بیماریبیماری های مفصلی

کمربند طبی برای سیاتیک، بله یا خیر؟ | یک بررسی کامل

کمربند طبی برای سیاتیک، داروهای بدون نسخه یا فیزیوتراپی می‌توانند برای درد سیاتیک شما موثر باشد. معاینه پزشک تعیین خواهد که کدام‌یک از این راه‌ها برای کمردرد شما مفیدتر خواهد بود. در این مقاله می‌خواهیم به طور مشخص در مورد کمربند طبی برای سیاتیک صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: زانو درد را بهتر بشناسیم؛ ۱۱ علت و ۷ راه خلاص شدن از  زانودرد

سیاتیک چیست؟

آیا شما یکی از افرادی هستید که از کمردرد رنج می‌برید؟ ممکن است درد شما از سیاتیک باشد. اگر از سیاتیک رنج می‌برید باید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا بریس کمر یا کمربند طبی برای سیاتیک برای شما مناسب است یا خیر! اما سیاتیک دقیقا چه عارضه‌ای است؟

در بیماری سیاتیک، شخص درد فزاینده‌ای از ناحیه باسن به سمت پایین پا حس می‌کند. در این عارضه درد در عصب سیاتیک حرکت می‌کند بنابراین منشا بیماری می‌تواند در خود عصب سیاتیک باشد یا از دیسک به عصب منتقل شده باشد. برای تشخیص دقیق اینکه درد سیاتیک مربوط به چیست، پزشک باید فتق دیک و سایر عارضه‌های کمر و لگن را بررسی کند.

بیشتر بخوانید: آیا کمردرد در زنان شایع‌تر است؟ + بهترین راه‌های تشخیصی و درمانی

علل بروز درد سیاتیک

مشکل سیاتیک این است که علائم آن، شناسایی علت را دشوار می‌کند. دلایل زیادی برای ایجاد درد در ناحیه ساق پا وجود دارد که می‌توان آن را اشتباه تصور کرد یا به عنوان سیاتیک تشخیص داد. به طور معمول، سیاتیک در اثر تحریک عصب‌ها یا فشار در ستون فقرات ایجاد می‌شود. هنگامی که عصب‌های کمر تحریک می‌شوند، می‌توانند درد ناگهانی تا شدید را در عصب سیاتیک تا انگشتان پا منتشر کنند.

درد سیاتیک علل مختلفی دارد از جمله:

  • فتق دیسک
  • کشیدگی عضلات
  • لغزش مهره‌ها به طوری که استخوان بالا یا زیر آن هم راستا نباشد
  • تنگی نخاع یعنی شرایطی که کانال نخاعی باریک شده و به آن فشار وارد می‌کند

بیشتر بخوانید: درمان دیسک کمر با روش های سریع و جدید

علائم سیاتیک

همان طور که گفتیم، سیاتیک اصطلاحی است که برای توصیف درد، ضعف، بی‌حسی، سوزن سوزن شدن یا سایر علائم در ناحیه ساق پا در ادامه مسیر عصب سیاتیک استفاده می‌شود. عصب سیاتیک بزرگترین عصب ساق پا است که توسط ریشه‌های عصبی از کمر تا پایین به هم متصل می‌شوند. این ریشه‌های عصبی در ناحیه باسن و بالای آن، وجود دارند و به شاخه‌های عصبی در پشت زانو تقسیم می‌شوند.

گاهی اوقات علائم سیاتیک به صورت یک درد خطی و مستقیم از کمر تا انتهای انگشتان پا ظاهر می‌شود. گاهی اوقات هم درد را فقط در باسن، ران، زانو، ساق پا یا مچ پا احساس می‌کنید. درد سیاتیک می‌تواند ثابت یا متناوب باشد، به این معنی که گاهی 100 درصد علائم یا تنها چند درصد آن‌ها را احساس می‌کنید.

علائم سیاتیک معمولاً بسته به نحوه فعالیت‌های بدن تحت تأثیر حالت‌ها، حرکت یا موقعیت‌های مختلف، متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی تنگی کانال نخاعی، روش‌ها، شیوه درمان، عوارض

تشخیص

یک اتاق CT اسکن کمر برای تشخیص نیاز به کمربند طبی برای سیاتیک|سیوطب

برای تشخیص سیاتیک می‌توان آزمایش‌های مبتنی بر اشعه ایکس وMRI را انجام داد تا ساختارها دقیقاً مشخص شوند. با این حال باید بدانید که تصویربرداری همه چیز را در داخل شما نشان می‌دهد، اما به شما نمی‌گوید که درد و آسیب دقیقا مربوط به چه قسمتی است. شما می‌توانید علائم سیاتیک را در 20 سالگی هم داشته باشید، چون برخلاف آرتروز که در سنین بالا شایع است، سیاتیک ارتباط زیادی با سن ندارد.

بیشتر بخوانید: انواع کمر درد و نشانه‌های آن + دانسته‌هایی حیاتی در مورد کمردرد

پیش از مراحلی که برای تشخیص گفتیم، ابتدا یک معاینه انجام می‌شود. یک معاینه فیزیکی ساده به این طریق است که پزشک بیمار را به پشت می‌خواباند. سپس پاهای بیمار را یکی یکی بالا می‌آورد تا زمانی که بیمار درد را احساس کند. این آزمایش بسیار ساده است اما می‌تواند تعیین کند که آیا اعصاب تحریک شده‌اند و آیا این درد ناشی از دیسک آسیب دیده است یا خیر.

حتی پیش از مراجعه به پزشک، می‌توانید با انجام یک تست ساده، خود را آزمایش کنید. برای این کار ابتدا بنشینید. سپس پاهای خود را دراز کنید و سعی کنید به نوبت دستان خود را به سمت انگشتان یک پا دراز کنید. این کار را به نوبت با هر دو پا انجام دهید. دقت کنید که این حرکات را با احتیاط و به آهستگی انجام دهید. اگر با انجام این حرکت، در ساق پای خود احساس درد می‌کنید به احتمال زیاد ناشی از تحریک اعصاب دیسک آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید :درمان تنگی کانال نخاعی با روش‌های جراحی یا ورزشی و کم خطر

درمان

اگر با انجام تست‌های خانگی یا معاینات پزشکی احساس درد داشتید، جای نگرانی نیست. دیسک‌های آسیب‌دیده می‌توانند بهبود یابند و گرفتگی‌های عضلات نیز می‌توانند برطرف شوند. گزینه‌های درمانی متنوعی بر اساس شدت و علت درد برای سیاتیک وجود دارد. این طیف از درمان‌ها می‌تواند از درمان دارویی، تمرینات فیزیوتراپی کمر، جراحی تا استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک باشد.

در حقیقت، درد عصب سیاتیک با درمان‌های غیر جراحی مهار شدنی است و تنها در حالتی که سایر شیوه‌های موفق نباشد، جراحی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: علائم دیسک کمر | نشانه‌هایی که با دیدن آن‌ها باید دنبال راه حل باشید

کمربند طبی برای سیاتیک؟

پاسخ، آری است. بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته مشخص شده است که کمربند طبی در بهبود کمر دردهایی مثل سیاتیک و دردهای ستون فقرات تاثیرگذار است. کمربند طبی برای سیاتیک می‌تواند فشرده‌سازی و پشتیبانی کافی را برای جلوگیری از آسیب بیشتر و تقویت روند بهبودی ایجاد کند.

به زبان ساده، استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک جهت درمان و تسکین درد سیاتیک که تا پایین پا نیز کشیده می‌شود، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. درد سیاتیک می‌تواند به یک بیماری مزمن و مستمر که زندگی روزانه اشخاص را مختل می‌کند، تبدیل شود و از این رو درمان و کاهش درد آن حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی دیسک کمر | تمامی روش‌ها و تکنیک‌ها

کمربند طبی برای سیاتیک جزء جدیدترین مدل‌های بریس کمر است که از فن‌آوری پیشرفته امواج صوتی بهره می‌گیرند تا درد سیاتیک را کاهش دهد.

همانطور که در بخش‌های بالاتر اشاره کردیم، کمربندهای کمری باعث فشرده‌سازی ناحیه تضعیف شده یا آسیب دیده ستون فقرات می‌شوند. این بریس‌های تسکین دهنده درد به کسانی که مجبورند به مدت طولانی بنشینند یا مشاغلی دارند که نیاز به بلند کردن اجسام دارد، کمک می‌کند، زیرا به حفظ ستون فقرات شما کمک کرده و از بیرون زدن دیسک و مهره‌ها جلوگیری می‌نماید.

بیشتر بخوانید: ورزش برای درد سیاتیک بسیار عالی است؛ معرفی ۷ ورزش کاربردی

فشرده‌سازی و حمایت از ناحیه تضعیف شده در بسیاری از آسیب‌ها، روند بهبود را تسریع می‌کند. استفاده کمربند طبی برای سیاتیک در قسمت تحتانی ستون فقرات باعث کاهش فشار روی ستون فقرات شما می‌شود. وقتی افراد از بیماری‌های ستون فقرات مانند فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی نیز رنج می‌برند، فشار و وزن اضافی روی کمر آسیب بیشتری به آن می‌زند که بریس‌های کمری می‌توانند از آن پیشگیری کند.

بیشتر بخوانید: چرا پارگی دیسک کمر عارضه‌ای وحشتناک نیست؟

از آنجایی که سیاتیک می تواند در هر فردی به ویژه در بزرگسالان رخ دهد، مجموعه وسیعی از محصولات سیاتیک وجود دارد که هم برای زنان و هم برای مردان عالی است. بریس‌های درد عصب سیاتیک که از امواج صوتی برای درمان و کاهش درد استفاده می‌کنند، در حالی که از کیفیت بالایی برخوردار هستند، مقرون به صرفه نیز می‌باشند.

 به طور کلی مزایای استفاده از بریس‌های کمر به شرح زیر است:

  • کنترل کمر درد
  • پیشگیری از آسیب مجدد و تشدید کمر درد
  • تسریع روند بهبودی
  • ضعف ماهیچه‌ها را از بین می‌برد
  • از مفاصل حمایت می‌کند

بیشتر بخوانید: ماساژ کمر و 5 تکنیک اجرایی برای تسکین درد عضلات پشت

کمربندهایی که از امواج استفاده می‌کنند

نفوذ امواج مادون قرمز و فراصوت به کمر و سیاتیک|سیوطب

استفاده از مادون قرمز یا امواج فراصوت به گرم شدن و رفع سفتی بافت‌ها کمک می‌کند. دقت کنید که کمربرندهای فراصوت ناحیه‌ای که کمربند بسته شده را گرم نمی‌کنند و تنها درون بافت را گرما می‌بخشد بنابراین شما احساس افزایش دما در ناحیه مورد نظر نخواهید داشت.

بیشتر بخوانید: اولتراسوند چیست؟ کاربردهای Ultrasound در پزشکی و صنایع

درمان سیاتیک در خانه

علاوه بر پوشیدن کرست کمری ستون فقرات، راه‌های دیگری هم برای خداحافظی با درد سیاتیک و تسکین آن وجود دارد. پوشیدن بریس وترکیب آن با برخی از راه‌کارهای زیر، روشی مناسب برای کاهش درد شما است. ورزش‌هایی که شامل حرکات کششی و تقویتی هستند هم می‌توانند به کاهش فشار در ناحیه کمر شما کمک کنند.

ورزش همچنین باعث بهبود بافت‌های نرم مثل می‌شود، عملکرد سیستم عصبی را بهبود می‌بخشد و ممکن است حساسیت شما را نسبت به درد کاهش دهد. تمرینات سیاتیک شامل تکنیک‌هایی است که به کاهش فشار بر ریشه‌های عصب سیاتیک و ایجاد قدرت در ستون فقرات، شکم و پاها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: ورزش دیسک کمر جایگزین جراحی است؟

گرما و یخ درمانی

استفاده از کیسه‌های گرم یا سرد در ناحیه آسیب دیده به کاهش مشکلات و علائم مانند درد ناخوشایند کمر و پا کمک می‌کند. از گرما برای تحریک جریان خون و همچنین شل شدن عضلات کمر استفاده می‌شود. استفاده از یخ برای کاهش تورم و اسپاسم عضلانی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: 6ورزش قوز کمر یا هایپرکیفوز؛ آیا انحنای کمر درمان شدنی است؟

حرکات کششی

حرکات کششی و حرکتی که بر حرکت در ناحیه لگن و شکم تمرکز می کنند، برای کمک به وضعیت شما ایده‌آل هستند. توصیه می‌شود برای تقویت ستون فقرات و افزایش انعطاف پذیری، یوگا یا پیلاتس را امتحان کنید. می‌توانید بعد از ورزش از کیسه یخ برای درمان هرگونه درد استفاده کنید. هنگامی که علائم سیاتیک مکرر یا نسبتاً شدید وجود دارد، می‌توانید کشش‌های ساده را در خانه یا محل کار انجام دهید.

همیشه در محدوده‌های قابل تحمل ورزش کنید و با 2 تا 3 تکرار شروع کنید و به آرامی تا 5 حرکت افزایش دهید. منظور از قابل تحمل این است که حرکات نباید منجر به افزایش شدید درد شما شوند. اگر درد زیاد است باید به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل حرکات فیزیوتراپی برای کمر+عکس و فیلم

دارو درمانی

دارو درمانی کمر درد طبق تجویز پزشک صورت می‌پذیرد. پزشک جهت کاستن درد، استفاده از داروهای مسکنی همچون استامینوفن یا داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن یا ناپروکسین را تجویز می‌کند. استامینوفن یکی از مسکن‌های تاثیرگذار در کاستن و درمان کمردرد است.

مسکن‌ کدئین ممکن است در کنار استامینوفن تجویز شود. اگر دچار گرفتگی عضلات هستید پزشک داروی دیازپام را تجویز می‌کند. داروهای شل‌کننده عضلات در مواقع بسیاری برای کاهش درد، کارساز هستند. داروهای ضدافسردگی در دوز پایین مثل آمی تریپتیلین نیز می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

ژل‌ها، کرم‌ها و سایر داروهای موضعی که حاوی مواد مسکن یا بی‌حس‌کننده هستند، می‌توانند تسکین سریع و موثر درد را به همراه داشته باشند. این داروها به بافت شما نفوذ کرده و به صورت موضعی عمل می‌کنند. آنها ریسک کمتری برای ایجاد عوارض جانبی دارند و از عوارض طولانی‌مدت جلوگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: عوارض فیزیوتراپی کمر | مواردی که بهتر است قبل از فیزیوتراپی کمر آن‌ها را بپذیرید

داروهای ضد التهابی

چنین داروهایی تورم و التهاب ستون فقرات را کاهش می‌دهند:

تزریق استروئید اپیدورال

برای افرادی که درد شدید سیاتیک را تجربه می‌کنند، تزریق استروئید ممکن است همان چیزی باشد که شما به دنبال آن هستید. چنین تزریق‌هایی باعث کاهش التهاب با وارد شدن مستقیم به ناحیه آسیب‌دیده عصب سیاتیک می‌شود. پس از تزریق استروئید، تسکین فوری را مشاهده خواهید کرد. یکی از اشکالات این تزریق‌های استروئیدی این است که آنها آسیب را به طور کامل درمان نمی‌کنند و شما باید در حدود یک سال بعد یک تزریق دیگر انجام دهید.

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن

عمل جراحي

اگر درد عصب تحت فشار برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، جراحی یک گزینه است. دو روش جراحی رایج برای درد در عصب سیاتیک وجود دارد:

  • میکرو دیسککتومی
  • لامینکتومی کمری

استفاده از بریس فشاری بعد از جراحی یک ابزار عالی برای کمک به تسکین درد ناشی از عمل است.

بیشتر بخوانید :انواع کمربند طبی دیسک کمر و ویژگی‌های خاص هر کمربند

آیا یک کمربند بارداری می‌تواند به درد سیاتیک مربوط به بارداری کمک کند؟

کمربند طبی برای سیاتیک می‌تواند برای کسانی که از علائم سیاتیک رنج می‌برند به دلیل حساسیت و تضعیف عضلات کمر مفید باشد. وقتی کمرتان آسیب دیده، حرکات عادی می‌تواند بسیار خسته کننده و سخت‌تر شود به ویژه در دوران بارداری. کمربند طبی برای سیاتیک مانند یک عصا عمل می‌کند تا به عضلات اصلی شما در جذب نیروهای وارد شده در فعالیت‌های روزمره مانند بلند شدن، نشستن، راه رفتن، خم شدن و چرخیدن کمک کند.

بیشتر بخوانید: بهترین آمپول برای درد سیاتیک؛ این لیست را فراموش نکنید!

مشابه این که چگونه برای راه رفتن نباید به عصا تکیه کنیم از کمربند طبی برای سیاتیک هم نباید به عنوان یک استراتژی بلندمدت برای درمان درد استفاده کرد. کمردرد ممکن است سبب سوء مصرف داروهای ضد درد (افیونی) که در حال حاضر یک مشکل بزرگ است، شود.

بنابراین کمربند طبی برای سیاتیک یک وسیله مهم است که قسمت‌های آسیب‌دیده کمر را حمایت می‌کند. کمربند طبی برای سیاتیک می‌تواند به شما در جلوگیری از مصرف مخدرهای پزشکی کمک کند. هنگامی که همزمان با یک برنامه تمرینی توانبخشی، از بریس کمر استفاده شود، این کار می‌تواند به شما در بهبود سریعتر علائم سیاتیک در بارداری و بعد از آن کمک کند.

بیشتر بخوانید: ورزش برای تنگی کانال نخاعی، به راحتی آب خوردن

خلاصه

درد سیاتیک دردی است که در مسیر عصب سیاتیک به وجود می‌آید یعنی از کمر، به باسن ، پشت ران و پشت و یا خارج ساق پا احساس می‌شود. این درد می‌تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج و با گذشت زمان افزایش پیدا کند. کمربند طبی برای سیاتیک می‌تواند برای کاهش و درمان درد به تنهایی یا مکمل روش‌های دیگر درمان مثل فیزیوتراپی یا بعد از جراحی استفاده شود.

کمربند طبی برای سیاتیک باید قابل تنظیم و مناسب شرایط خاص شخص باشد.

منبع
aeroflowinc

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا