بیماریبیماری های مفصلی

شناخت رایج‌ترین انواع کمردرد در مردان

فهرست محتوا نمایش

کمردرد به عنوان یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها در حوزه سلامت، علل و انواع مختلفی دارد. در مواجه با کمردرد توجه به این نکته بسیار مهم است که بدانید همه دردها صد در صد واقعی هستند و اینطور نیست که شما «خیال کنید» که کمردرد دارید.

در بیشتر موارد دلایل و علائم انواع کمردرد در مردان و زنان یکسان و مرتبط با ساختار استخوان‌ها و بافت ماهیچه‌ای بدن است. با این حال شناخت انواع کمردرد و نشانه‌های آن برای درمان موثر و پیشگیری از تکرار، اهمیت دارد.

با اینکه معمولا تشخیص علت اصلی کمردرد فقط با انجام معاینات و آزمایش‌های دقیق امکان‌پذیر است، اما گاهی دلایلی از قبیل استرس و تحمل فشار روانی بالا می‌تواند باعث گرفتگی‌های عضلانی و احساس درد در ناحیه کمر شوند.

با اینکه کمردرد در مردان انواع و دلایل مختلفی دارد، اما می‌توان گفت که افزایش فشارهای عصبی و تحمل اضطراب در طولانی مدت، یکی از شایع‌ترین دلایل بروز کمردرد ناگهانی در مردان است.

با توجه به امکان مزمن شدن درد، حتی زمانی که عواملی مانند استرس یا تغییر در خلق و خو باعث کمردرد شده باشند، مراقبت‌های پزشکی برای بهبود وضعیت بیمار ضروری است.

علل ایجاد کمردرد چیست؟

تشخیص علت دقیق کمردرد در بیشتر موارد امکان‌پذیر نیست. با این حال ممکن است پس از انجام معاینات دقیق و آزمایشات تشخیصی، الگوی پلکانی ایجاد کننده آن مشخص شود.

بسیاری از عوامل جسمی یا روانی می‌توانند باعث کمردرد شوند و اغلب ترکیبی از این عوامل در ایجاد آن دخیل هستند. با این حال خوب است بدانیم که احتمال هر نوع آسیب ساختاری نادر است و درصد کمی از موارد انواع کمردرد را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان تنگی کانال نخاعی با روش‌های جراحی یا ورزشی و کم خطر

کمردرد در مردان

شایع‌ترین تجربه درد در مردان، انواع کمردرد است که به دلایل متنوعی ایجاد می‌شوند. با اینکه بیشتر انواع کمردرد و نشانه‌های آن پس از یک دوره کوتاه مراقبتی بهبود پیدا می‌کنند، اما می‌توان با شناخت انواع کمردرد و راه‌های پیشگیری از آن‌، از بروز بیشتر موارد کمردرد در مردان جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد | مهم ترین دلایل دردکمر به همراه روش‌های درمان کمردرد

علائم شایع کمردرد در آقایان

  • درد عضلانی
  • دردی که از ناحیه کمر به پاها منتشر می‌شود
  • محدودیت در انعطاف‌پذیری یا دامنه حرکت در پشت و ناحیه کمر

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن

آیا علل کمردرد در مردان و زنان متفاوت است؟

به طور کلی می‌توان گفت کمردرد یک عارضه فراجنسیتی در سلامت افراد است که هر کسی حداقل یک بار در زندگی با آن مواجه می‌شود. با توجه به اینکه طیف وسیعی از عوامل، از خستگی ماهیچه‌ای گرفته تا تومورهای استخوانی می‌توانند در بروز کمردرد موثر باشند، بخش بزرگی از انواع کمردرد در زنان و مردان مشترک است.

بعضی بیماری‌ها مانند آرتروز، اسکولیوز، سنگ کلیه یا فیبرومیالژیا از شایع‌ترین دلایل ابتلا به کمردرد هستند که از لحاظ آماری ارتباط مستقیمی با جنسیت افراد ندارند.

از آن جایی که کمردرد و علل ایجاد آن علاوه بر دلایل ژنتیکی، به کیفیت زندگی و عادات رفتاری افراد مرتبط است، اصلاح سبک زندگی می‌تواند موجب پیشگیری از بروز انواع کمردرد شود.

با توجه به اینکه بخشی از کمردردهای مزمن در زنان، مرتبط با دستگاه تناسلی، اندام‌های جنسی و عملکرد نابه‌سامان هورمونی است، می‌توان بزرگ‌ترین تفاوت کمردرد در زنان و مردان را در همین بخش دانست.

دلایل مشترک کمردرد در زنان و مردان

  • دیسک‌های بین مهره‌ای
  • دیسک برآمده
  • دیسک فتق
  • پیچ خوردگی
  • انسداد مهره‌های بدن
  • متشنج بودن عضلات کمر
  • بیماری‌های کلیه
  • اختلال در عملکرد اندام‌های شکمی

همین الان با خبر شو : تیلاکس پرو | تاثیر کمربند فراصوت تیلاکس بر روی انواع کمر درد

علت کمردرد در مردان

در صورتی که کمردرد در مردان ناشی از صدمات جدی و شکستگی در ناحیه کمر نباشد، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در بیشتر موارد با علل کمردرد در زنان مشترک است.

آسیب‌های ورزشی، انجام حرکت‌های ناگهانی، مکانیک بد بدن هنگام بلند کردن و هل دادن اجسام سنگین یا نشستن‌های طولانی، از اصلی‌ترین دلایل بروز کمردرد ناگهانی در مردان هستند.

بیشتر بخوانید: ورزش دیسک کمر جایگزین جراحی است؟

کمردرد ناگهانی در مردان ممکن است:

  • به صورت غیرمنتظره در پشت و کمر اتفاق بیفتد
  • به علت کارهای سنگین روزمره باشد
  • به علت آسیب‌های ورزشی، سقوط یا تلاش برای برقراری تعادل رخ دهد
  • به دلیل شکل بد بدن ایجاد شود
  • پس از بلند کردن یک جسم سنگین بروز پیدا کند
  • ناشی از خم شدن نامناسب و فشار آمدن به مهره‌ها یا دیسک‌های کمر باشد

بیشتر بخوانید: چرا پارگی دیسک کمر عارضه‌ای وحشتناک نیست؟

شایع‌ترین انواع و علل کمردرد در مردان

احتمال ابتلا به انواع کمردرد در افراد مختلف متفاوت است اما دلایل زیر را می‌توان شایع‌ترین دلایل کمردرد در مردان دانست:

کشیدگی یا رگ به رگ شدن

اغلب موارد کمردرد در مردان حاصل از کشیدگی یا رگ به رگ شدن ناشی از استفاده بیش از حد از عضلات است. فعالیت غیر معمول، بلندکردن جسم سنگین و یا آسیب در اثر حادثه عوامل شایعی هستند که موجب بروز این نوع از کمردرد می‌شوند.

در صورتی که درد قابل تحمل است، برای آگاهی از میزان آسیب وارد شده بهتر است منتظر بمانید و روند کاهش درد را مشاهده کنید. در صورتی که پس از سه یا چهار روز بهبودی رخ نداد حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی دیسک کمر | تمامی روش‌ها و تکنیک‌ها

بالا رفتن سن

با گذشت زمان، استخوان‌ها و مفاصل در قسمت پایین‌تنه شروع به تغییر می‌کنند. دیسک‌ها به عنوان سازه‌هایی که به عنوان رابط بین استخوان‌ها در ستون فقرات عمل می‌کنند فرسوده می‌شوند و در مواردی حتی از بین می‌روند. این تغییرات ساختاری که در زنان و مردان به یک میزان شایع است، یکی از اصلی‌ترین علل بروز کمردرد در مردان به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: علائم دیسک کمر | نشانه‌هایی که با دیدن آن‌ها باید دنبال راه حل باشید

فتق دیسک بین مهره‌ای و سیاتیک

یکی دیگر از علل مشترک کمردرد، فتق دیسک است. گاهی یک دیسک به خارج از فضای بین استخوان‌ها می‌چرخد و عصب را در نقطه‌ای که از نخاع جدا می‌شود تحت فشار قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان دیسک کمر با 5 درمان گیاهی،8 درمان غیرجراحی،3روش تکمیلی

مفصل ران (کفل) تنگ

افرادی که ساعات زیادی در روز پشت میز می‌نشینند، در خطر ابتلا به این نوع آسیب در ناحیه کمرهستند. نشستن زیاد که شامل نشستن در ماشین به مدت طولانی هم می‌شود، باعث ایجاد کشش قدامی بر لگن یا شیب لگنی می‌شود. عضلات سرینی با قرار گرفتن در این موقعیت توانایی خود را برای انقباض از دست می‌دهند و موجب افزایش فشار به مهره‌های کمر می‌شوند.

تنگی کفل را می‌توان با استفاده از یک غلتک فوم یا حتی تمرین «کشش نیمکت» اصلاح کرد.

بیشتر بخوانید: کمربند طبی، پیشنهادی برای کاهش کمردرد

نقاط حرکت TFL

عضله کِشنده نیام پهن (Tensor fasciae latae muscle) یکی از ماهیچه‌های ناحیه قدامی ران است. وظیفه این عضله خم کردن ران و چرخاندن آن به سمت داخل است و در تثبیت مفصل زانو و ران نقش دارد. برقراری تعادل در حالت ایستاده از وظایف این ماهیچه مهم است. ضعف و آسیب این ماهیچه، باعث افزایش فشار به ناحیه کمر و نهایتا ایجاد کمردرد می‌شود.

بیشتر بخوانید: درد سمت چپ کمر مردان، مشکلی که شاید شما را هم درگیر کند

سیاتیک

اگر کمردرد با احساس بی‌حسی در پاها همراه باشد، احتمال ابتلا به سیاتیک وجود دارد که البته قطعی نیست. فتق دیسک و عوارض شایع آن مانند تنگی کانال نخاعی، می‌توانند باعث بروز بیماری‌هایی مانند سیاتیک شوند. در صورتی که پس از گذشت چند روز نشانه‌های بهبود در درد و بی‌حسی مشاهده نشود، مراجعه به پزشک ضروری است.

بیشتر بخوانید: انواع کمربند طبی دیسک کمر و ویژگی‌های خاص هر کمربند

سندرم پریفورمیس

نشانه‌های این نوع از کمردرد شباهت زیادی به سیاتیک دارد و با بی‌حسی در پاها همراه است. سندروم پیریفورمیس piriformis syndrome در اثر سفت شدن یا اسپاسم در این عضله و فشار به عصب سیاتیک ایجاد می‌شود. این فشار باعث آزردگی و نتیجتا موجب احساس درد در باسن و لگن و انتشار این درد به کمر و پشت ران می‌گردد. این بیماری در زنان ۶ برابر مردان شایع است اما یکی از علل مهم کمردرد در مردان نیز محسوب می‌شود.

سندروم پیریفورمیس در اسکی‌بازان، رانندگان ماشین‌های سنگین، تنیسورها و افرادی که دوچرخه‌سواری طولانی مدت انجام می‌دهند بیشتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع کمر درد و نشانه‌های آن + دانسته‌هایی حیاتی در مورد کمردرد

استرس

یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد کمردرد در مردان، استرس و تحمل فشارهای روانی است. استرس با مختل کردن ضربان قلب و افزایش فشار خون، باعث ایجاد اختلال در تنفس و نهایتا گرفتگی عضلات می‌شود.

اضطراب و تنش ماهیچه‌ای ناشی از آن، از علل ثانویه کمردرد محسوب می‌شوند. فرد مضطرب دچار بی‌خوابی، افزایش خواب یا خواب نامناسب است که هر کدام به نوعی منجر به بروز درد در ناحیه کمر می‌شود.

استرس همچنین می‌تواند به عادات بدی از جمله رژیم غذایی نامناسب، الگوهای خواب ضعیف و بی‌تحرکی منجر شود که همگی در بروز انواع کمردرد موثرند.

در صورتی که به این گونه کمردردها که به کمردرد عصبی مشهورند توجه نشود، می‌توانند در بلندمدت و با تغییر مکانیک بدن، به کمردردهای مزمن تبدیل شوند.

با توجه به اینکه آقایان معمولا واکنش‌های شدیدتری به شرایط دشوار نشان می‌دهند، بخش بزرگی از کمردرد در مردان مرتبط با استرس و تحمل شرایط تنش‌زا است.

بیشتر بخوانید: آنچه باید در مورد روماتیسم بدانید

حالت خواب

حدود یک سوم از عمر افراد در خواب می‌گذرد. همان‌طور که نشستن‌های طولانی سبب بروز مشکلات زیادی در افراد می‌شود، خوابیدن در حالت نامناسب هم می‌تواند مشکلات جدی در سلامت فرد ایجاد کند.

با تداوم این حالت، فشار زیادی به عضلات و مفاصل وارد می‌شود. ماندن در چنین وضعیتی برای مدت طولانی، باعث کشیدگی‌ و انقباضات دردناک و در نهایت کمردرد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی تنگی کانال نخاعی، روش‌ها، شیوه درمان، عوارض

آرتریت التهابی

بیماری آرتریت التهابی باعث ایجاد التهاب و درد در پایین ستون فقرات و در نتیجه موجب درد، خشکی و ناتوانی در حرکت می‌شود. خشک شدن مفاصل در بین استخوان‌ها باعث کند شدن حرکت در اندام‌ها و خشکی آن‌ها می‌شود. این نوع کمر درد با عکس‌برداری و رادیولوژی قابل تشخیص نبوده و ممکن است MRI بتواند آن را نشان دهد. از آن جایی که ارتباط معناداری بین این بیماری و ژن افراد وجود دارد، آزمایش خون و بررسی ژنتیکی افراد می‌تواند یکی از راه‌های تشخیص این بیماری باشد. این نوع کمردرد معمولا در مردان و رده‌ی سنی 15 تا 35 سال بروز پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل حرکات فیزیوتراپی برای کمر+عکس و فیلم

درد سمت چپ کمر

گاهی کمردرد فقط در یک طرف بدن و به طور معمول در سمت چپ آن احساس می‌شود. برخی افراد این درد را به طور مداوم تجربه می‌کنند در حالی که برخی دیگر دردی دارند که می‌آید و می‌رود.

از آن جایی که دلایل ایجاد این درد در افراد مختلف متفاوت است، شدت آن هم می‌تواند متغیر باشد. در مواردی بیمار درد شدید و ناگهانی را تجربه می‌کند، اما بعضی افراد با درد مبهمی در یکی از طرفین بدن مواجه هستند.

درد هایی که در سمت چپ پایین کمر دیده می‌شوند، ممکن است به علت پارگی دیسک در سمت چپ رخ دهند.

تنگی کانال نخاعی هم می‌تواند باعث ایجاد درد در سمت چپ کمر شود. با اینکه تنگی معمولا در سوراخ‌های بین‌مهره‌ای و در هر دو طرف اتفاق می‌افتد، اما علائم آن ممکن است بیشتر در طرف چپ دیده شوند.

بیشتر بخوانید: معرفی فیزیوتراپی کمر، روشی فوق‌العاده برای درمان کمردرد

عوامل شایعی که باعث درد سمت چپ کمر در مردان می‌شوند:

  • آسیب بافت نرم عضلات یا رباط‌هایی که ستون فقرات را پشتیبانی می‌کنند
  • صدمه به ستون فقرات، مانند دیسک یا مفاصل بین ستون فقرات که فاست FACET نامیده می‌شود
  • بیماری‌های اندام‌های داخلی مانند کلیه‌ها، روده‌ها یا دستگاه تناسلی

درد سمت چپ کمر در مردان می‌تواند نشانه وجود بیماری در اعضای داخل شکمی باشد، مانند :

  • عفونت کلیه
  • سنگ کلیه
  • پانکراس
  • کولیت اولسراتیو

پیچ‌خوردگی بیضه چیست و چطور باعث ایجاد کمردرد در مردان می‌شود؟

یکی از علت‌های خاص کمردرد در مردان، پیچ خوردگی بیضه است. این درد می‌تواند در سمت راست یا چپ بدن بروز پیدا کند.

پیچ خوردگی بیضه هنگامی اتفاق می‌افتد که بیضه در داخل کیسه آن بچرخد و باعث پیچ‌خوردگی طناب اسپرمی شود. پیچیده شدن طناب اسپرماتیک می‌تواند موجب انسداد یا ایجاد اختلال در جریان خون بیضه شده و صدمات جبران‌ناپذیری به همراه داشته ‌باشد.

پیچ خوردگی بیضه می‌تواند یکی از علل ایجاد درد سمت چپ کمر در مردان باشد.

علائم پیچ‌خوردگی بیضه می‌تواند شامل موارد زیر باشد :

  • درد شدید و ناگهانی در بیضه یا کشاله ران
  • دردی که به سمت راست یا چپ کمر کشیده می‌شود
  • تورم بیضه
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • وجود خون در مایع منی

پیچ خوردگی بیضه یک مورد اورژانسی در پزشکی محسوب می‌شود. برای درمان این عارضه از عمل جراحی برای رفع چرخش طناب اسپرمی استفاده می‌شود. در صورت اختلال حاد خون‌رسانی، برداشتن بیضه اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : ورزش برای تنگی کانال نخاعی، به راحتی آب خوردن

درمان کمردرد بعد از انزال

کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن می‌تواند ناشی از فشار وارد آمده به کمر و یا دلایل مشابه دیگر باشد. در بیشتر موارد کمردرد بعد از انزال، پس از گذشت مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا می‌کند. در صورت بروز درد مداوم و همیشگی پس از انزال و یا دردهای عضلانی در قسمت‌های دیگر بدن، برای درمان کمردرد مراجعه به پزشک ضروری است.

برای درمان علت کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن، باید تمام نشانه‌های درد کمر بررسی شود. همچنین می‌توان به کمک آزمایش‌های بیشتر، علت اولیه درد را شناسایی و برای بهبود آن، روش درمانی مناسب را برنامه‌ریزی کرد.

کمردرد در مردان پس از ارضا شدن به هر دلیلی که باشد باید درمان شود. بی‌توجهی به این نوع کمردرد مانند بیشتر انواع کمردرد می‌تواند به مزمن شدن بیماری بینجامد.

بیشتر بخوانید: درمان بی حسی پا، بی حس شدن پای چپ نشانه چیست؟

انواع راه‌های درمان کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن

مصرف دارو:

در صورتی که کمردرد همراه با انزال دردناک باشد، ممکن است نشانه‌ای از وجود بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی و یا باکتری‌های پروستاتیت باشد. برای درمان این نوع، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت‌ها و بیماری‌های خاص تجویز می‌شود.

جراحی:

برای حذف غده پروستات یا برای درمان برخی از انواع سرطان پروستات، ممکن است از روش‌های توصیه شده حرفه‌ای مانند جراحی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: 10ورزش گودی کمر؛ با ورزش قوس غیرطبیعی کمر را رفع کنید

تابش یا هورمون درمانی:

در صورت بروز مشکل در پروستات، درمان سلول‌های سرطانی معمولا با استفاده از این تکنیک‌ها انجام می‌شود. در صورت تشخیص مشکل پروستات، شدت آن ارزیابی شده و بهترین شیوه برای درمان مناسب تعیین می‌شود.

ورزش و ماساژ:

در صورت تکرار درد در ناحیه کمر پس از انزال، چنانچه درمان‌های تهاجمی ضرورتی نداشته ‌باشند، از ماساژ کمر حرفه‌ای و ورزش استفاده می‌شود. تمرینات بدنی می‌تواند درد در ناحیه کمر را تسکین دهد.

تغییر عادات روزمره:

شیوه زندگی سالم و انجام اقداماتی برای کاهش فشار و استرس می‌تواند گامی مثبت در جهت کم کردن احتمال بروز علائم کمردرد پس از انزال شود.

بیشتر بخوانید: 6ورزش قوز کمر یا هایپرکیفوز؛ آیا انحنای کمر درمان شدنی است؟

تقریبا در 9 مورد از 10 مورد کمردرد در مردان، این مشکل بدون نیاز به جراحی و به کمک درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد. با این حال حدود نیمی از بیماران مبتلا به کمردرد، در کمتر از یک سال شاهد بازگشت درد خواهند بود.

بی‌توجهی یا درمان‌های ناقص می‌توانند موجب مزمن شدن کمردرد شوند. در این موارد توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه و علت دقیق کمردرد و راه درمان مناسب آن شناسایی شود.

منبع
kutv

12 دیدگاه

  1. من زیاد رو صندلی می شینم کمر و گردنم خشک می شه؛ فیزیوتراپی باید برم یا باشگاه بدنسازی؟

  2. من خودم کمر درد استرسی رو تجربه کردم واقعا داغون میکنه آدم رو خیلی تجربه بدی هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا