بیماریبیماری های مفصلی

علت دست درد آرنج به پایین و 4 درمان اصلی درد دست آرنج به پایین

فهرست محتوا نمایش

علت دست درد آرنج به پایین در بیشتر مواقع طبیعی و در عرض چند روز برطرف می‌شود. معمولا بافت‌های نرم تحت‌فشار یا ملتهب مانند تاندون‌ها علت دست درد آرنج به پایین است. به طور معمول این درد با مسکن‌های بدون نسخه و چند روز استراحت درمان شده و احتمال دارد نیازی به مراجعه به پزشک نباشد.

مهم است که برای مدت طولانی استراحت نکنید، زیرا عدم حرکت باعث سفت شدن مفصل و ضعیف شدن عضلات اطراف آرنج می‌شود که احتمال بروز علائم را بیشتر کرده و خود می‌تواند علتی برای دست درد آرنج به پایین باشد. تمرینات ساده‌ی ورزشی به کاهش خطر مشکلات بعدی کمک خواهد کرد. در صورت طولانی‌مدت بودن درد امکان دارد آرتروز، علت دست درد آرنج به پایین باشد. در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب به علت دست درد آرنج به پایین و راه‌های درمانی آن پرداخته شده است.

آرنج چگونه کار می‌کند؟

آناتومی آرنج که علت دست درد آرنج به پایین را نشان می‌دهد|سیوطب

مفصل آرنج جایی است که استخوان‌ بلند بالای بازو که به استخوان‌ بازو معروف است، با دو استخوان‌ ساعد که رادیوس و اولنا نامیده می‌شوند، برخورد می‌کند. این یک مفصل لولا شکل بوده و امکان خم شدن را به بازو می‌دهد. قسمت بالایی شعاع می‌تواند بچرخد تا بتوانید ساعد خود را بچرخانید.

دو قسمت استخوانی در انتهای بازو وجود دارد که در دو طرف آرنج قابل لمس کردن هستند. این‌ استخوان‌‌ها عبارتند از:

  • اپیکوندیل جانبی در قسمت بیرونی بازوی
  • اپیکوندیل داخلی در داخل بازوی

بیشتر بخوانید: دست درد عصبی و آشنایی با 13 علت مختلف برای دردهای عصبی دست

ماهیچه‌های متصل به قسمت بیرونی استخوان‌ بازو به صاف شدن مچ دست و انگشتان کمک می‌کند. این‌ ماهیچه‌ها از طریق عصب شعاعی که در خارج از آرنج حرکت می‌کند به مغز و سیستم عصبی متصل می‌شوند.

ماهیچه‌های متصل به داخل استخوان‌ بازو به خم شدن مچ دست و انگشتان کمک کرده و اجازه می‌دهند اشیا را در دست بگیرید. این ماهیچه‌ها از طریق عصب مدیان به مغز و سیستم عصبی متصل می‌شوند.

عصب اولنار در قسمت داخلی آرنج قرار دارد و عمدتا مسئول حرکات ماهیچه‌های کوچک دست است. اختلال در عصب اولنار می‌تواند تبدیل به علت دست درد آرنج به پایین شود. این‌ ماهیچه‌ها برای حرکات دقیق و ظریف دست مفید هستند. احساس ضربه زدن به استخوان‌ به دلیل فشرده شدن عصب اولنار ایجاد می‌شود.

همچنین طناب‌های محکمی ‌در آرنج وجود دارد که به ثابت نگه داشتن مفصل کمک می‌کند. تاندون‌ها ماهیچه‌ها را به استخوان‌‌ها و رباط‌ها استخوان‌‌ها را به هم متصل می‌کنند که آسیب و ضربه به هر کدام از آن‌ها می‌تواند یک علت دست درد آرنج به پایین باشد.

بیشتر بخوانید: انگشت چکشی یا انگشت دراپ را جدی بگیرید و درمان کنید

علت دست درد آرنج به پایین

در بیشتر موارد علت دست درد آرنج به پایین به دلیل کشیدگی یا التهاب بافت‌های نرم مانند تاندون‌ها یا رباط‌ها است. این‌ دردها پس از چند روز با خود مراقبتی ساده‌ای در خانه بهتر خواهند شد. گاهی اوقات احتمال دارد علت دست درد آرنج به پایین ناشی از یک بیماری باشد. چند عامل باعث سفتی آرنج شده مانند آرتریت (آرتروز). آرتریت به معنای مفصلی دردناک و متورم است و انواع مختلفی از آن وجود دارد.

سفتی گاهی به دلیل مشکلات خود مفصل آرنج یا عضلات، پوشش مفصل یا رباط‌ها اتفاق می‌افتد. در برخی شرایط، مانند پس از جراحت یا عمل، بافت نرم می‌تواند به بافت اسکار تبدیل شود. این موضوع می‌تواند باعث سفتی آرنج شده و یکی از علت‌های دست درد آرنج به پایین است. گاهی اوقات، آرنج در یک موقعیت ثابت قفل می‌شود. این حالت اغلب کوتاه‌مدت است، اما امکان دارد به دلیل لق شدن استخوان‌ یا غضروف در مفصل باشد.

برخی از شرایط خاص که علت دست درد آرنج به پایین هستند عبارتند از:

بیشتر بخوانید: گز گز دست و بررسی 9 علل و علائم مور مور شدن دست

1. آرنج تنیس‌بازان و آرنج گلف‌بازان

شخصی که علت دست درد آرنج به پایین او ناشی از بازی تنیس است|سیوطب

آرنج تنیس‌بازان و آرنج گلف‌بازان دو حالت مجزا اما مشابه هستند که در آن تاندون‌ها دردناک می‌شوند. هر کسی امکان دارد به آن‌ها مبتلا شود، اما در سنین 40 تا 50 سالگی شایع‌تر است. علیرغم نام آن‌ها، بازی تنیس یا گلف رایج‌ترین علت دست درد آرنج به پایین نیست. آن‌ها آسیب‌های ناشی از استفاده بیش‌ازحد از مچ و دست مانند حرکات تکراری هستند.

افرادی که به طور مداوم در حال چنگ زدن و پیچیدن هستند – به عنوان مثال نجارها و گچ کارها، یا افرادی که از ماوس کامپیوتر استفاده می‌کنند – بیشتر در معرض خطر هستند. انجام کارهای تکراری همراه با وزنه، به عنوان مثال بلند کردن جعبه‌های سنگین نیز به وجود آورنده این مشکل خواهند بود.

آرنج تنیس‌بازان روی تاندون‌های بیرونی آرنج تاثیر می‌گذارد. آرنج گلف‌بازان روی تاندون‌های داخلی آرنج تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: درد دست چپ و رابطه آن با بروز سکته و بیماری قلبی

علائم آرنج تنیس‌بازان و آرنج گلف بازان

علائم اصلی، درد و حساسیت در قسمت بیرونی آرنج برای آرنج تنیس‌بازان و در داخل برای آرنج گلف‌بازان است. سطح درد از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود، از یک ناراحتی خفیف تا یک درد شدید که مانع از خوابیدن فرد می‌شود.

هر دو شرایط بین شش ماه تا دو سال ادامه دارند. اکثر مردم در عرض یک سال بهتر می‌شوند ولی متاسفانه هر دو بیماری می‌توانند برگردند.

بیشتر بخوانید: 7 درمان بی حسی دست و بررسی 6 علت ایجاد این عارضه

جراحی برای تنیس و آرنج گلف باز

جراحی فقط برای تعداد کمی ‌از افراد با این شرایط موردنیاز است. این اعمال را می‌توان با استفاده از جراحی کوچک (سوراخ کلید) یا از طریق برشی به طول حدود 4 تا 5 سانتی‌متر انجام داد. باید بلافاصله بعد از این عمل‌ها استفاده از آرنج را به آرامی شروع کرد، اما بهبودی کامل چندین هفته طول می‌کشد و معمولا به یک دوره کوتاه فیزیوتراپی نیاز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: حرکات اصلاحی شانه؛ معرفی 6 تمرین رایج برای درمان درد شانه

2. بورسیت Olecranon

بورسیت علت دست درد آرنج به پایین|سیوطب

بورسیت زمانی رخ می‌دهد که بورس پشت آرنج متورم و ملتهب شود. بورسا، کیسه‌هایی از مایع هستند که در آن، قسمت‌هایی از بدن روی یکدیگر حرکت می‌کنند، برای مثال جایی که تاندون‌ها یا رباط‌ها از روی استخوان‌‌ها عبور می‌کنند. آن‌ها به بالشتک شدن ناحیه و کاهش اصطکاک کمک می‌کنند.

اولکرانون نوک استخوانی است که می‌توان روی آرنج خود آن را احساس کرد. دارای یک بورس بین استخوان‌ و پوست است. بورسیت معمولا به دلیل فشار یا اصطکاک در پشت آرنج ایجاد می‌شود، به عنوان مثال وقتی اغلب آرنج به صندلی یا میز تکیه داده شود. به همین دلیل گاهی اوقات به این حالت آرنج دانش‌آموز می‌گویند که می‌تواند علت دست درد آرنج به پایین در دانش‌آموزان نیز باشد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی شانه درد به روش‌های پزشکی و سنتی

علائم بورسیت

علائم اصلی بورسیت اولکرانون که یک علت دست درد آرنج به پایین است عبارتند از:

  • تورم
  • درد
  • گرما در قسمت استخوانی پشت آرنج
  • حرکت محدود آرنج

بیشتر بخوانید: درد آرنج، علل و علائم به همراه درمان‌های خانگی، دارویی و ورزشی

گاهی اوقات، باکتری‌ها باعث عفونی شدن بورسا خواهند شد. بورسیت اغلب خودبه‌خود برطرف می‌شود اما اگر این بیماری به دلیل عفونت به وجود آید مصرف یک دوره آنتی‌بیوتیک‌ ضروری است.

استراحت دادن به آرنج و استفاده از کمپرس یخ نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر این کار موثر نبود با پزشک در مورد سایر گزینه‌های درمانی صحبت کنید. گزینه‌های درمانی شامل تخلیه مایع توسط متخصص مراقبت‌های بهداشتی با سرنگ است که به آن درمان آسپیراسیون می‌گویند.

بیشتر بخوانید: 14 درمان خانگی آرتروز شانه؛ نجات مفصلی پرکار در منزل

جراحی بورسیت اولکرانون

تعداد کمی ‌از موارد بورسیت نیاز به جراحی دارد. در صورت عود مداوم و تاثیر بر فعالیت‌های روزمره می‌توان به جراحی هم توجه کرد. این عمل شامل برداشتن بورسا از طریق بریدگی در پشت آرنج است. برخی از جراحان اخیرا شروع به استفاده از جراحی سوراخ کلید برای این روش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: درد ساعد دست و بهترین درمان خانگی درد ساعد دست چپ و راست

3. سندرم‌های فشرده‌سازی یا گیر افتادن

اگر اعصابی که از روی آرنج به داخل ساعد می‌رود تحت‌فشار قرار گیرد، علائمی را در ساعد، مچ دست یا دست‌ها ایجاد می‌کند که می‌تواند علت دست درد آرنج به پایین باشد. این علائم عبارتند از:

  • درد
  • سوزن سوزن شدن در انگشتان و دست‌ها
  • ضعیف شدن عضلات شما

بیشتر بخوانید: شانه درد؛ 7 علت درد شانه و کتف از پارگی تاندون تا آرتروز شانه

4. سندرم تونل کوبیتال

سندروم تونل کوبیتال علت دست درد آرنج به پایین|سیوطب

سندرم تونل کوبیتال به دلیل فشرده شدن عصب اولنار در جایی که از داخل آرنج عبور می‌کند ایجاد می‌شود. تنگ‌تر شدن فضای عصب اولنار امکان دارد علت دست درد آرنج به پایین باشد.

در موارد نادر، سندروم تونل کوبیتال احتمال دارد به دلیل آرتروز باشد. علل دیگر می‌تواند شامل شکستگی در اطراف عصب باشد که در موقعیت دیگری بهبود یافته است. رشد استخوان‌ جدید در هنگام بهبودی شکستگی نیز ممکن است از عوامل ایجاد سندروم تونل کوبیتال باشد.

بیشتر بخوانید: 17 درمان خانگی درد دست چپ با شناسایی 10 عامل ایجاد درد

علائم سندروم تونل کوبیتال

علامت اصلی سندرم تونل کوبیتال که به عنوان یک علت دست درد آرنج به پایین موردبررسی قرار می‌گیرد عبارت است از:

سوزن سوزن شدن و بی حسی انگشت کوچک پس از خم شدن آرنج برای مدت طولانی.

5. سندرم تونل رادیال

سندرم تونل رادیال شبیه به سندرم تونل کوبیتال است اما به دلیل فشار دادن عصب رادیال در زیر آرنج ایجاد می‌شود. این یک وضعیت نادر است. سندرم تونل رادیال معمولا به‌خودی‌خود بهبود می‌یابد.

بیشتر بخوانید: ماساژ دست و 9 نکته مهم برای رفع خستگی، تنش عضلات و آرامش ذهن

علائم سندروم تونل رادیال

علامت اصلی سندرم تونل رادیال دردی است که از قسمت بیرونی آرنج شروع می‌شود و تا ساعد می‌رسد. از آنجایی که این نوع درد در آرنج تنیس‌بازان نیز رخ می‌دهد، می‌توان این دو را با هم اشتباه گرفت، اما در سندرم تونل رادیال هیچ حساسیتی در قسمت بیرونی آرنج وجود ندارد و مشکل در پایین‌تر از بازو است.

بیشتر بخوانید: 14 ورزش دست درد تقویت، انعطاف و کشش شانه تا انگشتان

درمان سندرم‌های تونل کوبیتال و رادیال

  • فیزیوتراپی
  • توقف یا تغییر حرکاتی که علائم درد را تشدید می‌کند
  • استفاده از یخ، مانند کیسه‌ای نخودفرنگی یخ‌زده که در یک حوله پیچیده شده است
  • مصرف مسکن
  • استفاده از آتل برای حمایت از آرنج

تعداد کمی ‌از افراد برای این شرایط نیاز به جراحی خواهند داشت. این عمل شامل برشی برای یافتن عصب آسیب‌دیده است و از بافت‌هایی که روی آن فشار می‌آورند آزاد می‌شود. از آرنج برای فعالیت‌هایی استفاده کنید که شامل بلند کردن‌های فوری و سنگین نیستند.

بیشتر بخوانید: درد مچ دست؛ معرفی 3 عامل اصلی که ریسک ابتلا به مچ درد را می‌افزایند

6. پارگی عضله دوسر دیستال

عضله دوسر ماهیچه‌ای است که در جلوی بازو قرار دارد و آسیب آن یک علت دست درد آرنج به پایین خواهد بود. انتهای بالایی عضله (پرگزیمال) در شانه و انتهای پایینی (دیستال) آن توسط تاندون نزدیک به مفصل آرنج به قسمت بالایی رادیوس متصل می‌شود. اگر این تاندون به آرنج نزدیک شود، پارگی عضله دوسر به وجود می‌آید که معمولا در اثر بلند کردن وزنه سنگین رخ خواهد داد.

علائم پارگی عضله دوسر دیستال

  • درد ناگهانی و شدید در آرنج که به تدریج کاهش می‌یابد
  • کبودی اطراف آرنج و ساعد در چند ساعت یا چند روز پس از اولین آسیب
  • عضله دو سر بازو تغییر شکل می‌دهد و به سمت شانه حرکت می‌کند
  • مشکل در چرخاندن ساعد برای چرخاندن کف دست به سمت بالا

وضعیت مشابهی امکان دارد در عضله سه سر پشت بازو نیز رخ دهد. به این پارگی عضله سه سر بازو می‌گویند و می‌تواند باعث درد و تورم در پشت آرنج و کاهش حرکت شود. این مورد بسیار نادر است، اما در اثر افتادن روی دست یا ضربه ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی دست و 7 تمرین اثر گذار برای درمان درد دست

درمان پارگی دیستال عضله دوسر یا پارگی عضله سه سر

اگر فکر می‌کنید علت دست درد آرنج به پایین پارگی دیستال عضله دوسر یا پارگی عضله سه سر است باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. این شرایط گاهی نیاز به جراحی فوری داشته تا از آسیب دائمی ‌به بازو و آرنج جلوگیری شود. بسته به سطح فعالیت و اینکه آیا فعالیت‌های فرد نیاز به چرخاندن ساعد دارد یا خیر، احتمال دارد جراحی توصیه شود. این عمل شامل ایجاد یک برش در جلوی آرنج و ثابت کردن تاندون پاره شده بر روی رادیوس است.

بیشتر بخوانید: درمان در رفتگی مفصل آرنج؛ از کمپرس سرد و جاانداختن تا مسکن و جراحی

7. آرتروز علت دست درد آرنج به پایین

آرتروز علت دست درد آرنج به پایین|سیوطب

آرنج امکان دارد تحت تاثیر انواع مختلف آرتریت قرار گیرد. استئوآرتریت شایع‌ترین شکل آرتریت که با از دست دادن غضروف شروع می‌شود. این غضروف یک لایه محافظ نازک است که استخوان‌‌های مفصل را می‌پوشاند. به دلیل استئوآرتریت احتمال دارد خارهای استخوانی در داخل مفصل رشد کنند یا مایع در فضای مفصل افزایش یابد. بدون احساس هیچ علامتی ایجاد استئوآرتریت دور از ذهن نیست؛ اما می‌تواند باعث تورم و سفتی در مفصل شده و همچنین یک علت دست درد آرنج به پایین باشد. استئوآرتریت از بیماری‌های مفصلی خیلی شایع در آرنج نیست، مگر اینکه در گذشته به آن آسیب رسیده باشد، برای مثال استخوان آن در گذشته شکسته شده باشد.

بیشتر بخوانید: علت درد بازو؛ از شکستگی و دررفتگی تا فشردگی عصب‌ها و روماتیسم مفصلی

انواع آرتریت که علت دست درد آرنج به پایین هستند عبارتند از:

  • آرتریت روماتوئید (روماتوئید)

یک بیماری خودایمنی که باعث درد و تورم در مفاصل خواهد شد. مفاصل قرمز، داغ، سفت و حساس به لمس می‌شوند. شرایط خود ایمنی زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی در برابر بیماری و عفونت گیج شده و به اشتباه به بافت سالم بدن حمله ‌کند.

  • آرتریت پسوریاتیک

یک وضعیت خودایمنی مرتبط با بیماری پوستی پسوریازیس که باعث ایجاد پوست قرمز و برجسته با پوسته‌های سفید یا نقره‌ای می‌شود. آرتریت پسوریاتیک موجب تورم و علت دست درد آرنج به پایین خواهد بود که داخل و اطراف مفاصل را درگیر می‌کند.

  • نقرس

نوعی آرتریت که علت دست درد آرنج به پایین و همچنین عامل تورم در مفاصل است. این بیماری به دلیل تجمع کریستال‌های اورات مواد زائد در مفاصل به وجود می‌آید. مفاصل آسیب‌دیده علت دست درد آرنج به پایین و همچنین قرمز و براقی پوست خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان شکستگی استخوان مچ دست با روش‌های جراحی و غیرجراحی مختلف

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بیشتر موارد درد آرنج به‌خودی‌خود یا با درمان‌های خودیاری ساده بهبود می‌یابد. در صورت بروز موارد زیر بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

  • وجود درد بعد از مصرف دو هفته مسکن و استراحت دادن
  • گزگز، بی حسی یا ضعف در بازو یا دست
  • درد شدید همراه با تورم
  • تب، گرما و قرمزی که گاهی می‌تواند نشانه‌ی عفونت باشد.
  • شکستگی که یک علت دست درد آرنج به پایین بوده و معمولا با کبودی و تورم همراه است

بیشتر بخوانید: دست درد بعد واکسن کرونا و 5 روش خانگی تسکین درد

مدیریت علائم دست درد آرنج به پایین

در صورت داشتن درد آرنج راه‌های مختلفی برای تسکین درد وجود دارد که شامل مصرف مسکن، استفاده از کمپرس گرما یا یخ، تغییر حرکات و ورزش است.

  • تغییر نحوه حرکت بدن

در صورت داشتن درد آرنج هر حرکتی را که باعث بروز علائم بیشتر یا بدتر شدن درد شود، تغییر دهید، یا متوقف کنید. شدید شدن برخی از بیماری‌ها که در آن علائم به طور ناگهانی بدتر می‌شود، می‌تواند با اجتناب از خم کردن آرنج در موقعیت‌های خاص، کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی پا درد و روش های ساده تسکین درد پا

  • داروهای کاهش درد

داروهای مسکن مانند پاراستامول به کاهش درد کمک می‌کنند. داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) گروهی از داروها هستند که می‌توانند به کاهش درد، تورم و سفتی کمک کنند. یک NSAID رایج ایبوپروفن است.

در صورت استفاده از مسکن‌ها اگر مشکلات معده بروز پیدا کرد باید مصرف قرص‌ها را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید. همچنین کرم‌ها یا ژل‌های ضدالتهابی جایگزین مناسبی برای قرص‌های مسکن هستند.

بیشتر بخوانید: درد پاشنه پا؛ معرفی 12 درمان برای این عارضه

  • آتل

شناسایی علت دست درد آرنج به پایین که یکی از راه‌های کنترل آن بستن آتل خواهد بود|سیوطب

برای برخی شرایط، مانند آرنج تنیس‌بازان، استفاده از آتل، فشار روی آرنج را کاهش خواهد داد.

  • کیسه‌های گرما یا یخ

قرار دادن کیسه گرما یا کیسه یخ روی آرنج به مدت 10 تا 15 دقیقه هر چند ساعت می‌تواند درد و سفتی آرنج را کاهش دهد. گرما یا کیسه یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید، زیرا احتمال سوختگی یا تحریک پوست وجود دارد. ابتدا باید آن‌ها را در چیزی مانند حوله پیچید.

گرما جریان خون را افزایش داده و سفتی که یک علت دست درد آرنج به پایین است را کاهش می‌دهد. همچنین باعث بهبود بافت آسیب‌دیده و تسکین درد نیز خواهد شد. اگر علت دست درد آرنج به پایین تورم یا زخم تازه است از قرار دادن کیسه گرم روی آن خودداری کنید زیرا می‌تواند آن را بدتر کند. یخ جریان خون را در بخشی از بدن کاهش داده و تورم را نیز کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خار پاشنه پا و 9 راه درمانی بدون جراحی و درمان آن با 7 حرکت ورزشی

  • حرکات ورزشی

برای جلوگیری از سفت شدن مفصل آرنج و ضعیف شدن عضلات بازو بیش از چند روز استراحت نکنید. با کاهش درد، ورزش‌های ملایم شروع شود. تمرینات ساده به بازیابی دامنه حرکتی، حفظ قدرت و کاهش سفتی کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: درمان پا درد؛ از داروهای ضدالتهابی،کیسه‌های یخ و کفش طبی

تشخیص علت دست درد آرنج به پایین

علت دست درد آرنج به پایین را می‌توان پس از یک معاینه ساده تشخیص داد و درمان کرد. عکس‌برداری با اشعه ایکس می‌تواند رشد استخوان‌ جدید، هر تکه کوچک استخوان‌ شل یا آرتریت را نشان ‌دهد. به ندرت برای رد یا تایید تشخیص نیاز به اسکن اولتراسوند یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) هست.

برای انجام اسکن MRI شخص باید در یک لوله بزرگ دراز بکشد و میدان‌های مغناطیسی و امواج رادیویی تصاویر دقیقی از داخل بدن تولید می‌کنند. اگر شخص درگیر مشکلات عصبی باشد آزمایش هدایت عصبی می‌تواند سرنخی از علت دست درد آرنج به پایین را به ما بدهد. الکترودهای کوچکی برای تحریک اعصاب روی پوست قرار گرفته و سرعت ارسال پیام‌ها از طریق عصب را اندازه‌گیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: پا درد، شناخت 16 دلیل و بررسی 10 روش درمان خانگی درد پا

درمان‌ دست درد آرنج به پایین

با تشخیص علت دست درد آرنج به پایین، درمان‌های خودیاری و استراحت چند روزه اغلب برای رفع درد آرنج کافی است. اگر بیماری بافت نرم‌ مانند آرنج تنیس‌بازان یا آرنج گلف‌بازان دارید، توقف فعالیتی که علت دست درد آرنج به پایین است در وهله اول مهم خواهد بود. توقف فعالیت به طور چشمگیری علائم را بهبود می‌بخشد. اگر مشکل پیچیده‌تر یا مداوم باشد پزشک می‌تواند درمان‌های دیگری را توصیه کند.

بیشتر بخوانید: درمان صافی کف پا؛ ارائه بهترین روش‌ها برای بازگرداندن قوس طبیعی پا

1. درمان‌های فیزیکی

فیزیوتراپی برای کمک به تقویت قدرت آرنج و جلوگیری از عود بیماری مفید خواهد بود. فیزیوتراپیست‌ها متخصصان آموزش‌دیده‌ای هستند که می‌توانند به افراد آسیب‌دیده کمک شایانی کنند.

فیزیوتراپیست کمک می‌کند تا از طریق ورزش، انعطاف‌پذیری آرنج حفظ شده یا دوباره به دست آید. با تشخیص علت دست درد آرنج به پایین، باید حداقل یک بار در روز آرنج را دراز و تمرینات کلی دامنه حرکتی را انجام داد. فیزیوتراپیست همچنین احتمال دارد تمرینات تقویت عضله دوسر و سه سر را با وزنه‌های سبک یا نوارهای مقاومتی توصیه کند.

بیشتر بخوانید: ورم ساق پا یا ادم؛ تجمع مایعات و التهاب در بدن

2. تزریق استروئید

تزریق استروئید اولین درمان درد دست بعد از شناسایی علت دست درد آرنج به پایین است|سیوطب

در صورت بروز درد شدید، پزشک امکان دارد تزریق استروئید را به عنوان گزینه اول درمانی پیشنهاد کند. بعد از تزریق درد تا چند ساعت بعد بدتر اما معمولا از بین خواهد رفت. در برخی شرایط، تزریق استروئید مدت کوتاهی بر علائم تاثیر می‌گذارد. بسته به نوع تزریق استروئیدی که انجام گرفته احتمال دارد درد پس از حدود شش هفته از بین برود.

اگر علت دست درد آرنج به پایین نوعی از آرتریت التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا آرتریت پسوریاتیک باشد متخصص امکان دارد تزریق استروئید در مفصل را به عنوان بخشی از درمان پیش بگیرد.

تزریق استروئید برای بیماری آرنج گلف باز توصیه نمی‌شود زیرا امکان دارد شرایط را در درازمدت بدتر کند.

بیشتر بخوانید: درد استخوان دنبالچه؛ نگاهی به 11 نشانه کوکسیدینیا +7 علت

3. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

تکنیکی به نام تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به طور فزاینده‌ای برای تنیس و آرنج گلف‌بازان محبوب است. پلاکت‌ها سلول‌هایی در خون هستند که نقش‌های متعددی از جمله کمک به لخته شدن خون در صورت بریدن یا ایجاد زخم دارند.

تزریق پلاسما معمولا در بیمارستان‌ها توسط متخصصین ارتوپدی انجام می‌شود و شامل گرفتن نمونه خون از فرد، سپس جداسازی پلاکت با دستگاه سانتریفیوژ و تزریق آن در ناحیه دردناک است.

بیشتر بخوانید: لگن درد؛ معرفی 10 نشانه مربوط به درد لگن و 10 راه تشخیص

4. عمل جراحي

با شناسایی علت دست درد آرنج به پایین، بیشتر موارد با استفاده از درمان‌های تزریقی التیام می‌یابد. تعداد کمی از افراد برای کاهش علائم خود به جراحی نیاز دارند. بسته به علت دست درد آرنج به پایین انواع مختلفی از جراحی آرنج وجود دارد.

اگر علت دست درد آرنج به پایین رشد استخوان‌ جدید یا کوتاه شدن بافت نرم باشد، امکان دارد نیاز به عمل جراحی برای برداشتن استخوان‌ یا کاهش کشش در بافت‌های کوتاه شده داشته باشید. بعد از عمل، انجام فیزیوتراپی ضروری خواهد بود.

اگر تکه‌های شل استخوان‌ علت دست درد آرنج به پایین هستند با جراحی قابل برداشت هستند. عمل از طریق یک برش کوچک انجام گرفته و مفصل نیازی به باز شدن ندارد. این نوع عمل با نام آرتروسکوپی نیز شناخته می‌شود. در صورت لزوم، تکه‌هایی از استخوان‌ را می‌توان در یک روش جراحی باز، از طریق یک برش بزرگ‌تر از مفصل خارج کرد.

اگر آرتریت آرنج علت دست درد آرنج به پایین باشد و حرکت دست را محدود ‌کند، جایگزینی آرنج یک گزینه درمانی خواهد بود.

تحقیقات و تحولات جدید برای یافتن علت دست درد آرنج به پایین

تحقیقات به افزایش درک ما از چگونگی ایجاد و علت دست درد آرنج به پایین و همچنین شناسایی بهترین راه‌های درمان آن کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده که کورتیزون، استروئیدی که اغلب برای درمان درد تاندون تجویز می‌شود، می‌تواند با پیری زودرس سلول‌های تاندون باعث آسیب به تاندون شود. امیدواریم این یافته‌ها به درمان‌های جدیدی برای درد تاندون، مانند آرنج گلف باز، منجر شود.

تحقیقات همچنین نشان داده که اگرچه استراحت، معمولا برای افراد مبتلا به درد آرنج توصیه می‌شود، اما فعال ماندن در زمان انتظار برای فیزیوتراپی در کاهش علائم نتیجه‌ بهتری به دنبال دارد.

در حال حاضر پروژه‌های تحقیقاتی در دست است که بررسی می‌کنند چگونه تاندون‌های آرنج آسیب می‌بینند و سلول‌های تاندون چگونه به ‌ترمیم آن‌ها کمک می‌کنند. بررسی و مطالعات اجازه می‌دهد تا درک بهتری از نحوه ایجاد درد و همچنین علت دست درد آرنج به پایین در شرایطی مانند آرنج تنیس‌بازان و آرنج گلف‌بازان داشته باشیم و راه‌های جدید و موثر درمان آن را در پیش بگیریم. سپاس از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
versusarthritis.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا