اختلالات رشدیاعصاب و روان

درمان اوتیسم؛ بازی اثرگذارترین شیوه درمان

درمان اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم (ASD) یکی از مواردی است که دانشمندان پاتولوژیست در تلاش هستند به آن دست یابند. اما با همه این تلاش‌ها به جای اینکه به یک دلیل واحد و یگانه دست پیدا کنند، بیشتر بر کثرت و گوناگونی دلایل ایجاد آن افزوده می‌شود.

نشانه‌هایی از افزایش اوتیسم وجود دارد که برخی این افزایش را به عوامل محیطی و آلاینده‌های محیط زیست از جمله آلاینده‌های هوا نسبت می‌دهند. در این مقاله از سیوطب به بررسی راه‌های درمان اوتیسم می‌پردازیم.

تعریفی کلی از اوتیسم

اوتیسم اصطلاح گسترده‌ای است برای توصیف یك اختلال نورولوژیكی كه خودش را در سال‌های اولیه رشد كودك نمایان می‌كند.

این اختلال در بیماران اوتیسمی باعث می‌شود كه مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل كند.

بیماری اوتیسم مانعی برای یادگیری، چگونگی ارتباط و تعامل کودک با دیگران به‌طور اجتماعی می‌شود. كودكان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط كلامی و غیركلامی دچار مشکلاتی مانند موارد زیر هستند:

  • مهارت‌های شناختی معمول
  • رفتارهای اجتماعی
  • فعالیت‌های سرگرم‌كننده
  • بازی

ریشه كلمه اوتیسم از واژه یونانی Autos به معنی «خود» گرفته شده است. البته این نام در طول زمان به صورت‌های گوناگونی مانند اوتیسم كودكی اولیه یا اوتیسم كودك به‌كار می‌رفت.

پس از مدتی این نام‌ها تقریبا مترادف با اوتیسم در بزرگسالان به كار رفت و پس از آن این اختلال را در هر دوره سنی به‌نام اوتیسم می‌شناسند.

اختلال طیف اوتیسم (ASD) و اوتیسم دو واژه و عبارت کلی برای گروهی از اختلالات پیچیده در رشد مغز هستند.

اکنون در اختلال طیف اوتیسم به جای انواع آن سه سطح وجود دارد که در آن‌ها رشد مهارت‌های اجتماعی، ارتباطات و منابع و ذخایر رفتاری دچار تاخیر و انحراف شده است.

كودكان درگیر با اختلال طیف اوتیسم اغلب تمایلات شدید و ویژه‌ای به مجموعه‌ای از رفتارها نشان می‌دهند.

آن‌ها مقاومت در برابر تغییر رفتارهای تکراری و کلیشه‌ای، همچنین نقص در ارتباط چشمی دارند و پاسخ‌های مناسبی به محرك‌های محیطی نمی‌دهند.

این اختلالات تاثیر متعدد و بی‌شماری بر روند رشد آن‌ها می‌گذارد. هرچه این اختلال زودتر تشخیص داده شود و فرد مبتلا زودتر وارد چرخه‌های درمان اوتیسم شود، سریع‌تر می‌توان زندگی او را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: سندروم داون یا نشانگان داون چیست؟ آیا سندروم داون ارثی است؟

علائم اوتیسم چیست؟

علائم ASD معمولا در اوایل کودکی، بین سنین 12 تا 24 ماهگی به وضوح آشکار می‌شود. با این حال علائم ممکن است زودتر یا دیرتر ظاهر شوند.

نشانه‌های اولیه امکان دارد شامل تاخیر قابل توجه در زبان یا رشد اجتماعی باشد. تاکنون نقایصی در ژن‌های برخی افراد داری اوتیسم مشخص شده است و درکنار آن نیز بررسی این که چه چیزی می‌تواند منجر به این تغییرات و دگرگونی‌های ژنتیک شود بسیار مهم است.

تاثیر آلاینده‌های زیست‌محیطی و تخریب به وجود آمده در محیط زندگی انسان نقش به سزایی در ایجاد این اختلال ایفا می‌کند.

در حدود 62درصد علل زیست محیطی و ترکیب آن با عوامل ژنتیک می‌تواند منجر به اوتیسم شود. اما باز هم نمی‌توان با قاطعیت عنوان کرد چه چیزی عامل اختلال اوتیسم است.

گرم شدن کره زمین در اثر آلاینده‌های هوا و از بین رفتن گونه‌های زیستی توسط انسان‌ها رخدادهای بزرگی در راستای شکل‌گیری اوتیسم هستند.

این آلاینده‌ها می‌توانند همان حلقه گمشده‌ای باشد که دانشمندان در زمینه دستیابی اختلال اوتیسم سال‌ها به دنبال آن هستند.

علائم (ASD)، اختلال طیف اوتیسم را به دو دسته تقسیم می کند:

  • مشکلات ارتباطی و تعامل اجتماعی
  • الگوهای محدود یا تکراری رفتار یا فعالیت‌ها

برای تشخیص اوتیسم، فرد باید علائمی را در هر دو این دسته‌ها تجربه کند. ASD می‌تواند شامل طیف وسیعی از مسائل ارتباطی باشد که بسیاری از آن‌ها قبل از 5 سالگی ظاهر می‌شوند.

علائم اوتیسم به شدت متنوع و وسیع هستند. در برخی افراد درگیر این اختلال مشکلات شدید روحی و روانی دیده می‌شود و در مقابل عده‌ای هوش بسیاری دارند. حتی برخی به شکل مستقل می‌توانند زندگی کنند.

  • بچه‌های مبتلا به اوتیسم از نظر هیجانی بی‌تفاوت هستند و گاهی هیجانات شدید یا نامتناسب دارند. مثلا خنده و گریه شدید و نامتناسب
  • در 9 ماهگی، یک کودک نرمال، لبخند اجتماعی دارد یعنی به آدم‌ها گاهی لبخند می‌زند ولی شیرخوار اوتیستیک چنین لبخندی ندارد
  • بچه‌های نرمال تا یک سالگی تماس چشمی دارند یعنی با ما چشم تو چشم می‌شوند و لبخند می‌زنند و به اسم خود واکنش نشان می‌دهند. همچنین بچه‌ها تا یک سالگی غان و غون می‌کنند، بچه‌های اوتیستیک هیچکدام از این موارد را ندارند
  • یکی از موارد دیگری که در اوتیسم مختل می‌شود تکلم است. در حالت طبیعی بچه‌ها باید تا هجده ماهگی حداقل ده کلمه را یاد گرفته باشند و کاربردشان را بلد باشند. ولی بچه‌های اوتیستیک ممکن است کلمه‌ها را تکرار کنند ولی کاربردشان را بلد نیستند. همچنین از دستورات پیروی نمی‌کنند، چون درک کلامی ندارند
  • بازی‌های تخیلی ندارند
  • با همسالان ارتباط کمی برقرار می‌کنند

اوتیسم در کودکان|سیوطب

  • به چیزهایی که علاقه دارند اشاره نمی‌کنند و به‌جای آن دست والدینشان را می‌گیرند و به سمت شی یا خواسته‌ای که دارند می‌برند
  • از ایما و اشاره برای ارتباط برقرار کردن استفاده نمی‌کنند
  • به جزییات اشیا علاقه دارند
  • کلمات تکراری و بی‌معنی به کار می‌برند
  • برخی از علایم در سنین بالاتر هم ممکن است دیده شوند
  • مثلا بد غذا هستند و انتخاب‌های محدودی برای غذا دارند
  • بازی‌های تکراری و علاقه‌های محدودی دارند
  • حرکات تکراری مثل راه رفتن روی پنجه یا پاشنه پا بال بال زدن، چرخیدن دور خود یا حرکات ریتمیک دوست دارند
  • در حواس پنجگانه‌ی خود یا حساسیت زیادی دارند یا اصلا حساس نیستند
  • خواب و بیداری منظم و طبیعی ندارند
  • هرجا می‌روند باید اسباب‌بازی یا وسیله خاصی را با خودشان ببرند
  • کلماتی را که می‌شنوند به طرز طوطی‌وار و بیش از حد معمول تکرار می‌کنند
  • تغییر از حالت روزمرگی به شدت آن‌ها را آشفته می‌کند
  • صحبت‌شان‌ منوتون و شبیه ربات است
  • به صداهای بلند واکنش پرخاشگرانه نشان می‌دهند

افراد اوتیسمی را در معرض صدای بلند قرار ندهیم، این کار جزو درمان اوتیسم است|سیوطب

آشنایی با روش‌های درمان اوتیسم

فهمیدن اینکه فرزند شما دارای اختلال طیف اوتیسم (ASD) است می‌تواند یک شوک باشد و شما را در مورد آینده او ناراحت و نگران کند. اما مهم است به یاد داشته باشید که هر کودکی نقاط قوت و ضعف خود را دارد و کودک مبتلا به اوتیسم نیز از این قاعده مستثنی نیست.

درمان‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند تا مهارت‌های جدیدی کسب کنند و بر انواع چالش‌های رشدی غلبه کنند.

آن‌ها به بهبود توانایی فرزند شما برای اجتماعی شدن و بازی کردن، عملکرد تحصیلی و حرکت در زندگی روزمره با مهارت‌های انطباقی کمک می‌کنند.

با این حال رویکرد درمان اوتیسم برای هر کودک موثر نیست. ممکن است مدتی طول بکشد تا گزینه‌های درمانی متناسب با نیازهای خاص کودک تنظیم شود. اما کمی صبر و پشتکار می‌تواند تفاوت بزرگی در زندگی فرزند شما ایجاد کند.

یادگیری در مورد بسیاری از درمان‌های موجود می‌تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید کدام رویکرد برای کودک بهترین است و اطمینان حاصل کنید که آن‌ها با پتانسیل کامل خود توسعه می‌یابند.

بیشتر بخوانید: عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی را بشناسید

انواع درمان اوتیسم در دسترس است

وقتی صحبت از گزینه‌های اولیه درمان اوتیسم می‌شود، انواع مختلفی از درمان‌ها و رویکردها وجود دارد. برخی از درمان‌های اوتیسم بر کاهش رفتارهای مشکل‌ساز و ایجاد مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی متمرکز هستند.

در حالی که برخی دیگر با مشکلات یکپارچگی حسی، مهارت‌های حرکتی، مسائل عاطفی و حساسیت‌های غذایی سروکار دارند.

انجام تحقیقات، صحبت با متخصصان درمان اوتیسم و ​​پرسیدن سوالات بسیار مهم است. اما به خاطر داشته باشید که لازم نیست فقط یک نوع درمان را انتخاب کنید.

هدف از درمان اوتیسم باید درمان مجموعه‌ای منحصربه‌فرد از علائم و نیازهای کودک شما باشد. این اغلب به یک رویکرد درمانی ترکیبی نیاز دارد که چندین نوع مختلف درمان را در خود جای دهد.

درمان‌های رایج اوتیسم شامل رفتار درمانی، گفتار درمانی، درمان مبتنی بر بازی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه درمانی است. اما به خاطر داشته باشید که روال مهم است و برنامه باید به گونه‌ای طراحی شود که بتواند پایدار باشد.

باید به این فکر کنید که چه مهارت‌ها و رفتارهایی ضروری‌تر هستند و ابتدا آن‌ها را درمان کنید. شاید نتوان به یکباره همه چیز را حل کرد و درمان اوتیسم را به صورت کامل انجام داد.

بیشتر بخوانید: سندروم پای بی قرار و روش‌های درمانی خانگی و دارویی

رفتار درمانی برای درمان اوتیسم

رفتار درمانی یک درمان متداول به شمار می‌رود که هدف آن تشویق رفتارهای مطلوب و کاهش رفتارهای ناخواسته است.

بیشتر رفتار درمانی‌ها از تکنیک‌های تعیین شده توسط تحلیل رفتار کاربردی (ABA) پیروی می‌کنند. ABA که مبتنی بر شواهد است به کودک مبتلا به اوتسیم کمک می‌کند تا ارتباط بین رفتارها و پیامدها را درک کند.

در این شیوه درمانی تلاش برای رفتار مطلوب به طور مثبت تقویت می‌شود. به عنوان مثال، زمانی که کودک سعی می‌کند مودبانه کمک بخواهد، یک درمان‌گر ممکن است از او تعریف کند.

از آنجایی که یک پاداش به دنبال رفتار می‌آید، کودک احتمال بیشتری دارد که عمل را تکرار کند. از سوی دیگر، اگر کودک طغیان خشم داشته باشد، پاداشی داده نمی‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که درمان طولانی مدت و فشرده می‌تواند مهارت‌های زندگی، توانایی‌های فکری و مهارت‌های اجتماعی کودک را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: درمان اختلال دو قطبی به روش‌های دارویی، بیمارستانی

مدل دنور شروع اولیه (ESDM)

ESDM رویکردی برای درمان اوتیسم است که برای کودکان ۱۲ تا ۴۸ ماهه بهترین تاثیر را دارد و از شیوه‌های ABA پیروی می‌کند.

جلسات حول محور بازی‌های طبیعی و فعالیت‌های مشترک با درمانگران و والدین است. می‌توان از آواز خواندن برای تشویق کودک مبتلا به ASD به آواز خواندن استفاده کرد یا از بازی تقلید برای آموزش تشخیص اعضای بدن به کودک سود برد.

ESDM بر ایجاد تعاملات اجتماعی مثبت، افزایش مهارت‌های ارتباطی و شناختی در این فرآیند تمرکز دارد. مطالعات از جمله تحقیقات اسکن مغز، نشان می‌دهد که این نوع درمان مهارت‌های زبانی و ارتباطی و همچنین رفتارهای مرتبط را بهبود می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: درمان کابوس‌؛ با خواب‌های وحشتناک خداحافظی کنید

درمان اوتیسم به روش پاسخ محوری (PRT)

PRT یکی دیگر از رویکردهای مبتنی بر بازی است که از شیوه‌های ABA پیروی می‌کند. PRT به‌ جای توجه به رفتارهای خاص، بر حوزه‌های گسترده‌تری از جمله انگیزه، خود مدیریتی، پاسخ به نشانه‌های متعدد و آغاز تعاملات اجتماعی تمرکز می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که PRT می‌تواند در ایجاد مهارت‌های ارتباطی در کودکان موثر باشد.

در طول یک جلسه، درمانگر ممکن است غذا یا اسباب‌بازی مورد علاقه کودک را در معرض دید، اما دور از دسترس او قرار دهد. چنین موقعیتی کودک را تشویق می‌کند که صحبت کند و آن مورد را بخواهد.

بیشتر بخوانید: انواع اختلال شخصیت و روش تشخیص هرکدام

آموزش آزمایشی گسسته (DTT)

در شیوه درمانی DTT  یک مهارت به رفتارهای کوچک‌تر تقسیم می‌شود. هنگامی که به کودک اوتیسمی یاد می‌دهیم که نام خود را بنویسد، با روش DTT آن را حرف به حرف تجزیه می‌کند.

DTT در آموزش مهارت ها به کودکان مبتلا به ASD موثر است و از دهه 1970 استفاده شده است. این نوع تمرین به اندازه ESDM یا PRT شامل بازی طبیعی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: فوبیا، هراسی بزرگ‌تر از ترس‌های معمولی

گفتار درمانی کودکان اوتیسم

اگر کودک شما با برقراری ارتباط مشکل دارد، گفتار درمانی می‌تواند به او کمک کند تا مهارت‌های کلامی و غیرکلامی خود را بهبود بخشد.

برای بهبود مهارت‌های کلامی، گفتار درمانگر، کودک شما را از طریق تمرین‌هایی که شامل توصیف احساسات و شناسایی موارد و افراد است راهنمایی می‌کند. سایر تمرینات ریتم گفتار، ساختار جمله و واژگان کودک را بهبود می‌بخشد.

وقتی صحبت از مهارت‌های ارتباط غیرکلامی به میان می‌آید، یک گفتاردرمانگر می‌تواند به کودک شما در مورد زبان اشاره، علائم دست یا ارتباط از طریق تصاویر آموزش دهد. سایر نشانه‌های غیرکلامی مانند برقراری تماس چشمی نیز می‌تواند از طریق گفتار درمانی بهبود یابد.

بیشتر بخوانید:وسواس و آسیب‌های آن را بشناسید

فیزیوتراپی و کاردرمانی برای درمان اوتیسم

درمان اوتیسم با گفتار درمانی امکان‌پذیر است|سیوطب

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم در کنترل حرکت‌های فیزیکی با مشکل مواجه می‌شوند. برای مثال، آن‌ها راه رفتن غیرعادی دارند یا با دست خط مشکل پیدا می‌کنند.

فیزیوتراپی می‌تواند مهارت‌های حرکتی کودک را تقویت کند. تمرکز بر وضعیت بدن، هماهنگی، تعادل و کنترل ماهیچه‌ها کیفیت زندگی اجتماعی و احساس رفاه کودک را بهبود می‌بخشد.

کاردرمانی به کودکان مبتلا به اوتیسم یاد می‌دهد تا مهارت‌های روزانه مفید مانند تغذیه، نظافت و لباس پوشیدن فرا بگیرند. مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی می‌تواند مهارت‌های حرکتی را افزایش دهد.

جلسات روی نیازهای منحصربه‌فرد تمرکز می‌کند، بنابراین کودک یاد می‌گیرد از وسایل کمکی برای سازگاری با موقعیت‌ها و انجام وظایف استفاده کند.

تغذیه درمانی کودکان اوتیسمی

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلات گوارشی و همچنین مشکلات تراکم استخوان دست و پنجه نرم می‌کنند.

این دسته از کودکان شاید نسبت به طعم‌ها یا بافت‌های خاص، مانند لطافت نرم گوجه‌فرنگی یا پوست میوه، بیزاری نشان دهند. بنابراین این بیزاری تامین نیازهای غذایی حیاتی آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.

اگر کودک اهل غذا خوردن است، تغذیه درمانی می‌تواند به این رفتار خوش‌بین باشد که کودک هنوز از یک رژیم غذایی سالم پیروی می‌کند. در این زمینه مشورت با یک متخصص تغذیه کمک کننده است.

همچنین می‌توانید برای بهبود عادات غذایی فرزندتان اقداماتی را در خانه انجام دهید. غذاهای مورد علاقه فرزندتان را بشناسید تا غذاهایی با طعم یا بافت مشابه به آن‌ها تهیه کنید.

به عنوان مثال اگر سیب زمینی سرخ کرده دوست دارد، برای تنوع بیشتر یک طرف بشقاب سیب زمینی سرخ شده بگذارید.

از غذاهای جدید در کنار غذاهای مورد علاقه فعلی او بهره بگیرید. این به شما اجازه می‌دهد تا مواد جدیدی را به برنامه غذایی او اضافه کنید. وعده‌های غذایی را کوچک نگه دارید تا زمانی که کودک شما واقعا به غذای جدید علاقه نشان دهد.

با اجازه دادن انتخاب به فرزندتان از بین چندین گزینه غذایی متفاوت، حس کنترل را به او یاد بدهید.

بیشتر بخوانید: فلج خواب یا بختک، لحظه‌ای میان رویا و واقعیت

رفتار درمانی شناختی

درمان شناختی رفتاری (CBT) به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند تا بفهمند افکار چگونه بر رفتار تاثیر می‌گذارند.

یک درمانگر به کودک نشان می‌دهد چگونه احساساتی مانند اضطراب را تشخیص دهد و ارزیابی مجدد و تنظیم کند.

این نوع درمان برای آموزش کودکان در زمان مقابله با موقعیت‌های اجتماعی دشوار و سایر چالش‌های زندگی مفید است.

مانند سایر راه‌های درمان اوتیسم، جلسات CBT برای رفع نیازهای کودک شخصی‌سازی شده است. این رویکرد حتی ممکن است در پرداختن به مسائل خواب مفید باشد؛ ولی به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: کابوس، اختلالی که کوچک و بزرگ نمی‌شناسد

شرایط پزشکی همراه با اوتیسم

برخی از شرایط پزشکی با اوتیسم همراه هستند. در اینجا به چند نمونه از شرایط رایج و درمان های احتمالی می‌پردازیم:

پرخاشگری

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم از رفتارهای پرخاشگرانه مانند فریاد زدن یا کتک زدن برای بیان ناراحتی استفاده می‌کنند.

برای مدیریت این مشکل، ابتدا باید بفهمید که فرزندتان قصد گفتن چه چیزی به شما را دارد. گاهی موقعیت‌ها یا محرک‌های خاصی مانند صداها باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود.

شیوه‌های رفتار درمانی به آن‌ها کمک می‌کند تا راه‌های مثبت‌تری برای بیان نیازهای خود ایجاد کنند.

اضطراب

 کودکان مبتلا به اوتیسم با اضطراب بالا یا اختلالاتی مانند وسواس فکری جبری (OCD) دست و پنجه نرم می‌کنند.

اضطراب، مشکل در معاشرت یا رفتارهای منفی مانند طغیان را در کودک تقویت می‌کند؛ ولی راه‌های مختلفی برای مدیریت اضطراب وجود دارد.

یک استراتژی مفید شامل آموزش به کودک شما برای شناسایی احساسات اضطرابی است. قرار دادن تدریجی آن‌ها در معرض منبع اضطراب در یک محیط امن نیز کمک کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اختلال اضطراب به همراه علائم جسمی، روانی و رفتاری

اختلالات خواب

 بی‌قراری و سایر اختلالات ذهنی، خواب کافی در شب برای کودکان مبتلا به اوتیسم را از بین می‌برد. کم خوابی تاثیر منفی بر تمرکز و خلق و خو دارد.

بنابراین مهم است که شیوه‌های بهداشت خواب خوب مانند ایجاد یک روال آرام‌بخش قبل از خواب را به ‌وجود آورید.

بیشتر بخوانید: درمان بی خوابی با 35 روش فوق العاده موثر

مشکلات گوارشی (GI)

کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب با علائم گوارشی، از جمله یبوست، نفخ و درد شکم مواجه هستند. بعضی تحقیقات نشان می‌دهد علائم گوارشی باعث شکل‌گیری مشکلات دیگری از قبیل پرخاشگری و اختلالات خواب می‌شود. چند راه برای درمان مشکلات گوارشی کودک شما وجود دارد:

به حداقل رساندن استرس، تشویق به فعالیت بدنی، افزایش مصرف فیبر و آب و پیگیری اینکه کدام غذاها باعث ناراحتی او می‌شوند ازراه‌های بهبود‌بخشی این مشکل هستند.

بیشتر بخوانید: از صرع نترسید | مهم‌ترین چیزهایی که باید در مورد صرع بدانید

بیشترین بهره را از درمان اوتیسم ببرید

اگرچه درمانگران حرفه‌ای فرزند شما را از طریق درمان‌ها راهنمایی می‌کنند؛ ولی شما همچنان نقش مهمی را به عنوان والدین دارید.

همان‌طور که گزینه‌های درمانی را برای فرزند خود بررسی می‌کنید، با انجام اقدامات اضافی اطمینان حاصل کنید که جلسات تا حد امکان موثر هستند.

مداخله زودهنگام اثربخشی درمان‌ها را افزایش می‌دهد. قبل از شروع درمان اوتیسم در خانه نیاز نیست به بررسی گزینه‌ و استراتژی‌های درمانی اساسی بپردازید.

هنگامی که کودک شما تشخیص رسمی پیدا کرد و گزینه‌های درمانی در دسترس بودند، در شروع درمان اوتیسم تردید نکنید.

چندین درمان را همزمان با هم پیش ببرید

همه درمان‌ها برای فرزند شما موثر نیست. چندین درمان را به طور همزمان امتحان و به دنبال علائم بهبود باشید.

هر شیوه درمانی که انجام می‌دهید شما را یک قدم به تعیین این‌ که چه چیزی موثر است نزدیک‌تر می‌کند.

درمان‌هایی مانند تغذیه درمانی و گفتار درمانی می‌توانند بدون ایجاد آسیب با یکدیگر همپوشانی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: افسردگی، بیماری پنهان نیمی از جامعه

درمان‌ اوتیسم به روش خانگی را جدی بگیرید

یک درمانگر در بعضی موارد می‌تواند از طریق فعالیت‌هایی که با فرزندمان در خانه انجام می‌دهید، راهنمایی‌های خوبی کند. این به چند دلیل مهم است:

  • به شما زمان بیشتری می‌دهد تا با فرزندتان ارتباط بیشتری برقرار و او را بهتر بشناسید
  • درمان‌های خانگی همچنین به تقویت مهارت‌های آموخته ‌شده در طول بازدید از کلینیک کمک می‌کنند
  • آن‌ها با شما به عنوان والدین همراه هستند

یک برنامه منظم داشته باشید

همزمان با مطالعه گزینه‌های درمان اوتیسم به سطح راحتی کودک خود توجه کنید. کودکان مبتلا به اوتیسم زمانی که از یک برنامه منظم پیروی می‌کنند، رشد بیشتری دارند.

نقاط قوت فرزندتان را بشناسید

برای کمک به درمان اوتیسم به مواردی که فرزندتان در آن‌ها برتری دارد توجه داشته باشید. ممکن است به عنوان مثال در موسیقی مهارت داشته یا در دیدن جزئیات توانایی عجیبی از خود نشان دهند.

با نقاط قوت و توانایی‌های آن‌ها بازی کنید.  به یاد داشته باشید با همه موانع پیش رو فرزندتان فضای زیادی برای رشد دارد.

اوتیسم یک اختلال است که در سال‌های اخیر رو به افزایش پیدا کرده است. واژه‌ای که امروزه به این اختلال تعلق دارد، در پی سال‌ها و تغییرات زیاد پدید آمده است.

در حال حاضر طیف اوتیسم به سه سطح مجزا تقسیم می‌شود و نام‌های دیگر آن کنار گذاشته شده‌اند.

درمان اوتیسم به روش‌ها مختلفی انجام می‌شود که باید برای دریافت نتیجه بهتر از چند روش به صورت همزمان استفاده کرد.

روش‌های خانگی و عمومی هم برای درمان اوتیسم وجود دارد که ممکن است در بهبود شرایط تاثیرگذار باشد.

منبع
cdc

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا