بیماریبیماری های مفصلی

درمان آرتروز زانو ، موثر ترین روش های معالجه آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو نیاز دارد تا عواملی همچون تغذیه، کنترل وزن، فعالیت‌های ورزشی و فیزیوتراپی را پیگیری کنیم تا بتوانیم درد زانو را بهبود دهیم. آرتروز جزو بیماری‌های شایع و مزمن به ویژه در دوران میانسالی است که میلیون‌ها نفر را درگیر خود می‌کند.

در این مقاله قرار است به چیستی آرتروز زانو، علائم و علت آن نگاهی گذرا داشته باشیم و انواع روش های معالجه آرتروز زانو را مورد بررسی قرار دهیم. روش‌هایی بر پایه ورزش، سبک زندگی، جراحی و هر موردی که می‌تواند در کاهش  درد آرتروز زانو تاثیرگذار باشد.

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز عارضه‌ای است که طی آن بافت غضروفی بین مفاصل فرسایش می‌یابد که سبب درد، سفتی و تورم مفاصل و حساسیت به لمس یا فشار می‌شود. این تعریف کلی آرتروز است. حال اگر با افزایش سن، غضروف‌های زانو که بین ران و ساق پا قرار گرفته‌اند دچار فرسودگی شوند، آرتروز زانو به وجود آمده است. ساییدگی مفصل زانو جزو عارضه‌های شایع زانو و از رایج‌ترین انواع آرتروز است که باعث می‌شود افراد به دنبال درمان زانودرد خود بروند.

به بیان ساده، در آرتروز زانو، ضربه‌گیرهای طبیعی مفصل زانو یعنی غضروف‌ها، ساییده شده و از بین می‌روند و این موضوع سبب زانودرد می‌شود. با پیشرفت این اختلال، غضروف به مرور زمان نازک شده و در بعضی موارد به‌طور کامل از بین می‌رود. آرتروز زانو می‌تواند فعالیت‌های روزانه فرد را مختل کند زیرا یکی از اصلی‌ترین ارکان حرکتی پا و بدن، زانوها هستند.

آرتروز عامل اصلی مشکلات جسمانی 52 میلیون آمریکایی است. برآورد شده است که بیش از 80 درصد افراد بالای 55 سال در آزمایش‌های اشعه ایکس، نشانه‌هایی از آرتروز نشان می‌دهند. درمان زانودرد در این افراد بسته به منشا ایجاد عارضه، متفاوت است.

علل بروز آرتروز

بروز آرتروز مستقیماً متناسب با سن است و همچنین عوامل خطر شناخته شده‌ای مانند جنسیت، چاقی، ضربه به زانو و سابقه خانوادگی در بروز آن دخیل هستند. آسیب کندروسیت‌ها کلید افزایش تخریب در ماتریس غضروف خارج سلولی هستند که از ویژگی‌های بیومکانیکی بافت‌هایی نظیر زانو پشتیبانی می‌کند.

غضروف بافتی‌ بدون عروق خونی و فاقد عصب است و به علت آنکه خون‌‎رسانی در این بافت وجود ندارد، بازسازی خود به خودی غضروف اتفاق نمی‌افتد. به علت نبود عصب در حالت آسیب، دردی حس نمی‌شود، بنابراین فرایند تخریب غضروف سریع و بدون علامت است. با توجه به اینکه آرتروز زانو به طور قطعی درمان ندارد، پیشگیری از بروز این عارضه و شناخت علل بروز آن حائز اهمیت است تا شخص دچار زانودرد نشود.

چاقی یک عامل خطرناک برای ابتلا به آرتروز زانو است چون وزن اضافی می‌تواند مفاصل را تحت فشار قرار دهد و شخص را درگیر روند درمان زانودرد می‌کند.

علائم آرتروز زانو

علائم اغلب به آرامی ظاهر می‌شوند و با گذشت زمان بدتر خواهند شد. علائم و نشانه‌های آرتروز عبارتند از:

  • درد
    مفاصل مبتلا ممکن است در حین یا بعد از حرکت آسیب ببینند.
  • سفتی و سختی
    سفتی مفصل ممکن است بیشتر هنگام بیدار شدن یا بعد از غیرفعال شدن قابل توجه باشد.
  • حساسیت
    هنگامی که به مفصل شما فشار وارد می‌شود، ممکن است حساس شود.
  • از دست دادن انعطاف‌پذیری
    ممکن است نتوانید مفصل خود را به میزان دامنه کامل حرکت آن به شکل همیشگی حرکت دهید.
  • احساس گریتینگ
    ممکن است هنگام استفاده از مفصل احساس سوزش کنید و صدای ترک خوردن یا همان صدای تق تق زانو را بشنوید.
  • خار استخوان
    این تکه‌های اضافی استخوان که شبیه توده‌های سفت هستند، می‌توانند در اطراف مفصل آسیب دیده ایجاد شوند.
  • تورم
    این حالت ممکن است در اثر التهاب بافت نرم اطراف مفصل ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: عوارض جراحی تعویض مفصل؛ گاهی عفونت از سرطان خطرناک‌تر است!

درمان آرتروز زانو سیوطب

روش تشخیص برای درمان آرتروز زانو

آزمایش‌های تشخیصی

آزمایش خون

برای کمک به تعیین نوع آرتروز

معاینه فیزیکی

اشعه ایکس

از اشعه ایکس اولیه برای تحقیق در مورد تجزیه غضروف، تنگ شدن فضای مفصل، تشکیل خارهای استخوانی و حذف سایر علل درد در مفصل آسیب دیده استفاده می‌شود.

Arthrocentesis

این یک روش است که می‌تواند در مطب پزشک انجام شود. از یک سوزن استریل برای گرفتن نمونه مایع مفصلی استفاده می‌شود که سپس می‌توان غضروف، عفونت یا نقرس را بررسی کرد.

آرتروسکوپی

یک روش جراحی است که در آن یک دوربین در مفصل آسیب دیده قرار می‌گیرد تا اطلاعات بصری در مورد آسیب ناشی از OA به مفصل وارد شده را بتوان دریافت کرد.

MRI تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

نمایی ارائه می‌دهد که تصاویر بهتری از غضروف و سایر ساختارها برای تشخیص ناهنجاری‌های اولیه معمول آرتروز دیده شود.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی زانودرد با این 15 راه مفید

درمان آرتروز زانو

اگر درد زانو دارید، شما نیز مانند بسیاری دیگر به دنبال تسکین و راهی برای بهبود تحرک خود و درمان زانودرد هستید. درمان دارویی همیشه نمی‌تواند معضل آرتروز زانو را حل کند به ویژه با توجه به میزان زیاد عوارض جانبی برخی داروها ممکن است مصرف آن‌ها روش مناسبی برای رفع این مشکل نباشد. علاوه بر این، افزایش خطر خونریزی معده، عارضه قلبی و عروقی و نارسایی کلیوی از جمله عوارض طولانی مدت مصرف داروها هستند.

مخدرها هم برای تسکین درد زانو استفاده می‌شوند اما با عوارض جانبی متعددی همراه هستند به ویژه در افراد مسن. در سوی دیگر جراحی زانو هم همیشه امکان پذیر نیست و می‌تواند عوارضی مانند هماتوم، عفونت و آسیب به بافت اطراف ایجاد کند. فرکانس رادیویی پالسی، تکنیک‌های تنظیم کننده عصبی یا نورولیتیک هم جزو سایر گزینه‌های درمان آرتروز زانو هستند.

به طور کلی در حال حاضر، هیچ درمان قطعی وجود ندارد که پیشرفت بیماری را به تاخیر بیاندازد. استاندارد فعلی، مراقبت برای کاهش علائم آرتروز زانو و استفاده از کورتیکواستروئیدها است. درمان‌ آرتروز زانو اغلب شامل موارد زیر است:

  • فیزیوتراپی
  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)
  • ترامادول
  • مخدرهایی که استفاده پزشکی دارند مثل مورفین یا کدئین
  • اسید هیالورونیک داخل مفصلی؛ تزریق لوکوسیت (PRP)
  • استروئیدها
  • برداشتن عصب ژنیکولار
  • هیدروتراپی
  • تزریق نانوذرات به زانو
  • استفاده از زانوبند
  • درمان با پیوند سلولی

بیشتر بخوانید: جراحی آرتروز زانو، یک تصمیم بسیار مهم

درمان قطعی آرتروز زانو

نمی‌توانیم به طور قطع یک درمان را به عنوان درمان قطعی آرتروز زانو بیان کنیم. اما مواردی وجود دارد که تاثیرگذار هستند و در بیشتر مواقع پاسخ می‌دهند. البته این موارد میزان درد را کاهش داده و موجب درمان نمی‌شوند.

استامینوفن

نشان داده شده استامینوفن به برخی از افراد مبتلا به آرتروز که دارای درد خفیف تا متوسط هستند، کمک می‌کند. مصرف بیش از دوز توصیه شده استامینوفن می‌تواند باعث آسیب کبدی شود.

داروهای ضد‌التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)

 NSAIDهای بدون نسخه، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم  که در دوزهای توصیه شده مصرف می‌شوند، معمولا درد استئوآرتریت را تسکین می‌دهند. NSAID های قوی‌تر با نسخه در دسترس هستند.

NSAID ها می‌توانند باعث ناراحتی معده، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات خونریزی و آسیب کبد و کلیه شوند. NSAID ها به صورت ژل که روی پوست بر مفصل آسیب دیده اعمال می‌شوند، عوارض جانبی کمتری داشته و ممکن است به همان اندازه درد را تسکین دهند.

دولوکستین (Cymbalta)

این دارو که معمولا به عنوان یک داروی ضدافسردگی استفاده می‌شود، برای درمان دردهای مزمن از جمله درد آرتروز نیز تایید شده است.

درمان‌های بدون جراحی آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو| سیوطب

کنترل وزن

از آنجا که چاقی یک عامل خطر شناخته شده برای آرتروز است، مدیریت بهتر وزن ممکن است به جلوگیری و درمان آرتروز زانو کمک کند. کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن مبتلا به آرتروز باعث کاهش استرس و میزان درد مفاصل تحمل کننده وزن می‌شود. همچنین تعدیل فرآیندهای التهابی که به OA کمک می‌کند را فراهم خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: 12علت ورم پا |10درمان خانگی ورم پا|خواص بالا نگه داشتن پاها

رژیم غذایی مناسب برای درمان آرتروز زانو

استفاده از ماهی‌ها برای بهبود شرایط یکی از گزینه‌های مهم است. ماهی‌هایی مانند ساردین، سالمون، خال‌مخالی به علت داشتن مقادیر بسیار امگا 3 و خاصیت ضدالتهابی مفید هستند.

روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون هم مقدار فراوانی اولئوکانتال دارد که رفتاری مانند مشابه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از خود نشان می‌دهد. همچنین روغن آووکادو هم می‌تواند موثر باشد.

مصرف لبنیات به دلیل داشتن مقادیر بسیار زیاد کلسیم و ویتامنی D فواید بسیاری دارد. لبنیات می‌توانند بر تقویت استخوان تاثیر داشته باشند و به دلیل داشتن پروتئین در عضله‌سازی موثر هستند.

استفاده از انواع سبزیجات سفارش می‌شود، مواردی مانند اسفناج، کلم پیچ، چغندر برگ، کلم کولارد و کلم بروکلی را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید: زانوبند آرتروزی تا چه حد برای زانودرد مفید است؟

غذاهای مفید برای درمان آرتروز زانو

تمامی غذاهایی که ترکیبات بیان شده در بالا در آن‌ها استفاده شود، می‌توانند برای درمان آرتروز زانو مفید باشند. همچنین در کنار این موارد مصرف چای سبز، سیر و انواع آجیل فواید بسیاری دارد.

غذاهای مضر برای آرتروز زانو

غذاهایی که دارای قند فراوری شده هستند برای این بیماری مضر به شمار می‌روند، مواردی مانند انواع آبمیوه غیرطبیعی، نوشابه و قهوه‌های آماده در این گروه قرار می‌گیرند.

غذاهای دارای چربی‌های اشباع شده هم برای آرتروز مضر هستند. انواع پیتزا و غذاهایی که درآن سوسیس و کالباس وجود دارد می‌توانند آسیب زننده باشند.

بیشتر بخوانید: درمان بی حسی پا، بی حس شدن پای چپ نشانه چیست؟

ورزش برای آرتروز زانو، حرکت درمانی و کاهش وزن

ورزش برای بهبود انعطاف‌پذیری‌، ثبات مفصل و قدرت ماهیچه‌ها مهم است. برنامه‌های ورزشی مانند شنا، ایروبیک در آب و تمرینات قدرتی با ضربات کم توصیه می‌شود. نشان داده شده است که این داروها میزان درد و ناتوانی مبتلایان به آرتروز را کاهش می دهند.

بهتر است از برنامه‌های ورزشی بسیار شدید اجتناب شود، زیرا ممکن است علائم آرتریت را افزایش داده و به طور بالقوه پیشرفت بیماری را تسریع کند. درمانگران فیزیوتراپی یا کاردرمانگر می‌توانند رژیم‌های ورزشی مناسب را برای افراد مبتلایان به آرتروز ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: زانودرد سالمندان، انواع، علل و راه‌های پیشگیری و درمان آن

ماساژ درمانی آرتروز زانو

درمان‌های کایروپراکتیک مانند تکنیک‌های کششی بسیار پیشنهاد شده است. ماساژ برخی از نقاط کلیدی بدن، تکنیک‌های درمان سونوگرافی و دستکاری‌ها و تنظیمات ملایم کایروپراکتیک می‌تواند به مفاصل دردناک کمک کرده و فشارهای ناخواسته و بی‌دلیل را در ناحیه زانو، کشاله ران و ران کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: 12 ورزش برای درمان آرتروز زانو که بهترین متخصصان آن ها را توصیه می‌کنند

درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

درمان خط اول برای همه بیماران مبتلا به آرتروز زانو علامت‌دار شامل آموزش بیمار و فیزیوتراپی است. ترکیبی از تمرینات تحت نظارت و یک برنامه ورزش خانگی که نشان داده شده بهترین نتایج را دارد. در صورت توقف تمرینات، این مزایا پس از 6 ماه از بین می رود.

برای داشتن این تمرینات یا استفاده از دستگاه‌های تمرینی یا نخصصی فیزیوتراپی باید به یک متخصص مراجعه کنید و با توجه به شرایط بیماری درمان‌ها و ورزش را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: 10 ورزش زانودرد که نتیجه آن‌ها شما را شگفت‌زده می‌کند

درمان آرتروز زانو با جراحی

درمان آرتروز زانو با جراحی|سیوطب

درمان‌های جراحی برای OA زانو شامل آرتروسکوپی، ترمیم غضروف، استئوتومی و آرتروپلاستی زانو است. تعیین اینکه کدام یک از این روش‌ها مناسب‌تر است به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله محل، مرحله آرتروز زانو و… که می‌توانند برای برای انتخاب نوع جراحی موثر باشد.

بیشتر بخوانید: خالی کردن زانو، بررسی درمان و علت خالی شدن پا هنگام راه رفتن

معالجه آرتروز زانو با زانوبند طبی

یکی از روش‌های ممکن برای حمایت از کشکک زانو در حین فعالیت و کاهش درد، زانوبند است. زانوبند طبی یک بند پارچه‌ای کشسان است که روی زانو را می‌پوشاند. یک مطالعه منتشر شده نشان داد که زانوبند یک راه موثر و فوری برای کاهش درد، بهبود ثبات زانو و افزایش اعتماد به نفس در حین فعالیت است.

به گفته گروهی از فیزیوتراپیست‌ها در نیوجرسی آمریکا، زانوبند برای افرادی که دچار آسیب جزئی یا زانودرد خفیف هستند و به دنبال افزایش حمایت از مفصل بدون حجیم شدن و تحرک محدود هستند، ایده آل است.

بیشتر بخوانید: زانو درد را بهتر بشناسیم؛ ۱۱ علت و ۷ راه خلاص شدن از  زانودرد

تزریق لوکوسیت (PRP) برای درمان آرتروز زانو

نتایج منتشر شده تحقیقات محققان در هوستون تگزاس نشان داد که تزریق لوکوسیت (PRP) در مفصل زانو به طور قابل توجهی در بهبود تحرک و عملکرد زانو، کاهش درد و کیفیت زندگی پس از شش هفته تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید: سندروم زانوی دوندگان|عارضه ای که مخصوص زانوی دوندگان نیست

تاثیر استروئیدها در درمان آرتروز زانو

اگرچه به نظر می‌رسد استروئیدها در کوتاه مدت برای تسکین درد مفید هستند، اما شواهد جدید نشان می‌دهد که استفاده طولانی مدت از استروئید برای درمان آرتروز، با از بین رفتن غضروف ارتباط دارد. بنابراین استروئیدها نمی‌توانند بهترین گزینه برای درمان زانودرد باشند.

هیدروتراپی

افراد مبتلا به آرتروز زانو می‌توانند از هیدروتراپی استفاده کنند. اشخاص مبتلا به آرتروز زانو، پس از 8 هفته ورزش در آب نشانه‌های درد کمتر و بهبود عملکرد زانو را گزارش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: صدای تق تق زانو | اگر صدای زانو نگرانتان کرده این مطلب را بخوانید

تزریق نانوذرات به زانو

تزریق نانوذرات به زانوهای دچار آرتروز می‌تواند به کند شدن تخریب غضروف‌ها یاری رساند. دانشمندان در این روش یک یون یا مولکول فاکتور رشد را به نانوذرات مصنوعی متصل کرده‌اند که می‌تواند برای کاهش سرعت تخریب غضروف به زانو تزریق شود.

بیشتر بخوانید: زانو درد عصبی چیست و چگونه به آن دچار نشویم؟

پسر جوانی به کمک فرد دیگری راه می رود | درمان آرتروز زانو | سیوطب

درمان آرتروز زانو با پیوند سلولی

آرتروز شایع‌ترین علت این بیماری در افراد 50 سال به بالا است. در کنار درد که می‌تواند ناتوان کننده باشد، مشکلات زانو می‌تواند بر تحرک و کیفیت زندگی فرد تأثیر بسزایی بگذارد. جراحی تعویض مفصل زانو درمانی استاندارد است زیرا اکثر مردم پس از آن کاهش چشمگیری در درد و در نتیجه بهبود توانایی خود برای زندگی عادی تجربه می‌کنند.

مینیسک یک غضروف هلالی شکل در مفصل زانو است که در جذب ضربه نقش دارد. آسیب ناشی از افزایش سن به منیسک اغلب منجر به پیشرفت آرتروز زانو می‌شود. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، درد مزمن زانو یک مساله مهم در پی افزایش سن است و تقریباً 25 درصد از کل بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان پارگی مینیسک زانو با روش‌های خانگی، ورزشی و جراحی

پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی خود بیمار (MSCs) به زانوی آسیب دیده، ایجاد تومور نمی‌کند. نتایج تحقیقاتی در ژاپن نشان داد که پیوند سلول‌های بنیادی خود بیمار به زانوی آسیب دیده او، باعث شده که پنج سال پس از پیوند، پارگی‌های مربوط به آرتروز در مینیسک زانو بهبود یابد. هیچ یک از بیمارانی که با این روش درمان شدند، عوارض جانبی جدی ناشی از درمان زانودرد را تجربه نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: علت زانودرد چیست؟ دلیل درد زانو خود را در این مطلب پیدا کنید

تزریق ژل به زانو

یکی دیگر از گزینه های درمانی، روشی به نام ویسکوپلنتیشن است. اگر تمام روش‌های درمانی غیرجراحی دیگر را امتحان کرده‌اید و درد شما همچنان فعالیت‌های شما را محدود می‌کند، مکمل ویسکوز ممکن است یک گزینه باشد.

در این روش یک مایع ژل مانند به نام اسید هیالورونیک به مفصل زانو تزریق می‌شود. اسید هیالورونیک یک ماده طبیعی است که در مایع سینوویال اطراف مفاصل یافت خواهد شد. این ماده به عنوان روان کننده‌ای عمل می‌کند که استخوان‌ها را قادر می‌سازد تا به آرامی روی یکدیگر حرکت کنند و به عنوان ضربه گیر برای بارهای مفصلی عمل می‌کند.

افراد مبتلا به آرتروز دارای غلظت کمتر از حد طبیعی اسید هیالورونیک در مفاصل خود هستند. تئوری این است که افزودن اسید هیالورونیک به مفصل آرتروز باعث تسهیل حرکت و کاهش درد می‌شود.

با این حال جدیدترین تحقیقات مکمل‌های ویسکوز را در کاهش قابل توجه درد یا بهبود عملکرد، موثر ندیده است. اگرچه برخی از بیماران با این روش درد را تسکین می‌دهند، اما برخی از افراد با تزریق کمکی نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: چرا پی آر پی زانو یکی از بهترین روش‌های درمان زانودرد است؟

اسپیلاوایزر

یکی از روش‌های بهبود شرایط و کنترل درد برای مشکلات زانو و آرتروز زانو، استفاده از روش‌هایی است که بتوانیم از شدت درد بکاهیم یا آن را قطع کنیم. برای این کار روش‌های بسیاری بیان شده که بدون شک بیشتر آن‌ها می‌‌توانند آسیب‌هایی را هم به همراه داشته باشند.

اما یکی از بهترین شیوه‌ها استفاده از دستگاه اسپیلاوایزر است. این دستگاه با استفاده از امواج اولتراسوند می‌تواند بر اندام دارای درد تاثیر بگذارد و شرایط بهتری را فراهم کند.

امواج فراصوت موجود در این دستگاه در زمان ارسال و برخورد با قسمت دارای درد، موجب ارتعاش در سلول‌های بافت آسیب دیده شده و در آن لرزش ایجاد می‌کنند. این لرزش باعث جریان بهتر خون در بافت شده و بهبودی را نزدیک‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: درد جلوی زانو، علامتی که به شما در مورد کشکک زانو هشدار می‌دهد

خطرات و مشکلات آرتروز

آرتروز التهاب‌هایی ایجاد می‌کند که در بلند مدت باقی می‌مانند یا به صورت مکرر عود می‌کنند و ممکن است سبب آسیب رسیدن به بافت‌های بدن شوند. مشکلات شایع زانودرد را می توان به سه نوع تقسیم کرد:

درمان آرتروز زانو در طب سنتی

گیاهان زیادی در طبیعت وجود دارند که در گذشته و طب سنتی برای معالجه آرتروز زانو مورد استفاده قرار میگرفته اند. برخی از این گیاهان عبارتند از :

1: سرکه سیب

2: زنجبیل

3: زردچوبه

4: دارچین

5: زیره سیاه

6: رازیانه

7: تخم شنبلیله

8: ماساژ با روغن خردل

بیشتر بخوانید: تعویض مفصل زانو؛ جراحی سخت با نتیجه ایده‌آل با اطمینان گام بردار!

ویتامین‌ برای درمان آرتروز زانو

برای درمان آرتروز زانو؛ کلسیم ارزش فراوانی دارد. هنگامی که کلسیم با ویتامین ث همراه باشد می‌تواند درد‌های آرتروز زانو و پا را کاهش دهد. برای این کار می‌توانید مکمل استفاده کنید؛ البته با مجوز پزشک. جهت کاهش درد مفاصل باید علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین ث به فکر تأمین پتاسیم مورد نیاز بدنتان هم باشید.

پتاسیم به مقدار فراوانی در میوه‌ها و سبزیجات موجود است. این فاکتور معدنی جلوی نابودی کلسیم را می‌گیرد و فرم اسیدی بدن را خنثی می‌کند. ویتامین دی و ویتامین کا هم به جذب و نگهداری از کلسیم در استخوان‌ها یاری می‌رسانند.

بیشتر بخوانید: درمان ساییدگی زانو، بهترین درمان برای ساییدگی مفصل زانو

خلاصه

آرتروز می‌تواند به طور طبیعی با بالا رفتن سن اتفاق بیفتد اما حتی جوانان هم به زانودرد دچار می‌شوند. چاقی یک فاکتور ریسک جهت آرتروز زانو است چون وزن اضافی می‌تواند مفاصل را تحت فشار قرار دهد. آرتروز باعث درد و التهاب می‌شود که این عارضه فعالیت‌های روزانه شخص را دچار اختلال می‌کند. برای کاستن درد و التهاب، انواع گوناگون درمان آرتروز زانو که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، می‌تواند برای بیماران مناسب باشد.

منبع
news-medical.net

46 دیدگاه

    1. مساله ی مهمی هست و باید درمان شود و گرنه مشکلات جدی تری را برای فرد به همراه خواهد اورد

  1. استفاده از زانوبندهای طبی چقدر میتونه آرتروز زانو رو بهبود بده و دردش رو کمتر کنه؟

  2. یعنی من اگر این علائم رو دارم
    یعنی باید برم درمان آرتروز زانو؟
    خدایی دردم زیاده ولی الان به نظر شما من مشکلم آرتروز یا چیز دیگه‌ست

  3. سلام ببخشید زانوبند مناسب برای درمان آرتروز زانو رو می تونیم از داروخانه ها تهیه کنیم یا باید پزشک تجویز کنه؟

    1. بله هر حرکت ورزشی شدید ممکن است باعث تشدید ارتروز زانو و سائیدگی بیشتر غضروف های زانو میشود

  4. من که آرتروز زانوی شدید و پیشرفته دارم بستن زانوبند بهم کمکی میکنه؟

    1. فیزیوتراپی فرایند درمانی مفید و کارسازی است اما همیشه پاسخگو هر نوع اسیبی نیست و متد های درمانی متفاوتی برای درمان آرتروز زانو وجود دارد

  5. مرسی از سایت خوبتون که به همه جواب میدهید هیدروتراپی برای منی که سنم بالا هست جواب میده؟

    1. بله خوب هست و اگر فشار زیادی هم بهتون وارد نمی شود و توانش رو دارید اشکال نداره
      ممنون از توجهتون

  6. من قبل از کرونا برای درمان آرتروز زانو و کم کردن دردم می رفتم استخر و تو آب راه میرفتم ولی از روزی که کرونا اومد بخاطر خطر ابتلا دیگه نرفتم و روش های دیگه هم تست کردم ولی آب درمانی خیلی بیشتر رو من تاثیر داشت.

    1. امیدواریم هر چه زودتر کرونا تمام شود و به زندگی عادی خودمون برگردیم
      ممنونم که تجربیات خودتان را در اختیار ما قرار می دهید

    1. بله علم پزشکی روز به روز پیشرفت می کند و امیدواریم در کشور ما به بالاترین سطح خودش برسد

  7. سلام
    اینکه ورزش می‌کنم و دردم بیشتر میشه برام خوب نیست؟
    چند ساله که مشکل دارم
    برای درمان آرتروز زانو هم دکتر رفتم
    بهتره ولی ورزش الان اذیتم می‌کنه

  8. استخر خیلی بهترم میکنه اما سرما اذیت کننده‌س. تو زمستون راه حل دیگه‌ای نداره؟

    1. به روش های دیگری در مقاله درمان آرتروز اشاره شده است امیدواریم کمکتان کند

  9. روش پیوند سلولی به نظر خیلی جالب میاد اگه واقعا باعث درمان آرتروز زانو بشه، چون تصمیم در مورد روش های جراحی خیلی سخته

    1. مصرف بی رویه هیچ چیزی را توصیه نمی کنیم اما اگر کلیتون سنگ ساز باشد می توانید از روش های درمانی دیگری استفاده کنید

  10. من که حدود 20 کیلو اضافه وزن دارم و سنم یه جوری هست که سخته برام ورزش و رژیم باید چکار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا