اعصاب و روانبیماری عصبی

درمان میگرن با روش های دارویی و خانگی

فهرست محتوا نمایش

درمان میگرن برای هر فرد با توجه به علائم آن می‌تواند متفاوت باشد. البته باید دقت داشته باشیم که این معالجه های میگرن بیشتر برای برطرف کردن علائم سردرد میگرنی است و در بسیاری از مواقع مانع بازگشت بیماری نخواهد شد. در این مقاله با انواع روش های درمان میگرن آشنا خواهید شد.

میگرن چیست؟

درمان میگرن باید با توجه به این موضوع باشد که میگرن یک سردرد عصبی شدید و ضربان دار است که اغلب با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور همراه خواهد بود. این بیماری می‌تواند ساعت‌ها یا روزها طول بکشد. درمان میگرن برای هر فرد با توجه به علائم آن می‌تواند متفاوت باشد. البته باید دقت داشته باشیم که این درمان بیشتر برای برطرف کردن علائم و درد آن است و در بسیاری از مواقع مانع بازگشت بیماری نخواهد شد.

به طور کلی، میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید در ناحیه سر می‌شود. این سردرد، معمولا تپنده است و در یک طرف سر اتفاق می‌افتد. همچنین این درد ممکن است چندین ساعت طول بکشد یا در مواردی تا چند روز ادامه یابد.

سردرد میگرنی غالبا با حالت تهوع همراه است. این درد معمولا در پیشانی یا نواحی پشت گردن رخ می‌دهد اما در مواردی روی ناحیه گیجگاهی و چشم‌ها نیز اثر می‌گذارد.

انواع میگرن

میگرن عصبی، میگرن چشمی، میگرن قاعدگی و میگرن بازیلار از انواع میگرن هستند که به دلایل متفاوتی بروز پیدا می‌کنند و راه‌های درمان مختلفی دارند.

در یک دسته‌بندی اولیه، سردردهای میگرنی به دو گروه کلی تقسیم می‌شوند:

علائم میگرن

علائم این بیماری در هر فردی متفاوت است و برای درمان میگرن باید در آغاز علائم آن را شناخت. در بسیاری از افراد، آن‌ها به صورت مرحله‌ای اتفاق میفتند. این مراحل ممکن است شامل موارد زیر باشند:

علائم اولیه بیماری

حدود 60درصد از افرادی که میگرن دارند، ساعت‌ها یا روزها قبل از سردرد، علائم زیر را مشاهده می‌کنند.

  • حساسیت به نور، صدا یا بو
  • خستگی
  • هوس غذا یا کم اشتهایی
  • تغییرات خلق و خو
  • تشنگی شدید
  • نفخ
  • یبوست یا اسهال

برای کسب اطلاعات کامل در مورد نشانه ها مقاله علائم میگرن را مطالعه نمایید.

مشاهده هاله

درمان میگرن با اورا|سیوطب

این علائم از سیستم عصبی فرد سرچشمه می‌گیرد و اغلب بینایی را درگیر می‌کند. آن‌ها معمولا به تدریج در مدت 5 تا 20 دقیقه شروع می‌شوند و کمتر از یک ساعت طول می‌کشند. اشخاص ممکن است موارد زیر را هم تجربه کنند:

  • نقاط سیاه، خطوط موج‌دار، چشمک زدن نور یا چیزهایی که وجود ندارند را ببینند (توهم)
  • دید تونلی داشته باشند
  • حالت نابینایی پدید بیاید
  • احساس سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در یک طرف بدن خود داشته باشند
  • قادر به صحبت واضح نباشند
  • احساس سنگینی در بازوها و پاهای خود داشته باشند
  • صدای زنگ در گوش خود بشنوند
  • به تغییرات بو، مزه یا لمس توجه بیشتری کنند

سردرد میگرنی اغلب به عنوان یک درد کسل کننده شروع شده و به درد ضربان‌دار تبدیل می‌شود. معمولا در حین فعالیت بدنی امکان دارد علائم بدتر شوند. درد از یک طرف سر به طرف دیگر منتقل شده، حتی شاید در جلوی سر باشد یا احساس شود که روی کل سر تاثیر می‌گذارد.

حدود 80درصد مردم همراه با سردرد حالت تهوع دارند و نیمی از آن‌ها استفراغ می‌کنند. همچنین ممکن است رنگ پریده دیده شوند یا احساس ضعف کنند.

بیشتر سردردهای میگرنی حدود 4 ساعت طول می‌کشند، اما سردردهای شدید می‌توانند بیش از 3 روز ادامه یابند. معمولا هر ماه دو تا چهار سردرد ایجاد می شود. برخی از افراد ممکن است هر چند روز یکبار دچار سردرد میگرنی شوند، در حالی که برخی دیگر سالی یک یا دو بار به آن مبتلا می‌شوند.

خماری میگرنی

این مرحله می‌تواند تا یک روز پس از سردرد ادامه یابد. علائم آن به شرح زیر است.

  • احساس خستگی، محو شدن یا بدحال شدن
  • احساس طراوت یا شادی غیرمعمول
  • درد یا ضعف عضلانی
  • هوس غذا یا کم اشتهایی

بیشتر بخوانید:  انواع سردرد های شایع در یک لیست

علل میگرن

پزشکان علت دقیق سردردهای میگرنی را نمی‌دانند، اگرچه به نظر می‌رسد به تغییرات در مغز و ژن‌های افراد مرتبط است. افراد حتی می‌توانند محرک‌هایی مانند خستگی، نورهای روشن یا تغییرات آب و هوا را از بین ببرند. اما تمام این مسائل هم دلیلی برای درمان میگرن نخواهد بود.

سال‌ها دانشمندان تصور می‌کردند که این بیماری به دلیل تغییرات جریان خون در مغز اتفاق می‌افتد. اکنون اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیدند که تغییرات جریان خون به درد کمک می‌کند، اما آن چیزی نیست که باعث شروع خواهد بود.

تصور کنونی این است که میگرن احتمالا زمانی شروع می‌شود که سلول‌های عصبی بیش از حد سیگنال‌هایی را ارسال می‌کنند. این سیگنال‌ها عصب سه قلو را تحریک می‌کنند. عصبی که مربوط به سر و صورت است. این موضوع باعث خواهد شد که بدن مواد شیمیایی مانند سروتونین و پپتید مربوط به ژن کلسی تونین (CGRP) را آزاد کند. CGRP باعث متورم شدن رگ‌های خونی در پوشش داخلی مغز خواهد شد. سپس انتقال دهنده‌های عصبی باعث التهاب و درد می‌شوند.

عوامل خطر میگرن

برخی از موارد ممکن است احتمال پیدایش دردهای میگرنی را افزایش دهند:

جنسیت

زنان سه برابر مردان بیشتر دچار این بیماری می‌شوند.

سن

اکثر افراد در سنین 10 تا 40 سالگی دچار سردردهای میگرنی می‌شوند. اما بسیاری از زنان متوجه می‌شوند که بیماری آن‌ها بعد از 50 سالگی بهتر شده یا از بین می‌رود.

سابقه خانوادگی

اگر یکی از والدین سابقه این نوع سردردها را داشته باشد، 50درصد احتمال دارد که فرزندان دچار این سردرد شوند. اگر هر دو والدین این مشکل را داشته باشند، خطر به 75درصد افزایش می‌یابد.

سایر شرایط پزشکی

افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی، اختلالات خواب و صرع می‌تواند شانس مبتلا شدن را افزایش دهد.

محرک‌های میگرن

برخی از محرک‌های رایج را معرفی خواهیم کرد تا آن‌ها را بشناسید

  • تغییرات هورمونی
  • بسیاری از زنان متوجه می‌شوند که در دوران پریود، هنگام بارداری یا هنگام تخمک‌گذاری دچار سردرد می‌شوند. علائم نیز ممکن است با یائسگی، کنترل بارداری که از هورمون‌ها استفاده می‌کند یا درمان جایگزینی هورمون مرتبط باشد.

بیشتر بخوانید : بی خوابی در شب، هیولایی که حتماً می‌توانید آن را شکست دهید

فشار عصبی

وقتی استرس دارید، مغز موادی شیمیایی ترشح می‌کند که باعث تغییر در رگ‌های خونی می‌شوند و ممکن است منجر به سردرد نیز بشوند.

خوراکی‌ها

برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها، مانند پنیر کهنه و الکل و افزودنی‌های غذایی مانند نیترات و گلوتامات مونو سدیم (MSG)، ممکن است در برخی افراد به عنوان محرک عمل کنند.

حذف وعده‌های غذایی

مصرف بیش از حد کافئین یا دریافت نکردن اندازه معمول آن می‌تواند باعث سردرد شود. کافئین به تنهایی امکان دارد یک عامل برای درمان میگرن بدون دارو باشد، البته این ماده از حملات حاد میگرنی هم پیشگیری می‌کند.

تغییرات آب و هوا

جبهه‌های طوفان، تغییرات فشارسنجی، بادهای شدید یا تغییر در ارتفاع همگی می‌توانند باعث ایجاد این بیماری شوند.

حواس

صداهای بلند، چراغ‌های روشن و بوهای قوی باعث حمله می‌شوند.

داروها

داروهای گشاد کننده عروق که عروق خونی را باز می‌کنند، می‌توانند محرک باشند.

فعالیت بدنی

این موضوع شامل انواع ورزش و رابطه جنسی است.

خواب

تغییرات در خواب مانند وقتی که بیش از حد می‌خوابید یا خوابی که به اندازه کافی نیست ممکن است به عنوان محرک عمل کند.

آیا درمان میگرن ممکن است؟

هنوز درمان ثابتی برای این بیماری وجود ندارد اما داروها می‌توانند به جلوگیری یا توقف آن‌ کمک کرده یا از بدتر شدن علائم جلوگیری کنند. همچنین می‌توان از مواردی که باعث ایجاد میگرن می‌شوند دوری کرد. تغییر در شیوه زندگی مانند کاهش استرس و داشتن عادات خوب خواب نیز کمک کننده هستند.

بیشتر بخوانید: لیست کامل سردرد در زنان|هورمونی،قاعدگی،بارداری،یائسگی

آیا میگرن کشنده است؟

اکثر میگرن‌ها آسیب دائمی ایجاد نمی‌کنند. میگرن به ندرت ممکن است عارضه‌ای به نام سکته مغزی را به وجود بیاورد. اما هیچ مدرکی وجود ندارد که بگوید این بیماری باعث سکته مغزی می‌شود. این موضوع بسیار نادر است، اما میگرن همی پلژی گاهی می‌تواند منجر به کما یا سایر عوارض میگرن شود.

سردرد بسیار شدید که به طور ناگهانی شروع می‌شوند، شاید نشانه بیماری جدی‌تر دیگری مانند سکته مغزی یا آنوریسم باشد. اگر این اتفاق افتاد بلافاصله از پزشک کمک بگیرید.

چه موقع با پزشک خود تماس بگیرید

هر زمان که سردرد برطرف نشد یا عود کرد، به پزشک خود مراجعه کنید. در صورت داشتن سردرد به همراه سفتی گردن، تب، استفراغ، بی‌حسی یا ضعف در اندام‌ها یا مشکل در صحبت کردن فورا به پزشک مراجعه کرده یا با اورژانس ارتباط بگیرید.

تشخیص میگرن

پزشک برای درمان میگرن به تشخیص درست نیاز دارد. او در مورد سابقه سلامتی و علائم شما سوال می‌کند. در صورت داشتن یک دفتر خاطرات از علائم و هر محرکی که متوجه آن شده‌اید، ممکن است این دفتر مفید باشد. اطلاعاتی که می‌تواند برای پزشک و خود بیمار مفید باشد، شامل گزینه‌های زیر می‌شود.

  • چه علائمی دارید، از جمله جایی که درد می‌کند
  • هر چند وقت یکبار آن‌ها را تجربه می‌کنید
  • چقدر دوام می‌آورند
  • سایر اعضای خانواده که این بیماری را دارند
  • تمام داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، حتی داروهای بدون نسخه
  • داروهای دیگری که در گذشته مصرف آن‌ها را به خاطر دارید

پزشک ممکن است آزمایشاتی را برای رد سایر مواردی که می‌توانند باعث علائم شما شوند، تجویز کند.

  • آزمایش خون
  • آزمایش‌های تصویربرداری مانند MRI یا سی تی اسکن
  • الکتروانسفالوگرام (EEG)

بیشتر بخوانید: انواع میگرن را با این راهنمای عالی بشناسید

روش های درمان میگرن

کف دست فردی که چند قرص روی آن است برای درمان میگرن

بسیاری از داروها می‌توانند باعث بهبودی و جلوگیری از نشانه‌های میگرن شوند. در اینجا موارد رایج دارویی درمان میگرن را برایتان توضیح می‌دهیم.

داروهای مسکن درد و تاثیر در درمان میگرن

داروهای بدون نسخه (OTC) اغلب به خوبی کار می‌کنند. اصلی‌ترین این داروها عبارت‌اند از استامینوفن، آسپرین، کافئین و ایبوپروفن. هرگز به افراد زیر 19 سال آسپرین ندهید زیرا خطر سندرم ری وجود دارد. هنگام مصرف داروهای ضد درد OTC مراقب باشید، زیرا ممکن است بر سردرد بیفزایند.

اگر بیش از حد از آن‌ها استفاده کنید، ممکن است دچار سردردهای برگشتی شده یا به آن‌ها وابسته شوید. اگر بیش از دو روز در هفته از داروهای مسکن OTC استفاده می‌کنید، در مورد داروهای تجویزی که ممکن است بهتر عمل کنند با پزشک خود مشورت کنید.

آن‌ها ممکن است داروهای تجویزی را پیشنهاد کنند تا به خوبی به درد پایان دهد. از جمله این داروها تریپتان‌ها، دیتان‌ها و گپانت‌های جدیدتر هستند. پزشک می‌تواند به بیمار بگوید که آیا این موارد برای شما مناسب هستند یا خیر.

بیشتر بخوانید: علت سردرد مداوم و چندین راه برای بهبود و درمان آن

داروی تهوع

در صورت تهوع همراه با میگرن، پزشک می‌تواند دارو تجویز کند. تریپتان‌ها مواد شیمیایی موجود در مغز را متعادل می‌کنند. پزشک ممکن است قرصی را برای بلعیدن، قرص‌هایی که روی زبان حل می‌شوند یا اسپری بینی تجویز کند. به عنوان مثال می‌توان از آلمو تریپتان (Axert)، التریپتان (Relpax)، سوماتریپتان (Imitrex)، rizatriptan (Maxalt)، و zolmitriptan (Zomig) نام برد.

ارگوتامین (Cafergot، Ergomar، Migergot) برای درمان میگرن

این دارو بر مواد شیمیایی موجود در مغز افراد تاثیر می‌گذارد.

Lasmiditan (ریوو)

این دارو باعث تسکین درد، حالت تهوع و حساسیت به نور یا صدا می‌شود.

آنتاگونیست های گیرنده CGRP

اگر سایر درمان‌ها کمکی نکند، ممکن است پزشک به بیمار rimegepant (Nurtec) یا ubrogepant (Ubrelvy) بدهد.

آیا بوتاکس برای سردردهای میگرنی موثر است؟

در مطالعه‌ای که روی بزرگسالانی دچار سردردهای میگرنی مزمن انجام شد، تزریق بوتاکس تعداد کل روزهای حملاتی میگرنی آن‌ها یا حتی انواع دیگر سردرد را کاهش داد. آن‌ها همچنین روزهای بدون درد بیشتری در هر ماه داشتند و روزهای مرخصی کمتری را گزارش کردند.

در مطالعه‌ای دیگر، تقریبا نیمی از افرادی که دو نوبت تزریق بوتاکس انجام دادند، گزارش دادند که تعداد روزهایی که در هر ماه سردرد داشتند به نصف کاهش یافت. پس از پنج دور درمان، این میزان به حدود 70 درصد از افراد افزایش یافت.

پزشکان فکر می‌کنند بوتاکس برای سردردهای میگرنی موثر است، زیرا مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده‌های عصبی که سیگنال‌های درد را از مغز شما حمل می‌کنند، مسدود می‌کند. بوتاکس مانند یک سد راه در این مسیر است. مواد شیمیایی را قبل از رسیدن به انتهای عصبی اطراف سر و گردن متوقف می‌کند.

بیشتر بخوانید: سردرد خوشه‌ای (کلاستر)، سردردی با شیوع باورنکردنی

درمان سردرد میگرنی با بوتاکس

هر 12 هفته یک بار چندین بار تزریق بوتاکس در اطراف سر و گردن انجام می‌شود تا سردردهای میگرنی را کاهش دهد یا از آن جلوگیری کند.

ممکن است در مجموع به 30 تا 40 تزریق نیاز داشته باشید و در هر طرف سر به تعداد مساوی خواهد بود. اگر درد میگرنی در یک نقطه خاص وجود دارد، امکان دارد نیاز به تزریق بوتاکس بیشتری داشته باشد. شما می‌توانید نتایج را 2 تا 3 هفته پس از اولین دوره درمان میگرن مشاهده کنید.

شما باید این نوع درمان بوتاکس را فقط از پزشکی دریافت کنید که آموزش دیده اینگونه تزریق‌ها است و برای سردردهای میگرنی مزمن چنین کاری را انجام می‌دهد. افرادی که برای موارد زیبایی و رفع چین و چروک چنین کاری را انجام می‌دهند، شایستگی تزریق درمانی را نخواهند داشت.

اثرات جانبی تزریق بوتاکس

گردن درد و سردرد شایع‌ترین عوارض جانبی برای افرادی است که دچار سردردهای میگرنی مزمن می‌شوند و از بوتاکس استفاده می‌کنند.

این نادر است، اما ممکن است واکنش آلرژیک به بوتاکس به وجود بیاید. علائم این امر می‌تواند کهیر، تنگی نفس یا تورم در ساق پا باشد. اگرچه هیچ مورد تایید شده‌ای وجود ندارد که بوتاکس به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند، اما ممکن است و می‌تواند کشنده باشد. برچسب دارو شامل این هشدار است.

دلکوویو راهی برای رهایی از امواج عامل میگرن

یکی از مواردی که در بسیار از مواقع موجب سردرد و به ویژه میگرن در افراد می‌شود، وجود امواج الکترومغناطیس است. این امواج که در حال حاضر در تمامی نقاط وجود دارند و گاهی کار و روابط عادی و روزانه ما به وجود آنان بستگی دارد، می‌توانند شرایط بدی برای فرد رقم بزنند.

دلکوویو(Delkowave)  دارای نوعی فناوری است که موجب می‌شود امواج الکترومغناطیس بر بدن و سر افراد تاثیر نگذارند و با دفع آن‌ها از تاثیرگذاری این امواج جلوگیری می‌کند.

استفاده از دلکوویو به جز جلوگیری از تاثیر این امواج، می‌تواند مانع بروز انواع سردرد و میگرن شود و در نهایت شرایط سلامتی و زیست بهتری را برای مصرف کننده خود رقم ‌بزند.

بیشتر بخوانید: دلکوویو چگونه ما را از شر میگرن راحت کرده و کیفیت خوابمان را بهتر می‌کند؟

روش های درمان خانگی میگرن

رژیم غذایی برای درمان میگرن

رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد. بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها محرک میگرن هستند، از جمله:

  • غذاهای حاوی نیترات از جمله هات داگ، گوشت شیرینی، بیکن و سوسیس
  • شکلات
  • پنیری که حاوی ترکیب طبیعی تیرامین باشد مانند بلوچیز، فتا، چدار، پارمزان،
  • الکل، به ویژه شراب قرمز
  • غذاهایی که حاوی مونوسدیم هستند
  • گلوتامات (MSG)، تقویت کننده طعم
  • غذاهای بسیار سرد مانند یخ
  • کرم یا نوشیدنی‌های سرد
  • غذاهای فراوری شده
  • غذاهای ترش
  • لوبیا
  • میوه‌های خشک
  • محصولات لبنی پرورشی مانند دوغ، خامه ترش و ماست

مقدار کمی کافئین ممکن است درد میگرن را در برخی افراد تسکین دهد. کافئین همچنین در برخی از داروهای میگرن وجود دارد. اما کافئین زیاد ممکن است باعث پیدایش آن شده و همچنین ترک کافئین ممکن است منجر به سردرد شدید شود.

بیشتر بخوانید: درمان میگرن بدون دارو | 17 روش خاص و تجربه شده

درمان میگرن با طب سنتی

درمان میگرن با روغن اسطوخودوس

استنشاق اسانس اسطوخودوس ممکن است درد را کاهش دهد و موجب درمان گیاهی میگرن شود. بر اساس تحقیقات سال 2012 افرادی که روغن اسطوخودوس را در طول حمله میگرنی به مدت 15دقیقه استنشاق کردند در مقایسه با افرادی که دارونما را در اختیار داشتند، تسکین سریع‌تری را شاهد بودند. روغن اسطوخودوس را می‌توان مستقیما استنشاق کرد یا به شقیقه‌ها مالید.

میگرن خود را با طب فشاری درمان کنید

طب فشاری عبارت است از اعمال فشار با انگشتان دست روی نقاط خاصی از بدن برای تسکین درد و سایر علائم. بر اساس یک بررسی سیستماتیک در سال 2014، طب فشاری یک درمان جایگزین معتبر برای افرادی است که از میگرن مزمن و سایر شرایط رنج می‌برند. یک مطالعه جداگانه نشان داد طب فشاری ممکن است به تسکین حالت تهوع مرتبط با میگرن کمک کند. این روش را یک درمان میگرن بدون دارو به شمار می‌آورند.

روغن نعنا برای معالجه میگرن

برگ نعنا برای درمان میگرن | سیوطب

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2010 انجام شد، منتول موجود در روغن نعنا ممکن است مانع بروز سردرد شود. این مطالعه نشان داد که استفاده از محلول منتول در پیشانی و شقیقه‌ها در مقایسه با دارونما برای درد، تهوع و حساسیت به نور موثرتر است.

معالجه میگرن با زنجبیل

بیان شده است که زنجبیل برای درمان میگرن کاربرد دارد و حالت تهوع ناشی از بسیاری از شرایط را کاهش می‌دهد. همچنین ممکن است فواید دیگری برای این بیماری داشته باشد. با توجه به منبع تحقیق، پودر زنجبیل شدت و مدت زمان بیماری را کاهش داده و عوارض جانبی کمتری دارد.

درمان میگرن با یوگا

یوگا از تنفس، مدیتیشن و وضعیت بدن برای ارتقا سلامتی و رفاه استفاده می‌کند. یوگا ممکن است دفعات، مدت و شدت درد را کمتر کند و درمان میگرن موثر باشد. تصور می‌شود که یوگا اضطراب را کاهش می‌دهد، تنش را در مناطق تحریک کننده میگرن پایین آورده و سلامت عروق را بهبود می‌بخشد.

اگرچه محققان به این نتیجه رسیده‌اند که هنوز توصیه یوگا به عنوان درمان میگرن خیلی زود است، اما آن‌ها معتقدند که یوگا از سلامت کلی حمایت می‌کند و ممکن است به عنوان یک درمان مکمل مفید باشد.

بیشتر بخوانید: شناخت سردرد گردنی (سرویکوژنیک)

درمان میگرن با منیزیم

کمبود منیزیم با سردرد ارتباط دارد. مطالعات نشان می‌دهد مکمل اکسید منیزیم از میگرن منجر به هاله جلوگیری می‌کند. همچنین ممکن است جلوی میگرن‌های مربوط به قاعدگی رابگیرد و در نهایت در درمان میگرن تاثیرگذار باشد.

شما می‌توانید منیزیم را از غذاهایی که شامل موارد زیر است دریافت کنید:

  • بادام‌ها
  • کنجد
  • دانه‌های آفتابگردان
  • آجیل برزیلی
  • بادام هندی
  • کره بادام زمینی
  • بلغور جو دوسر
  • تخم مرغ
  • شیر

درمان میگرن با نمک

تحقیقات نشان میدهد نمک میتواند در پیشگیری  و درمان دردهای میگرنی موثر باشد. برای این کار چند قاشق نمک را در یک لیوان آب و کمی آبلیمو حل کنید و آنرا میل کنید. البته باید بدانید هر نمکی برای این کار مناسب نیست و شما باید از نمک صورتی هیمالیایی برای این کار استفاده کنید. نمک با تولید الکترولیت به تسکین فوری میگرن کمک میکند.

درمان میگرن با ماساژ

بر اساس یک مطالعه در سال 2006، ماساژ هفتگی ممکن است شدت میگرن را کاهش داده و کیفیت خواب را بهبود بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد ماساژ استرس درک شده و مهارت‌های مقابله‌ای را بهبود می‌دهد. همچنین به کاهش ضربان قلب، اضطراب و سطح کورتیزول کمک می‌کند.

درمان میگرن کودکان

کودکان نیز ممکن است مبتلا به میگرن شوند. این روزها برای کمک به کودکان مبتلا به میگرن منابع مختلفی از جمله فیلم ها و مقالات آموزشی وجود دارد. از راهنمایی های مقدماتی برای پرستاران و معلمان مدارس گرفته تا راهنمای رایگان و قابل اجرا برای والدین که علائم میگرن در کودکان را بشناسیم و بدانیم چگونه حملات میگرن را در کودکان کاهش دهیم.

برای بسیاری از دانش آموزان، سال تحصیلی چالش های جدیدی را به همراه دارد. اما چگونه کودکان مبتلا به میگرن می توانند با سال تحصیلی جدید سازگار شوند، در حالی که جامعه با COVID درگیر است. افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش گوشی یا رایانه، پوشیدن ماسک و تغییر روال کار همگی می تواند باعث افزایش دفعات حملات میگرن شود.

خبر خوب: چه کودک شما در کلاس های آموزش از راه دور یا حضوری یا در مدل آموزشی ترکیبی شرکت کند، روش هایی وجود دارد که به ما می آموزد که چگونه حملات میگرن را در کودکان کاهش دهیم. برای مشاهده اطلاعات کامل مقاله روش های درمان میگرن کودکان را مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: درمان سردرد صبحگاهی | با این روش‌ها موقع بیدار شدن دیگر سردرد نخواهید داشت

جدیدترین داروی درمان میگرن چیست؟

همانطور که پیش از این اشاره کردیم سردردهای میگرنی درمان قطعی ندارد اما جدیدا دستگاهی بنام دلکوویو تولید شده است که با تکنولوژی جدید و با حذف امواج مضر برای مغز باعث تسکین سردردهای شدید عصبی شده و بهبود خواب بیماران میگرنی کمک میکند.

پیشگیری از میگرن

برای پیشگیری از علائم، پیشنهاد می‌کنیم این مراحل را امتحان کنید:

عوامل محرک را شناسایی کرده و از آن‌ها اجتناب کنید. الگوهای علائم خود را در یک دفتر خاطرات یاداشت کنید تا بتوانید بفهمید که چه چیزی باعث ایجاد آن‌ها شده است.

  • استرس را مدیریت کنید. تکنیک‌های آرامش مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس آگاهانه می‌تواند کمک کننده باشد.
  • طبق برنامه منظم غذا بخورید.
  • مایعات زیاد بنوشید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • به طور منظم ورزش با فشار متوسط ​​انجام دهید.

بیشتر بخوانید: علت سردرد ناگهانی و بررسی تمام احتمالات

در این مقاله به بررسی انواع راه‌ها برای درمان میگرن پرداختیم. همان‌طور که مطالعه کردید، روش‌های زیادی معالجه میگرن وجود دارد. موارد دارویی، خانگی و تکمیلی که برای درمان میگرن به شما پیشنهاد شد، می‌تواند شرایط مطلوبی برای فرد بیمار فراهم کند. اما نباید توجه به علل پیدایش این بیماری را فراموش کنید.

منبع
webmd

41 دیدگاه

  1. سلام وقتتون بخیر من سال هاست میگرن دارم و هر از گاهی چشم اول شروع به تار زدن میکنه وقتی خوب میشه میزنه به سرم سرم شروع به درد میکنه با حالت تهوع تا بالا نیارم سرم خوب نمیشه ایا این حالت میگرنه ؟ ایا راه حل برای درمانش هست

    1. سلام وقتتون بخیر برای تشخیص میگرن باید عوامل دیگری هم بررسی شوند بهتون پیشنهاد میکنیم حتما به پزشک مراجعه کنید
      در خصوص درمان میگرن هم درمان صد در صدی وجود ندارد اما می توان آن را با روش های گفته شده کنترل کرد
      بهتون پیشنهاد میکنیم مقاله درمان میگرن چشمی، عارضه‌ای که با مشکل در دید ما را غافلگیر می‌کند را نیز مطالعه فرمایید

  2. برای درمان میگرن اصولا از داروهایی که سال‌ها میش پزشک برام تجویز کرده بود، استفاده می‌کنم.
    یه سوال دارم، آیا داروهای جدیدی هم وارد بازار شده
    ای کاش این داروها رو هم معرفی کنید

    1. بله با پیشرفت علم پزشکی دارو ها و متدهای درمانی جدیدی وارد شده است بهتون پیشنهاد میکنیم با پزشک در میان بذارید شاید رژیم درمانیتان و یا داروییتان را عوض کند

  3. من سال هاست که میگرن دارم. واقعا ممنونم که روش های خوب و مفیدی رو برای درمان ارائه دادید.

    1. نمیتوان گفت در همه سر درد های شدید حالت تهوع ممکن است باید نوع سردرد توسط پزشک برسی شود

  4. من بعد از یک تصادف که سرم اسیب دید گاهی سردرد های بدی پیدا میکنم ممکنه به میگرن دچار شده باشم؟

  5. افرادی که میگرن دارن به بوی بعضی از مواد غذایی و نور حساس هستن یا اینا فقط تلقینه؟

    1. تلقین نیست و سردردهای شدید و اختلالات بینایی و …. را ممکن است با توجه به سطح میگرنشان تجربه کنند

      1. این دستگاه با مکانیزم دفع امواج الکترو مغناطیسی کار میکند و باعث بهبود کیفیت سطح خواب می شود
        و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در اینترنت کلمه دلکوویو را سرچ کنید

    2. کندژپاکستانی،استفاده کنید،همون لحظه که درد داریدبندازید،باعطسه زدن وخارج شدن مایع شفاف ازبینی دیگه دردندارید.
      پیازهم بخورید،هم آب پیازدرچشم بچکانیدبرای درمان فوق العادست.

  6. ممنون که درمان میگرن الکی نگفتین. همه جا میگن که درمان میگرن وجود داره ولی واقعا فقط میشه کنترلش کرد و درمان قطعی نداره.
    بعد از این همه سال دیگه این رو می‌دونم. درمان قطعی میگرن واقعا وجود نداره ولی روش‌های دارویی و سنتی خیلی‌ وقت‌ها کمک می‌کنه.

    1. با تغذیه صحیح میشه خیلی بهتر شد. من خوردن پنیر و خیارشور و ادویه و نوشتبه و سوسیس و کالباس رو قطع کردم و بعد از شش ما نتیجه اش رو دیدم. مرسی از مطلب جامعی که نوشتین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا