بیماریبیماری های مفصلی

پا درد، شناخت 16 دلیل و بررسی 10 روش درمان خانگی درد پا

پا درد از عارضه‌هایی است که روبه‌رو شدن با آن در هر سنی، می‌تواند تجربه ناخوشایندی را برای افراد ایجاد کند. بروز پا درد در هر قسمتی از پا مانند انگشتان، کف پا، پاشنه، مچ پا، ساق پا یا ران ممکن است شرایط نامناسبی را برای نشستن، ایستادن یا حرکت کردن به وجود بیاورد. دلایل بسیاری وجود دارد که پا درد رخ دهد و شناخت علت درد راهی است که افراد را به درمان پا درد راهنمایی می‌کند. در این مقاله از سیوطب همراه ما باشید تا اطلاعاتی هرچه بیشتر درباره این عارضه در اختیارتان قرار دهیم.

علل پا درد و انواع دلایل پیدایش درد در ناحیه پا

دلایل بسیاری می‌توان برای پا درد بیان کرد|سیوطب

بیماری شریان محیطی (PAD)

در این وضعیت اندام‌ها، معمولا پاها خون کافی دریافت نمی‌کنند. بیماری شریان محیطی به این دلیل اتفاق می‌افتد که شریان‌ها باریک شده‌اند. فرد هنگام راه رفتن ممکن است احساس ضعف، بی حسی یا گرفتگی در پاها را تجربه کند. امکان دارد احساس سردی کند و رنگ عجیبی داشته باشد. برخی از افراد می‌توانند PAD را با تغییرات عادت، مانند ترک سیگار مدیریت کنند. اگر این کار موثر نبود، ممکن است پزشک برای درمان مشکل به او دارویی بدهد. اما برخی از افراد به جراحی نیازمند می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ۸ علت درد کف پا از خار پاشنه تا متاتارسالژی،نوروپاتی محیطی و نوروما

ترومبوز ورید عمقی (DVT)

این حالت وجود یک لخته خون در ورید است و معمولا در ران یا ساق پا اتفاق می‌افتد. همیشه علائمی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است درد و تورم در پای خود داشته باشید و امکان دارد گرم و قرمز باشد. در صورت مشاهده هر یک از این موارد فورا با پزشک خود تماس بگیرید. DVT زمانی که لخته حرکت می‌کند و به ریه‌ها می‌رود، می‌تواند منجر به یک بیماری جدی به نام آمبولی ریه شود. پزشک امکان دارد به شما دارویی بدهد تا از تشکیل، رشد یا شکستن لخته‌ها جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: دست درد؛ از سندرم تونل کارپال تا شکستگی و آرتروز تا انگشت ماشه‌ای

نوروپاتی محیطی و پا درد

این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که به اعصاب بدن (اعصاب پیام‌ها را به مغز و از مغز منتقل می‌کنند) آسیب وارد شود. شایع‌ترین علت آن دیابت است، اما سایر بیماری‌ها، داروها، جراحات یا عفونت‌ها می‌توانند باعث آن شوند. اگر روی اعصاب پاهای شما تاثیر بگذارد، ممکن است احساس خارش یا گزگز داشته باشید یا بی حس یا ضعیف شوند. پزشک شرایطی را که باعث آن شده است درمان می‌کند و در صورت نیاز به بیمار داروی مسکن می‌دهد.

بیشتر بخوانید: علت درد ساق پا در شب، خستگی تا بیماری + بهترین درمان های خانگی

پا درد و عدم تعادل الکترولیت

الکترولیت‌ها مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم هستند که به ماهیچه‌ها کمک می‌کنند تا به شکل مناسب کار کنند. هنگام ورزش مقداری از الکترولیت‌های بدن را از طریق تعریق از دست می‌دهید و اگر این فرایند بیش از حد رخ دهد، ممکن است پاها گرفتگی، احساس ضعف یا بی حسی را تجربه کنند.

 این فرایند در زمانی که درمان‌های پزشکی مانند شیمی‌درمانی را نیز دریافت می‌کنید اتفاق می‌افتد. نوشیدنی‌های ورزشی حاوی الکترولیت – یا آب همراه با غذاهایی که دارای این مواد معدنی هستند – می‌توانند کمک کننده باشند. اما اگر اغلب دچار گرفتگی عضلات می‌شوید به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: شانه درد؛ ۷ علت درد شانه و کتف از پارگی تاندون تا آرتروز شانه

تنگی کانال نخاعی

این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که فضای درون استخوان‌های ستون فقرات باریک شود و به اعصاب این ناحیه فشار وارد کند. این شرایط می‌تواند باعث درد، سوزن سوزن شدن، بی حسی یا ضعف در پاهای شما شود. همچنین ممکن است افراد با تعادل مشکل داشته باشند. در صورت داشتن هر یک از این علائم باید فورا به پزشک مراجعه کرد. دارو درد را کاهش می‌دهد و فیزیوتراپی نیز می‌تواند کمک کند. اگر این موارد جواب نداد، امکان دارد نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: درد ساعد دست و بهترین درمان خانگی درد ساعد دست چپ و راست

سیاتیک عامل مهم پا درد

این پا درد از یک عصب فشرده در قسمت پایین ستون فقرات ناشی می‌شود. چنین دردی می‌تواند از یک گرفتگی بد تا یک درد تیر کشنده شدید باشد که ایستادن یا حتی نشستن را سخت می‌کند. امکان دارد به دلیل لغزش یا فتق دیسک، لغزش مهره، اسپاسم عضلات باسن یا تنگی ستون فقرات پدید بیاید. پزشک ممکن است داروهای ضد درد بدون نسخه یا فیزیوتراپی را توصیه کند. اگر مورد جدی‌تری مشاهده کند، شاید جراحی را تجویز کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۴ درمان خانگی آرتروز شانه؛ نجات مفصلی پرکار در منزل

پا درد متاثر از آرتروز

آرتروز یک بیماری شایع است که مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث درد، تورم و سفتی می‌شود. هنگامی که آرتروز در لگن، زانو یا مچ پا رخ می‌دهد، راه رفتن یا انجام سایر فعالیت‌های روزمره سخت می‌شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما می‌تواند به ورزش و حفظ وزن مناسب کمک کند. پدهای گرم کننده یا کیسه‌های یخ روی مفاصل دردناک می‌توانند درد و تورم را کاهش دهند. مسکن‌های بدون نسخه نیز تاثیر مثبتی دارند.

  بیشتر بخوانید:  درمان پا درد؛ از داروهای ضدالتهابی،کیسه‌های یخ و کفش طبی

عضله کشیده شده

پا درد به خاطر کشیدگی عضله زمانی رخ می‌دهد که عضله بیش از حد کشیده می‌شود. این حالت برای افرادی که ورزش می‌کنند زیاد اتفاق می‌افتد. درد شدید است و بلافاصله شروع می‌شود و ناحیه به هنگام لمس حساس خواهد بود. بهترین درمان این است که آن را با کیسه‌های سرد هر بار به مدت 20 دقیقه و چند بار در روز کمپرس کنید. جدا از آن، ناحیه را به آرامی ماساژ دهید، اگر می‌توانید عضله را بالا نگه دارید و به آن استراحت دهید. مسکن‌های بدون نسخه می‌توانند درد را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: درد آرنج، علل و علائم به همراه درمان‌های خانگی، دارویی و ورزشی

پیچ خوردگی  و پا درد

این آسیب زمانی اتفاق می‌افتد که بافت رابط میان دو استخوان به نام رباط، کشیده یا پاره می‌شود. پیچ خوردگی مچ پا شایع است. ناحیه آسیب دیده متورم شده و درد می‌کند و نمی‌توان روی آن فشار وارد کنید یا انتظار داشته باشید وزن بدن را تحمل کند. بهترین راه برای درمان آن R.I.C.E است. روش استراحت، یخ (پیچیدن یخ در یک حوله نازک و قرار دادن روی پا برای حدودا 20 دقیقه و چند بار در روز)، فشرده‌سازی (آن را در یک بانداژ بپیچید) و بالا بردن (آن را نگه دارید). به پزشک خود مراجعه کنید تا بتواند با اشعه ایکس عکس گرفته و شرایط را بررسی کند.

بیشتر بخوانید:درمان خانگی پا درد و روش های ساده تسکین درد پا

گرفتگی عضلات و پا درد

گرفتگی عضلات زمانی رخ می‌دهد که یک عضله، معمولا در ساق پا، ناگهان سفت می‌شود. این شرایط می‌تواند درد شدیدی ایجاد کند و ممکن است یک توده عضلانی سفت را زیر پوست احساس کنید. با افزایش سن، گرفتگی عضلات بیشتر اتفاق می‌افتد و همچنین اگر در هوای گرم بیرون هستید و آب کافی ننوشید، احتمالا دچار آن خواهید شد. گرفتگی عضلات معمولا خود به خود از بین می‌رود و معمولا نشانه‌ای از هیچ مشکلی برای سلامتی نیست، اما اگر اغلب آن‌ها را دارید با پزشک خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: علت پا درد از زانو به پایین و بهترین روش‌های درمان خانگی و پزشکی

شین اسپلینت

شین اسپلینت وقتی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌ها و بافت‌های اطراف استخوان ساق پا ملتهب می‌شوند و باعث می‌شوند که لبه داخلی استخوان آسیب ببیند. این عارضه در بین افرادی که زیاد می‌دوند رایج است. صافی کف پا، قوس‌های سفت یا کفش‌های نامناسب نیز می‌تواند منجر به آن شود. بهترین درمان این است که به پاهای خود استراحت دهید، چند بار در روز بسته‌های سرد را به مدت 20 دقیقه روی آن‌ها بگذارید و در صورت نیاز از مسکن استفاده کنید. اما با پزشک مشورت داشته باشید تا مطمئن شوید که چیز جدی‌تری نیست.

بیشتر بخوانید: 14 درمان درد لگن در زنان؛ از جراحی لاپاروسکوپی و هیسترکتومی تا توانبخشی و درمان خانگی

پا درد بر اثر تاندونیت

تاندون‌ها طناب‌های انعطاف‌پذیری هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. اگر آن‌ها ملتهب شوند، به خصوص زمانی که آن مفصل را حرکت می‌دهید، می‌تواند بسیار آسیب ببیند. این شرایط تاندونیت نامیده می‌شود و یک آسیب ساییدگی است که می‌تواند مفصل ران، زانو یا مچ پا را تحت تاثیر قرار دهد. مانند درمان پیچ ​​خوردگی، بهترین راه برای درمان آن R.I.C.E است. همچنین بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا سایر موارد را رد کند. ممکن است پزشک داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را پیشنهاد کند.

بیشتر بخوانید: پا درد کودکان، چگونگی تشخیص و روش های درمانی درد پا

رگ‌های واریسی و ایجاد پا درد

هنگامی که رگ‌ها مجبورند برای بازگرداندن خون به قلب شما سخت کار کنند، برآمده می‌شوند و پیچ خورده، آبی یا بنفش تیره به نظر می‌رسند. آن‌ها می‌توانند باعث احساس سنگینی، سوزش، ضربان یا گرفتگی پاهای شما شوند. با افزایش سن، وجود اضافه وزن، بارداری در زنان یا ایستادن و نشستن برای مدت طولانی احتمال ابتلا به واریس بیشتر است. کاهش وزن، ورزش یا پوشیدن جوراب‌های فشرده‌ساز ممکن است کمک کننده باشد. اگر این روش‌ها کاری از پیش نبردند، با پزشک خود در مورد سایر گزینه‌های درمانی صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: درمان در رفتگی مچ پا به روش‌های مختلف به همراه شیوه تشخیص

درد سوزش ران

مرالژیا پارستتیکا یک مشکل عصبی است که باعث سوزش دردناک، بی حسی یا گزگز در بالای ران می‌شود. اگر فرد باردار باشد، اضافه وزن داشته باشد، لباس‌های تنگ بپوشد یا در ناحیه کشاله ران خود بافت زخم جراحی داشته باشد، احتمال ابتلا به آن بیشتر است. می‌توان علائم را با داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کاهش داد. اگر درد بیش از دو ماه طول بکشد، پزشک ممکن است داروهای تجویزی قوی‌تری را توصیه کند.

بیشتر بخوانید: خار پاشنه پا و 9 راه درمانی بدون جراحی و درمان آن با 7 حرکت ورزشی

10 درمان خانگی برای تسکین درد پا

اهمیت مراقبت از پا

پاها کارهای زیادی را برای ما انجام می‌دهند. برای راه رفتن در اطراف، برای ایستادن یا ورزش کردن به آن‌ها نیازمندید. پاها برای ساعات طولانی وزن بدن را تحمل می‌کنند و در خدمت ما هستند. راه‌های زیادی برای تسکین پاهای دردناک و خسته در خانه وجود دارد. به طور کلی، ترکیبی از تلاش‌ها به جوان‌سازی پاها کمک می‌کند تا شرایط بهتری را برای آن‌ها و تسکین پا درد فراهم کنیم.

این 10 روش ممکن است به مرور زمان پا درد را تسکین دهند. انجام بیش از یکی از این توصیه‌ها امکان دارد به افزایش سریع‌تر تسکین پا درد کمک کند.

بیشتر بخوانید: درد پاشنه پا؛ معرفی 12 درمان برای این عارضه

  1. قراردادن پا در آب گرم

یک حمام گرم پا ممکن است راهی برای کاهش پا درد باشد. افزودن نمک اپسوم به حمام پا می‌تواند درد عضلات شما را تسکین و حتی ممکن است تورم پاهای شما را کاهش دهد. گاهی شاید وسوسه شوید محصولات دیگری مانند جوش شیرین را در پای خود امتحان کنید، اما این ماده بیشتر از درد یا تورم، بیماری‌های مرتبط با پوست را هدف قرار می‌دهد.

می‌توانید با اضافه کردن یک فنجان نمک اپسوم به یک وان آب گرم، حمام پا اپسوم درست کنید. برای تسکین، حدود 20 دقیقه پاهای خود را در این محلول قرار دهید.

بیشتر بخوانید: تشخیص صافی کف پا؛ معرفی 6 روش اصلی برای بررسی قوس کف پا

  1. حرکات کششی انجام دهید

برای درمان پا درد می‌توانید برخی از تمرینات کششی را برای کمک به پاهای دردناک خود امتحان کنید. شما می‌توانید یک ناحیه از پای خود را مانند انگشتان پا یا پاشنه را هدف قرار دهید یا چندین کشش را انجام داده تا کل پای خود را دچار کشش کنید. این تمرینات می‌توانند از گرفتگی عضلات جلوگیری کرده و انعطاف‌پذیری را افزایش دهند:

بیشتر بخوانید: صافی کف پا، روش تشخصی و عوارضی که برای بدن ایجاد می‌کند

تمرین پنجه برای پا درد

در صورتی که علت درد پا در اسرع وقت تشخیص داده شود درمان موفق تر نتیجه خواهد داد|سیوطب

این تمرین پنجه پا را 10 مرتبه تکرار کنید:

  • در حالت نشسته یا ایستاده فرقی ندارد، ثابت باشید
  • انگشتان پا را به بالا خم کنید
  • آن‌ها را به حالت اول برگردانید
  • سپس آن‌ها را به سمت پایین خم کنید

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی تعویض مفصل لگن و 4 مرحله اثر گذار توانبخشی لگن و ران

تمرین برای گرم کردن پا

تمرین برای گرم کردن پا و پا درد|سیوطب

  • بنشینید و پاهای خود را دراز کنید
  • پا و انگشتان را به اطراف حرکت دهید
  • انگشتان پا را به سمت بدن و دور از آن ببرید
  • مچ پاهای خود را به صورت دایره‌ای در جهت عقربه‌های ساعت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت حرکت دهید

بیشتر بخوانید: درمان پا درد؛ از داروهای ضدالتهابی،کیسه‌های یخ و کفش طبی

تمرین کششی برای پا درد

تمرین کششی برای پا درد|سیوطب

  • در حالت ایستاده قرار بگیرید
  • وزن خود را از پاشنه پا به انگشتان پا منتقل کنید
  • حال این کار را برعکس انجام داده و وزن را به پاشنه منتقل کنید

بیشتر بخوانید: 3 درمان در رفتگی لگن؛ نجات مفصلی که وزن بدن ما را تحمل می‌کند

  1. تمرینات تقویتی را تمرین کنید

منعطف و قوی نگه داشتن پاها کلید جلوگیری از پا درد است. پیاده‌روی منظم برای ورزش در واقع بهترین راه برای داشتن پاهای سالم به شمار می‌رود. از درگیر شدن در یک سبک زندگی که بیش از حد کم تحرک است خودداری کنید. گام شمار ممکن است راهی باشد برای اطمینان از اینکه به اندازه کافی راه می‌روید و پاهای خود را فعال نگه می‌دارید.

همچنین می‌توانید تمرینات مقاومتی را برای تقویت پا و جلوگیری از درد در آینده امتحان کنید. استفاده از نوارهای مقاومتی یا وزنه برای ایجاد قدرت در پاها کمک بزرگی برای شما است. حتی وزن بدن می‌تواند در تمرینات مقاومتی به شما کمک کند.

در اینجا چند تمرین تقویتی برای پا و در نتیجه درمان پا درد آورده شده است:

بیشتر بخوانید: لگن درد مردان بیانگر مشکل در اندام‌های تناسلی + 15 علت

کشش آشیل را با کمک دیوار امتحان کنید

کشش آشیل برای پا درد|سیوطب

  • با مقداری فاصله مقابل دیوار قرار بگیرید
  • یک پای خود را به دیوار نزدیک کنید
  • زانوی همان پا را خم کنید در حالی که زانوی پای عقبی صاف است
  • کف دو دست خود را روی دیوار قرار دهید
  • در حالی که به جلو خم شده و با دست به دیوار فشار وارد می‌کنید، باید کشش را پشت پای عقبی خود حس کنید

بیشتر بخوانید: درد استخوان دنبالچه؛ نگاهی به 11 نشانه کوکسیدینیا +7 علت

برداشتن حوله با انگشتان پا

برداشتن حوله با انگشتان پا برای پا درد|سیوطب

  1. ماساژ پا انجام دهید

برای کمک به پا درد و بهبود گردش خون می‌توانید از ماساژ برای پاهای خود استفاده کنید. روی یک صندلی راحت بنشینید و کف پاهای خود را مالش و ورز دهید. انگشتان پا را از هم جدا کرده و خم کنید تا آن‌ها هم ماساژ داده شوند. استفاده از لوسیون یا روغن می‌تواند به روان شدن پوست شما کمک کرده و ماساژ پا را آسان‌تر می‌کند.

محصولاتی مانند غلتک‌های پا نیز ممکن است به ماساژ پا کمک کنند، اگر آن را روی زمین با پاهای خود بغلتانید.

بیشتر بخوانید: لگن درد؛ معرفی 10 نشانه مربوط به درد لگن و 10 راه تشخیص

  1. استفاده از زانوبند

تکیه‌گاه‌های قوس یا ارتز می‌توانند پاهای شما را در هنگام ایستادن یا راه رفتن ثابت نگه دارند و درد را از بین ببرند. می‌توانید آن‌ها را در فروشگاه خریداری کنید یا آن‌ها به صورت سفارشی توسط پزشک برای شما تهیه شود. هر دو نشان داده‌اند که در از بین بردن درد پشت پا و بهبود عملکرد کلی پا موثر هستند.

بیشتر بخوانید: درمان درد ساق پا با کمک روش‌های خانگی، سنتی و جراحی

  1. کفش های خود را عوض کنید

کفش‌های شما می‌تواند مقصر درد پای شما باشد. پوشیدن کفش بیشتر از طول عمر، کفش نامناسب یا سایز نادرست کفش می‌تواند بر سلامت پاهای شما تاثیر بگذارد.

برای کمک به پا درد، کفش‌های جدید و مناسب بخرید. کفش‌هایی که قوس‌های مناسبی را ارائه می‌دهند می‌توانند به پاهای شما جان تازه‌ای ببخشند. همچنین، کفش‌هایی بپوشید تا برای هر فعالیتی که در آن شرکت می‌کنید مناسب باشد. به عنوان مثال، هنگام ورزش کفش‌های کتانی بپوشید.

بیشتر بخوانید: ورم ساق پا یا ادم؛ تجمع مایعات و التهاب در بدن

  1. کمپرس یخ برای درمان پا درد

یخ می‌تواند التهابی که باعث درد می‌شود را کاهش دهد. با پر کردن یک کیسه پلاستیکی از یخ یا چرخاندن یک بطری آب یخ زده روی پاها، یخ را روی قسمت‌های دردناک بمالید. سعی کنید ناحیه آسیب دیده را به مدت 5 تا 15 دقیقه چند بار در روز یخ بگذارید تا به کاهش التهاب کمک کند.

بیشتر بخوانید: درمان صافی کف پا؛ ارائه بهترین روش‌ها برای بازگرداندن قوس طبیعی پا

  1. مسکن مصرف کنید

چندین داروی بدون نسخه وجود دارد که می‌توانید برای درد و التهاب امتحان کنید. داروهایی مانند استامینوفن می‌توانند درد را هدف قرار دهند، همچنین ضدالتهاب‌های غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم می‌توانند برای پا درد و التهاب مفید باشند.

ممکن است لازم باشد این نوع داروها را برای چند هفته مصرف کنید تا به طور کامل التهاب طولانی مدت پا را از بین ببرید. البته امکان دارد مفید باشد که با یک پزشک صحبت کنید تا بفهمید چه مدت می‌توانید یکی از این داروها را مصرف کرده و از عوارض جانبی جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: 8 ورزش برای کف پای صاف و حرکات اصلاحی قوس افتاده پا

  1. از یک داروی ضد درد موضعی استفاده کنید

ممکن است متوجه شوید که استفاده از یک دارو به صورت موضعی روی پای شما به درمان پا درد کمک می‌کند. برخی از محصولات بدون نسخه موجود هستند که احساس خنکی و تسکین درد را ارائه می‌دهند. برخی از این داروها شامل موادی مانند منتول، اکالیپتوس و سقز بوده و برخی دیگر حاوی سالیسیلات یا ماده P برای کاهش درد هستند.

بیشتر بخوانید: درمان زانودرد، معالجه درد زانو با روش‌های موثر خانگی و دارویی

  1. از آتل شب استفاده کنید

شاید بتوانید هنگام خواب درد پا را برطرف کنید. آتل‌های شبانه پاهای شما را در طول شب در حالت قفل نگه می‌دارند تا در حالتی نخوابید که پاهایتان صاف باشد. گاهی این حالت می‌تواند باعث درد پا شود.

یک مطالعه منبع معتبر نشان می‌دهد که آتل‌های شبانه ممکن است راهی مقرون‌به‌صرفه و مفید برای درمان التهاب کف پا باشند. بیماری شایع پا که سالانه یک میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درد لگن در زنان چیست و چه عواملی در بروز آن دخیل است؟

درمان پا درد به روش طب سنتی

برای درمان پا درد می‌توان از روش‌های طب سنتی استفاده کرد|سیوطب

استفاده از روغن میخک برای درمان پا درد

روغن میخک می‌تواند مسکن مفید و سریعی برای پا درد باشد. این روغن موجب تاثیر و تحریک جریان خون می‌شود و همچنین انقباض ماهیچه را در پی دارد. استفاده از این روغن ممنوعیتی ندارد و استفاده به شکل چند مرتبه در روز مجاز است.

البته اگر پوست شما حساس است یا بریدگی در آن وجود دارد، می‌توانید سه قطره از آن را با یک قاشق روغن زیتون و نارگیل مخلوط کنید، سپس با روغن به دست آمده عمل ماساژ را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: ورزش برای درد سیاتیک بسیار عالی است؛ معرفی ۷ ورزش کاربردی

تاثیر فلفل قرمز در درمان پا درد

اگر عامل ایجاد پا درد سرما باشد، استفاده از فلفل قرمز بسیار مفید است. برای این کار مقداری فلفل قرمز را داخل جوراب بریزید، این کار باعث گرم شدن پا شده و پا درد را تسکین می‌دهد.

همچنین می‌توانید ترکیبی از یک سطل آب گرم و نیم قاشق چای‌خوری فلفل قرمز تهیه کنید. با قرار دادن پاهای خود برای چند دقیقه در سطل آب، می‌توانید به درمان پا درد امیدوار باشید.

بیشتر بخوانید: درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راه‌های رفع درد پای خردسالان در خانه

مریم گلی و درمان پا درد

مشتی مریم گلی را بردارید و میان دستان خود تحت فشار و مالش قرار دهید. آن‌ها را در ظرفی به همراه یک فنجان سرکه سیب بریزید. بگذارید برای پنج دقیقه بجوشد. از یک پارچه نخی استفاده کنید و آن را در محلول به دست آمده بخیسانید. حال پارچه را در ناحیه‌ای که پا درد دارید قرار دهید. با چند مرتبه تکرار شرایط تسکین را برای خود فراهم می‌کنید.

تسکین پا درد با بذر خردل

مقداری بذر خردل را داخل سطلی از آب ولرم که تا نیمه پر است بریزید. پاها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آن قرار دهید و بعد از آن خشک کنید.

درمان پا درد با مارچوبه

مارچوبه برای بهبود تورم و التهاب بسیار کارایی دارد. مقداری مارچوبه را برای مدت زمان کمی پخته و سپس آن‌ها را میل کنید. این کار موجب می‌شود که خاصیت ادرارآوری طبیعی مارچوبه بر بدن تاثیر بگذارد. در نتیجه مایعات اضافی بدن خارج شده و موجب بهبود التهاب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان درد لگن بارداری و شناسایی 9 عامل اصلی لگن درد

روغن‌های درمانی برای پا درد

ترکیب تعدای از روغن‌ها می‌تواند شرایط بسیار خوبی را برای پا فراهم کند تا تسکین و درمان پا درد را به سرعت شاهد باشید.

  • روغن اکالیپتوس
  • روغن نعناع
  • روغن رزماری

چهار قطره روغن اکالیپتوس و روغن رزماری و دو قطره روغن نعناع را در آب گرم مخلوط کنید. پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آن بگذارید و خیس کنید.

درمان پا درد به روش پزشکی

موارد بسیاری است که می‌توان پا درد را پدید بیاورد. اما تمامی آن‌ها به روش‌های خانگی و طب سنتی قابل درمان نیستند. چراکه گروهی از آن‌ها به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای رخ می‌دهند. با داشتن علائمی مانند موارد زیر به پزشک مراجعه کنید و با درمان بیماری مورد نظر مشکل پا درد خود را درمان کنید.

  • علائمی شبیه آنفولانزا همراه با درد پا
  • ورم یا درد شدید در پاها
  • احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پایین پاها
  • یک زخم باز در پا داشته باشید که ممکن است عفونی شده باشد
  • نمی‌توانید روی پای خود راه بروید
  • مشکوک به شکستگی استخوان هستید
  • بیش از چند روز در پاهای خود ورم داشته باشید
  • پا درد دارید که پس از چند هفته تلاش با درمان‌های خانگی از بین نمی‌رود

اگر دیابت دارید و هرگونه ناهنجاری در پاهای خود را تجربه می‌کنید، باید فورا با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا این می‌تواند نشانه یک بیماری جدی باشد.

خط پایانی

روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید برای تسکین درد پا در خانه امتحان کنید. چند مورد از این راه‌ها را به صورت ترکیبی امتحان کنید تا پا درد را تسکین دهید. به خاطر داشته باشید که ممکن است مدتی طول بکشد تا پا درد شما بهبود یابد.

اگر مشکوک به بیماری جدی‌تری در پا هستید یا اگر پا درد شدید دارید با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین داشتن دیابت به همراه پا درد دلیلی است که در سریع‌ترین زمان خود را به پزشک برسانید تا روش‌های درمانی مناسب را تجویز کند.

منبع
medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا