داغی کف پا با 17 علت متغیر از سندرومها تا نوروپاتی محیطی
داغی کف پا یکی از مشکلات شایع بین افراد مختلف، از جوانان تا افراد مسن است که به دلیل عوامل و بیماریهای متنوعی ایجاد میشود. طیف علل این بیماری به قدری وسیع است که از نوروپاتی محیطی تا عفونتهای داخلی و مشکلات آسیب به اعصاب را شامل میشود.
به همین منظور تشخیص علت داغی کف پا در مواردی سخت است و به تستها و آزمایشهای خاصی نیاز دارد. همچنین باید گفت که با توجه به علل مختلف، روشهای درمانی نیز متفاوت بوده و از خودمراقبتی در خانه تا جراحی متغیر هستند.
در این مطلب از مجله علمی پزشکی سیوطب به بررسی علل و درمان داغی کف پا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
نگاهی کلی به موضوع این مقاله
- داغی کف پا و علائم همراه آن در شبها بیشتر میشوند
- داغ شدن کف پا، به ویژه در شبها علتهای مختلفی دارد
- درمان داغی کف پا به علت آن بستگی دارد و به همین دلیل روشهای درمانی متفاوت هستند
بیشتر بخوانید: خارش کف پا؛ درمان خانگی و ۹علت آن از اگزما تا نوروپاتی کف پا
سندروم پاهای سوزش چیست؟
داغی کف پا که آن را با نام سندروم داغی کف پا (Burning feet syndrome) نیز میشناسند به عنوان سندروم گریرسون-گوپالان (Grierson-Gopalan syndrome) نیز شناخته میشود. این سندروم مجموعهای از علائم است که در آن پاها اغلب بهطور ناخوشایندی داغ و دردناک میشوند.
در طول این حالت احساس سوزش در شبها شدیدتر میشود و در طول روز کمی تسکین پیدا میکند. احتمال دارد علائم از خفیف تا شدید متغیر باشند. در بعضی موارد گرما و درد به کف پا محدود میشوند، اما ممکن است بالای پاها، مچها و حتی ساق پا را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
بیشتر بخوانید : ۱۲ ورزش کف پای گود؛ از برداشتن تیله با انگشتان تا کشش کف پا
علت داغی کف پا در شب چیست؟
علائم سندروم داغی کف پا ناشی از شرایط یا بیماریهای مختلفی است که شامل موارد زیر میشود:
آسیب یا به دام افتادن عصب
علل احتمالی زیادی برای آسیب عصبی وجود دارد. ممکن است به دلیل بیماریهای مختلف، آسیب به کمر یا شکستگی آهسته (تغییرات دژنراتیو) ستون فقرات، جراحی، استفاده از داروهای شیمیدرمانی یا سایر داروها یا قرار گرفتن در معرض سموم رخ دهد.
1. نوروپاتی محیطی
این یکی از شایعترین علل سندروم داغی کف پا است و زمانی اتفاق میافتد که اعصاب حسی محیطی که نخاع را به اندامها متصل میکند آسیب ببیند. افرادی که برای مدت طولانی به دیابت مبتلا بودهاند یا افرادی که سطح گلوکز خونشان ضعیف است، بیشتر در معرض ابتلا به نوروپاتی محیطی هستند.
نوروپاتی محیطی مرتبط با دیابت به تدریج ایجاد میشود و ممکن است در طول زمان بدتر شود. سایر شرایطی که باعث نوروپاتی محیطی میشوند عبارتند از: عوامل شیمی درمانی، بیماریهای مفصلی، بیماریهای ارثی، اختلالات خودایمنی (از جمله آرتریت روماتوئید)، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی، عفونتها، نارسایی کلیه، اعتیاد به الکل و عدم تعادل تغذیه (کمبود ویتامین B، سندروم سوء جذب).
بیشتر بخوانید :درمان خانگی پا درد و روش های ساده تسکین درد پا
2. سندرم تونل تارسال
تونل تارسال فضای باریکی در داخل مچ پا در نزدیکی استخوانهای آن ناحیه است. فشرده شدن یا فشردن عصب تیبیال خلفی (عصب پشت و بزرگترین استخوان بلند ساق پا) در داخل تونل تارسال منجر به احساس سوزش، سوزن سوزن شدن یا درد در قسمتهایی از پا میشود. در این حالت امکان دارد مچ پاهای داخلی و ساق پاها نیز تحت تاثیر قرار گیرند.
3. نوروم مورتون (Morton’s neuroma)
بافت عصبی ممکن است بین استخوانهای پایه انگشتان پا ضخیم و باعث درد شود. کفشهای خیلی تنگ باعث ایجاد این نوع نوروما میشوند، اگرچه ممکن است ناشی از آسیبهای ورزشی، استرس یا وضعیت یا حرکت غیرطبیعی پا باشند.
بیشتر بخوانید: علت پا درد از زانو به پایین و بهترین روشهای درمان خانگی و پزشکی
4. سندروم درد منطقهای پیچیده
این اختلال عصبی نادر و در عین حال بسیار دردناک ممکن است پس از جراحت یا جراحی رخ دهد.
5. اختلال شارکو ماری توث
احتمال دارد که اختلال شارکو ماری توث (Charcot-Marie-Tooth disorder) که نوعی اختلال عصبی ارثی است باعث آسیب به اعصاب محیطی پاها شود. این آسیب به مرور زمان بدتر میشود و عضلات و اعصاب اندامها را تحت تاثیر قرار میدهد و در نتیجه باعث ضعف غیرطبیعی و بلند شدن قوسهای پا خواهد شد.
امکان دارد که فشارهای غیرعادی روی پاها، مستعد شکستگیهای استرسی باشد و اغلب این افراد برای عملکرد صحیح به بریس نیاز دارند.
بیشتر بخوانید : پا درد کودکان، چگونگی تشخیص و روش های درمانی درد پا
6. نوروپاتی حسی فیبر کوچک (SFSN)
Small fiber sensory neuropathy نوعی نوروپاتی دردناک است که اغلب منجر به سوزش دردناک در پا میشود. علائم دیگر شامل از دست دادن احساس در پا و فوران کوتاه درد است. این در نتیجه از بین رفتن غلاف میلین رخ میدهد که رشتههای عصبی را میپوشاند و از آن محافظت میکند. اگرچه در بیشتر موارد علت مشخص نیست، اما امکان دارد که دیابت دخیل باشد.
7. مصرف زیاد الکل
مصرف زیاد الکل منجر به نوع دیگری از آسیب عصبی به نام نوروپاتی الکلی شود. علائم علاوه بر سوزش پا عبارتند از:
- ضعف عضلانی
- اسپاسم و از دست دادن عملکرد عضلانی
- اختلال عملکرد ادرار و روده
- سرگیجه
- اختلال در گفتار
قطع مصرف الکل به جلوگیری از بدتر شدن علائم کمک میکند؛ با این حال بعضی از آسیبهای عصبی ممکن است برگشتناپذیر باشند.
بیشتر بخوانید: درمان سیاه شدن ناخن پا به دلیل مشکلات مختلف مانند ضربه، قارچ یا یبماریهای زمینهای
8. کمبودهای تغذیهای
سوزش پا ناشی از سوءتغذیه در گذشته شایعتر بوده است، اما هنوز در مناطقی که قحطی یا بلایای دیگر را تجربه میکنند، دیده میشود. در طول جنگ جهانی دوم حدود یک سوم از اسیران جنگی آمریکایی در اقیانوس آرام، سندروم داغی کف پا را ناشی از سوء تغذیه تجربه کردهاند.
در جمعیت امروزی، به ویژه در میان افراد مسن، آسیب عصبی ممکن است با کمبودهای زیر مرتبط باشد:
- ویتامین B-12
- ویتامین B-6
- ویتامین B-9 (فولات)
این کمبود ویتامین B باعث سوزش پا و مشکلات هماهنگی عضلات میشود. پس در جواب این سوال که کمبود کدام ویتامین باعث داغی کف پا میشود؟ میتوان به راحتی گفت: ویتامین B.
بیشتر بخوانید : ۱۰ ورزش برای کجی انگشت شست پا؛ تمریناتی برای کمک به درمان هالوکس والگوس
اختلالات غدد درونریز یا متابولیک
از این نمونه اختلالات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
9. دیابت شیرین
دیابت نوع 1 و 2 بر اعصاب محیطی بدن، به ویژه اعصاب حسی پاها تاثیر میگذارد. سطوح بالای گلوکز یا دیابت کنترل نشده باعث آسیب به اعصاب محیطی، به ویژه در دراز مدت میشود. سطح بالای گلوکز خون بر انتقال سیگنال از این اعصاب تاثیر میگذارد و دیواره رگهای خونی را ضعیف میکند.
بیشتر بخوانید: درمان دیابت نوع1 به شیوههای پزشکی و طب سنتی
10. کم کاری تیروئید
احتمال دارد غده تیروئید کم کار باعث احساس سوزش در پاها، همراه با افزایش وزن، خشکی پوست یا خستگی شود.
عفونتها
داغی کف پا از علائم برخی عفونتهای مختلف است، از جمله:
- بیماری لایم
- اچآیوی
- سیفلیس
- زونا
- پای ورزشکار
پای ورزشکار (tinea pedis) عفونت قارچی است که توسط قارچهای کپک مانند به نام درماتوفیت ایجاد میشود که در مناطق مرطوب و گرم پوست رشد میکنند. کفشها، جورابها و محیطهای مرطوب به قارچها اجازه رشد و گسترش میدهند. علائم پای ورزشکار ممکن است شامل خارش و سوزش بین انگشتان پا و کف پا باشد.
بیشتر بخوانید: خار پاشنه پا و ۹ راه درمانی بدون جراحی و درمان آن با ۷ حرکت ورزشی
علل دیگر
این علل عبارتند از:
11. اریترومالژیا/اریترمالژیا
این اختلال (Erythromelalgia/Erythermalgia) نادر منجر به درد شدید، سوزش، افزایش دمای پوست و قرمزی قابل مشاهده (اریتم) انگشتان پا و کف پا میشود. دستها نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند. علت دقیق این اختلال ناشناخته است.
احتمال دارد حملات فقط در زمانهای خاصی رخ دهند و از چند دقیقه تا چند روز طول بکشند یا درد و سوزش مداوم باشند. در مواردی ممکن است بیمار در ناحیه آسیبدیده حساس و متورم شده و گرم شدن را حس کند.
بیشتر بخوانید: درد پاشنه پا؛ معرفی ۱۲ درمان برای این عارضه
12. کفشهای خیلی تنگ یا آنهایی که به درستی جا نمیشوند
کفشها یا جورابهای تنگ، پاهای حساس را تحریک میکنند یا به قسمتهای خاصی از پا فشار میآورند.
13. استرس ناشی از ورزش یا آسیب جسمی
این گونه استرسها نیز باعث گرم شدن دستها و پاها خواهد شد.
14. آلرژی
موادی که برای ساختن کفش یا جوراب استفاده میشود ممکن است باعث داغی کف پا شود.
15. درماتیت تماسی
رنگها یا عوامل شیمیایی مورد استفاده برای برنزه کردن چرم ممکن است باعث تحریک پوست شوند.
بیشتر بخوانید: تشخیص صافی کف پا؛ معرفی ۶ روش اصلی برای بررسی قوس کف پا
16. علل دیگر
علل دیگر عبارتند از بیماری مزمن کوهستان، سندروم گیتلمن (Gitelman)، لیشمانیوز (Leishmaniasis)، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، اختلال روانی (روان تنی)، علل ارثی و علل ناشناخته (ایدیوپاتیک).
17. بیماری کلیوی
وقتی کلیهها به درستی کار نمیکنند، سموم در خون تجمع مییابند. این منجر به تورم و خارش پا میشود و علائم دیگری را مانند موارد زیر ایجاد میکند:
- کاهش خروجی ادرار
- تنگی نفس غیرقابل توضیح
- حالت تهوع
- گیجی
- تشنج
- خستگی
- کما
بیشتر بخوانید : صافی کف پا، روش تشخصی و عوارضی که برای بدن ایجاد میکند
شایعترین علائم داغی کف پا چیست؟
شایعترین علائم عبارتند از:
- احساس گرما یا سوزش که اغلب در شب بدتر میشود
- بیحسی در پاها
- درد شدید یا کوبنده
- احساس سنگینی در پاها
- درد مبهم در پا
- قرمزی یا گرمی بیش از حد پوست
- سوزن سوزن شدن یا احساس سوزش در پاها
بیشتر بخوانید: درمان صافی کف پا؛ ارائه بهترین روشها برای بازگرداندن قوس طبیعی پا
نحوه تشخیص داغی کف پا
از آنجایی که هیچ آزمایشی برای اندازهگیری عینی شدت درد یا سوزش پا وجود ندارد، پزشک سعی میکند علت اصلی علائم را تعیین کند. برای این کار اقدامات زیر پیگیری خواهد شد:
بیشتر بخوانید : درمان پا درد؛ از داروهای ضدالتهابی،کیسههای یخ و کفش طبی
معاینه جسمی
پزشک از بیمار در مورد سابقه پزشکی او از جمله علائم فیزیکی که دارد و داروهایی که مصرف میکند، میپرسد. او رفلکسهای بیمار را آزمایش و پاهای او را برای علائم عفونت، آسیب یا سایر مشکلات معاینه میکند. یکی از سوالهایی که ذهن بیماران را درگیر میکند این است که دکتر داغی کف پا، چه تخصصی دارد. در بیشتر موارد اگر بیمار علت ایجاد این مشکل را نمیداند، بهتر است که به پزشک داخلی مراجعه کند.
آزمایشات خون
ممکن است آزمایشهایی برای اندازهگیری سطح گلوکز خون یا غربالگری کمبودهای تغذیهای یا اختلالات غدد درونریز تجویز شود. در این آزمایشها معمولا شمارش کامل خون انجام میشود. سایر کارهای آزمایشگاهی ممکن است شامل الکترولیتهای سرم و ادرار (منیزیم، سدیم، پتاسیم، سطوح ویتامین B و کلرید) باشد.
بیشتر بخوانید : درمان درد ساق پا با کمک روشهای خانگی، سنتی و جراحی
تستهای عملکرد عصبی
احتمال دارد که پزشک در صورت مشکوک شدن به آسیب عصبی آزمایشات الکترودیاگنوستیک را تجویز کند.
الکترومیوگرافی
این تست فعالیت الکتریکی یک عضله را اندازهگیری میکند و برای مشاهده واکنش عضله به تحریک عصبی انجام میشود. یک سوزن بسیار نازک از طریق پوست به عضله وارد میشود تا فعالیت عضله را در حین انقباض و شل شدن اندازهگیری کند. این تست برای تعیین علت درد، بیحسی یا گزگز انجام میشود.
تست سرعت هدایت عصبی
این آزمایش برای ارزیابی سرعت حرکت تکانههای الکتریکی در طول یک عصب انجام میشود. برای تمایز بین اختلالات عصبی واقعی و شرایطی که در آن عضلات تحت تاثیر آسیب عصبی قرار میگیرند، انجام میشود. الکترودهای تخت در امتداد مسیر عصبی روی پوست قرار میگیرند و جریانی با شدت کم اعمال خواهد شد.
بیشتر بخوانید : پا درد، شناخت ۱۶ دلیل و بررسی ۱۰ روش درمان خانگی درد پا
آیا میتوان برای جلوگیری از سندروم داغی کف پا کاری انجام داد؟
هیچ راهی برای جلوگیری کامل از داغی کف پا وجود ندارد؛ اما دستورالعملهایی ممکن است به رفع بعضی از مشکلات کمک کنند که شامل:
- معاینات منظم با متخصص ارتوپدی برای مراقبت از پاها را برنامهریزی کنید. در صورت ابتلا به دیابت یا سایر شرایطی که بر اعصاب تاثیر میگذارد، معاینات منظم ضروری است. احتمال دارد که افراد مبتلا به دیابت یا سایر بیماریها نیاز به کفشهای مخصوص داشته باشند
- کفشی را انتخاب کنید که مناسب باشد و تهویه مناسب را فراهم کند. کفشها باید دارای پاشنه کوتاه، قسمت پنجه پهن و پشتیبانی خوبی از قوسهای پا ارائه دهند
- جورابهای تمیز و خشک بپوشید تا از ابتلا به پای ورزشکار جلوگیری کنید. اگر در ورزش یا فعالیتهای دیگری که باعث تعریق پا میشود شرکت میکنید، جورابهای خود را عوض کنید
- روزانه پاهای خود را از نظر علائم عفونت یا آسیب مانند تاول، زخم، بریدگی و شکستگی در پوست بررسی کرده تا از عفونت جلوگیری کنید
- اگر دیابت دارید، کنترل قند موثرترین روش برای پیشگیری یا درمان نوروپاتی ثانویه به این علت است
بیشتر بخوانید : ۸ علت درد کف پا از خار پاشنه تا متاتارسالژی،نوروپاتی محیطی و نوروما
روشهای درمان داغی کف پا
در این شرایط درمان بستگی به علل یا شرایط زمینهای دارد. به همین دلیل روشهای درمانی مختلفی را توضیح خواهیم داد.
1. درمان خانگی داغی کف پا با مراقبت از خود
با راهکارهای زیر میتوان علائم داغی کف پا را در خانه کنترل یا کاهش داد:
- پاهای خود را حداقل 15 دقیقه در آب خنک قرار دهید. این کار ممکن است تسکین موقتی ایجاد کند (توصیه میشود که از آب سرد استفاده نکنید)
- از قرار دادن پا در معرض گرما خودداری کنید
- هنگام خواب یا نشستن، پاهای خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهید
- از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن، کتوپروفن یا ناپروکسن به طور موقت درد را کاهش میدهند
- از کرمها و پمادهای موضعی استفاده کنید. کرمها و پمادهای بدون نسخه حاوی کپسایسین برای تسکین درد روی پاها استفاده میشوند. کرمها، لوسیونها، اسپریها یا پودرهای ضدقارچ موضعی ممکن است برای درمان پای ورزشکار استفاده شوند
بیشتر بخوانید : علت درد ساق پا در شب، خستگی تا بیماری + بهترین درمان های خانگی
2. طب سوزنی، طب فشاری و ماساژ
طب سوزنی سیستم عصبی را تحریک میکند و جریان خون را افزایش میدهد. همچنین باید گفت که احتمال دارد درمانهای جایگزین برای تسکین علائم داغی کف پا مفید باشند. طب فشاری و ماساژ، تکنیکهای دستی دیگری هستند که ممکن است جریان خون را بهبود بخشند و به تسکین علائم پا مانند گرما، گزگز و بیحسی کمک کنند.
بیشتر بخوانید : سندروم پای بی قرار و روشهای درمانی خانگی و دارویی
3. بهبود گردش خون پا
گاهی در پاهایی که داغ هستند، گردش خون به صورت ضعیف انجام میشود. برای بهبود گردش خون در پاها، موارد زیر را امتحان کنید:
- در طول روز کفش راحت بپوشید
- در کفشهای خود از کفیهای مناسب گردش خون استفاده کنید
- قبل از خواب پاهای خود را با نمک اپسوم بشویید
- برای بالا بردن پاها تا سطح قلب از یک بالشت استفاده کنید
- در طول روز یا شب از جورابهای ژلهای یا فشرده استفاده کنید
- قبل از خواب پاهای خود را ماساژ دهید
این راهکارها از جمله روشهای درمان خانگی داغی کف پا و دست هستند.
بیشتر بخوانید: ورم ساق پا یا ادم؛ تجمع مایعات و التهاب در بدن
4. داروی گیاهی برای داغی کف پا
برای درمان داغی کف پا از گیاهان دارویی مختلفی میتوان استفاده کرد، از جمله:
- آب سیب و نمک اپسوم
برای این کار کافی است که مقداری آب سیب را با نمک اپسوم مخلوط کرده و پاهای خود را در آن قرار دهید. این کار داغی کف پا و سوزش آن را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که این کار برای افراد دیابتی توصیه نمیشود.
- استفاده از گوجه فرنگی
یک قاشق چایخوری آب گوجه فرنگی را همراه با روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کرده و برای رفع سوزش یا داغی کف پا روی آن قرار دهید. بعد از 15 دقیقه آن را بشویید.
- استفاده از گیاه زعتر
زعتر گیاهی ضدمیکروبی است که باعث افزایش گردش خون و کاهش حس سوزش در پاها میشود. برای استفاده از آن دو کاسه آب را که یکی گرم و دیگری سرد است آماده کنید. در هر کدام از این کاسهها یک مشت زعتر بریزید و پاها را هر 5 دقیقه در آب گرم و سپس سرد بگذارید. به ترتیب اول گرم و بعد سرد و دوباره این کار را برای 20 دقیقه ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: ورزش پای پرانتزی؛ تمرینات موثر برای بهبودی ظاهر پاها
5. حجامت برای داغی کف پا
در مواردی به افراد پیشنهاد میشود که برای درمان و کاهش علائم داغی کف پا از حجامت استفاده کنند. به این صورت که در ابتدا برای آنها حجامت عام و بعد از یک ماه حجامت ساق پا برای آنها تجویز خواهد شد.
بیشتر بخوانید : فواید حجامت برای پوست صورت و بدن
6. درمان داغی کف پا با داروهای تجویزی
از داروهای تجویزی زیر بنابر علت داغی کف پا استفاده میکنند:
- انسولین یا داروهای خوراکی کاهنده قندخون
سطح گلوکز خون را در افراد مبتلا به دیابت کنترل میکنند.
- مکملهای غذایی
برای افرادی که کمبود ویتامین دارند
- داروهای ضددرد
داروهایی مانند داروهای مخدر خوراکی یا موضعی یا غیرمخدر برای تسکین درد تجویز میشوند. کرمهای موضعی، لوسیونها، اسپریها یا چسبهای حاوی لیدوکائین ممکن است ناراحتی را کاهش دهند.
- داروهای ضدافسردگی
داروهای ضدافسردگی سه حلقهای به درد مزمن مرتبط با نوروپاتی کمک میکنند.
- داروهای ضد تشنج
گاباپنتین، کاربامازپین، پره گابالین و دیگر داروهای ضدتشنج برای درمان درد مزمن استفاده میشوند.
- داروهای ضدقارچ
داروهای خوراکی ممکن است برای عفونتهای مقاوم به محصولات موضعی استفاده شوند.
7. فیزیوتراپی و ورزش
در مواردی پزشکان برای درمان علت اصلی ایجادکننده داغی کف پا برای بیمار دورههای فیزیوتراپی یا ورزش خاصی را پیشنهاد میدهند.
8. درمانهای تحریک اعصاب
درمانهای تحریک عصبی علائم ناشی از آسیب عصبی مانند سوزن سوزن شدن، سوزش و درد را برطرف میکنند. تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست یک تکنیک رایج است که شامل استفاده از الکترودها برای رساندن جریان الکتریکی خفیف به ناحیه آسیبدیده است.
سایر درمانهای تحریک عصبی عبارتند از:
- درمان میدان مغناطیسی
- لیزر درمانی
- نور درمانی
9. تغییرات رژیم غذایی
امکان دارد که پزشک با توجه به شرایط بیمار برای او رژیم غذایی خاصی را توصیه کند. معمولا این رژیمها حاوی مواد مغذی بسیار عالی و مفید برای بدن هستند.
10. پد پا و کفشهای خاص
در مواردی که علت داغی کف پا ناشی از مشکل ساختاری در مفاصل، استخوانها و اعصاب موجود در پاها باشد، امکان دارد که پزشک کفشهای خاص، پد یا بریسهایی را برای فرد تجویز کند.
11. عمل جراحي
در شرایطی که به داروها یا اشکال محافظه کارانهتر درمان پاسخ نمیدهند، ممکن است جراحی ارتوپدی ضروری باشد.
یادداشت پایانی
احتمال دارد که داغی کف پا چیزی بیشتر از یک ناراحتی ساده باشد، به ویژه اگر باعث بیداری فرد در شبها شود. این مشکل در اثر علل مختلفی ایجاد میشود که شایعترین آنها نوروپاتی محیطی است. همچنین دیابت، سوء مصرف الکل، عفونت و آلرژی از دیگر علل داغی کف پا به شمار میروند.
با توجه به علتهای مختلف این عارضه باید گفت که روشهای درمانی آن نیز بسیار مختلف هستند. بعضی از علل داغی کف پا با رعایت چند نکته خودمراقبتی در خانه بهبود مییابند و بعضی دیگر به داروهای خاص یا حتی جراحی نیاز دارند.
سوالات متداول داغی کف پا :
داغی کف پا نشانه چیست؟
این علامت نشانه تعداد زیادی از بیماریها است که از نوروپاتی محیطی گرفته تا انواع عفونتها متغیر هستند.
کمبود کدام ویتامین باعث داغی کف پا میشود؟
کمبود ویتامین B در بدن باعث بروز این علامت خواهد شد.
آیا حجامت برای داغی کف پا موثر است؟
در بعضی شرایط این روش درمانی سنتی برای داغی کف پا موثر است.