه‌های معمول درمان این عارضه هستند. در برخی موارد از روش‌های جراحی برای برداشتن هموروئید بهره می‌برند.

علائم اصلی: خونریزی مقعدی، درد مقعدی، درد هنگام دفع مدفوع، خارش مقعد، خونریزی مقعدی بدون درد

بیشتر بخوانید: درمان استفراغ و تهوع؛ راه حل‌ها، نکات و مواردی که استفراغ را متوقف می‌سازند

درمان‌های خانگی برای تسکین خارش مقعد

چندین درمان خانگی ساده وجود دارد که انجام آن‌ها به تسکین خارش مقعد کمک می‌کند. این روش‌های خانگی عبارتند از:

1. استفاده از دستمال توالت بدون رنگ و عطر

برخی از دستمال توالت‌ها حاوی رنگ یا رایحه هستند که پوست را تحریک می‌کنند. به دنبال عباراتی مانند «بدون رنگ»، «بدون عطر»، «سفید نشده»، «ضد حساسیت» یا «فقط حاوی مواد طبیعی» روی بسته بندی باشید.

بیشتر بخوانید: ۷ درمان خانگی زگیل دهانی، با ساده‌ترین مواد از سیر تا زردچوبه

2. پرهیز از صابون‌های تند، رایحه‌ها و دئودورانت‌ها

صابون‌های تند، رایحه‌ها و دئودورانت‌ها گاهی حاوی مواد حساسیت‌زا یا محرک‌های شیمیایی هستند که علائم خارش مقعد را بدتر می‌کنند.

3. پوشیدن لباس زیر نخی

لباس زیر نخی رطوبت را جذب می‌کند. آن‌ها را مرتب تعویض و برای شستن این لباس‌های مهم از شوینده‌های بدون عطر استفاده کنید.

4. پرهیز از مصرف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها

محصولات لبنی، نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و غذاهای اسیدی یا تند ممکن است باعث خارش مقعد ‌شوند. بهتر است از همه این غذاها و نوشیدنی‌ها به طور همزمان اجتناب نکنید. حذف تدریجی یکی از این موارد هر چند روز یکبار در تعیین اینکه کدام غذا یا نوشیدنی باعث خارش مقعد می‌شود کمک‌کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: درمان ایدز؛ استفاده از داروهای ضدویروس برای مهار عفونت HIV

متخصصان پزشکی چگونه علت خارش مقعد را تشخیص می‌دهند؟

خارش مقعد ابتدا با معاینه دقیق مقعد از نظر ناهنجاری‌هایی مانند بواسیر، شقاق مقعد، برچسب‌های پوستی، رطوبت و خراش‌ها ارزیابی می‌شود.

قرار دادن انگشت در کانال مقعدی در شناسایی تومورهای رکتوم یک روش تشخیص معمول به شمار می‌رود. برای مشاهده دقیق کانال مقعد از پروکتوسکوپ استفاده می‌کنند. پروکتوسکوپ لوله کوتاهی است که از طریق مقعد و راست روده وارد می‌شود تا کانال مقعدی به صورت بصری بررسی گردد. در صورت مشکوک بودن به کرم‌های سوزنی، آن‌ها و تخمک‌هایشان با استفاده از تست کرم سنجاقی شناسایی خواهند شد.

بیشتر بخوانید: ۲۲ درمان خانگی تبخال تناسلی؛ مبارزه با بیماری مقاربتی در منزل

گزینه‌های درمان پزشکی برای خارش مقعد

در این مقاله فقط نمونه‌هایی از محصولات با نام تجاری که حاوی یک عنصر علاوه بر محافظ هستند، مورد بحث قرار می‌گیرد. این داروها عبارتند از:

1. درمان خارش مقعد با بی‌حس کننده‌های موضعی

بی‌حس کننده‌های موضعی با بی‌حس کردن انتهای عصبی درد، سوزش و خارش را به طور موقت تسکین می‌دهند. استفاده از این محصولات باید محدود به ناحیه پری آنال و کانال مقعدی تحتانی باشد. بی‌حس کننده‌های موضعی گاهی امکان دارد واکنش‌های آلرژیک همراه با سوزش و خارش به وجود آورند. بنابراین در صورت افزایش سوزش و خارش مصرف داروهای بی‌حسی باید قطع شود.

نمونه‌هایی از بی‌حس کننده‌های موضعی عبارتند از:

  • بنزوکائین
  • بنزیل الکل
  • دیبوکائین
  • دیکلونین
  • لیدوکائین
  • پراموکسین
  • تتراکائین

بیشتر بخوانید: لیدوکائین؛ ۵ نکته بسیار مهمی که باید قبل از استفاده از آن بدانید

2. منقبض کننده عروق و نقش آن در درمان خارش مقعد

منقبض کننده عروق، مواد شیمیایی طبیعی مانند اپی نفرین هستند. منقبض کننده‌های عروقی که روی مقعد اعمال می‌شوند، رگ‌های خونی را کوچکتر و تورم را کاهش می‌دهند. آن‌ها همچنین علائم را به دلیل اثر بی‌حسی خفیف خود کاهش خواهند داد.

عوارض منقبض کننده‌های عروقی موضعی که در ناحیه اطراف مقعد اعمال می‌شوند برخلاف داروهای منقبض کننده تزریقی بسیار کمتر است. احتمال ایجاد عوارض جانبی جدی مانند فشار خون بالا، عصبی بودن، لرزش، بی خوابی و تشدید دیابت یا پرکاری تیروئید در منقبض‌کننده‌های تزریقی بیشتر از موضعی به نظر می‌رسد.

نمونه‌هایی از منقبض‌کننده‌های عروقی عبارتند از:

  • افدرین سولفات
  • اپی نفرین
  • فنیل افرین

3. محافظ‌ها و نقش آن‌ها در درمان خارش مقعد

مواد محافظ با ایجاد یک مانع فیزیکی روی پوست که از تماس پوست تحریک شده با مایع تشدید کننده یا مدفوع از رکتوم جلوگیری می‌کند، از تحریک ناحیه پُری مقعد جلوگیری می‌کند. این مانع تحریک، خارش، درد و سوزش را کاهش می‌دهد. بسیاری از محصولات خود محافظ یا علاوه بر سایر داروها حاوی یک محافظ هستند.

نمونه‌هایی از محافظ‌ها که در درمان خارش مقعد به کار می‌‌روند عبارتند از:

  • ژل هیدروکسید آلومینیوم
  • کره کاکائو
  • گلیسرین
  • کائولن
  • لانولین
  • روغن معدنی
  • نفت خام سفید
  • نشاسته
  • اکسید روی یا کالامین
  • روغن کبد ماهی یا روغن کبد کوسه

بیشتر بخوانید: آزمایش سوزاک برای تشخیص قطعی بیماری

4. نقش ضدعفونی کننده‌ها در درمان خارش مقعد

ضدعفونی‌کننده‌ها از رشد باکتری‌های مضر و سایر ارگانیسم‌های خطرناک جلوگیری می‌کنند. با این حال، مشخص نیست که آیا ضدعفونی‌کننده‌ها موثرتر از آب و صابون هستند یا خیر.

نمونه‌هایی از ضدعفونی‌کننده‌ها که در درمان خارش مقعد کاربرد دارند عبارتند از:

  • اسید بوریک
  • فنل
  • بنزالکونیوم کلرید
  • ستیل پیریدینیم کلرید
  • بنزتونیم کلرید
  • رزورسینول

5. کراتولیتیک‌ها و جایگاه آن‌ها در درمان خارش مقعد

کراتولیتیک‌ها مواد شیمیایی هستند که باعث تجزیه لایه‌های خارجی پوست یا سایر بافت‌ها می‌شوند. دلیل استفاده از آن‌ها این است که تجزیه به داروهایی که روی مقعد و ناحیه پری مقعد اعمال می‌شوند اجازه می‌دهد تا به بافت‌های عمیق‌تر نفوذ کنند. دو کراتولیتیک مورد استفاده عبارتند از:

  • کلروهیدروکسی آلانتوئینات آلومینیوم
  • رزورسینول یک تا سه درصد

6. درمان خارش مقعد با داروهای ضد درد

فرآورده‌های ضد درد مانند فرآورده‌های بیهوشی با فشار دادن گیرنده‌های روی اعصاب، درد، خارش و سوزش را تسکین می‌دهند. نمونه‌هایی از مسکن‌های خارش آنی عبارتند از:

  • منتول
  • کافور
  • قطران ارس

بیشتر بخوانید: علائم زگیل تناسلی در زنان و راه‌های تشخیص HPV در دختران

7. کورتیکواستروئیدها و نقش آن‌ها در درمان خارش مقعد

کورتیکواستروئیدها التهاب را کاهش و خارش را تسکین می‌دهند، اما مصرف مزمن آن‌ها می‌تواند باعث آسیب دائمی ‌به پوست شود. آن‌ها نباید بیش از دوره‌های کوتاه چند روزه تا دو هفته‌ای استفاده شوند. فقط محصولاتی با اثرات ضعیف کورتیکواستروئیدی بدون نسخه در دسترس هستند. نوع قوی‌تر آن‌ها که با نسخه در دسترس است نباید برای درمان خارش مقعد به کار رود.

چرا مقعد در شب بیشتر خارش دارد؟

کرم‌های سوزنی از عوامل خارش و سوزش در ناحیه پری مقعد هستند. آن‌ها در شب فعال‌ترند. به همین دلیل مقعد در شب بیشتر از زمان‌های دیگر دچار خارش می‌شود.

آیا باید نگران خارش مقعد بود؟

در بیشتر موارد خارش مقعد، نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. بهداشت مناسب و داروهای OTC باعث تسکین درمان آن خواهند شد.

بیشتر بخوانید: علائم ایدز در مردان ۲ تا ۶ هفته بعد از ورود ویروس پدیدار می‌شود

چه زمانی برای خارش مقعد باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر هر یک از موارد زیر همراه با خارش مقعدی بروز یافت باید سریعا به دنبال مراقبت‌های پزشکی بود:

  • خونریزی مقعدی
  • علائم عفونت یا درد شدید
  • خارش مداوم بدون علت واضح
  • تورم شدید یا کبودی تیره در اطراف ناحیه مقعد

یادداشت پایانی درباره درمان خارش مقعد

خارش مقعد، یا خارش آنی یک وضعیت ناخوشایند و یکی از علائم شایع بیماری‌های مختلف است. ممکن است فرد دچار سوزش، خارش، قرمزی یا درد در ناحیه مقعد شود. ولی جای نگرانی نیست و با توجه به علت زمینه‌ای، پزشک داروی مناسب را برای درمان تجویز خواهد کرد. اغلب موارد خارش مقعد را می‌توان در خانه بدون نیاز به مراجعه به پزشک درمان کرد.

اگر خارش ناشی از عفونت باشد، پزشک با تجویز درمان‌های ضد قارچ، ضد باکتری یا ضد انگلی برای خلاص شدن از شر ارگانیسم‌های عفونی اقدامات لازم را در پیش روی بیمار قرار می‌دهد. پمادهای تجویزی که دوزهای استروئیدی بالاتری دارند نیز خارش را کاهش داده و التهاب را به حداقل می‌رسانند.

بواسیرهایی که باعث خارش مقعدی می‌شوند به درمان‌های تهاجمی‌تری نیاز دارند، مانند بستن باند برای کوچک کردن هموروئید یا برداشتن بواسیر با جراحی. همچنین اجتناب از غذاها و داروهایی که باعث خارش مقعد می‌شوند نیز در کاهش علائم نقش بارزی دارند.

سوالات متداول در مورد خارش مقعد

  • چرا مقعد بعد از اجابت مزاج خارش می‌کند؟

خارش به دلایل زیادی ایجاد می‌شود، دلایلی مانند مدفوع یا ادراری که پس از استفاده از سرویس بهداشتی روی پوست باقی می‌ماند. بواسیر نیز باعث خارش می‌شود زیرا پس از اجابت مزاج بهبود می‌یابد. شقاق مقعد و کرم سوزنی انگلی است که کودکان را در اثر مصرف غذاهای غیربهداشتی تحت تاثیر قرار داده و با خارش مقعد روبرو می‌سازد.

  • چرا مقعد دچار خارش همراه با سوزش می‌شود؟

خارش و سوزش از علائم شایع بواسیر خارجی و شقاق مقعدی است. خارش و سوزش گاهی نشانه‌ای از یک بیماری مقاربتی است. دلایل زیادی وجود دارد، اگر خارش و سوزش ادامه داشت باید به دنبال معاینه پزشکی بود.

  • چرا مقعد حین خارش خون‌ریزی دارد؟

خارش و خونریزی مقعد از نشانه‌های شقاق مقعد هستند. شقاق یک پارگی کوچک در پوست مقعد است که مدفوع سفت بیش از حد مقعد را کشیده و باعث ایجاد خون روی مدفوع، کاسه توالت یا دستمال شده است. اگر خونریزی مقعدی بدون علت را تجربه می‌کنید، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

  • آیا اگزما می‌تواند باعث خارش مقعد شود؟

بله، درماتیت آتوپیک یا اگزما می‌تواند باعث ضخیم شدن پوست و برآمدگی‌های اطراف مقعد و همچنین خارش شود. بیشتر در کودکان پنج تا هفت ساله دیده می‌شود و معمولا در نواحی خمش آرنج و زانو رخ می‌دهد. ولی بروز آن در ناحیه گلوتئال اطراف مقعد دور از ذهن نیست.

  • آیا مقعد من به دلیل عفونت خارش می‌کند؟

بله، ممکن است هم یک بیماری مقاربتی و هم انگل باعث خارش اطراف مقعد شود. انگل‌ها در میان کودکان خردسال بسیار شایع‌تر هستند و بیماری‌های مقاربتی تقریبا منحصرا در بزرگسالان یافت می‌شود.

منبع
buoyhealth.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا